Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Ану ж покажіть свої:rofl:

Драбини?

5 хвилин тому, gardener сказав:

Драбини?

Гіпси:umora:

9 минут назад, yu1986ra сказал:

Гіпси:umora:

Альбом товщиною в кулак з рентгенівськими знімками :hi:;):umora:

3 часа назад, yu1986ra сказал:

Ану ж покажіть свої:rofl:

Показати шо? Яйця.

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Показати шо? Яйця.

Та що там на них вже дивитися

12 минут назад, gardener сказал:

Та що там на них вже дивитися

Згадав . Відос

8 годин тому, Bee.P сказав:

Якщо свіщова буде виховуватись в хочаб 6-7 р дадан і гарно рамки будуть обсижені бджолою тобто максимум скільки може влізти на рамку бджоли ,  то різниці не має чи це ройовий маточник чи свіщовий . А далі вже буде видно по матці , чи вона зі старої личинки чи з нормальної .

Це так. Але ви не позначили дуже важливий факт, що сильно впливає на якість виведеної матки. А саме -  вік личинки, з якої почали бджоли вигодовувати майбутню свищову матку. Адже осиротілі, вони закладатимуть маточники на різних за віком личинках.А тут, буває, на третю добу життя личинки навіть пару-трійку годин можуть різко  впливати на якість  у той чи інший бік.:IMHO: Із таким мені доводилось стикатися за роки пасічникування, хоча я й не проводив якісь спеціальні дослідження в цьому плані.:dntknw:

7 годин тому, Пахомич сказав:

Є " Заслужений працівник сільського господарства"  заслужених конюхів ,свинарів, вівчарів,  немає. Пасічників нагороджують грамотою "Почесного Пасічника України " Цією грамотою нагороджує "Спілка пасічників України", а не держава. Це така іграшка для морального самозадоволення, навіть немає медальйончика на піджакі ніхто не знає , що вона в тебе є. 

Саме так @Пахомич. Я й казав, що то нагорода не державна.

Тобто від якоїсь громадської організації.:dntknw:

5 часов назад, yu1986ra сказал:

на взятку забудовують прививочну

щоб не забудовували чи не так забудовували то я накриваю бігудями одразу як тільки запечатають. якщо чекати зрілих то їх можна і не знайти

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

хоча я й не проводив якісь спеціальні дослідження в цьому плані

Руттнер проводив і писав що з добової і двох добової личинки виходять матки нічим не гірші за наймолодшу от вже з третьої доби в личинки відбуваються незворотні зміни і для вигодування маток вони негодяться. я пребував, переносив двох добові-нормальні, ніякої різниці непомітив

2 часа назад, Пахомич сказал:

Показати шо? Яйця.

а натомість що він вам покаже, якщо сам казав що розріджує їх....:Jumpy:

1 година тому, arki сказав:

щоб не забудовували чи не так забудовували то я накриваю бігудями одразу як тільки запечатають. якщо чекати зрілих то їх можна і не знайти

Воно то так, тільки ще є питання чи підтримується нормально температура в тих бігудях. З інкубатором як на мене простіше і вдвічі більший вихід. 

1 година тому, arki сказав:

В мене було, що навіть не прийняли. Повикидали яйця.

Сьогодні їздив на лежаковий шкрябати рамки за заставною. З понеділка холодно, бджоли не літали. Сьогодні помітив поодинокі перші кульбабки, цвіте клен канадський. Бджоли вжались, за заставною поодинокі. Лиш кільком доставив по вощині скраю. Ту, що ставив в неділю будують зі скрипом, але будують - 50% готовності.

2 з 3 сімей, що розширяв корпусом під низ пішли донизу. Одна (та що скорочував весною, вона була з цих трьох найслабша) навіть язик засіяла:

IMG_20260411_133716.thumb.jpg.53ec6c9a543b9da00c2f7b918bc1c10f.jpgIMG_20260411_133121.thumb.jpg.e3c2d7034cded7ac45c056b9cb9253ed.jpg

За 6 днів результат по кліщу від смужок Варолом: 12, 4 і 0. На дні є трохи підмору і кілька білих сформованих личинок  трута (мабудь). Не зрозуміло, то від смужок підмор, чи просто тому, що не літають?

І ще одне, випадково виявив 6 кліщів на дні в сім'ї, що не ставив смужки:blink:. Це вже якась хохма. Це він від старості вмер чи з переляку?:umora:

12 минут назад, yu1986ra сказал:

Сьогодні їздив на лежаковий шкрябати рамки за заставною. З понеділка холодно, бджоли не літали. Сьогодні помітив поодинокі перші кульбабки, цвіте клен канадський. Бджоли вжались, за заставною поодинокі. Лиш кільком доставив по вощині скраю. Ту, що ставив в неділю будують зі скрипом, але будують - 50% готовності.

2 з 3 сімей, що розширяв корпусом під низ пішли донизу. Одна (та що скорочував весною, вона була з цих трьох найслабша) навіть язик засіяла:

IMG_20260411_133716.thumb.jpg.53ec6c9a543b9da00c2f7b918bc1c10f.jpgIMG_20260411_133121.thumb.jpg.e3c2d7034cded7ac45c056b9cb9253ed.jpg

За 6 днів результат по кліщу від смужок Варолом: 12, 4 і 0. На дні є трохи підмору і кілька білих сформованих личинок  трута (мабудь). Не зрозуміло, то від смужок підмор, чи просто тому, що не літають?

І ще одне, випадково виявив 6 кліщів на дні в сім'ї, що не ставив смужки:blink:. Це вже якась хохма. Це він від старості вмер чи з переляку?:umora:

Рижа f2? f3 ?

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Саме так @Пахомич. Я й казав, що то нагорода не державна.

Тобто від якоїсь громадської організації.:dntknw:

Відвідайте сторінку 88 і прочитайте ,що ви писали. 

21 хвилину тому, Bee.P сказав:

Рижа f2? f3 ?

То щось місцеве.

41 минуту назад, yu1986ra сказал:

личинок  трута (мабудь).

В цей час при похолоданні і нестачі кормів першого викидають трута  аж бігом 

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

В цей час при похолоданні і нестачі кормів першого викидають трута  аж бігом 

Та не так вже й холодно, щоб щось там викидати. Тим більше, що вони нормально затарились нещодавно.

Мене цікавить якого хера сиплеться кліщ в сім'ї без смужок? Може, то зимувалий по старості загнувся?

7 минут назад, yu1986ra сказал:

не так вже й холодно

+2 сніг два рази йшов , ну незнаю , в тапках без носків особо не походиш :dntknw:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

18 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Мене цікавить якого хера сиплеться кліщ в сім'ї без смужок? Може, то зимувалий по старості загнувся?

Він думав що будете травити, Тай сховався. Але щось пішло не так. Поставте контрольки в пару вуликів, подивіться пару днів.

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

+2 сніг два рази йшов , ну незнаю , в тапках без носків особо не походиш :dntknw:

+2 це лиш кілька годин на добу. Якби їм було аж так холодно, то вощину ніхто б не тягнув. Зараз вощину тягнуть всі.

6 хвилин тому, gardener сказав:

Він думав що будете травити, Тай сховався. Але щось пішло не так. Поставте контрольки в пару вуликів, подивіться пару днів.

Та які зараз контрольки, бджоли все чистять? Зміг проконтролити кліща лиш в сім'ях що розширяв під низ і то тільки тому що холодно.

11 минут назад, yu1986ra сказал:

Зараз вощину тягнуть всі.

Бо ви їх Залякали :dntknw: того і тягнуть , :hi::umora:

19 минут назад, gardener сказал:

Він думав що будете травити,

Кліщ тепер хитрий став , просто прикинувся мертвим щоб Юрій собі почав голову дурним забивати , а сам вже пасеться і сміється :hi:

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бо ви їх Залякали :dntknw: того і тягнуть , :hi::umora:

Кліщ тепер хитрий став , просто прикинувся мертвим щоб Юрій собі почав голову дурним забивати , а сам вже пасеться і сміється :hi:

Вже він напасся. Дно холодне. З нього ще ніхто не вертався:rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...