yu1986ra Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 3 години тому, mits сказав: Я, в шоці. Тільки що, залетів на пасіку рій,( чи як його назвати вірно навіть не знаю) чи закліщена сімья і запросився в дві сім'ї. Що це робиться в природі? Хіба зліт бджіл, весною теж буває? То хтось дорозширяв тих бджіл до ручки. Може з голоду злетіли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 1 година тому, ДобровоЛ сказав: А на "пісках" земля завжди раніше достигає. Її мороз в травні підсушує.. Сьогодні дискував трохи дорогу до лежакового точка. В пісок вже можна сіяти, а там де глина повивертало сухі брили. Автомобілем розчавити-втрамбувати не вдалось. Дощу нормального вже більше місяця не було. 1 година тому, ДобровоЛ сказав: Пшениця для бджіл - НУЛЬ без палички. А от волошки по ній - то гарний плюс ! Синя волошка мало виділяє, але поля мають гарний вигляд 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 25 хвилин тому, gardener сказав: В мене вечером тільки шо ганяв. То було ще за царя Панька, чи як там його звали. Ага, як баба дівкою була. В мене ще трапляється синя волошка по зерну. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 8 хвилин тому, yu1986ra сказав: Ага, як баба дівкою була. В мене ще трапляється синя волошка по зерну. В мене хіба скраєчку десь заваляється. Скоро забуду як вона виглядає. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля Сьогодні глянув до вуликів.Розплоду багато , вже в багатьох вуликах є трутні.Деяким доставляв кормові рамки. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 апреля Share Опубликовано 15 апреля 43 хвилини тому, Павло Михайлович сказав: Сьогодні глянув до вуликів.Розплоду багато , вже в багатьох вуликах є трутні.Деяким доставляв кормові рамки. Поки ми мерзли, вони даром не сиділи. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля Вчора розширяв під низ корпусний. За квітень поки з'їли 2,3 кг (за всю весну 2). Корму ще багато. В більшості розплоду відносно бджіл мало. Переглядав по кілька рам розплоду на предмет болячок. Поки політ нормальний навіть калічів - особливих проблем не виявив. Сьогодні лечу на лежаковий. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля Вчора, до речі, в першому ж вулику почув спів матки і аж оуїв трохи від здивування. Виявилось, що просто матка загнулась. Вони вивели кілька дрібних свищевих по низу рамки. Одна вже бігала співала і дві в маточниках тримали. Трутні вже є. Через днів 10 треба глянути обліт 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 52 хвилини тому, yu1986ra сказав: Вчора, до речі, в першому ж вулику почув спів матки і аж оуїв трохи від здивування. Виявилось, що просто матка загнулась. Вони вивели кілька дрібних свищевих по низу рамки. Одна вже бігала співала і дві в маточниках тримали. Трутні вже є. Через днів 10 треба глянути обліт Вчора теж розширив, всі що були на 6-7р отримали по дві вощини. Ті що на 5р то частині теж дав дві вощини і частині вощ+суш. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 2 години тому, yu1986ra сказав: Сьогодні лечу на лежаковий. Так літати, ніби, не можна 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 50 хвилин тому, Конструктор сказав: Вчора теж розширив, всі що були на 6-7р отримали по дві вощини Забирав рамки з розплодом до підсилення відстаючих. То теж дав по рамці вощини 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 1 година тому, Конструктор сказав: Вчора теж розширив, всі що були на 6-7р отримали по дві вощини. Ті що на 5р то частині теж дав дві вощини і частині вощ+суш. Лежаки, мабудь, буду сотами розширяти. Тут прогнозують знов зниження температур. До садків їм далеко, та й не цвіте ще нічого. Абрикоси таки і в мене підмерзли. Ті що біля мене мають лиш поодинокі квіти, в місті більш-менш нормально цвітуть. В кінці тижня мають зацвісти черешні з вишнями. 29 хвилин тому, gardener сказав: Так літати, ніби, не можна Дозвіл висота до 200 м 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Дозвіл висота до 200 м Камеру не забудьте, бо Пахомич вже не має шо дивитися 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 2 часа назад, yu1986ra сказал: Виявилось, що просто матка загнулась. Від старості ? Чи ви її довели до інхаркту своїми планами ?? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Від старості ? Чи ви її довели до інхаркту своїми планами ?? в нас тут один купив кролицю. Розказував скільки має заробити грошей на кролях. А кролиця залізла між штахетини і повісилася. Мама його каже: вона як почула які в тебе на неї плани та й не витримала. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля Як виділяє соняшник Піонер ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 37 хвилин тому, Bee.P сказав: Від старості ? Чи ви її довели до інхаркту своїми планами ?? Цироз печінки. Я в тому не винен. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля З такими погодами я бачу що ті рамки з вощиною до одного місця . Бл... Мені і так хватило 20 днів дощу в травні минулого року ... Ото будеш добрим ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 25 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Як виділяє соняшник Піонер ? Як при комунізмі - тільки по плану 1 хвилину тому, Bee.P сказав: З такими погодами я бачу що ті рамки з вощиною до одного місця . Бл... Мені і так хватило 20 днів дощу в травні минулого року ... Ото будеш добрим ??? Певно цьогоріч буде те саме. Дощу давно не було. Відчуваю, що скоро прорве ту греблю. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: скоро прорве ту греблю Аби драбину не змило на якій буду стояти 4 минуты назад, yu1986ra сказал: по плану Мисочки роєвухи вже ліплять ??? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 1 годину тому, Bee.P сказав: Мисочки роєвухи вже ліплять ??? Є вже 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 2 години тому, yu1986ra сказав: Цироз печінки. Я в тому не винен. Шось Ви трохи не тим її годували 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля Чергове неприємне відкриття... наслідки зими Окрім абрикос, аличи і слив... померзли черешні і вишні... є лише листя... Тобто садків майже нема... і от як тепер його пасічникувати 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля Після перевірки на трьох сімях раніше серветок з амітразом і здається непоганого результату, вчора поклав в решту сімей але вже вечером побачив щось підозріло повзають кілька бджіл в одній сімї а сьогодні вранці коли витягав контрольки помітив що трохи сипонулася бджола, трощки в слабших, більше в сильніших. бджола повзала перед вуликом і не могла злетіти, восновному молода тому негайно викинув серветки. ставив у сімї в яких стояли стрічки Тиматол вже 15 днів. трохи на траві де повзали бджоли були помітні сліди поносу. Нерозумію як бджола могла травонутися, невже нализалися олії з біпіном, можливо пребуючі розгризти і винести... біпін цей раз був від реагенту. хто користується таким методом боротьби з кліщем, які ваші міркування? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 апреля Share Опубликовано 16 апреля 6 годин тому, Bee.P сказав: Аби драбину не змило на якій буду стояти Мисочки роєвухи вже ліплять ??? Треба брать металеву. Та далеко не попливе. На лежаковому в більшості вже є, але поки без яєць. Роїння поки по плану. Зі скрипом, але таки вчора-сьогодні матки почали сіяти в напіввідбудовану вощину, що ставив 10 днів тому. Тому розширяв 2-3-а сотами в розріз розплоду, або на пергу. Вощину, яку не засіяли виставляв на край від гріха подалі (щоб не погризли). Як не дивно бджоли погризли тільки 2 з 30-40 підставлених вощин. Перга після холодів ще лишилась, але нема навіть натяку на ферментацію. На корпусному точку сильніші не дотягують до середніх на лежаковому. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.