Перейти к содержанию

Закормка пчёл на зиму

Петрович

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, Puzlik сказав:

Перечитавши всю тему, так і не зрозуміло, сироп на зиму готувати 1,5:1 чи все-таки 2:1 ..?! :hmm:

Як буде холодно густий можуть не брати.

В мене зазвичай виходить трохи менше як 1,5:1.

у мене метод приготовки сиропу для годування бджіл дуже простий, без всяких підрахунків і зважувань - ємність заповнюю наполовину гарячою водою а потім доверху досипаю цукор і мішаю.

Сьогодні ''поставив'' біля 45 лежаків 4,5 мішка цукру. Впорався з дорогою, купівлею цукру і приготуванням сиропу за 2 год.

Вчора кормив корпусні в пакетах для сміття. 50 сімей, 2,5 мішка цукру, провозився ледь не цілий день.

Ці пакети це реально подорож в часі - стрибок у минуле.:rofl: Єдиним їх плюсом в нормальних умовах є їх одноразовість і відсутність необхідності мити-стерилізувати годівниці.

28 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сьогодні ''поставив'' біля 45 лежаків 4,5 мішка цукру. Впорався з дорогою, купівлею цукру і приготуванням сиропу за 2 год.

Вчора кормив корпусні в пакетах для сміття. 50 сімей, 2,5 мішка цукру, провозився ледь не цілий день.

Ці пакети це реально подорож в часі - стрибок у минуле.:rofl: Єдиним їх плюсом в нормальних умовах є їх одноразовість і відсутність необхідності мити-стерилізувати годівниці.

Лежакам мабуть давали відкритим способом? Бо щось Ви дуже шустро справились!?:hmm:

1 годину тому, Конструктор сказав:

Лежакам мабуть давали відкритим способом? Бо щось Ви дуже шустро справились!?:hmm:

Так. Рецепт простий і геніальний водночас: 4 пластикових чана по 90 літрів, 4 мішки цукру, 4 бідони теплої води, трохи соломи і палка щоб все це перемішати. Забув взяти меду щоб приманити бджіл, то просто занурив рамку (з просушки) в сироп і поклав на солому.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Так. Рецепт простий і геніальний водночас: 4 пластикових чана по 90 літрів, 4 мішки цукру, 4 бідони теплої води, трохи соломи і палка щоб все це перемішати. Забув взяти меду щоб приманити бджіл, то просто занурив рамку (з просушки) в сироп і поклав на солому.

Як я розумію в окрузі пасік не багато? 

Багато бджоли губиться на тих чанах?

Як на Вашу думку на скільки рівномірно розподіляється між вуликами?

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

Як я розумію в окрузі пасік не багато? 

Багато бджоли губиться на тих чанах?

Як на Вашу думку на скільки рівномірно розподіляється між вуликами?

Пасіка в полі за 2 км від сусідніх пасік. Сьогодні на перельоті дивився, то чужих не виявлено.

Якщо з соломою вгадати, то не багато. В минулому році мало дав соломи, а сімей на точку було забагато на ту кількість посуду, то добрий рій потонув.

Рівномірно. Кому скільки треба, той стільки і візьме. Головне давати великими порціями, щоб голодний міг собі заливатись, в той час як ситий вже зупиниться. В минулому році з 30 були 2 сім'ї, які чогось сироп не брали (чи мало взяли). Я не знаю чи вони перезимували.

35 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Мабуть було гамірно-шумно...

13 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Пасіка в полі за 2 км від сусідніх пасік. Сьогодні на перельоті дивився, то чужих не виявлено.

Якщо з соломою вгадати, то не багато. В минулому році мало дав соломи, а сімей на точку було забагато на ту кількість посуду, то добрий рій потонув.

Рівномірно. Кому скільки треба, той стільки і візьме. Головне давати великими порціями, щоб голодний міг собі заливатись, в той час як ситий вже зупиниться. В минулому році з 30 були 2 сім'ї, які чогось сироп не брали (чи мало взяли). Я не знаю чи вони перезимували.

Якщо 200 сімей стоїть, на Вашу думку можна організувати загодівлю відкритим?

54 хвилини тому, ромео сказав:

Мабуть було гамірно-шумно...

Так. Як і на просушці рамок відкритим способом

52 хвилини тому, Конструктор сказав:

Можна, але треба більше тари під сироп.

1 година тому, Конструктор сказав:

Хотів би я те побачити... :)

7 хвилин тому, ромео сказав:

Хотів би я те побачити... :)

Та там нема особливо на що дивитись. Все як в людей на доброму весіллі  - трохи хаосу, трохи тисняви, хто сьорбнув занадто, то додому йде пішком на своїх чотирьох (шістьох).:umora:

9 часов назад, yu1986ra сказал:

Та там нема особливо на що дивитись. Все як в людей на доброму весіллі  - трохи хаосу, трохи тисняви, хто сьорбнув занадто, то додому йде пішком на своїх чотирьох (шістьох).:umora:

За скільки часу вони все те висосали ??   Чи мо як на весіллє три дні ???:dntknw:

13 годин тому, yu1986ra сказав:

Добре аби тим обмежились.

А як піде бійка, та в рознос? Міліція навіть не поможе ;)

25 хвилин тому, ромео сказав:

Добре аби тим обмежились.

А як піде бійка, та в рознос? Міліція навіть не поможе ;)

Добре нагодовані гості не мають сил з-за столу встати, не те щоб битись:rofl:

9 годин тому, Bee.P сказав:

За скільки часу вони все те висосали ??   Чи мо як на весіллє три дні ???:dntknw:

Цього разу буде як на весінні:umora:.

Перший день вони ''довго запрягають''. Їм всього вийшло десь по 7 л сиропу на рило. На вечір другого дня вибрали 60-70% (за соломою там фіг розбереш). Вже видно, що не всі сім'ї активно літають. Ті що сидять в рутах починають викучуватись.

На перельоті зальотних не помітив. Потопельників, бійок і грабежів нема.

Від корита пішком розходяться ''добре вгодовані гості''. Не знаю чи то вони так насьорбались, чи може десь в соломі їм хтось дав під око:rofl:

13 часов назад, yu1986ra сказал:

Цього разу буде як на весінні:umora:.

Перший день вони ''довго запрягають''. Їм всього вийшло десь по 7 л сиропу на рило. На вечір другого дня вибрали 60-70% (за соломою там фіг розбереш). Вже видно, що не всі сім'ї активно літають. Ті що сидять в рутах починають викучуватись.

На перельоті зальотних не помітив. Потопельників, бійок і грабежів нема.

Солому вже  жеруть?Так пасічники з бджолами переходять в категорію теоретиків  без  бджіл .

1 годину тому, Пахомич сказав:

Солому вже  жеруть?Так пасічники з бджолами переходять в категорію теоретиків  без  бджіл .

Років 5-6 уже загодовую на зиму відкритим способом. Поки бачу одні плюси.

Солому ще ні разу жерли:umora:

21.09.2025 в 09:56, Bee.P сказав:

На вечір третього дня лиш в одній ємності лишилось 5-10 л сиропу.

Заглянув в кілька проблемних сімей - корму маловато. Треба буде ще давать.

я тільки осушку рамок роблю відкритим способом, а загодовувати стрьомно, навколо повно пасік.

Несподівано для себе виявив ще один мінус пакетів. Коли бджолам нема куди заливати в рамки (рамки підлиті та не печатні) сироп просто витікає на дно. Чи то пакети такі попались... - з останнього рулона у всіх сім'ях на дні утворився басейн з сиропу. Пощастило тим в кого нахил вулика був до льотка, то воно просто витікло собі. В цих сиропних ваннах потонуло по жмені бджіл.

Надіюсь більше кульками ко го користуватись не доведеться.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

рулона у всіх сім'ях на дні утворився басейн з сиропу.

Якщо у всіх, то це такі пакети. В хороших пакетах незабраний сироп просто лежить на рамках.

4 часа назад, yu1986ra сказал:

Коли бджолам нема куди заливати в рамки (рамки підлиті та не печатні) сироп просто витікає на дно

якщо їм нема куди його заливати то вони його і брати не будуть а відповідно і прогризати дірки в пакеті, хоча хз.. я пакетами не годував, стверджувати не буду. лише в одну сімю давав пару раз бо там небуло куди годівницю втулити, по 4л то забрали і ніби норма. на дні знизу зовні потьоків нема.

хіба що ще може бути то це якщо вночі заморозок а вдень тепло то вдень прогризуть дірки а вночі зберуться в клуб і він капатиме вільно. але це хіба слабкі сімї

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...