Перейти к содержанию

Кочуємо: хто? як? і головне - на чому?

Рекомендуемые сообщения

14 хвилин тому, бігунець сказав:

Планую 200. Чи вдасться не знаю. 

Цьогоріч з перевозкою 100 сімей на 60км було важкувато, прийшлося просити друзів з авто в допомогу. Моя Газелька бере всього 20.

А вулики якої системи?

57 минут назад, Конструктор сказал:

А вулики якої системи?

Десятирамкові. Гніздовий 300 + магазини 145.

10 годин тому, бігунець сказав:

Десятирамкові. Гніздовий 300 + магазини 145.

На платформі мені не сподобалося працювати:

Робити на платформі значно важче ніж на землі , на землі стаю до вулика з бокової стінки на платформі потрібно робити від задньої.

Постійно зліт на крайні .

Весь мед відбираю повітродувкою , на платформі не впевнений що так вийде.

Збільшення пасіки теж тягне за собою знову купівлю платформ.

Для себе вирішив що краще мати транспорт, вулики розвантажувати , для полегшення розвантаження виготовив механічну руку , пасіку можна збільшити і до 200 і до скільки треба.

Це моє рішення , в платформ теж є свої + за модулі нічого го не скажу , та і не бачив їх в широкому застосуванні. 

4 часа назад, Конструктор сказал:

Для себе вирішив що краще мати транспорт, вулики розвантажувати , для полегшення розвантаження виготовив механічну руку , пасіку можна збільшити і до 200 і до скільки треба.

Абсолютно правильне рішення. Для пасіки в +100 сімей потрібен автомобіль з маніпулятором і бажано причіп, щоб за 1 раз можна було самому завантажити , перевезти і розвантажити сотню сімей і нікому не кланятися.

5 годин тому, Конструктор сказав:

На платформі мені не сподобалося працювати:

Робити на платформі значно важче ніж на землі , на землі стаю до вулика з бокової стінки на платформі потрібно робити від задньої.

Постійно зліт на крайні .

Весь мед відбираю повітродувкою , на платформі не впевнений що так вийде.

Збільшення пасіки теж тягне за собою знову купівлю платформ.

Це моє рішення , в платформ теж є свої + за модулі нічого го не скажу , та і не бачив їх в широкому застосуванні. 

Особисто мені, погрузка, розгрузка непідходить зовсім, всі вулики оглядаю дотулившись до задньої стінки вуликів, всю кочову пасіку робив сам. :hi:

P_20200727_193724_1_p.jpg

3 часа назад, Гурович сказал:

Абсолютно правильне рішення. Для пасіки в +100 сімей потрібен автомобіль з маніпулятором і бажано причіп, щоб за 1 раз можна було самому завантажити , перевезти і розвантажити сотню сімей і нікому не кланятися.

Один минус что долго . Но и у нас возят семьи сразу с тем количеством корпусов что им необходимо.  Только по этому лучше платформы ... зацепил и повёз .

Те же Канадцы ,после перевозки доставляют необходимое количество корпусов . А это сильно упрощяет качёвки . 

4 години тому, Гурович сказав:

В 3 ряда беру 96 шт. Причіп є можна ще 120 брати на нього , поки що не має такої кількості. Та і в межах 100км легше зробити 2 ходки без причепа.

3 години тому, Ворон сказав:

Особисто мені, погрузка, розгрузка непідходить зовсім, всі вулики оглядаю дотулившись до задньої стінки вуликів, всю кочову пасіку робив сам. :hi:

P_20200727_193724_1_p.jpg

В мене була можливість зрівняти , то  точно скажу що робити з вуликами на платформі для мене значно важче ніж не землі . Але кожному своє.:hi:

1 годину тому, koste сказав:

Один минус что долго . Но и у нас возят семьи сразу с тем количеством корпусов что им необходимо.  Только по этому лучше платформы ... зацепил и повёз .

Те же Канадцы ,после перевозки доставляют необходимое количество корпусов . А это сильно упрощяет качёвки . 

Що довго?

На другий день довожу магазини , є + і - .

6 минут назад, Конструктор сказал:

Що довго?

На другий день довожу магазини , є + і - .

Так или иначе погрузка отнимает время ,тем более когда количество семей нужно погрузить.  Вот по этому долго ,ну если везти корпуса и на следующий день их ставить ,это время и деньги на топливо . Но плюс в том что можно перевозить большое количество семей . 

Другое когда платформа . Ульи уже готовые ,зацепил и повёз . Минус в том что количество семей ограничено .

24 хвилини тому, koste сказав:

Так или иначе погрузка отнимает время ,тем более когда количество семей нужно погрузить.  Вот по этому долго ,ну если везти корпуса и на следующий день их ставить ,это время и деньги на топливо . 

96 вуликів вантажу приблизно 2 год.  розвантажую до 1.5 годин + дорога тут залежить від покриття і дальності (більше 90км/год не жму:umora:) ще хай 2+1,5год. І того 7год. Починаю вантажити приблизно о 20-21 год. о 3-4 годині вже в дома готуюсь до сну.

Якщо потрібно , то можна зразу везти на пречепі комплект магазинів , але тоді потрібно пропустити сон .:umora:

Як варіант можна везти і з 2-3ма магазинами але це вже 64 вулики.

В будь-якому випадку не уявляю якими платформами можна здійснити швидший і економніший переїзд в межах 100км.:dntknw: А за більшу відстань і говорити годі.

Якби робив платформу , то розглядав би тільки автомобільний причіп , а не сільхоз.

6 минут назад, Конструктор сказал:

Якби робив платформу , то розглядав би тільки автомобільний причіп , а не сільхоз.

Я говорил об автомобильном ,сельхоз это не то .

5 хвилин тому, koste сказав:

Я говорил об автомобильном ,сельхоз это не то .

Я про автомобільний вантажний , щоб можна було везти 50+ вуликів з магазинами.

Типу як в Єгошина , тільки в нього тракторні.

36 хвилин тому, Конструктор сказав:

А якщо на газелі і причепі в два поверхи по три магазини на вулик. Загалом висота має бути до трьох метрів. Стандартний тент- 2.5 метра у висоту

40 хвилин тому, язичник сказав:

А якщо на газелі і причепі в два поверхи по три магазини на вулик. Загалом висота має бути до трьох метрів. Стандартний тент- 2.5 метра у висоту

Це ви про що ? Яких 3 метри ? І тент взагалі до чого тут? Мені це все ніяк не вкладається в голові???:Jumpy::crazy:

Можливо щось наплутали ?

51 минуту назад, язичник сказал:

А тент причём ?

6 годин тому, Конструктор сказав:

В мене була можливість зрівняти , то  точно скажу що робити з вуликами на платформі для мене значно важче ніж не землі . Але кожному своє.:hi:

Я можу зрівнювати щороку, 40 сімей стоять на колесах, 30 сімей вічний стаціонар. :hi:

21.11.2022 в 18:05, бігунець сказав:

Прошу поради товариства. 

Пасіка росте, виникла потреба в причепі. Розглядаю різні варіанти, не можу вибрати якийсь конкретно. Найбільше схиляюся до знімних модулів. Авто є. Модулі, по мірі росту пасіки, можна робити самостійно. 

Подобається платформи для цілорічно го утримання, з кришею і стінами (такі, як на відео Баскевича про пасіку Величка). Транспорт, правда, прийдеться наймати. Та й не знаю, чи перевозяться їм бджоли на відстань у 100км.

Третій варіант - купити причіп і грузити-вигружати. Тільки для мене це одна з найважчих і нервових робіт. 

Якщо до 100км переїзд то трактор і стаціонарні 8 метрові прицепи.Їх можна тягати по 2.Якщо більше ста.то тягач з півприцепом 13 метрів.Якщо є дешева роб сила(а це проблема)то кузов любого грузового транспорту і безсонні ночі. Я не люблю нікого напрягати.тому кочую сам(т 40 і 2 платформи-колосок на тракторному ходу і 8 метрова на газоновському ходу від військового кунга.кочую по польових дорогах в межах 50 км.

кочував по полях 25 км від пасіки ,але цього року асвабадители не дали виїхати,тому кружляв біля села,а там грунти бідніші і опадів менше.А в цьому році взагалі засуха 6 місяців.

image.thumb.png.6919ce7d127ec2db696c194e5cd72062.png

1 година тому, Фомич сказав:

Я не автомобилист, но иногда ремонтировать автомобилистам генераторы приходилось.

Прочитав ваш пост і виникло у мене питання щодо авто.

Там мають прийняти закон чи вже й прийняли про обов'язковий техогляд авто. І було написано про те , що техогляд авто віком більше 15 років не пройде... А у наших людей таких авто чи не 70-80 відсотків.:IMHO: Цікаво хто в курсі цього питання? :ah:  :please:                 Бо перший штраф, якщо не помиляюся, десь 1700 гривасів малюють. А наступного разу лишатимуть прав і  навіть грозяться конфіскацією.

То хто в курсі?   Видно вирішили цим законом звільнити шляхи для мажорів, нардепів та паш-Мерседесів ?!! :dntknw:

22.11.2022 в 13:59, koste сказав:

А хто ж забороняє поставити зверху ще по одному пустому корпусу при перевезенні ? :dntknw: 

22 години тому, ДобровоЛ сказав:

Прочитав ваш пост @Фомич і виникло у мене питання щодо авто.

Там мають прийняти закон чи вже й прийняли про обов'язковий техогляд авто. І було написано про те , що техогляд авто віком більше 15 років не пройде... А у наших людей таких авто чи не 70-80 відсотків.:IMHO: Цікаво хто в курсі цього питання? :ah:  :please:                 Бо перший штраф, якщо не помиляюся, десь 1700 гривасів малюють. А наступного разу лишатимуть прав і  навіть грозяться конфіскацією.

То хто в курсі?   Видно вирішили цим законом звільнити шляхи для мажорів, нардепів та паш-Мерседесів ?!! :dntknw:

Так що - ніхто про це не знає? А цей закон дуже чутливо вдарить по нас пасічниках, оскільки у більшості із нас транспрт вже став повнолітнім - перевалив риску 18 років. :dntknw::vinny:

22.11.2022 в 16:51, Конструктор сказав:

Та Єгошин висіває всі медоноси  кругом села й пасіки. Йому тому там їздити й не потрібно. Та й коли я був у нього років з десять тому,  то гірших доріг по всій зоні проїзду від Києва, ніж біля його села, гірше я не зустрічав. В одному місті довелося навіть діставати саперну лопатку та з півгодини засипати баюру. Інакше б лишився без коліс чи підвіски.:umora::frusty: То куди там йому по таких баюрах ще й причіп тягати ? :rofl:

28.11.2022 в 01:35, ДобровоЛ сказав:

Прочитав ваш пост і виникло у мене питання щодо авто.

За  ОТК для всіх ТЗ чув , а от що не пройдуть старші 15р. то такого не чув.

Зараз мабуть відклали цю реформу , та і в подальшому не знаю хто наважиться зупинити 70-80% транспорту.

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

А хто ж забороняє поставити зверху ще по одному пустому корпусу при перевезенні ? :dntknw: 

Это не спасает .

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Та Єгошин висіває всі медоноси  кругом села й пасіки. Йому тому там їздити й не потрібно. Та й коли я був у нього років з десять тому,  то гірших доріг по всій зоні проїзду від Києва, ніж біля його села, гірше я не зустрічав. В одному місті довелося навіть діставати саперну лопатку та з півгодини засипати баюру. Інакше б лишився без коліс чи підвіски.:umora::frusty: То куди там йому по таких баюрах ще й причіп тягати ? :rofl:

Да Сумская область она такая . 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...