yu1986ra Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 56 хвилин тому, Bee.P сказав: Скиньте пару фоток від дочок першої іо, розплід і пергову рамку . Це буде більш інформмтивно . Те що цвіте алича ми і так всі знаємо Портфоліо складаєте? Вчора було +12. Бджоли трохи політали на поїлку і трусили останні вербові. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 13 минут назад, yu1986ra сказал: Портфоліо складаєте? Для порівняння в моїх та інших умовах . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 11 часов назад, ДобровоЛ сказал: замовив 20 маточників на виході я минулий рік відправляв зрілий трутневий росплід з рамкою приятелю для іо. перед тим консультувався як краще це зробити, всі інсемінатори мені казали що тільки з бджолою інакше ні, але я їх послухав і зробив по своєму просто рамку запакував в картонну коробку так щоб були пустоти і накпроколював діроки щоб ходило повітря, була спека. майже доба в дорозі. результат- трутень весь вийшов як і має бути, приятель видібрав сімя, залив маткам, матки почали сіяти через тиждень що ще цікаво що навіть частина відкритого росплоду вціліла... майже доба в дорозі, надворі було +33 а може і більше, температура у вантажних бусах пошти могла підвищуватися значно вище а вночі опускатися. один матковод мені казав що з моєї затії нічого не вийде адже в вантажних бусах, наглухо закритих температура може бути до +60. але, якщо би була така температура то матки в кліточках з бджолами гинули б а канді перетворявалося б в сироп... 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 29 хвилин тому, Bee.P сказав: Для порівняння в моїх та інших умовах . То вже давайте й свої фотки. будемо всі разом рівняти 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 3 минуты назад, gardener сказал: То вже давайте й свої фотки. будемо всі разом рівняти І відра з медом також будем у кожного перераховувать ?? . То опасно , бо в декого від побаченого буде інкХфаркт . А воно мені тре ?? 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 40 хвилин тому, Bee.P сказав: То опасно То не страшно 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 2 часа назад, yu1986ra сказал: У вас дуже ранні пташки Дивився сьогодні, вже зійшов. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 4 години тому, mits сказав: Дивився сьогодні, вже зійшов. Сьогодні бачив техніку в полі на пісках. Що вони там сіяли не відомо, але для моїх країв то ще ранувато. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля хто знає як діє амітраз, контактно, тобто бджоли його розносять чи шляхом випаровування? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля Стрикоза вже гоня по ріпаку з пестицидами. Витер страшний, несе то облако, бо зна куди 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля В мене зацвіла рання черешня. 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 2 години тому, kroxaru сказав: Стрикоза вже гоня по ріпаку з пестицидами. Витер страшний, несе то облако, бо зна куди Несе на терен, аличу і клени...дякувати Богу у мене навкруги одна озима. Одна проблема вирішена, а друга глобальна з'явилась, чи виділяє пшениця нектар? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 44 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав: а друга глобальна з'явилась, чи виділяє пшениця нектар? Якшо додадуть якийсь солодкий прилипач. то так, виділяє 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 43 хвилини тому, gardener сказав: Якшо додадуть якийсь солодкий прилипач. то так, виділяє Колись, років 10-12 тому, лишив я 10-15 відводів вдома, а всю пасіку вивіз на сонях кочовий точок, тоді ще по старому, з розбірними будиночками і вагончиком на тракторному ходу їздили(кочували) околицями. Було вирішено лишити відводи, щоб не зносились на соняху, а літали собі вдома, розвивались. Літали-літали вони через поле пшениці на сонях за 2,5-3км і долітались, бо стрекоза кропила озиму перед збором врожаю. То була перша серйозна потрава, коли 15 сімейок нестало за 2 дні. До тепер я озимих боюсь більше за ріпак, а минулого року ще і соя(у степу) додалась. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 апреля Share Опубликовано 14 апреля 16 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: а минулого року ще і соя(у степу) додалась. Я на сої поки проблем не бачив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 20 часов назад, arki сказал: я минулий рік відправляв зрілий трутневий росплід з рамкою приятелю для іо. перед тим консультувався як краще це зробити, всі інсемінатори мені казали що тільки з бджолою інакше ні, але я їх послухав і зробив по своєму просто рамку запакував в картонну коробку так щоб були пустоти і накпроколював діроки щоб ходило повітря, була спека. майже доба в дорозі. результат- трутень весь вийшов як і має бути, приятель видібрав сімя, залив маткам, матки почали сіяти через тиждень що ще цікаво що навіть частина відкритого росплоду вціліла... майже доба в дорозі, надворі було +33 а може і більше, температура у вантажних бусах пошти могла підвищуватися значно вище а вночі опускатися. один матковод мені казав що з моєї затії нічого не вийде адже в вантажних бусах, наглухо закритих температура може бути до +60. але, якщо би була така температура то матки в кліточках з бджолами гинули б а канді перетворявалося б в сироп... И правельно говорили . У тебя это как в лотерее ,не известно как будет. А тут нужно чтобы результат был положительный а не как получается. За канди правельно писали такое случается восновном у тех кто канди покупает . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля Драбини - в минулому! Або готовимся до нового сезону. https://vt.tiktok.com/ZSHGTLm5M/ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 14 годин тому, gardener сказав: Я на сої поки проблем не бачив Для передзбиральної десикації сої (підсушування для прискорення збирання) використовують гербіциди суцільної дії на основі гліфосату (Раундап, Отаман, Геліос, Тотал) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 55 хвилин тому, Павло Михайлович сказав: Для передзбиральної десикації сої (підсушування для прискорення збирання) використовують гербіциди суцільної дії на основі гліфосату (Раундап, Отаман, Геліос, Тотал) Так але це відбувається кінець вересня, жовтень місяць, що бджолам в цей період на сої робити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 3 години тому, Павло Михайлович сказав: Для передзбиральної десикації сої (підсушування для прискорення збирання) використовують гербіциди суцільної дії на основі гліфосату (Раундап, Отаман, Геліос, Тотал) Того року мороз сушив. Дехто аж весною молотив 4 години тому, Вадім Полтава сказав: Драбини - в минулому! Або готовимся до нового сезону. https://vt.tiktok.com/ZSHGTLm5M/ І вони зразу ж там і сіли Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля Я, в шоці. Тільки що, залетів на пасіку рій,( чи як його назвати вірно навіть не знаю) чи закліщена сімья і запросився в дві сім'ї. Що це робиться в природі? Хіба зліт бджіл, весною теж буває? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 1 час назад, gardener сказал: І вони зразу ж там і сіли Ясне дєло. Текнолоджія 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля Автор Share Опубликовано 15 апреля 14.04.2026 в 15:14, yu1986ra сказав: Сьогодні бачив техніку в полі на пісках. Що вони там сіяли не відомо, але для моїх країв то ще ранувато. А на "пісках" земля завжди раніше достигає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля Автор Share Опубликовано 15 апреля 22 години тому, Макс_Скрипник сказав: Несе на терен, аличу і клени...дякувати Богу у мене навкруги одна озима. Одна проблема вирішена, а друга глобальна з'явилась, чи виділяє пшениця нектар? Пшениця для бджіл - НУЛЬ без палички. А от волошки по ній - то гарний плюс ! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 14.04.2026 в 17:30, kroxaru сказав: Стрикоза вже гоня по ріпаку з пестицидами. Витер страшний, несе то облако, бо зна куди В мене вечером тільки шо ганяв. 48 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: А от волошки по ній - то гарний плюс ! То було ще за царя Панька, чи як там його звали. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.