ДобровоЛ Опубликовано 2 марта Автор Share Опубликовано 2 марта 11 годин тому, Burkun сказав: Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли. А я думаю, що вони вивели партію розплоду. От і де той мед й подівся. Просто так зжерти зимовий запас жодна сім"я ніяк не змогла б. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта 46 минут назад, ромео сказал: А в нас ше снігу повно... У затінку є у виді льоду Та його і було сантиметрів 10 найбільше за всю зиму , якщо замети не рахувати Зараз грязь місю на пасікі Жалко погода тепла закінчилась , на лежаки часу невистачило У п'ятницю я їх всі пробіг теплі заставні поставив , подушки завернув, крайні рамки всі з медом були, тепер їх хорошо дістануть і прогріють, буду ждати тепло 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 марта Share Опубликовано 2 марта https://vt.tiktok.com/ZSmTDFafj/ 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта В мене вже трохи пилок пішьов. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Капець......В людей он вже трава зелена , а в мене ще снігу 15 см , і він шось не спішить танути . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 37 минут назад, Конструктор сказал: В мене вже трохи пилок пішьов. Гарні сім'ї. Мої ще чекають на пилок... у нас ще норм обльоту не було так ото обльотік... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 25 хвилин тому, Олександр К сказав: Мої ще чекають на пилок... у нас ще норм обльоту не було так ото обльотік... В мене ще теж повноцінного не було, лише ті що до сонця трохи літали. На завтра 12° обіцяють то можливо і полетять всі. Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 2 минуты назад, Конструктор сказал: .Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси. Які ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Тільки що, Bee.P сказав: Які ? Від стану сім'ї, до % білку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 8 минут назад, Конструктор сказал: В мене ще теж повноцінного не було, лише ті що до сонця трохи літали. На завтра 12° обіцяють то можливо і полетять всі. Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси. Також цікаво які нюанси? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 хвилини тому, Олександр К сказав: Також цікаво які нюанси? Якщо сім'я зимувала спокійно, з мінімальним споживанням кормів, то таким без проблем можна давати до обльоту і ніяких наслідків не буде. В інших випадках краще вже після обльоту давати 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 1 година тому, Bee.P сказав: Які ? 1 година тому, Олександр К сказав: Також цікаво які нюанси? І другий, це відсоток протеїну(білку), теж на мою думку має значення. Олександр Мартинюк в себе в відео робив розрахунок скільки з пилку можна виростити розплоду 1 годину тому, Олександр К сказав: В Вас який % ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта В 02.03.2026 в 08:56, AVA сказал: цілу зиму собі вирощували заміну скоріше не заміна а вірна гибель... в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там. доречі і знайомий вчора казав що карніка опоносилася теж якась там лінія 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 29 минут назад, arki сказал: скоріше не заміна а вірна гибель... в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там. доречі і знайомий вчора казав що карніка опоносилася теж якась там лінія Дивився крайній стрім з баскевичем і Болюбаш , то так розказували що ведеться серекція , разів сто повторили про селекцію , і аж пізніше Богдан признався що на пасіці є максимум одна чи дві F1, а все решта F0 . То яка тут селекція ? Але повага за те що признався . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 40 хвилин тому, arki сказав: скоріше не заміна а вірна гибель... в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там. доречі і знайомий вчора казав що карніка опоносилася теж якась там лінія Все треба перевіряти по дочкам, лише потім пускати в масовий тераж. Попадалась і мені карніка яка дуже погано зимувала. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Міняв дно сьогодні. Заразом зважував корпуси (руками). Є дуже легкі (небагато) і дуже важкі (небагато). Підмор є такий в основному такого меньше а одна перевершила всіх і вулик, мабуть. найважчий. В середину ше не дивився. 11 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта А, які нетерплячі... Вистоялись/вилежались за зиму 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 1 час назад, Конструктор сказал: Попадалась і мені карніка яка дуже погано зимувала. Зимівля у Карніки дійсно специфічна. Треба приспособитись. Але головне - загальний результат. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 2 часа назад, arki сказал: скоріше не заміна а вірна гибель... в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там. доречі і знайомий вчора казав що карніка опоносилася теж якась там лінія Так в тому і фішка була коли колега гукав подивитися на аномалію, рамки були чисті , це також здивувало Ну це було раз в житті і в одному екзимплюрі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 6 минут назад, AVA сказал: Так в тому і фішка була коли колега гукав подивитися на аномалію, рамки були чисті , це також здивувало Ну це було раз в житті і в одному екзимплюрі Гнали розплід - під'їли корма. Потім похолодало, розплоду стало менше і менше. Потім пішли ще морози, але ж кормів уже мало. І всьо - корми доїли, коли розплоду вже не було. Чому саме ця сім'я? Бо могла собі дозволити. Чи то утеплення. Чи матка така. Треба було б спостерігати за наявністю кормів. Але - попробуй угадай... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 23 часа назад, AVA сказал: Більше нічого інтересного не було в одному ні матки ні засіву непобачив без засіву і раніше були , чи я його просто незнаходив без очків ну там хоч матку бачив і сразу закривав Залишилися лежаки Сьогодні в очках шукав засів і матку не має Була ще одна в неділю помічена, що небачив ні матки ні засіву Також сьогодні нічого не знайшов Тільки що розніс по рамочно обидві слабким, ще мінус дві Що характерно по поведінкі бджоли невидно ³що маток немає І таке я не один рік замічаю , зимують без маток , як і обичні сімьї , в одної точно і підмору не було При хорошому обльоті тільки розлітаються , хорошого ще не було 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 12 минут назад, AVA сказал: характерно по поведінкі бджоли невинності що маток немає Було осінью маток міняв , грохнув маток , роздав нових , а одній не хватило то дав пізніше , прихожу матку дать а вони вже в клубі сиділи , тому без маток можуть і в клуб сісти , і нормально перезимувати , але не всі . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 14 хвилин тому, AVA сказав: Сьогодні в очках шукав засів і матку не має Була ще одна в неділю помічена, що небачив ні матки ні засіву Також сьогодні нічого не знайшов Тільки що розніс по рамочно обидві слабким, ще мінус дві Що характерно по поведінкі бджоли невидно ³що маток немає І таке я не один рік замічаю , зимують без маток , як і обичні сімьї , в одної точно і підмору не було При хорошому обльоті тільки розлітаються , хорошого ще не було Поки матка не пoчала сiяти i не зявився розплiд краще ïï не шукати 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 1 минуту назад, Stol сказал: Поки матка не пoчала сiяти i не зявився розплiд краще ïï не шукати Поки бджоли не пішли на обліт я поразки розкидав їх у десять вуликів у ті що мені потрібно А після обльоту небуде що розкидати, уже було таке Зимували нормально , тихо спокійно А після обліту , обліт був хороший на півдня , пусті рамки оказались один раз , а так десь третина від зимувалої кількості залишається після обльоту Ці дві матки з відводів , можливо такі матки хороші були 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.