Перейти к содержанию

Закормка пчёл на зиму

Петрович

Рекомендуемые сообщения

7 годин тому, ромео сказав:

Якщо у всіх, то це такі пакети. В хороших пакетах незабраний сироп просто лежить на рамках.

З інших трьох рулонів проблема помітив в кожному 4-6 вулику.

3 години тому, arki сказав:

якщо їм нема куди його заливати то вони його і брати не будуть а відповідно і прогризати дірки в пакеті, хоча хз.. я пакетами не годував, стверджувати не буду. лише в одну сімю давав пару раз бо там небуло куди годівницю втулити, по 4л то забрали і ніби норма. на дні знизу зовні потьоків нема.

хіба що ще може бути то це якщо вночі заморозок а вдень тепло то вдень прогризуть дірки а вночі зберуться в клуб і він капатиме вільно. але це хіба слабкі сімї

Проблема більше від пакетів, а не в силі сім'ї. 

11 часов назад, yu1986ra сказал:

Несподівано для себе виявив ще один мінус пакетів. Коли бджолам нема куди заливати в рамки (рамки підлиті та не печатні) сироп просто витікає на дно. Чи то пакети такі попались... - з останнього рулона у всіх сім'ях на дні утворився басейн з сиропу. Пощастило тим в кого нахил вулика був до льотка, то воно просто витікло собі. В цих сиропних ваннах потонуло по жмені бджіл.

:umora:тому і не даю залпово у пізній час бо бджолі капає на голову а хтось ржав із пвкетиків.Я це все давно вже пройшов.

3 часа назад, yu1986ra сказал:

Проблема більше від пакетів, а не в силі сім'ї. 

Проблема що бджола уже не активна або банально нікуди складати:umora:

15 годин тому, Rhs сказав:

:umora:тому і не даю залпово у пізній час бо бджолі капає на голову а хтось ржав із пвкетиків.Я це все давно вже пройшов.

Проблема що бджола уже не активна або банально нікуди складати:umora:

Пізній час це листопад.

Бджоли зараз активні. Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним.

Кульки це зло:wave:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним.

теж вчора дивився то треба ще деяким дати. але вже нехай вийде росплід. на наступні вихідні ніби то потепліє

погано загодовувати коли є ще росплід, на тих рамках де є росплід пробирають вільне місце і рамки лишаються маломедними

27.09.2025 в 14:24, arki сказав:

якщо їм нема куди його заливати то вони його і брати не будуть а відповідно і прогризати дірки в пакеті, хоча хз.. я пакетами не годував, стверджувати не буду. лише в одну сімю давав пару раз бо там небуло куди годівницю втулити, по 4л то забрали і ніби норма. на дні знизу зовні потьоків нема.

хіба що ще може бути то це якщо вночі заморозок а вдень тепло то вдень прогризуть дірки а вночі зберуться в клуб і він капатиме вільно. але це хіба слабкі сімї

Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні, коли є достатня кількість бджіл, зокрема тих, що не йдуть у зиму. Ну, а у вересні лише вибірково тих, що мають критичні запаси корму для успішної зимівлі.:IMHO:

4 години тому, yu1986ra сказав:

Пізній час це листопад.

Бджоли зараз активні. Як буде бабине літо планую ще раз дати проблемним.

Кульки це зло:wave:

Я з вами згоден. Але у кожного ж своє, свої переваги й негативи, набуті життям.:IMHO:

35 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні, коли є достатня кількість бджіл, зокрема тих, що не йдуть у зиму. Ну, а у вересні лише вибірково тих, що мають критичні запаси корму для успішної зимівлі.:IMHO:

В серпні вони ще самі носили, навіщо перебивати роботу сиропами?

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

потрібно закінчувати у серпні, 

Не той тепер серпень шо колись був

1 годину тому, yu1986ra сказав:

В серпні вони ще самі носили,

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

Отож я був правий, коли стверджував, що основну закормку сімей будь-яким способом потрібно закінчувати у серпні,

Як то кажуть "це було давно і неправда"... ;)

4 хвилини тому, ромео сказав:

Я колись пробував в серпні кормити - так це ж повна лажа. І маткам сіяти заважаєш, і сиропу треба більше, бо не можна нормально скоротити. І саме головне, до жовтня можуть той сироп перегнати в розплід.

6 годин тому, arki сказав:

погано загодовувати коли є ще росплід, на тих рамках де є росплід пробирають вільне місце і рамки лишаються маломедними

Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Для цього бажано, щоб крайні були білі.

1 хвилину тому, Троян сказав:

Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед.

Це хіба якісь дуже розумні бджоли...

мої не такі :(

Вже давно восени не годую, але навіть колись, коли ше годував, ніколи того не робив в серпні. Починав десь в другій половині вересня.

1 хвилину тому, ромео сказав:

Мої тягнуть з двох сторін від стінок. Деколи

32 хвилини тому, Троян сказав:

Коли вийде розплід вони з крайніх рамок підтягнуть до них мед. Для цього бажано, щоб крайні були білі.

31 хвилину тому, ромео сказав:

30 хвилин тому, gardener сказав:

Вже давно восени не годую, але навіть колись, коли ше годував, ніколи того не робив в серпні. Починав десь в другій половині вересня.

Мої майже завжди крайню рамку від стінки переносять. Це трохи не зручно коти ти збираєшся потім скласти гніздо сам і розраховуєш на повномедну рамку, а вона виявляється повномедною з одної сторони:umora:. І ще й замість пустої центральної бачиш підлиту рамку (на якій все одно мало корму для зими).

Вихід простий при скороченні крайньою ставлю вощину. На закормі її відбудовують і часто заливають. Перед зимою її чистять. Так рятую хоча б одну повномедку.

55 хвилин тому, ромео сказав:

Карніка. Не можу сказати за інших.

53 минуты назад, Троян сказал:

ніби то не всі породи це роблять. і не знаю як поведе себе кавказянка адже цей матеріал завіз в минулому роцці. як карніка теж не знаю бо не ждав і сам викидав з центру гнізда маломедки що вийшов росплід.

1 час назад, ромео сказал:

пан що вище написав не враховує що літо змістилося на вересень і зявився в нас такий медонос як золотаник

2 години тому, arki сказав:

ніби то не всі породи це роблять. і не знаю як поведе себе кавказянка адже цей матеріал завіз в минулому роцці. як карніка теж не знаю бо не ждав і сам викидав з центру гнізда маломедки що вийшов росплід.

пан що вище написав не враховує що літо змістилося на вересень і зявився в нас такий медонос як золотаник

В декого після золотарника є ще вейріх( сахалінська гречка)

3 години тому, gardener сказав:

Якщо білі рамки, то да... А так - то швидше клопіт, аніж радість.

Бо маломедки із середини висмикнув, гніздо зсунув досередини - і все добре. А так меду ні в середніх толком, ні в крайніх

10 минут назад, Валерій70 сказал:

є ще вейріх( сахалінська гречка)

я за неї ще тільки нещодавно дізнався від знайомого, котрий сам був здивований побачивши цю рослину вперше і кількість на ній бджіл

14 хвилин тому, Валерій70 сказав:

В декого після золотарника є ще вейріх( сахалінська гречка)

В мене і того і того є по два кущі біля пасіки

Так багато розмов за маломедні рамки після розплоду, незнаю як у кого, у мене це одна, рідко дві станом на жовтень місяць і то вона має зверху від 5 до 10 см меду/сиропу, відповідно якщо біля такої маломедки з двох сторін будуть стояти повномедні, можна нічого не забирати кормів вистачить (говорю за карніку). Зараз клімат змінився, бджоли короткий час перебувають в твердому клубі відповідно мають можливість діставати мед з бокових рамок. Навіть якщо залишити в зиму не повномедні рамки, а заповнені тільки на 50 % цього також вистачить але на 1-2 більше ніж обсідає клуб.

21 годину тому, ромео сказав:

Здається, торік це було . І це ІСТИННА ПРАВДА!:hi:

57 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

Так багато розмов за маломедні рамки після розплоду, незнаю як у кого, у мене це одна, рідко дві станом на жовтень місяць і то вона має зверху від 5 до 10 см меду/сиропу, відповідно якщо біля такої маломедки з двох сторін будуть стояти повномедні, можна нічого не забирати кормів вистачить (говорю за карніку). Зараз клімат змінився, бджоли короткий час перебувають в твердому клубі відповідно мають можливість діставати мед з бокових рамок. Навіть якщо залишити в зиму не повномедні рамки, а заповнені тільки на 50 % цього також вистачить але на 1-2 більше ніж обсідає клуб.

Але треба враховувати, що є ж рамки й не даданові .

17 годин тому, arki сказав:

я за неї ще тільки нещодавно дізнався від знайомого, котрий сам був здивований побачивши цю рослину вперше і кількість на ній бджіл

Я її садив. Та щось не видно ніде  пока. Хоча у селі бачив якось на одній садибі. :ah:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...