gardener Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 10 хвилин тому, Сергій-апі сказав: весна буде пізня. Весна, яка не яка, вже є. Тут вже треба за літо гадати. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 6 минут назад, gardener сказал: Весна, яка не яка, вже є. Тут вже треба за літо гадати. Ще нічого не качали , а пора вже в зиму збирати ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля @Пахомич, мені вже набридає прибирати неконструктив від Вас. Не хочу тратити на таке додатковий час 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля Якісь вони нєрвні сьогодні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 1 час назад, ромео сказал: @Пахомич, мені вже набридає прибирати неконструктив від Вас. Не хочу тратити на таке додатковий час Нічого крамольного не говорив. Ви не згідні, що в роті можуть рости грибки , чи здоровля бджіл повністю залежить від пасічника. Який пасічник , такі в нього і бджоли по хворобах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 9 хвилин тому, gardener сказав: Якісь вони нєрвні сьогодні Бджоли чи користувачі форуму? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 14 минут назад, gardener сказал: Якісь вони нєрвні сьогодні І дійсно , мабуть фальшстарт , то на завтра бурі максимальні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 7 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Бджоли чи користувачі форуму? І ті і другі. Користувачі хоть не кусаються 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 3 хвилини тому, Bee.P сказав: І дійсно , мабуть фальшстарт , то на завтра бурі максимальні Дугу закоротило 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 15 минут назад, gardener сказал: Користувачі хоть не кусаються Але влучно цілять 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Але влучно цілять то Ви з якого боку? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 3 минуты назад, gardener сказал: то Ви з якого боку? 3 минуты назад, gardener сказал: то Ви з якого боку? Я спостерігач поки . Вільний глядач 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля В 15.04.2026 в 16:15, mits сказал: Я, в шоці. Тільки що, залетів на пасіку рій,( чи як його назвати вірно навіть не знаю) чи закліщена сімья і запросився в дві сім'ї. Що це робиться в природі? Хіба зліт бджіл, весною теж буває? Якби в цей вулик підсаджували і.о , і на слідуючий день прилетілоби таке "чудо " , то і.о-шку би грохнули ці чужинці . Тому рекомендую зразу при створенні відводка для підсадки чіпляти ганеманку на льоток . Але ці зальотні можуть мати дрібну матку , яка може через ганеманку пройти. Тому треба бути уважним . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 апреля Share Опубликовано 17 апреля 2 години тому, Bee.P сказав: Якби в цей вулик підсаджували і.о , і на слідуючий день прилетілоби таке "чудо " , то і.о-шку би грохнули ці чужинці . Тому рекомендую зразу при створенні відводка для підсадки чіпляти ганеманку на льоток . Але ці зальотні можуть мати дрібну матку , яка може через ганеманку пройти. Тому треба бути уважним . Це якесь форс мажорне супер раннє нещастя. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля Погода#шепче... Певно треба варить сироп... хоч рамок з медом є ще в достатку, але... по перше він скам'янівший, друге - в гніздо не пустять, а із-за заставної його не вгризуть, третє - чую пятою точкою, що ці рамки будуть потрібні аж до літа мінімум 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 38 минут назад, ромео сказал: але... по перше він скам'янівший, Такеж саме не мед а залізобетон. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 година тому, ромео сказав: Погода#шепче... Певно треба варить сироп... хоч рамок з медом є ще в достатку, але... по перше він скам'янівший, друге - в гніздо не пустять, а із-за заставної його не вгризуть, третє - чую пятою точкою, що ці рамки будуть потрібні аж до літа мінімум Я вже дав, разом з вощиною. Сьогодні вже холодно. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 43 хвилини тому, kroxaru сказав: Такеж саме не мед а залізобетон. Я розпечатав дві рамки і поставив біля поїлки, то вони облизали зверху і вже навіть не дивляться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 година тому, gardener сказав: Я розпечатав дві рамки і поставив біля поїлки, то вони облизали зверху і вже навіть не дивляться. Потрібно замочити на деякий час, або періодично поливати з росинки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 2 часа назад, ромео сказал: Погода#шепче... Певно треба варить сироп... хоч рамок з медом є ще в достатку, але... по перше він скам'янівший, друге - в гніздо не пустять, а із-за заставної його не вгризуть, третє - чую пятою точкою, що ці рамки будуть потрібні аж до літа мінімум Просто зацукровані рамки розкрити, зволожити і поставити біля розплоду ,там більше бджіл і вища температура. Рамки з переробленим кормом винести за заставну ,щоб периносили в гніздо. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
katran54 Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля Розширював сушниною бо вощину даю коли зацвіте вишня. Сім"ї по 9 рамок, дві слабші були по 7 і два дні назад подивився їх, в одній був один запечатаний маточник, яйця були. Дав 1 суш, переставив з заставної наполовину вибрану медову і тихенько закрив. Мабуть ТЗ бо для роїння ще зарано. В батьковому лежаку ще 10 квітня дав одну вощину (начитався на форуму що у всіх вже будують) збоку гнізда, то лише на 16 почали тягнути, переставив в середину. Вчора зацвіла черешня, вишня ще пару днів потерпить, груша висунула суцвіття. Один здохляк що десь отруївся після обльоту так і не розвивається.Треба давати вощину а знову похолодання. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 2 години тому, Пахомич сказав: Просто зацукровані рамки розкрити, зволожити і поставити біля розплоду ,там більше бджіл і вища температура. Ага, так вони мені і дозволять.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 36 минут назад, katran54 сказал: (начитався на форуму що у всіх вже будують) У кого у всіх ??? Будували ті які мають ранній старт і був принос нектару з верби стабільний . Далі фініш 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 2 часа назад, Пахомич сказал: Просто зацукровані рамки розкрити, зволожити і поставити біля розплоду Холодні рамки до розплоду не ставлять , бо можна застудити розплід . І буде купа болячок . 2 часа назад, Пахомич сказал: Рамки з переробленим кормом винести за заставну ,щоб периносили в гніздо. Маячня , для чого ? Перероблений теплий корм зразу іде на розплід , якщо його винести він охолоне і їм прийдеться робити непотрібну роботу і витрачати в пусту час Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 8 минут назад, ромео сказал: Ага, так вони мені і дозволять.. Я не знаю ,щоб мене бджоли перемогли . Только что, Bee.P сказал: Холодні рамки до розплоду не ставлять , бо можна застудити розплід . І буде купа болячок . Розплід можливо застудити ,коли мало бджіл . Мова йде , як заставити бджіл розрідити сівший соняшниковий мед Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.