Перейти к содержанию

Закормка пчёл на зиму

Петрович

Рекомендуемые сообщения

6 хвилин тому, MIM (Мішаня Майгутяк) сказав:

хто використовує або має практику загодівлю бджіл на зиму КАНДІ? 

Це як? Канді- аварійний твердий корм, щоб його бджоли всю зиму гризли -- в голові невкладається. Канді в  кінці зими, в екстренніх випадках ще можна зрозуміти, але не в загодівлі на зиму...

1 час назад, MIM (Мішаня Майгутяк) сказал:

хто використовує або має практику загодівлю бджіл на зиму КАНДІ? 

Думаю что видели, но если не видели гляньте.

1 година тому, davolodya сказав:

Це як? Канді- аварійний твердий корм, щоб його бджоли всю зиму гризли -- в голові невкладається. Канді в  кінці зими, в екстренніх випадках ще можна зрозуміти, але не в загодівлі на зиму...

та я бачив як Женя Рудь таке робить, тому цікаво стало чи у нас хтось таке використовує (замість сиропу дають канді )

43 хвилини тому, FaBos сказав:
Скачать видео
Скачать видео
Скачать видео
Скачать видео

Думаю что видели, но если не видели гляньте.

Знаю хлопці з Полтави цього року теж таке почали практикувати(казали після зими поділяться результатом) 

Стало цікаво чи хтось з форумчан таке робив чи практикує

1 хвилину тому, MIM (Мішаня Майгутяк) сказав:

та я бачив як Женя Рудь таке робить, тому цікаво стало чи у нас хтось таке використовує

Знаю хлопці з Полтави цього року теж таке почали практикувати(казали після зими поділяться результатом) 

Стало цікаво чи хтось з форумчан таке робив чи практикує

Є така книга, називається Біологія бджолиної сім'ї,  варто почитати,  гризучі бджоли комахи, чи їм природній є саме рідкий корм, і зразу все стане зрозуміло, і непотрібно буде вигадувати ровера. А те, що так робить Рудь, неозначає, що так правильно 

10 хвилин тому, davolodya сказав:

Є така книга, називається Біологія бджолиної сім'ї,  варто почитати,  гризучі бджоли комахи, чи їм природній є саме рідкий корм, і зразу все стане зрозуміло, і непотрібно буде вигадувати ровера. А те, що так робить Рудь, неозначає, що так правильно 

:)

кожен вправі читати чи не читати, робити чи не робити і це не буде означати, що щось буде правильно чи наоборот. Не потрібно щось комусь нав'язувати, якщо самі цього не робили.... читати і знати теорію і не переконатися як це працює на практиці  це не те саме:IMHO:

• 4 weeks later...

Трішки науки на рахунок зимівлі та гігієни сімей.

5e0e3715721b2_2020-1-2_20-29-19_870.thumb.jpg.d5a6d51d2ae41228cdc0667b87eb27bb.jpg5e0e371ac8aa7_2020-1-2_20-30-24_184.thumb.jpg.9ac573a06e530162f406fafdeb94b374.jpg

• 5 years later...

Маю 3 річний соняховий мед. Хочу загрожувати ним сім'ї ,де мало меду.(На брав, самі не встигли наносити). Якою пропорцією розводити ситу? Цукром загодовувати не буду, немає куди мед подіти.

7 минут назад, Электрон сказал:

Маю 3 річний соняховий мед. Хочу загрожувати ним сім'ї ,де мало меду.(На брав, самі не встигли наносити). Якою пропорцією розводити ситу? Цукром загодовувати не буду, немає куди мед подіти.

Не треба нічого розводити

37 хвилин тому, Электрон сказав:

Маю 3 річний соняховий мед. Хочу загрожувати ним сім'ї

Бджолам загрожувати медом, то як їжаку голою с....ю:umora:

2 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Бджоли проти меду:vinny::umora:

5 часов назад, Сергій-апі сказал:

5 часов назад, Сергій-апі сказал:

Не, ну вік інтернету. Незабаром роботи будуть керувати світом. Звичайно Т9 втрутився. І замість закормити  вийшло те,що вийшло. Я питав поради, а тут голою с...ю.

6 часов назад, В 361 сказал:

Не треба нічого розводити

Це як, гіркою накласти? 

2 минуты назад, Электрон сказал:

Це як, гіркою накласти? 

Ага.на марлю або хб , щоб не потекло хаотично, можна в пакет але розріжте з боку щоб був доступ , ну і теплим має бути   .  Вони просто його перенесуть . Якщо розбавите водою то вони просто будуть робити лишню роботу а саме випаровувати ту воду

Якщо  кислинка є то  краще  якщо хочете віддати в пропорції з цукровим сиропом ,в немає зазвичай набирав  в пакет й на рамки зверху

13 годин тому, Электрон сказав:

Де зберігався, яка температура в приміщенні, яка тара? Хід думок зрозумілий.

3 роки то не термін, он в пірамідах досі їстівний.

8 часов назад, Макс_Скрипник сказал:

Де зберігався, яка температура в приміщенні, яка тара? Хід думок зрозумілий.

Зберігався в сухому не опалювальному приміщенні, в герметично закритій тарі.(Пластикові відра з ущільнювачами з плівки). Мед можна їсти ложкою.

15 часов назад, Жезус сказал:

Якщо  кислинка є то  краще  якщо хочете віддати в пропорції з цукровим сиропом ,в немає зазвичай набирав  в пакет й на рамки зверху

Мед, як мед. Не кислий. Качав дозрілим. Питання про поповнення запасу в рамках, для заготівлі бджіл. Пишуть, що якщо не рідкий, то можуть бджоли зноситися. Як на Ваш погляд?

Я зазвичай давав в пропорції з цукровим сиропом,закристалізований все рівно будуть по воду йти трохи ,а так в поїлки оптимально, зноситися наврядчи якщо сильна сім'я, в слабкі б не давав ,то да бо буде можливо напад

8 годин тому, Электрон сказав:

Зберігався в сухому не опалювальному приміщенні, в герметично закритій тарі.(Пластикові відра з ущільнювачами з плівки). Мед можна їсти ложкою.

Но здайте його на гурт. Купіть цукор, загодуйте. Трохи попрацюєте за то є тільки плюси

10 годин тому, Электрон сказав:

Мед, як мед. Не кислий. Качав дозрілим. Питання про поповнення запасу в рамках, для заготівлі бджіл. Пишуть, що якщо не рідкий, то можуть бджоли зноситися. Як на Ваш погляд?

Якщо будете розбавляти водою, то по багато не давайте, бо забродить.

• 2 weeks later...
13.08.2025 в 02:11, Макс_Скрипник сказав:

Не могди б ви , пане, надіслати "мед з пірамід" на лабораторне дослідженння (на відповідність існуючому ДСТУ) хочя б п. Асалтану. Він залюбки його дослідить і безкоштовно поділиться визновками з громадою.

А насправді годі вам згадувати про цю журналістку(як воно правильно пишеться?) журналістська,- ку качку. Тут перш за все пишуть і читають виробники в другу чергу споживачі телевізора.

Про мед що придатний для споживання (шляхом ковтання ротом) з розкопок пираміди то для розмов на базарі, ярмарку, за столом під чарку. 

38 хвилин тому, Винодел сказав:

Не могди б ви , пане, надіслати "мед з пірамід" на лабораторне дослідженння (на відповідність існуючому ДСТУ) хочя б п. Асалтану. Він залюбки його дослідить і безкоштовно поділиться визновками з громадою.

А насправді годі вам згадувати про цю журналістку(як воно правильно пишеться?) журналістська,- ку качку. Тут перш за все пишуть і читають виробники в другу чергу споживачі телевізора.

Про мед що придатний для споживання (шляхом ковтання ротом) з розкопок пираміди то для розмов на базарі, ярмарку, за столом під чарку. 

Мав би змогу то відправив, а так спираємось на медія. В "другу чергу" споживачі про цей форум навіть і не знають, у масшатабі.

Шкода, що не дізнаємось правдивої інформації,  як будуть підганяти показники меду для відповідності євр.регламентів. А наш ДСТУ...відповідає все, що не пройде далі. 

Проходе і 4 річної давнини, все залежить від якості, зберігання і умінь в гомогенізації переробників, а їхні вміння впевнений одні з найкращих у світі.

П.С. у мене залишки меду минулих років дорівнюють нулю. Краще "старий" мед споживати ніж цукор.

• 3 weeks later...

Перечитавши всю тему, так і не зрозуміло, сироп на зиму готувати 1,5:1 чи все-таки 2:1 ..?! :hmm:

35 хвилин тому, Puzlik сказав:

Перечитавши всю тему, так і не зрозуміло, сироп на зиму готувати  1,5:1 чи все-таки 2:1 ..?! :hmm:

35 хвилин тому, Puzlik сказав:

1,5:1

37 хвилин тому, Puzlik сказав:

Перечитавши всю тему, так і не зрозуміло, сироп на зиму готувати 1,5:1 чи все-таки 2:1 ..?! :hmm:

Крайні рази як давав, то робив середнє 1.7-18кг : 1кг води.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...