koste Опубликовано 8 июля, 2023 Share Опубликовано 8 июля, 2023 7 часов назад, бігунець сказал: У нас дрібнолиста (середня). Те, що взяток з липи різниться від сорту дерева - це так. Ще погода впливає. А в моєму випадку - це ще й грунт. У нас важкі суглинки. По гречці не зрозуміло. Погода ідеальна. Бджола на ній ворушиться, а меду майже нема. Пилок. Ну так зачем тогда везти на такую Липу ? Так всё понятно если не чернозём ,тогда толку будет мало . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 9 июля, 2023 Share Опубликовано 9 июля, 2023 Але ж раз у 5 років виділяє. 19 часов назад, koste сказал: Ну так зачем тогда везти на такую Липу ? Так всё понятно если не чернозём ,тогда толку будет мало . Та й вибору після акації, як такого, нема. У лісі ще щось піднесуть. Але у нас кругом гречка, знайти місцину, де б її не дістали і не розбавили лісовий, важко. Цьогоріч і гречка щось не виділяє. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 9 июля, 2023 Share Опубликовано 9 июля, 2023 56 минут назад, бігунець сказал: Але ж раз у 5 років виділяє. Та й вибору після акації, як такого, нема. У лісі ще щось піднесуть. Але у нас кругом гречка, знайти місцину, де б її не дістали і не розбавили лісовий, важко. Цьогоріч і гречка щось не виділяє. Я понимаю. Просто если с лесу они носят ,тогда в гречке большого смыслу нету . Это как дополнительное подспорье . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 18 сентября, 2023 Share Опубликовано 18 сентября, 2023 Закінчується моя кочівля. Сонях не порадував. Ті, кого вивіз за 50км принесли по кіло 15 в середньому, найгірший показник за роки кочівлі (з 17року). А, ті, котрих залиш в жома на соняху, принесли аж по 2 кіло. Золотарник теж не порадував, десь по кіло 6 буде на сім'ю (найкращий показник 20, найгірший минулоріч - 0). 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 19 сентября, 2023 Share Опубликовано 19 сентября, 2023 10 часов назад, бігунець сказал: Закінчується моя кочівля. Сонях не порадував. Ті, кого вивіз за 50км принесли по кіло 15 в середньому, найгірший показник за роки кочівлі (з 17року). А, ті, котрих залиш в жома на соняху, принесли аж по 2 кіло. Золотарник теж не порадував, десь по кіло 6 буде на сім'ю (найкращий показник 20, найгірший минулоріч - 0). А что пчёлам остаётся ,нужно кормить ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 19 сентября, 2023 Share Опубликовано 19 сентября, 2023 13 часов назад, koste сказал: А что пчёлам остаётся ,нужно кормить ? Годувати не буду. Меду повинно хватати. Місцеві і карніка точно з медом у гнізді. Бакфаст зимуватиму вперше, не знаю, як з ним буде. Про всяк випадок лишив для них по магазину золотарнику. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 17 октября, 2023 Share Опубликовано 17 октября, 2023 В 19.09.2023 в 21:04, бігунець сказал: Годувати не буду. Меду повинно хватати. Місцеві і карніка точно з медом у гнізді. Бакфаст зимуватиму вперше, не знаю, як з ним буде. Про всяк випадок лишив для них по магазину золотарнику. И как он бакфаст сработал ? Магазин я так понимаю от других семей ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 22 октября, 2023 Share Опубликовано 22 октября, 2023 Ви знаєте, бакфаст порадував. Я робив відводки з неплідками на акації. Вже на середину серпня отримав від 4х до 10 кг соняшникового меду. так і з золотарником, по 5-10 кіло в магазинах. А от в гніздах всього по 3-4 рамки повномедні, до ще пара рамок по півтора кіло. Центр був з розплодом. тому мед з магазинів їм залишив. Тоді ж на акації робив відводки і на карніку. неплідки. соняху не принесли. Золотарнику деякі небагато. У гніздах краще. ніж у бакфаста, всього по 2 маломедки з розплодом. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 3 мая, 2024 Share Опубликовано 3 мая, 2024 На ріпаку. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 4 мая, 2024 Share Опубликовано 4 мая, 2024 10 часов назад, бігунець сказал: На ріпаку. И как с взятком ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 4 мая, 2024 Share Опубликовано 4 мая, 2024 Взяток ніби нічого. Я за ним не женусь. По максимуму нарощую сім'ї, хочу на акації зробити відводки. Сильні сім' ї вже по магазину принесли, почали печатати. Та й другий корпус на 300 важкувато підняти. Агресія неймовірна. Не встигаєш вийти з авто, відразу злітаються бджоли. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 6 мая, 2024 Share Опубликовано 6 мая, 2024 В 04.05.2024 в 21:28, бігунець сказал: Взяток ніби нічого. Я за ним не женусь. По максимуму нарощую сім'ї, хочу на акації зробити відводки. Сильні сім' ї вже по магазину принесли, почали печатати. Та й другий корпус на 300 важкувато підняти. Агресія неймовірна. Не встигаєш вийти з авто, відразу злітаються бджоли. У нас Акацыя уже как два дня как начела цвести . Думаю что у вас там на подходе ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 мая, 2024 Share Опубликовано 6 мая, 2024 В 04.05.2024 в 21:28, бігунець сказал: Взяток ніби нічого. Я за ним не женусь. По максимуму нарощую сім'ї, хочу на акації зробити відводки. Сильні сім' ї вже по магазину принесли, почали печатати. Та й другий корпус на 300 важкувато підняти. Агресія неймовірна. Не встигаєш вийти з авто, відразу злітаються бджоли. Навіщо утримувати такі бджоли ? Собі на вред , людям також і ніякої користі . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 15 часов назад, Пахомич сказал: Навіщо утримувати такі бджоли ? Собі на вред , людям також і ніякої користі . Та це не бджоли винні. Помітив, коли виділяє ріпак - бджоли агресивні. Навіть карніка, що зазвичай спокійна, проявляє норов. Зустрічав на форумі, люди розсуждали про причини, то й запитав. 20 часов назад, koste сказал: У нас Акацыя уже как два дня как начела цвести . Думаю что у вас там на подходе ... Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 26 минут назад, бігунець сказал: Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться Я тоже так думал . У нас наченает цвести обычно 25 мая бывает что и 20 мая . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 3 часа назад, бігунець сказал: Та це не бджоли винні. Помітив, коли виділяє ріпак - бджоли агресивні. Навіть карніка, що зазвичай спокійна, проявляє норов. Зустрічав на форумі, люди розсуждали про причини, то й запитав. Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться. Тому що ріпак обробляють або відносно отруйними пестицидами з відлякувачами або некотиноїдами, які подразнюють нервову систему комах. В обох випадках бджоли стають агресивні. В першому немає приносу фактично а в другому є. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 1 час назад, Wladimir_K сказал: Тому що ріпак обробляють або відносно отруйними пестицидами з відлякувачами або некотиноїдами, які подразнюють нервову систему комах. В обох випадках бджоли стають агресивні. В першому немає приносу фактично а в другому є. Я думаю что дело тут в другом. А именно в том что рапс выделяет не стабильно . От того и пчёлы злые. Такое бывает и на подсолнухе . Причем его не обрабатывают . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 8 минут назад, koste сказал: Я думаю что дело тут в другом. А именно в том что рапс выделяет не стабильно . От того и пчёлы злые. Такое бывает и на подсолнухе . Причем его не обрабатывают . Справа в тому що написав. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 10 часов назад, Wladimir_K сказал: Тому що ріпак обробляють або відносно отруйними пестицидами з відлякувачами або некотиноїдами, які подразнюють нервову систему комах. В обох випадках бджоли стають агресивні. В першому немає приносу фактично а в другому є. Агроном не мені розповідав, що закінчилася в них якась речовина, тож обробляють перед цвітінням, якоюсь отрутою, що колорадського жука травлять. І одне погано, і інше. Але хоч мед побачили. А то останніми роками майже без взятку через відлякувачі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 20 мая, 2024 Share Опубликовано 20 мая, 2024 На акації. Уже на новому місці точок. Біля старого ріпак. А звідси 3 км до ріпаку. Акація ледь пахне, а бджоли летять. Мабуть на ріпак. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 9 ноября, 2024 Share Опубликовано 9 ноября, 2024 Газелька моя помаленьку, але поступово набираючи обороти, сиплеться. Придбана в незадовільному стані, вона все ж відслужила 6 сезонів. Тепер думаю, що краще купити. Чи прицеп (не платформа) метрів 3, щоб перевозити невелику кількість сімей, корпуси), чи знову ж Газель (крутіше авто не потягну) Прицеп добре добре, авто ще краще. Просто не знаю що вибрати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ivan Ivanovich Опубликовано 9 ноября, 2024 Share Опубликовано 9 ноября, 2024 1 час назад, бігунець сказал: Газелька моя помаленьку, але поступово набираючи обороти, сиплеться. Придбана в незадовільному стані, вона все ж відслужила 6 сезонів. Тепер думаю, що краще купити. Чи прицеп (не платформа) метрів 3, щоб перевозити невелику кількість сімей, корпуси), чи знову ж Газель (крутіше авто не потягну) Прицеп добре добре, авто ще краще. Просто не знаю що вибрати. Тут зустрічне питання - чим ви збираєтесь тягать причіп? Якщо є чим тягать, то звичайно краще придбать причіп 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 9 ноября, 2024 Share Опубликовано 9 ноября, 2024 Нісан ікстрейл Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 ноября, 2024 Share Опубликовано 9 ноября, 2024 7 хвилин тому, бігунець сказав: Нісан ікстрейл Краще причіп. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ivan Ivanovich Опубликовано 9 ноября, 2024 Share Опубликовано 9 ноября, 2024 1 час назад, бігунець сказал: Нісан ікстрейл Купуйте тоді причіп і буде менше головної болі від ремонту старої техніки. Плюс не потрібна страховка і техоогляд на ще одну машину(з нового року страховка значно зросте в ціні). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.