Перейти к содержанию

Закормка пчёл на зиму

Петрович

Рекомендуемые сообщения

22 години тому, gardener сказав:

Не той тепер серпень шо колись був

Та підгодовка серпнева якраз і ліпше тим , що її переробить лише літня бджола й при доброму взятку обніжки.

Та й вона стимулює до пошуку медоносів.:IMHO:

23 години тому, yu1986ra сказав:

В серпні вони ще самі носили, навіщо перебивати роботу сиропами?

Для стимуляції теж непогано ж. Й нападів мало тоді.

17 годин тому, ромео сказав:

Якщо білі рамки, то да... А так - то швидше клопіт, аніж радість.

Бо маломедки із середини висмикнув, гніздо зсунув досередини - і все добре. А так меду ні в середніх толком, ні в крайніх

Ніколи нічого не висмикував. Вісім рутівських рамок в корпусі, шо там ще висмикувати. Хіба якийсь слабачок на 3-4 рамках

23 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Та підгодовка серпнева якраз і ліпше тим , що її переробить лише літня бджола й при доброму взятку обніжки.

Та й вона стимулює до пошуку медоносів.:IMHO:

Для стимуляції теж непогано ж. Й нападів мало тоді.

Ні до чого вона не стимулює, заливають скільки є місця і сидять замість того щоб щось принести ззовні.

В моїй місцевості стимуляція не потрібна або нічого не дає крім додаткового навантаження на грижі і геморої.

Бджола на сиропі не зношується:IMHO:

1 година тому, yu1986ra сказав:

Ні до чого вона не стимулює, заливають скільки є місця і сидять замість того щоб щось принести ззовні.

В моїй місцевості стимуляція не потрібна або нічого не дає крім додаткового навантаження на грижі і геморої.

Та це чи не у вас же, якщо не помиляюся, золотарник дає солідний взяток? То вам і нічого їх годувати. 

А так як у мене на піску, нічого вже й немає. Хоча й саджу щороку чимало чого...:dntknw:

1 година тому, yu1986ra сказав:

Та ну ! Без обніжки їй гаплик швидко прийде.:IMHO:

3 часа назад, yu1986ra сказал:

на 100% погоджуюсь і ніколи не роблю стимуляції  її і так вистачає то дурна робота

3 часа назад, yu1986ra сказал:

я теж це помітив і гарно зимує, навіть якщо з розрахунку на рамку по 2літра то теж все нормально. може більше і приведе до ізносу але не пребував. зношує бджолу не переробка сиропу а вигодування пізнього росплоду.

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

Та ну ! Без обніжки їй гаплик швидко прийде.

навпаки, якщо припиниться в природі пилок то і припиниться вирощування росплоду і відповідно менше зносятся. тому в нас ще присутній різновіковий росплід що пилок ще є в природі.

я вже писав що на своєму досвіді переконався що бджола що не бере участі у вигодуванні росплодо може до року прожити

3 години тому, ДобровоЛ сказав:

Та це чи не у вас же, якщо не помиляюся, золотарник дає солідний взяток? То вам і нічого їх годувати. 

А так як у мене на піску, нічого вже й немає. Хоча й саджу щороку чимало чого...:dntknw:

Та ну ! Без обніжки їй гаплик швидко прийде.:IMHO:

Солідний, то не в мене.:umora: Цьогоріч на золотарнику як зняв магазини з гречкою +7 кг залили. + Ще щось він виділяв паралельно з гречкою. Думаю років через 10-15 в добрий рік вже може бути товарний мед.

В минулому році весь серпень бджоли носили по 300 г, постійно був пилок. Кращої стимуляції і не придумаєш, а розплоду було все менше і менше.

До морозів як їм треба, то вони собі знайдуть пилку.

15 годин тому, arki сказав:

навпаки, якщо припиниться в природі пилок то і припиниться вирощування росплоду і відповідно менше зносятся. тому в нас ще присутній різновіковий росплід що пилок ще є в природі.

я вже писав що на своєму досвіді переконався що бджола що не бере участі у вигодуванні росплодо може до року прожити

Та це вже ще років з 40 тому відомий науковець бджільництва нині покійний ХМАРА, автор ізоляторів, це доказував вслід за румунською дослідницею ( на жаль прізвище я запам"ятував). Але то все ДУРНИЦЯ !:IMHO:Медоносна бджола без сім"ї не виживе. А без розплоду яка ж то сім"я ?...

18 годин тому, yu1986ra сказав:

Я трохи іншої думки.:IMHO:

1 година тому, Конструктор сказав:

Я трохи іншої думки.:IMHO:

Весною по розвитку нема ніякої різниці чи сім'я переробила 4 л сиропу чи 20. 

26 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Весною по розвитку нема ніякої різниці чи сім'я переробила 4 л сиропу чи 20. 

Я не про весну.

В 20р чи то в 21, частину пасіки після соняшнику з гнізда відкачав всі рамки що без розплоду і загадував цукром. Іншу частину не годував, в жовтні зібрав в зиму на меду. Ті що не годувалися виглядали сильнішими в зиму, не категорично але все ж сильніші.

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Медоносна бджола без сім"ї не виживе. А без розплоду яка ж то сім"я ?...

Ви так і не зрозуміли суті а вона заключається в тому щоб якомога більше продовжити життя серпневої бджоли а не бджіл тримати без сімї і росплоду :umora:

і ці експерименти говорять про те що не переробка сиропу чи нектару зношує бджолу а саме вигодування росплоду

35 минут назад, Конструктор сказал:

Ті що не годувалися виглядали сильнішими в зиму, не категорично але все ж сильніші.

це добре що був один сонях а якби була гречка чи тим більше попала падь вони б мали плачівний вигляд після зими

6 хвилин тому, arki сказав:

це добре що був один сонях а якби була гречка чи тим більше попала падь вони б мали плачівний вигляд після зими

Там явно був не один соняшник, мабуть в більшій мірі соняшник, але і були меди які поступали в гніздо протягом сезону. В мене гречки майже не має, за падь не знаю. Вже 3.5 зим на меду, все добре.:ay:

Було пару раз , ото взяв гфс 42 , загодував ним в зиму , і рукам легше і бджолам , нажаль ціни вже не ті . Але є що згадать.

5 годин тому, arki сказав:

Ви так і не зрозуміли суті а вона заключається в тому щоб якомога більше продовжити життя серпневої бджоли а не бджіл тримати без сімї і росплоду :umora:

і ці експерименти говорять про те що не переробка сиропу чи нектару зношує бджолу а саме вигодування росплоду

Та ні ! Я все добре уяснив давним-давно і навіть дав вам посилання на учених авторів , деякі навіть й докторські захищали по цій темі, зокрема ота жіночка закордонна здається все-таки з Румунії, з якою так близько спілкувався особисто знайомий мені Петро Якович Хмара - автор і винахідник отого ознаменитого ізолятора і його теорії довгого життя бджоли без вигодування розплоду. Але й переробка цукру садить сім"ї, повірте, хоч і менше, але особливо, коли вони не мають вільного доступу до обніжки чи пепрги. Це вже підказує й мій багаторічний досвід близького спілкування з бджолами.:IMHO:

6 годин тому, Конструктор сказав:

Я не про весну.

В 20р чи то в 21, частину пасіки після соняшнику з гнізда відкачав всі рамки що без розплоду і загадував цукром. Іншу частину не годував, в жовтні зібрав в зиму на меду. Ті що не годувалися виглядали сильнішими в зиму, не категорично але все ж сильніші.

:ay:Те ж саме й я спостерігав у себе. Але , здається теж у 20р., вперше після удачної соняшникової кочівлі на Чернігівщину, коли від кожної сім"ї скачав десь близько 30 літрів, залишив їх на соняху зимувати без жодного грама підгодівлі. І бджілки мої не лише "виглядали сильнішими в зиму ", а були такими й весною на старті й показали себе відмінно на акації. Так що згоден з вами, - переробка цукру теж добре садить бджолу,особливо без пилкового взятку, повірте.:IMHO:

7 часов назад, Конструктор сказал:

Я не про весну.

Там в іншому прикол.  Після соняха не треба спішити забирати весь мед , бо після соняха сімя ще трошки відновиться -нароститься якщо є мед у вулику , якщо після соняха все забрати і загодувати то пропадає цей момент відновлення , але як який рік по погоді в цей час . 

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Там в іншому прикол.  Після соняха не треба спішити забирати весь мед , бо після соняха сімя ще трошки відновиться -нароститься якщо є мед у вулику , якщо після соняха все забрати і загодувати то пропадає цей момент відновлення , але як який рік по погоді в цей час . 

Так воно і є, ті що не чіпав можна сказати сиділи собі спокійно. А ці то качав, то годував, взятку не було, тай був в них постійний кіпіш. 

Іноді бджолам треба дати спокою і собі за одно.

Только что, Конструктор сказал:

Так воно і є, ті що не чіпав можна сказати сиділи собі спокійно. А ці то качав, то годував, взятку не було, тай був в них постійний кіпіш.

Ну і ще .  Старий знайомий каже що качнув один точок перед соняхом десь за місяць , а другий точок не чіпав , то каже що той точок що не качав то приніс трохи соняху , а той точ що качнув то нічого не приніс щей просів . Має стаж десь 25+. От шо там в голові ???   Захотів пограти в ігру , от і сам себе надурив 

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ну і ще .  Старий знайомий каже що качнув один точок перед соняхом десь за місяць , а другий точок не чіпав , то каже що той точок що не качав то приніс трохи соняху , а той точ що качнув то нічого не приніс щей просів . Має стаж десь 25+. От шо там в голові ???   Захотів пограти в ігру , от і сам себе надурив 

Жадібність. Є такий і в мене такий:  клієнтів багато, а меду не має продати, поїду висмикну по кілька рамок, скоро сонях, принесуть.

Доречі це той що корпуса по дорозі погубив. Гнався на емоціїх, що бабла рубане. А в результаті і бджіл обдер і мед по дорозі розгубив, рамки потрощив.

5 минут назад, Конструктор сказал:

Жадібність. Є такий і в мене такий:  клієнтів багато, а меду не має продати, поїду висмикну по кілька рамок, скоро сонях, принесуть.

Доречі це той що корпуса по дорозі погубив. Гнався на емоціїх, що бабла рубане. А в результаті і бджіл обдер і мед по дорозі розгубив, рамки потрощив.

В таких бджоли довго не живуть ,   гублять пасіку такі на етапі " різке масове розширення пасіки " . Бачив таких також . 

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

В таких бджоли довго не живуть ,   гублять пасіку такі на етапі " різке масове розширення пасіки " . Бачив таких також . 

Цього року мав по лоніну робити разове розширення, ледь вговорив не робити на всіх, якось послухав то замучив не всю пасіку.

Цього року купив кілька 6 рамочників, каже от з ними вже попре.:umora:

6 минут назад, Конструктор сказал:

Цього року мав по лоніну робити разове розширення, ледь вговорив не робити на всіх, якось послухав то замучив не всю пасіку.

6 р прям панацея від всього :umora:.   Наівність врятує світ:umora:. Але це не точно:umora:

7 годин тому, Конструктор сказав:

А що в нього по Лоніну не вийшло?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...