Перейти к содержанию

Кочуємо: хто? як? і головне - на чому?

Рекомендуемые сообщения

7 часов назад, бігунець сказал:

У нас дрібнолиста (середня). 

Те, що взяток з липи різниться від сорту дерева - це так. Ще погода впливає. А в моєму випадку - це ще й грунт. У нас важкі суглинки. 

По гречці не зрозуміло. Погода ідеальна. Бджола на ній ворушиться, а меду майже нема. Пилок.

Ну так зачем тогда везти на такую Липу ? Так всё понятно если не чернозём ,тогда толку будет мало . 

Але ж раз у 5 років виділяє. ;)

19 часов назад, koste сказал:

Ну так зачем тогда везти на такую Липу ? Так всё понятно если не чернозём ,тогда толку будет мало . 

Та й вибору після акації, як такого, нема. У лісі ще щось піднесуть. Але у нас кругом гречка, знайти місцину, де б її не дістали і не розбавили лісовий, важко. 

Цьогоріч і гречка щось не виділяє. 

56 минут назад, бігунець сказал:

Але ж раз у 5 років виділяє. ;)

Та й вибору після акації, як такого, нема. У лісі ще щось піднесуть. Але у нас кругом гречка, знайти місцину, де б її не дістали і не розбавили лісовий, важко. 

Цьогоріч і гречка щось не виділяє. 

Я понимаю. Просто если с лесу они носят ,тогда в гречке большого смыслу нету . Это как дополнительное подспорье .

• 2 months later...

Закінчується моя кочівля. 

Сонях не порадував. Ті, кого вивіз за 50км принесли по кіло 15 в середньому, найгірший показник за роки кочівлі (з 17року). А, ті, котрих залиш в жома на соняху, принесли аж по 2 кіло. Золотарник теж не порадував, десь по кіло 6 буде на сім'ю (найкращий показник 20, найгірший минулоріч - 0).

10 часов назад, бігунець сказал:

Закінчується моя кочівля. 

Сонях не порадував. Ті, кого вивіз за 50км принесли по кіло 15 в середньому, найгірший показник за роки кочівлі (з 17року). А, ті, котрих залиш в жома на соняху, принесли аж по 2 кіло. Золотарник теж не порадував, десь по кіло 6 буде на сім'ю (найкращий показник 20, найгірший минулоріч - 0).

А что пчёлам остаётся ,нужно кормить ?

13 часов назад, koste сказал:

А что пчёлам остаётся ,нужно кормить ?

Годувати не буду. Меду повинно хватати. Місцеві і карніка точно з медом у гнізді. Бакфаст зимуватиму вперше, не знаю, як з ним буде. Про всяк випадок лишив для них по магазину золотарнику. 

• 4 weeks later...
В 19.09.2023 в 21:04, бігунець сказал:

Годувати не буду. Меду повинно хватати. Місцеві і карніка точно з медом у гнізді. Бакфаст зимуватиму вперше, не знаю, як з ним буде. Про всяк випадок лишив для них по магазину золотарнику. 

И как он бакфаст сработал ? Магазин я так понимаю от других семей ? 

Ви знаєте, бакфаст порадував. Я робив відводки з неплідками на акації. Вже на середину серпня отримав від 4х до 10 кг соняшникового меду. так і з золотарником, по 5-10 кіло в магазинах. А от в гніздах всього по 3-4 рамки повномедні, до ще пара рамок по півтора кіло. Центр був з розплодом. тому мед з магазинів їм залишив.

Тоді ж на акації робив відводки і на карніку. неплідки. соняху не принесли. Золотарнику деякі небагато. У гніздах краще. ніж у бакфаста, всього по 2 маломедки з розплодом. 

• 6 months later...

На ріпаку. 

_20240503_214226.JPG

10 часов назад, бігунець сказал:

На ріпаку. 

_20240503_214226.JPG

И как с взятком ?

Взяток ніби нічого. Я за ним не женусь. По максимуму нарощую сім'ї, хочу на акації зробити відводки. 

Сильні сім' ї вже по магазину принесли, почали печатати. Та й другий корпус на 300 важкувато підняти. 

Агресія неймовірна. Не встигаєш вийти з авто, відразу злітаються бджоли.

В 04.05.2024 в 21:28, бігунець сказал:

Взяток ніби нічого. Я за ним не женусь. По максимуму нарощую сім'ї, хочу на акації зробити відводки. 

Сильні сім' ї вже по магазину принесли, почали печатати. Та й другий корпус на 300 важкувато підняти. 

У нас Акацыя уже как два дня как начела цвести . Думаю что у вас там на подходе ...:hi:

В 04.05.2024 в 21:28, бігунець сказал:

Навіщо утримувати такі бджоли ? Собі на вред , людям також і ніякої користі . 

15 часов назад, Пахомич сказал:

Навіщо утримувати такі бджоли ? Собі на вред , людям також і ніякої користі . 

Та це не бджоли винні. 

Помітив, коли виділяє ріпак - бджоли агресивні.  Навіть карніка, що зазвичай спокійна, проявляє норов. 

Зустрічав на форумі, люди розсуждали про причини, то й запитав. 

20 часов назад, koste сказал:

У нас Акацыя уже как два дня как начела цвести . Думаю что у вас там на подходе ...:hi:

Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться. 

26 минут назад, бігунець сказал:

Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться

Я тоже так думал . У нас наченает цвести обычно 25 мая бывает что и 20 мая . 

20240505_135155.jpg

3 часа назад, бігунець сказал:

Та це не бджоли винні. 

Помітив, коли виділяє ріпак - бджоли агресивні.  Навіть карніка, що зазвичай спокійна, проявляє норов. 

Зустрічав на форумі, люди розсуждали про причини, то й запитав. 

Ще тиждень. З похолодання ще відтягнеться. 

Тому що ріпак обробляють або відносно отруйними пестицидами з відлякувачами або некотиноїдами, які подразнюють нервову систему комах. В обох випадках бджоли стають агресивні. В першому немає приносу фактично а в другому є.

1 час назад, Wladimir_K сказал:

Тому що ріпак обробляють або відносно отруйними пестицидами з відлякувачами або некотиноїдами, які подразнюють нервову систему комах. В обох випадках бджоли стають агресивні. В першому немає приносу фактично а в другому є.

Я думаю что дело тут в другом.  А именно в том что рапс выделяет не стабильно . От того и пчёлы злые. 

Такое бывает и на подсолнухе . Причем его не обрабатывают .

8 минут назад, koste сказал:

Я думаю что дело тут в другом.  А именно в том что рапс выделяет не стабильно . От того и пчёлы злые. 

Такое бывает и на подсолнухе . Причем его не обрабатывают .

Справа в тому що написав.

10 часов назад, Wladimir_K сказал:

Агроном не мені розповідав, що закінчилася в них якась речовина, тож обробляють перед цвітінням, якоюсь отрутою, що колорадського жука травлять. 

І одне погано, і інше.  Але хоч мед побачили. А то останніми роками майже без взятку через відлякувачі. 

• 2 weeks later...

На акації. Уже на новому місці точок. Біля старого ріпак. А звідси 3 км до ріпаку. :) Акація ледь пахне, а бджоли летять. Мабуть на ріпак.

_20240520_221049.JPG

• 5 months later...

Газелька моя помаленьку, але поступово набираючи обороти, :) сиплеться. Придбана в незадовільному стані, вона все ж відслужила 6 сезонів.

Тепер думаю, що краще купити. Чи прицеп (не платформа) метрів 3, щоб перевозити невелику кількість сімей, корпуси), чи знову ж Газель (крутіше авто не потягну) Прицеп добре добре, авто ще краще. Просто не знаю що вибрати. 

1 час назад, бігунець сказал:

Газелька моя помаленьку, але поступово набираючи обороти, :) сиплеться. Придбана в незадовільному стані, вона все ж відслужила 6 сезонів.

Тепер думаю, що краще купити. Чи прицеп (не платформа) метрів 3, щоб перевозити невелику кількість сімей, корпуси), чи знову ж Газель (крутіше авто не потягну) Прицеп добре добре, авто ще краще. Просто не знаю що вибрати. 

Тут зустрічне питання - чим ви збираєтесь тягать причіп? Якщо є чим тягать, то звичайно краще придбать причіп

Нісан ікстрейл

7 хвилин тому, бігунець сказав:

Нісан ікстрейл

Краще причіп.:IMHO:

1 час назад, бігунець сказал:

Нісан ікстрейл

Купуйте тоді причіп і буде менше головної болі від ремонту старої техніки. Плюс не потрібна страховка і техоогляд на ще одну машину(з нового року страховка значно зросте в ціні).

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...