yu1986ra Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 7 годин тому, ромео сказав: Якщо у всіх, то це такі пакети. В хороших пакетах незабраний сироп просто лежить на рамках. З інших трьох рулонів проблема помітив в кожному 4-6 вулику. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 3 години тому, arki сказав: якщо їм нема куди його заливати то вони його і брати не будуть а відповідно і прогризати дірки в пакеті, хоча хз.. я пакетами не годував, стверджувати не буду. лише в одну сімю давав пару раз бо там небуло куди годівницю втулити, по 4л то забрали і ніби норма. на дні знизу зовні потьоків нема. хіба що ще може бути то це якщо вночі заморозок а вдень тепло то вдень прогризуть дірки а вночі зберуться в клуб і він капатиме вільно. але це хіба слабкі сімї Проблема більше від пакетів, а не в силі сім'ї. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 11 часов назад, yu1986ra сказал: Несподівано для себе виявив ще один мінус пакетів. Коли бджолам нема куди заливати в рамки (рамки підлиті та не печатні) сироп просто витікає на дно. Чи то пакети такі попались... - з останнього рулона у всіх сім'ях на дні утворився басейн з сиропу. Пощастило тим в кого нахил вулика був до льотка, то воно просто витікло собі. В цих сиропних ваннах потонуло по жмені бджіл. тому і не даю залпово у пізній час бо бджолі капає на голову а хтось ржав із пвкетиків.Я це все давно вже пройшов. 3 часа назад, yu1986ra сказал: Проблема більше від пакетів, а не в силі сім'ї. Проблема що бджола уже не активна або банально нікуди складати 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 15 годин тому, Rhs сказав: тому і не даю залпово у пізній час бо бджолі капає на голову а хтось ржав із пвкетиків.Я це все давно вже пройшов. Проблема що бджола уже не активна або банально нікуди складати Пізній час це листопад. Бджоли зараз активні. Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним. Кульки це зло 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 1 час назад, yu1986ra сказал: Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним. теж вчора дивився то треба ще деяким дати. але вже нехай вийде росплід. на наступні вихідні ніби то потепліє погано загодовувати коли є ще росплід, на тих рамках де є росплід пробирають вільне місце і рамки лишаються маломедними 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 27.09.2025 в 14:24, arki сказав: якщо їм нема куди його заливати то вони його і брати не будуть а відповідно і прогризати дірки в пакеті, хоча хз.. я пакетами не годував, стверджувати не буду. лише в одну сімю давав пару раз бо там небуло куди годівницю втулити, по 4л то забрали і ніби норма. на дні знизу зовні потьоків нема. хіба що ще може бути то це якщо вночі заморозок а вдень тепло то вдень прогризуть дірки а вночі зберуться в клуб і він капатиме вільно. але це хіба слабкі сімї Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні, коли є достатня кількість бджіл, зокрема тих, що не йдуть у зиму. Ну, а у вересні лише вибірково тих, що мають критичні запаси корму для успішної зимівлі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 4 години тому, yu1986ra сказав: Пізній час це листопад. Бджоли зараз активні. Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним. Кульки це зло Я з вами згоден. Але у кожного ж своє, свої переваги й негативи, набуті життям. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 35 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні, коли є достатня кількість бджіл, зокрема тих, що не йдуть у зиму. Ну, а у вересні лише вибірково тих, що мають критичні запаси корму для успішної зимівлі. В серпні вони ще самі носили, навіщо перебивати роботу сиропами? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 2 години тому, ДобровоЛ сказав: потрібно закінчувати у серпні, Не той тепер серпень шо колись був 1 годину тому, yu1986ra сказав: В серпні вони ще самі носили, 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 2 години тому, ДобровоЛ сказав: Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні, Як то кажуть "це було давно і неправда"... 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 4 хвилини тому, ромео сказав: Як то кажуть "це було давно і неправда"... Я колись пробував в серпні кормити - так це ж повна лажа. І маткам сіяти заважаєш, і сиропу треба більше, бо не можна нормально скоротити. І саме головне, до жовтня можуть той сироп перегнати в розплід. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 6 годин тому, arki сказав: погано загодовувати коли є ще росплід, на тих рамках де є росплід пробирають вільне місце і рамки лишаються маломедними Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Для цього бажано, щоб крайні були білі. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 1 хвилину тому, Троян сказав: Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Це хіба якісь дуже розумні бджоли... мої не такі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 Вже давно восени не годую, але навіть колись, коли ше годував, ніколи того не робив в серпні. Починав десь в другій половині вересня. 1 хвилину тому, ромео сказав: Це хіба якісь дуже розумні бджоли... мої не такі Мої тягнуть з двох сторін від стінок. Деколи 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 32 хвилини тому, Троян сказав: Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Для цього бажано, щоб крайні були білі. 31 хвилину тому, ромео сказав: Це хіба якісь дуже розумні бджоли... мої не такі 30 хвилин тому, gardener сказав: Вже давно восени не годую, але навіть колись, коли ше годував, ніколи того не робив в серпні. Починав десь в другій половині вересня. Мої тягнуть з двох сторін від стінок. Деколи Мої майже завжди крайню рамку від стінки переносять. Це трохи не зручно коти ти збираєшся потім скласти гніздо сам і розраховуєш на повномедну рамку, а вона виявляється повномедною з одної сторони. І ще й замість пустої центральної бачиш підлиту рамку (на якій все одно мало корму для зими). Вихід простий при скороченні крайньою ставлю вощину. На закормі її відбудовують і часто заливають. Перед зимою її чистять. Так рятую хоча б одну повномедку. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 55 хвилин тому, ромео сказав: Це хіба якісь дуже розумні бджоли... мої не такі Карніка. Не можу сказати за інших. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 53 минуты назад, Троян сказал: Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Для цього бажано, щоб крайні були білі. ніби то не всі породи це роблять. і не знаю як поведе себе кавказянка адже цей матеріал завіз в минулому роцці. як карніка теж не знаю бо не ждав і сам викидав з центру гнізда маломедки що вийшов росплід. 1 час назад, ромео сказал: Як то кажуть "це було давно і неправда"... пан що вище написав не враховує що літо змістилося на вересень і зявився в нас такий медонос як золотаник 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Валерій70 Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 2 години тому, arki сказав: ніби то не всі породи це роблять. і не знаю як поведе себе кавказянка адже цей матеріал завіз в минулому роцці. як карніка теж не знаю бо не ждав і сам викидав з центру гнізда маломедки що вийшов росплід. пан що вище написав не враховує що літо змістилося на вересень і зявився в нас такий медонос як золотаник В декого після золотарника є ще вейріх( сахалінська гречка) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 3 години тому, gardener сказав: Мої тягнуть з двох сторін від стінок. Деколи Якщо білі рамки, то да... А так - то швидше клопіт, аніж радість. Бо маломедки із середини висмикнув, гніздо зсунув досередини - і все добре. А так меду ні в середніх толком, ні в крайніх 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 10 минут назад, Валерій70 сказал: є ще вейріх( сахалінська гречка) я за неї ще тільки нещодавно дізнався від знайомого, котрий сам був здивований побачивши цю рослину вперше і кількість на ній бджіл 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 14 хвилин тому, Валерій70 сказав: В декого після золотарника є ще вейріх( сахалінська гречка) В мене і того і того є по два кущі біля пасіки 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 сентября, 2025 Share Опубликовано 29 сентября, 2025 Так багато розмов за маломедні рамки після розплоду, незнаю як у кого, у мене це одна, рідко дві станом на жовтень місяць і то вона має зверху від 5 до 10 см меду/сиропу, відповідно якщо біля такої маломедки з двох сторін будуть стояти повномедні, можна нічого не забирати кормів вистачить (говорю за карніку). Зараз клімат змінився, бджоли короткий час перебувають в твердому клубі відповідно мають можливість діставати мед з бокових рамок. Навіть якщо залишити в зиму не повномедні рамки, а заповнені тільки на 50 % цього також вистачить але на 1-2 більше ніж обсідає клуб. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 сентября, 2025 Share Опубликовано 29 сентября, 2025 21 годину тому, ромео сказав: Як то кажуть "це було давно і неправда"... Здається, торік це було . І це ІСТИННА ПРАВДА! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 сентября, 2025 Share Опубликовано 29 сентября, 2025 57 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Так багато розмов за маломедні рамки після розплоду, незнаю як у кого, у мене це одна, рідко дві станом на жовтень місяць і то вона має зверху від 5 до 10 см меду/сиропу, відповідно якщо біля такої маломедки з двох сторін будуть стояти повномедні, можна нічого не забирати кормів вистачить (говорю за карніку). Зараз клімат змінився, бджоли короткий час перебувають в твердому клубі відповідно мають можливість діставати мед з бокових рамок. Навіть якщо залишити в зиму не повномедні рамки, а заповнені тільки на 50 % цього також вистачить але на 1-2 більше ніж обсідає клуб. Але треба враховувати, що є ж рамки й не даданові . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 сентября, 2025 Share Опубликовано 29 сентября, 2025 17 годин тому, arki сказав: я за неї ще тільки нещодавно дізнався від знайомого, котрий сам був здивований побачивши цю рослину вперше і кількість на ній бджіл Я її садив. Та щось не видно ніде пока. Хоча у селі бачив якось на одній садибі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.