yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 54 хвилини тому, Пахомич сказав: Бджоли , які мали раній старт в лютому на сьогодні перейдуть в категорію здохляків . Причина проста , зимувала бджола витратила забагато тіла на виховання розплоду. Заведіть бджіл тоді будете розповідати казки. Після похолодань я вам зніму відео про ранній старт 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 36 хвилин тому, Bee.P сказав: Знов маячня ??? Тож Юрій показував фото що вже 10-12 рам обсиджують і в ройку збираються . Це дворова з раннім стартом . Це ''рання'' місцевість. Колись розповідав про кілька нещасних відводка з італійкою. В одному матка пропала (вийшла на 4-х), то об'єднав через три тижні після обльоту з найгіршою (вийшла на 2-х). Зараз там розплід на семи рамках. Дав другий корпус під низ і опустив 1 рамку з розплодом. Ще одна з них вийшла на 4-х. Скоротив до 2-х з поступовим розширенням. На тижні вже розширив до 10 рам. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 43 хвилини тому, Пахомич сказав: Одна сімя то випадок , а не закономірність . Закладка маточників в квітні то тривожний дзвіночок ,що на пасіці не все добре. Там в мене до розширення багато було по 12 рам Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 23 хвилини тому, Пахомич сказав: Звичайно по селекції там не все добре. Здорова сімя мусить наростити силу і запас енергії ( жирового тіла ) , а тоді сказати мамо тримайся. Коли є умови, то здорова сім'я вже наростила і запас, і жир, і силу. Або наростить їх за це похолодання 3 хвилини тому, Пахомич сказав: Ця заява вимагає уваги . Для мене ваше особисто відео не потрібне . Ви баптист , який займається маніпуляцією свідомості вашої секти Перегляньте уважно ще раз останнє відео. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 5 минут назад, yu1986ra сказал: Там в мене до розширення багато було по 12 рам 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Коли є умови, то здорова сім'я вже наростила і запас, і жир, і силу. Або наростить їх за це похолодання Карпатка є на точку той що біля золотих верб ?? Я так розумію що баки не стоять біля золотих верб ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 21 минуту назад, yu1986ra сказал: Дав другий корпус під низ і опустив 1 рамку з розплодом Не робіть таких дурниць , застудите розплід. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Карпатка є на точку той що біля золотих верб ?? Я так розумію що баки не стоять біля золотих верб ? Карпатки є, але не знайду. Міняв кілька злих в кінці сезону. Там один ваш бакхфаст в корпусному вулику на руті (італійки на дадані). Сім'я була дуже сильна з зими і я її не стискав, не заглядав і нічого не робив. Їм мед заважав розвиватись, але вони змогли його перетравити на розплід. Тиждень тому вона вже займала 10 рам дадан. Дуже продуктивна сім'я Збоку в таких же ж умовах сидить або місцева з цього ж точка, або карпатка. Вони мед перетравити не змогли, залились і відстали. Ще одна сім'я місцевої. Була слабша на 2р за ваш бакфаст, скорочена, утеплена, розширена пустими сотами, розпечатані рамки за заставною... Нещодавно фотки показував - вона перша з цих трьох пішла в нижній корпус. Зараз порівнювати їх з італійками не коректно, бо на старті в мене розвиток в дадані кращий ніж в руті. Ну і треба: заглядати, стискати, утеплювати 18 хвилин тому, Bee.P сказав: Це він ??? Отой з баяном 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 16 хвилин тому, Bee.P сказав: Не робіть таких дурниць , застудите розплід. Навряд чи можна такими діями зараз застудити. Я опускав найбільш медову рамку з печатним розплодом. По боках розпечатував дві медові. Бджоли його точно не кинуть в таких умовах. Такими діями я пробую заставити бджіл складати пергу в нижньому корпусі і розвантажую гніздовий (принаймні такий план). Значно гірше було б піднімати 1 рамку з розплодом в такі погоди як зараз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 5 минут назад, yu1986ra сказал: Значно гірше було б піднімати 1 рамку з розплодом в такі погоди як зараз. Забудьте таке як опускати чи піднімати рамку ,то дурна робота , якщо сімя нормальна то вона сама росте , і рухається в перед . Краще ото новій відос зніміть на пасіці з баяном , Пахомич любить музику , вона заспокоює Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля Тільки що, Bee.P сказав: Забудьте таке як опускати чи піднімати рамку ,то дурна робота , якщо сімя нормальна то вона сама росте , і рухається в перед . Краще ото новій відос зніміть на пасіці з баяном , Пахомич любить музику , вона заспокоює Мені треба було з тим медом щось зробити, бо різниця в розвитку дуже значна. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 9 минут назад, yu1986ra сказал: принаймні такий план). Я думаю толку буде більше з пергою якщо гніздо буде цільне, а не розкидане вами в два корпуси хаотично . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля Только что, yu1986ra сказал: Мені треба було з тим медом щось зробити, бо різниця в розвитку дуже значна. Бак більше у верх іде , можна другий корпус на верх коли нижній вже тріщить від бджоли , головне не спішити , бо можна " вспіти " 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 46 хвилин тому, yu1986ra сказав: Такими діями я пробую заставити бджіл складати пергу в нижньому корпусі і розвантажую гніздовий (принаймні такий план). Може спрацювати за умови що в верхньому місця під складання перги не буде. Але після похолодання воно може навпаки з'явитись. Бачу пергова лихоманка" багатьох хапнула. Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 4 минуты назад, Конструктор сказал: Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги. Не всім. Якщо побачу випадково то возьму рамку , а так щоб кожен тиждень переривати всі гнізда в пошуках перги , то нє , то не для мене .. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 4 хвилини тому, Bee.P сказав: Не всім. Якщо побачу випадково то возьму рамку , а так щоб кожен тиждень переривати всі гнізда в пошуках перги , то нє , то не для мене .. Та понятно, що не всі ж признаються. Будуть в тіхаря ту рамку шукати. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 19 минут назад, Конструктор сказал: Та понятно, що не всі ж признаються. Будуть в тіхаря ту рамку шукати. Думаю то як в рибалці , треба знати коли і де , тоді буде толк . . Але основна маса на рибалку просто приїжають побухати . 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 11 хвилин тому, Bee.P сказав: Думаю то як в рибалці , треба знати коли і де , тоді буде толк . . Але основна маса на рибалку просто приїжають побухати . Там легше. Закинув снасті та й пий спокійно. А з відром так не прокатить 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 19 хвилин тому, gardener сказав: Там легше. Закинув снасті та й пий спокійно. А з відром так не прокатить Ну да, з відром пити спокійно не вийде, після дрилі ще довго руки трясуться. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 4 минуты назад, Конструктор сказал: Ну да, з відром пити спокійно не вийде, після дрилі ще довго руки трясуться. А з такими руками на рибалку вже не візьмуть. Хоба що помідори посолить 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 години тому, Bee.P сказав: Я думаю толку буде більше з пергою якщо гніздо буде цільне, а не розкидане вами в два корпуси хаотично . 1 рут це вже занадто цільне гніздо. В ньому нема місця для перги. В моєму випадку цільне гніздо вгорі і цільне місце для перги знизу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 години тому, Bee.P сказав: Бак більше у верх іде , можна другий корпус на верх коли нижній вже тріщить від бджоли , головне не спішити , бо можна " вспіти " Всі вони вгору йдуть коли повні. Але зараз холодок передають, а в мене одна вощина. Якщо поставити такий корпус на верх, то це буде непришийкобиліхвіст. На потепління поміняю місцями. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 години тому, Конструктор сказав: Може спрацювати за умови що в верхньому місця під складання перги не буде. Але після похолодання воно може навпаки з'явитись. Бачу пергова лихоманка" багатьох хапнула. Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги. То в мене планова реалізація планів давно минулих днів. Лихоманка тут ні до чого (ну, майже). Це ж один рут, їм там завжди трохи тісно. Там розплід, трохи меду і дві вощини по краях (або по краях розплоду). В планах було, що матка засіє вощину, але з такою погодою вона буде як холодна заставна. Як не погризуть, то й добре буде. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 1 година тому, gardener сказав: Там легше. Закинув снасті та й пий спокійно. А з відром так не прокатить Відром можна всю рибу розлякати 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля Сьогодні в мене на диво нормальний день, +18. Бджоли літають по перших грушках, вишнях і черешнях. Особливо на грушках, хоч душок від того цвіту самі знаєте який. Злі, певно, хочуть мені багато меду принести. На точку без маски не комфортно. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 17 хвилин тому, yu1986ra сказав: Злі, певно, хочуть мені багато меду принести. А Ви їм заважаєте 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.