ДобровоЛ Опубликовано 27 февраля Share Опубликовано 27 февраля 45 хвилин тому, gardener сказав: За два дні? Не дивуйтеся . У мене сьогодні було +17С . Зараз он +10С показує по комп"ютеру. Аж не віриться... Може дійсно Всевишній зглянувся і над нами... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 марта Автор Share Опубликовано 1 марта 3 хвилини тому, Bee.P сказав: нуда/нуда. Хтохтоатакіда А Малі Бакфастинці @Bee.P вже староста ваш перейменував ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 марта Автор Share Опубликовано 1 марта В закордонні у мене перший весняний день був пасмурний, але теплий. До +11С доходило. Жаль, що тут бджіл практично немає. Навіть на квітах зустрічав всього кілька разів. А от жовті нарцизи цвітуть. Видно сорт такий - озимий. Крокуси різнобарв"ям вже клумби покривають і підсніжники зацвіли теж. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта Почав перебирати сімьї , думав буде обліт Було +10-11"С в холодку, на сонці жара, бджоли на обліт не пішли майже зовсім , в половини зовсім ніхто невиліз, позавчора при +7.5 літ був раз у 5 сильніший Сьогодні вилітали тільки коли вулик відкривав , тільки потривожив , тепер думай чим воно обернится Розплоду у більшій половині тільки яйця почали відкладати , в декого і яєць не бачив, перги не має зовсім , матки не сіють Зато знайшов неплодку уже бігала і така дебела Та матка, яка пізно засіяла і гнала горбатий і якій підсадив 4 старих на рамках з бджолосімей осінью , так горбатий і почала сіяти , старих по ходу всіх грохнули Ще один відходом через перегородку фактично перезимував на одній рамка бджоли Я з осені його раз підсилив до трьох рамок , бджола втекла, я другий раз підсилив , як уже майже нелітали Сьогодні відкрив одна рамка бджоли підмору спічичний коробок , все таки умудрились втекти осінню Щось напевно з молодою маткою не так , підсадив туди другий відводок з маткою Так що уже мінус три , ну зато з двох перших бджолу розкидав по відходах для підсилення, хоч якась є польза, що ще нелітали 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта Дивився що учора фото викладав Там де було багато підмору , з'їли майже 90% меду залишеного на зиму, розплоду одні яйця , матка молода, на хріна вони його їли без розплоду На фото де не було підмору, прийшлось забирати медові рамки і підставляти майже пару пустих , бо маткі набуде де сіяти , мед майже цілий, матка другу зиму зимувала , розплоду пятнишко різновикового 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта 1 година тому, AVA сказав: Сьогодні вилітали тільки коли вулик відкривав , тільки потривожив , тепер думай чим воно обернится Та ні чим, крім жовтого одягу 2 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта 1 година тому, AVA сказав: на хріна вони його їли без розплоду В них той розплод був раніше. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта 33 минуты назад, Конструктор сказал: В них той розплод був раніше. Нє. Не ьуло росп , там в іншому прикол... " Пужже" "розкажжу" 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта 11 хвилин тому, Bee.P сказав: " Пужже" "розкажжу" Це коли? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта Только что, gardener сказал: Це коли? Шо ? Вже треба ???. Так сильно переживаєте як там в AWA бджуль зимують ? 56 минут назад, Конструктор сказал: В них той розплод був раніше. То самі виділи ???? коли приїжжєли глядіть ???? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 марта Share Опубликовано 1 марта 2 хвилини тому, Bee.P сказав: То самі виділи ??? шо 18 хвилин тому, Bee.P сказав: Нє. Не ьуло росп , 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 10 часов назад, Конструктор сказал: В них той розплод був раніше. Можливо ще у грудні перед морозами і всі морози потім гріли розплід А так можливо що угодно, це не масове явище Учора пройшов до 60 штук , у трьох забрав мед , дав пусті рамки, штук 15 замінив одну пусту на полумедову інші нічого не міняв У всіх виніс по рамкі з залишками меду разом з бджолою за заставну , доберуть мед принесу іншу рамку Пока одна на 60 аномальна вийшла 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 12 часов назад, AVA сказал: Дивився що учора фото викладав Там де було багато підмору , з'їли майже 90% меду залишеного на зиму, розплоду одні яйця , матка молода, на хріна вони його їли без розплоду На фото де не було підмору, прийшлось забирати медові рамки і підставляти майже пару пустих , бо маткі набуде де сіяти , мед майже цілий, матка другу зиму зимувала , розплоду пятнишко різновикового Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 3 минуты назад, Burkun сказал: Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли. Показник одна на 60 , а іншим було тепло 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 56 минут назад, AVA сказал: Пока одна на 60 аномальна вийшла Міг бути зальот чужого закліщованого ройка , таке буває часто. Матки у Вас мічені ?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 8 минут назад, Bee.P сказал: Міг бути зальот чужого закліщованого ройка , таке буває часто Матка моя 100% дочка від матки PJ х PJ Мітка є моя і матка жовта їх таких штук 25 одна в одну і бджола вся жовта Ройки у мене з темною бджолою прилітають Її то з осені ніхто небачив , дуже через плівку, коли вони той мед виїли , зараз чи осінню 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 9 минут назад, AVA сказал: Матка моя 100% дочка від матки PJ х PJ Мітка є моя і матка жовта їх таких штук 25 одна в одну і бджола вся жовта Ройки у мене з темною бджолосімей прилітають Її то з осені ніхто небачив , дуже через плівку, коли вони той мед виїли , зараз чи осінню Маткі від PJ дуже часто з тонкими чорними полосками , або тигрові . Чисто жовтих мало в нього є . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 34 минуты назад, Bee.P сказал: Маткі від PJ дуже часто з тонкими чорними полосками , або тигрові . Чисто жовтих мало в нього є . У так це і не чисто PJ Це бабушка моєї ШО була чисто від PJ У мене ШО дочка місцева від В66SOB x B8SOB У даних про матководів можна подивитися всю родословну Я забув як правильно називається І я кажуть трохи переплутав з В8 Це не PJ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 49 минут назад, AVA сказал: Показник одна на 60 , а іншим було тепло В інших можливо були менш наповнені рамки. Я скептично до такого методу формування гнізда відношусь тому думка відразу на цю причину мені вказує. Але я не стверджую що саме від цього. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 11 минут назад, Burkun сказал: В інших можливо були менш наповнені рамки. Я скептично до такого методу формування гнізда відношусь тому думка відразу на цю причину мені вказує. Але я не стверджую що саме від цього. Я у трьх з 60 перебраних забирав по дві рамки залиті медом на 70 -80% ,це після зимівлі скільки залишилось і не замерзли давав в заміну майже пуcті, бо як матка почне сіяти , то не буде де сіяти , що тут було , де багато підмору , фото підмору на кришкі вище є, не знаю і не узнаю , не має меду зділи Фото дна одної що забрав дві медові виставляв вище , красне дно сітка без підмору і рядом фотка сімьї зверху 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 1 час назад, AVA сказал: Можливо ще у грудні перед морозами і всі морози потім гріли розплід Я таку сім'ю розбирав два рази на першому етапі була печатка на двох рамках,на другому ці ж самі рамки були пусті але меду фактично не було.Третя рамка на першому етапі була повномедка на другому етапі у останні морози площа під засів збільшилася і матка кинула яйця.На момент проміжного обліту були яйця на одній рамці,всі інші були пусті.Днище чистив на першому етапі і підмору уже тоді було багато,зараз опять насипало так сказати більше норми.Але сім'я стоїть на місці по бджолі відносно того що йшло в зиму,ні добавилося ні прибавилося. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 10 минут назад, ....... сказал: Я таку сім'ю розбирав два рази на першому етапі була печатка на двох рамках,на другому ці ж самі рамки були пусті але меду фактично не було.Третя рамка на першому етапі була повномедка на другому етапі у останні морози площа під засів збільшилася і матка кинула яйця.На момент проміжного обліту були яйця на одній рамці,всі інші були пусті.Днище чистив на першому етапі і підмору уже тоді було багато,зараз опять насипало так сказати більше норми.Але сім'я стоїть на місці по бджолі відносно того що йшло в зиму,ні добавилося ні прибавилося. Вони цілу зиму собі вирощували заміну, чому бджоли на рамках не зменшилось Я таке колись у колеги бачив , пригласив подивитися на аномалію Ну у нього вони всі осипались з голоду не дотянули якісь декілька днів до огляду , декілька днів назад казав гули , ну він невідривав , лежак був Підмор у 10л відро невліз , міряли , там підмор сантиметрів 5 покривав низ рамки , його фізично з вулички скільки немогло бути З осені такої сили казав не було точно, за зиму наростили Аномалія 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 12 минут назад, AVA сказал: Вони цілу зиму собі вирощували заміну, чому бджоли на рамках не зменшилось Я таке колись у колеги бачив , пригласив подивитися на аномалію Ну у нього вони всі осипались з голоду не дотянули якісь декілька днів до огляду , декілька днів назад казав гули , ну він невідривав , лежак був А як матку закривають в ізолятор серед зими матка не сієі а бджола далі продовжує сипатися і фактично з такої сім'ї нічого не залишається...І як що глянути на підмор який лежить по всій площині дна,то виникає питання а чому вони турбуються і не собираються в клуб при відсутності роспліду... Або наприклад не закривають і все закінчується осипом сім'ї яка зібралася на останньому роспліду під утепленням... Питань багато а відповідей мало. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 8р перебрав , Більше нічого інтересного не було в одному ні матки ні засіву непобачив без засіву і раніше були , чи я його просто незнаходив без очків ну там хоч матку бачив і сразу закривав Залишилися лежаки 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 2 години тому, AVA сказав: Залишилися лежаки А в нас ше снігу повно... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.