Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

12 хвилин тому, Bee.P сказав:

А шо ? Вже хочите під"їхати тихенько з прицепчіком  ?:hi::umora:

Ні.

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

Мабуть погано змили, мию керхером, то після висихання таких що виступає сіль зовсім не багато

Тоді в мене ще мийки не було. Я після проварки відразу занурював кілька разів в холодну воду. Можливо треба було давати якусь витримку, щоб каустик максимально стік і ввійшов в дерево.

Ви змивали відразу як з гарячої води діставали?

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Ні.

Ні то ні , тоді ворон під"їде на своїх  ДВУХ прицепчіках :hi::umora:

9 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ви змивали відразу як з гарячої води діставали?

Так одразу, як охолодають то гірше змивалось.

1 годину тому, Bee.P сказав:

Алича на підході , пора дроти на рамки натягувати , сама дурна робота  яка тіко є ,:ak:. Як це витримати :dntknw::helpme:

Я цю роботу вже закінчив. :umora:

IMG_20260413_114114.jpg

IMG_20260307_150844.jpg

На середину тиждень обіцяють трохи тепло, мабуть буду розширювати. Разом і корма можна поповнити.

2 години тому, Конструктор сказав:

Думаю що в перших числах травня, може і 5-10. 

В мене десь такий

IMG_20260413_112016.thumb.jpg.7f60f777897bc10287a94f7a84258398.jpg IMG_20260413_111711.thumb.jpg.4cf8be100d8ec10f74e6315d23cdb571.jpg

Там дальше теж ріпак зеленіє.

І алича IMG_20260413_112317.thumb.jpg.5d15901579b020e7da53a023bbebd5b0.jpg

в нас ріпак зажовтів,а сімї не готові,бо холодно.Літають на воду при + 11.Абрикоси  скидають цвіт.

1 година тому, wwlo сказав:

в нас ріпак зажовтів,а сімї не готові,бо холодно.Літають на воду при + 11.Абрикоси  скидають цвіт.

Ріпак близько місяця квітує, точно дасть гарний розвиток бджолам, може ще й щось принесуть, навіть якщо і тільки для себе то теж не погано 

38 хвилин тому, Конструктор сказав:

Ріпак близько місяця квітує, точно дасть гарний розвиток бджолам, може ще й щось принесуть, навіть якщо і тільки для себе то теж не погано 

Я на ріпак тільки заради розвитку надіюсь. Ну, хіба ше, акацію розвести. А ше якшо "гарний" фермер - то й роїння притримати

57 минут назад, gardener сказал:

Я на ріпак тільки заради розвитку надіюсь. Ну, хіба ше, акацію розвести. А ше якшо "гарний" фермер - то й роїння притримати

Бджуль Вощину вже " тєгне"??:vinny:

2 часа назад, gardener сказал:

В мене десь такий

а у нас ще ніякого немає :umora:

казав сьогодні товариш що чув від директора агрофірми що мають сіяти ярий, 250га десь за 2 до 3х км звідси

весь час озимий сіяли а це щось на ярий перейшли. коли і скільки часу він цвіте? як виділяє нектар в порівнянні з озимим?

47 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бджуль Вощину вже " тєгне"??:vinny:

в мене бджуль окремо, а вощина окремо. А шоби зі складу тєгнув в вулик ше не вивів такої лінії

2 години тому, arki сказав:

казав сьогодні товариш що чув від директора агрофірми що мають сіяти ярий, 250га десь за 2 до 3х км звідси

весь час озимий сіяли а це щось на ярий перейшли. коли і скільки часу він цвіте? як виділяє нектар в порівнянні з озимим?

Я то не мав з ним справи, з того що чув то починає цвісти на прикінці, чи після акації. По меду слабший за озимий, пилку дуже багато. Це зі слів знайомого, один раз він на нього попав

Вдень +11 було. Дощ заходив разів 4. Ввечері всипав град. Між дощами блимало сонце і дівки на аличу летіли, тільки вертались не всі. Навкруги пасіки, багато застивших бджіл з пилком на лапках. Багато їх сьогодні загинуло.

12 часов назад, gardener сказал:

Невже вже соняшник посіяли?:hmm:

В нас, ще 3 неділі тому, посіяли.

11.04.2026 в 16:09, arki сказав:

Руттнер проводив і писав що з добової і двох добової личинки виходять матки нічим не гірші за наймолодшу от вже з третьої доби в личинки відбуваються незворотні зміни і для вигодування маток вони негодяться. я пребував, переносив двох добові-нормальні, ніякої різниці непомітив

Дякую, я маю його книги. Та хотілося ж самому порівнювати. Але не для дослідів я так не ризикував. Одноденні личинки - то саме найнадійніше.:IMHO: Якось мені земляк Зеленського замовив 20 маточників на виході . І я по годиннику мусів вичисляти вік їх для безпечної  передачі через провідника поїзда.  Правда, передавав провіднику з моєї пасіки взявши, його товариш. От тоді мені довелося якраз майже із секундоміром робити прививку.:umora: Цікаве було замовлення. :ah::crazy: Відправили 28. Вийшли вдало 24. Кількість спарених

не повідомив замовник бо частина була для ШО, але за якість дякував.

Вашу достеменність при виконанні замовлення можна тільки вітати. Добре що вийшло як запланували, бо розвиток і час виходу маток(робочих бджіл, трутнів) суттево залежить від температури середовища в якому відвувалось дозрівання лялечки, а вона, температура в гнізді, може коливатись + - 1*С.

8 годин тому, mits сказав:

Вдень +11 було. Дощ заходив разів 4. Ввечері всипав град. Між дощами блимало сонце і дівки на аличу летіли, тільки вертались не всі. Навкруги пасіки, багато застивших бджіл з пилком на лапках. Багато їх сьогодні загинуло.

Це вчора схоже було макс +12 то сонце, то хмарі, то дощ і дрібний град.

18 часов назад, Конструктор сказал:

На середину тиждень обіцяють трохи тепло, мабуть буду розширювати. Разом і корма можна поповнити.

Я вчора почав вже розширювати.. понесли вже клен та абрікоси..  Вчора літ був дуже гарний.

9 хвилин тому, Олександр К сказав:

Я вчора почав вже розширювати.. понесли вже клен та абрікоси..  Вчора літ був дуже гарний.

Я завтра планую приступати, теж саме клен цвіте. Ще сьогодні був приморозок.

Вчора клени вже гуділи. Сьогодні зранку +3. Весна починається.

1 час назад, Конструктор сказал:

Я завтра планую приступати, теж саме клен цвіте. Ще сьогодні був приморозок.

Скиньте пару фоток від дочок першої іо, розплід і пергову рамку . Це буде більш інформмтивно . Те що цвіте алича ми і так всі знаємо:hi:;):umora:

40 хвилин тому, Bee.P сказав:

Скиньте пару фоток від дочок першої іо, розплід і пергову рамку . Це буде більш інформмтивно . Те що цвіте алича ми і так всі знаємо:hi:;):umora:

Де там та перга може бути після цих холодів. Алича померзла, я не знаю.

16 годин тому, arki сказав:

Яре на половину менше виділяє як озиме. В нас була гірчиця яра, то меду з неї було.

13 годин тому, Конструктор сказав:

Я то не мав з ним справи, з того що чув то починає цвісти на прикінці, чи після акації. По меду слабший за озимий, пилку дуже багато. Це зі слів знайомого, один раз він на нього попав

Коли посіють, тоді й зацвіте:umora:. Воно ж все цвіте 40-50 днів після посіву.

11 годин тому, mits сказав:

В нас, ще 3 неділі тому, посіяли.

У вас дуже ранні пташки:umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...