Jump to content

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Recommended Posts

45 хвилин тому, gardener сказав:

За два дні?

Не дивуйтеся . У мене сьогодні було +17С  :crazy: :dntknw:. Зараз он +10С показує по комп"ютеру.

Аж не віриться... Може дійсно Всевишній зглянувся і над нами...:ah:

• Like 1

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

:umora:нуда/нуда:wave::umora:. Хтохтоатакіда:rofl:

А Малі Бакфастинці @Bee.P вже староста ваш перейменував ? :ooops::rofl:

• Haha 1

В закордонні у мене перший весняний день був пасмурний, але теплий.

До +11С доходило. Жаль, що тут бджіл практично немає. Навіть на квітах зустрічав всього кілька разів.

А от жовті нарцизи цвітуть. Видно сорт такий - озимий. :umora: Крокуси різнобарв"ям вже клумби покривають і підсніжники зацвіли теж.

• Like 3

Почав перебирати сімьї , думав буде обліт

Було +10-11"С в холодку, на сонці жара, бджоли на обліт не пішли майже зовсім , в половини зовсім ніхто невиліз,

позавчора при +7.5 літ був раз у 5 сильніший 

Сьогодні вилітали тільки коли вулик відкривав , тільки потривожив , тепер думай чим воно обернится 

Розплоду у більшій половині тільки яйця  почали відкладати , в декого і яєць не бачив,  перги не має зовсім , матки не сіють  

Зато знайшов неплодку уже бігала і така дебела 

Та матка,  яка пізно засіяла і гнала горбатий і якій підсадив 4 старих на рамках з бджолосімей осінью , так горбатий і почала сіяти , старих по ходу всіх грохнули

Ще один відходом через перегородку фактично перезимував на одній рамка бджоли

Я з осені його раз підсилив до трьох рамок , бджола втекла:umora:, я другий раз підсилив , як уже майже нелітали

Сьогодні відкрив одна рамка бджоли підмору спічичний коробок , все таки умудрились втекти осінню :umora:

Щось напевно з молодою маткою не так , підсадив туди другий відводок з маткою

Так що уже мінус три , ну зато з двох перших бджолу розкидав по відходах для підсилення,  хоч якась є польза,  що ще нелітали :umora:

• Like 7

Дивився  що учора фото викладав 

Там де було багато підмору , з'їли майже 90% меду залишеного на зиму, розплоду одні яйця , матка молода,

на хріна вони його їли без розплоду :dntknw:

На фото де не було підмору,  прийшлось забирати медові рамки і підставляти майже пару пустих , бо маткі набуде де сіяти , мед майже цілий, матка другу зиму зимувала , розплоду пятнишко різновикового 

• Like 3

1 година тому, AVA сказав:

Сьогодні вилітали тільки коли вулик відкривав , тільки потривожив , тепер думай чим воно обернится

Та ні чим, крім жовтого одягу:umora:

• Like 2
  • Haha 3

1 година тому, AVA сказав:

В них той розплод був раніше. 

• Like 1
  • 100% 1

33 минуты назад, Конструктор сказал:

Нє.  Не ьуло росп ,  там в іншому  прикол...  " Пужже" "розкажжу":hi::umora:

• Like 1

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

" Пужже" "розкажжу":hi::umora:

Це коли?

• Like 1

Только что, gardener сказал:

Це коли?

Шо ? Вже треба ???:umora:. Так сильно переживаєте  як там в AWA бджуль зимують ?:hi::umora:

56 минут назад, Конструктор сказал:

То самі виділи ????:umora: коли приїжжєли глядіть ????:umora:

• Haha 2

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

То самі виділи ???

шо

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Нє.  Не ьуло росп ,

• Like 1
  • Haha 1

10 часов назад, Конструктор сказал:

Можливо ще у грудні перед морозами і всі морози потім гріли розплід

А так можливо що угодно,  це не масове явище 

Учора пройшов до 60 штук , у трьох забрав мед , дав пусті рамки, штук 15 замінив одну пусту на полумедову інші нічого не міняв 

У всіх виніс по рамкі з залишками меду разом з бджолою за заставну , доберуть мед принесу іншу рамку

Пока одна на 60 аномальна вийшла

• Like 6

12 часов назад, AVA сказал:

Дивився  що учора фото викладав 

Там де було багато підмору , з'їли майже 90% меду залишеного на зиму, розплоду одні яйця , матка молода,

На фото де не було підмору,  прийшлось забирати медові рамки і підставляти майже пару пустих , бо маткі набуде де сіяти , мед майже цілий, матка другу зиму зимувала , розплоду пятнишко різновикового 

Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли.

• Sad 1

3 минуты назад, Burkun сказал:

Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли.

Показник одна на 60 , а іншим було тепло :umora:

• Like 1
  • Haha 1

56 минут назад, AVA сказал:

Пока одна на 60 аномальна вийшла

Міг бути зальот чужого закліщованого ройка , таке буває часто.

Матки у Вас мічені ??

8 минут назад, Bee.P сказал:

Міг бути зальот чужого закліщованого ройка , таке буває часто

Матка моя 100% дочка від матки

PJ х PJ

Мітка є моя і матка жовта їх таких штук 25 одна в одну і бджола вся жовта 

Ройки у мене з темною бджолою прилітають :umora:

Її то з осені ніхто небачив , дуже через плівку,  коли вони той мед виїли , зараз чи осінню 

• Like 2

9 минут назад, AVA сказал:

Матка моя 100% дочка від матки

PJ х PJ

Мітка є моя і матка жовта їх таких штук 25 одна в одну і бджола вся жовта 

Ройки у мене з темною бджолосімей прилітають :umora:

Її то з осені ніхто небачив , дуже через плівку,  коли вони той мед виїли , зараз чи осінню 

Маткі від    PJ дуже часто з тонкими чорними  полосками  , або тигрові . Чисто жовтих  мало в нього є . 

34 минуты назад, Bee.P сказал:

Маткі від    PJ дуже часто з тонкими чорними  полосками  , або тигрові . Чисто жовтих  мало в нього є . 

У так це і не чисто PJ

Це бабушка моєї ШО була чисто від PJ

У мене ШО дочка місцева від

В66SOB x B8SOB

У даних про матководів можна подивитися всю родословну

Я забув як правильно називається

І я кажуть трохи переплутав з В8 Це не PJ

• Haha 1

49 минут назад, AVA сказал:

Показник одна на 60 , а іншим було тепло :umora:

В інших можливо були менш наповнені рамки. Я скептично до такого методу формування гнізда відношусь тому думка відразу на цю причину мені вказує. Але я не стверджую що саме від цього. 

• Like 1

11 минут назад, Burkun сказал:

В інших можливо були менш наповнені рамки. Я скептично до такого методу формування гнізда відношусь тому думка відразу на цю причину мені вказує. Але я не стверджую що саме від цього. 

Я у трьх з 60 перебраних забирав по дві рамки залиті медом на 70 -80% ,це після зимівлі скільки залишилось і не замерзли :umora:

давав в заміну майже пуcті,  бо як матка почне сіяти , то не буде де сіяти ,

що тут було , де багато підмору , фото підмору на кришкі вище є,  не знаю і не узнаю , не має меду зділи :umora:

Фото дна одної що забрав дві медові виставляв вище , красне дно сітка без підмору і рядом фотка сімьї зверху

• Like 2

1 час назад, AVA сказал:

Можливо ще у грудні перед морозами і всі морози потім гріли розплід

Я таку сім'ю розбирав два рази на першому етапі була печатка на двох рамках,на другому ці ж самі рамки були пусті але меду фактично не було.Третя рамка на першому етапі була повномедка на другому етапі у останні морози площа під засів збільшилася і матка кинула яйця.На момент проміжного обліту були яйця на одній рамці,всі інші були пусті.Днище чистив на першому етапі і підмору уже тоді було багато,зараз опять насипало так сказати більше норми.Але сім'я стоїть на місці по бджолі відносно того що йшло в зиму,ні добавилося ні прибавилося.

• Like 2

10 минут назад, ....... сказал:

Я таку сім'ю розбирав два рази на першому етапі була печатка на двох рамках,на другому ці ж самі рамки були пусті але меду фактично не було.Третя рамка на першому етапі була повномедка на другому етапі у останні морози площа під засів збільшилася і матка кинула яйця.На момент проміжного обліту були яйця на одній рамці,всі інші були пусті.Днище чистив на першому етапі і підмору уже тоді було багато,зараз опять насипало так сказати більше норми.Але сім'я стоїть на місці по бджолі відносно того що йшло в зиму,ні добавилося ні прибавилося.

Вони цілу зиму собі вирощували заміну,  чому бджоли на рамках не зменшилось

Я таке колись у колеги бачив , пригласив подивитися на аномалію

Ну у нього вони всі осипались з голоду не дотянули якісь декілька днів до огляду , декілька днів назад казав гули , ну він невідривав , лежак був

Підмор у 10л відро невліз , міряли , там підмор сантиметрів 5 покривав низ рамки , його фізично з вулички скільки немогло бути 

З осені такої сили казав не було точно, за зиму наростили 

Аномалія :dntknw:

• Like 1
  • Confused 1

12 минут назад, AVA сказал:

Вони цілу зиму собі вирощували заміну,  чому бджоли на рамках не зменшилось

Я таке колись у колеги бачив , пригласив подивитися на аномалію

Ну у нього вони всі осипались з голоду не дотянули якісь декілька днів до огляду , декілька днів назад казав гули , ну він невідривав , лежак був

А як матку закривають в ізолятор серед зими матка не сієі а бджола далі продовжує сипатися і фактично з такої сім'ї нічого не залишається...І як що глянути на підмор який лежить по всій площині дна,то виникає питання а чому вони турбуються і не собираються в клуб при відсутності роспліду... Або наприклад не закривають і все закінчується осипом сім'ї яка зібралася на останньому роспліду під утепленням... Питань багато а відповідей мало.

• Like 1

8р перебрав :umora:,

20260302_145841.thumb.jpg.2df161eaa90e39bf5f4a81c0a6ac0d62.jpg

Більше нічого інтересного не було в одному ні матки ні засіву непобачив

без засіву і раніше були , чи я його просто незнаходив без очків

ну там хоч матку бачив і сразу закривав 

Залишилися лежаки

• Haha 2

2 години тому, AVA сказав:

Залишилися лежаки

А в нас ше снігу повно... ;)

• Like 2