Конструктор Опубликовано 21 ноября, 2022 Share Опубликовано 21 ноября, 2022 14 хвилин тому, бігунець сказав: Планую 200. Чи вдасться не знаю. Цьогоріч з перевозкою 100 сімей на 60км було важкувато, прийшлося просити друзів з авто в допомогу. Моя Газелька бере всього 20. А вулики якої системи? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 21 ноября, 2022 Share Опубликовано 21 ноября, 2022 57 минут назад, Конструктор сказал: А вулики якої системи? Десятирамкові. Гніздовий 300 + магазини 145. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 10 годин тому, бігунець сказав: Десятирамкові. Гніздовий 300 + магазини 145. На платформі мені не сподобалося працювати: Робити на платформі значно важче ніж на землі , на землі стаю до вулика з бокової стінки на платформі потрібно робити від задньої. Постійно зліт на крайні . Весь мед відбираю повітродувкою , на платформі не впевнений що так вийде. Збільшення пасіки теж тягне за собою знову купівлю платформ. Для себе вирішив що краще мати транспорт, вулики розвантажувати , для полегшення розвантаження виготовив механічну руку , пасіку можна збільшити і до 200 і до скільки треба. Це моє рішення , в платформ теж є свої + за модулі нічого го не скажу , та і не бачив їх в широкому застосуванні. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 4 часа назад, Конструктор сказал: Для себе вирішив що краще мати транспорт, вулики розвантажувати , для полегшення розвантаження виготовив механічну руку , пасіку можна збільшити і до 200 і до скільки треба. Абсолютно правильне рішення. Для пасіки в +100 сімей потрібен автомобіль з маніпулятором і бажано причіп, щоб за 1 раз можна було самому завантажити , перевезти і розвантажити сотню сімей і нікому не кланятися. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 5 годин тому, Конструктор сказав: На платформі мені не сподобалося працювати: Робити на платформі значно важче ніж на землі , на землі стаю до вулика з бокової стінки на платформі потрібно робити від задньої. Постійно зліт на крайні . Весь мед відбираю повітродувкою , на платформі не впевнений що так вийде. Збільшення пасіки теж тягне за собою знову купівлю платформ. Для себе вирішив що краще мати транспорт, вулики розвантажувати , для полегшення розвантаження виготовив механічну руку , пасіку можна збільшити і до 200 і до скільки треба. Це моє рішення , в платформ теж є свої + за модулі нічого го не скажу , та і не бачив їх в широкому застосуванні. Особисто мені, погрузка, розгрузка непідходить зовсім, всі вулики оглядаю дотулившись до задньої стінки вуликів, всю кочову пасіку робив сам. 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 3 часа назад, Гурович сказал: Абсолютно правильне рішення. Для пасіки в +100 сімей потрібен автомобіль з маніпулятором і бажано причіп, щоб за 1 раз можна було самому завантажити , перевезти і розвантажити сотню сімей і нікому не кланятися. Один минус что долго . Но и у нас возят семьи сразу с тем количеством корпусов что им необходимо. Только по этому лучше платформы ... зацепил и повёз . Те же Канадцы ,после перевозки доставляют необходимое количество корпусов . А это сильно упрощяет качёвки . 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 4 години тому, Гурович сказав: Абсолютно правильне рішення. Для пасіки в +100 сімей потрібен автомобіль з маніпулятором і бажано причіп, щоб за 1 раз можна було самому завантажити , перевезти і розвантажити сотню сімей і нікому не кланятися. В 3 ряда беру 96 шт. Причіп є можна ще 120 брати на нього , поки що не має такої кількості. Та і в межах 100км легше зробити 2 ходки без причепа. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 3 години тому, Ворон сказав: Особисто мені, погрузка, розгрузка непідходить зовсім, всі вулики оглядаю дотулившись до задньої стінки вуликів, всю кочову пасіку робив сам. В мене була можливість зрівняти , то точно скажу що робити з вуликами на платформі для мене значно важче ніж не землі . Але кожному своє. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 1 годину тому, koste сказав: Один минус что долго . Но и у нас возят семьи сразу с тем количеством корпусов что им необходимо. Только по этому лучше платформы ... зацепил и повёз . Те же Канадцы ,после перевозки доставляют необходимое количество корпусов . А это сильно упрощяет качёвки . Що довго? На другий день довожу магазини , є + і - . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 6 минут назад, Конструктор сказал: Що довго? На другий день довожу магазини , є + і - . Так или иначе погрузка отнимает время ,тем более когда количество семей нужно погрузить. Вот по этому долго ,ну если везти корпуса и на следующий день их ставить ,это время и деньги на топливо . Но плюс в том что можно перевозить большое количество семей . Другое когда платформа . Ульи уже готовые ,зацепил и повёз . Минус в том что количество семей ограничено . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 24 хвилини тому, koste сказав: Так или иначе погрузка отнимает время ,тем более когда количество семей нужно погрузить. Вот по этому долго ,ну если везти корпуса и на следующий день их ставить ,это время и деньги на топливо . 96 вуликів вантажу приблизно 2 год. розвантажую до 1.5 годин + дорога тут залежить від покриття і дальності (більше 90км/год не жму) ще хай 2+1,5год. І того 7год. Починаю вантажити приблизно о 20-21 год. о 3-4 годині вже в дома готуюсь до сну. Якщо потрібно , то можна зразу везти на пречепі комплект магазинів , але тоді потрібно пропустити сон . Як варіант можна везти і з 2-3ма магазинами але це вже 64 вулики. В будь-якому випадку не уявляю якими платформами можна здійснити швидший і економніший переїзд в межах 100км. А за більшу відстань і говорити годі. Якби робив платформу , то розглядав би тільки автомобільний причіп , а не сільхоз. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 6 минут назад, Конструктор сказал: Якби робив платформу , то розглядав би тільки автомобільний причіп , а не сільхоз. Я говорил об автомобильном ,сельхоз это не то . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 5 хвилин тому, koste сказав: Я говорил об автомобильном ,сельхоз это не то . Я про автомобільний вантажний , щоб можна було везти 50+ вуликів з магазинами. Типу як в Єгошина , тільки в нього тракторні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
язичник Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 36 хвилин тому, Конструктор сказав: Я про автомобільний вантажний , щоб можна було везти 50+ вуликів з магазинами. Типу як в Єгошина , тільки в нього тракторні. А якщо на газелі і причепі в два поверхи по три магазини на вулик. Загалом висота має бути до трьох метрів. Стандартний тент- 2.5 метра у висоту 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 40 хвилин тому, язичник сказав: А якщо на газелі і причепі в два поверхи по три магазини на вулик. Загалом висота має бути до трьох метрів. Стандартний тент- 2.5 метра у висоту Це ви про що ? Яких 3 метри ? І тент взагалі до чого тут? Мені це все ніяк не вкладається в голові??? Можливо щось наплутали ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 51 минуту назад, язичник сказал: А якщо на газелі і причепі в два поверхи по три магазини на вулик. Загалом висота має бути до трьох метрів. Стандартний тент- 2.5 метра у висоту А тент причём ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 22 ноября, 2022 Share Опубликовано 22 ноября, 2022 6 годин тому, Конструктор сказав: В мене була можливість зрівняти , то точно скажу що робити з вуликами на платформі для мене значно важче ніж не землі . Але кожному своє. Я можу зрівнювати щороку, 40 сімей стоять на колесах, 30 сімей вічний стаціонар. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 25 ноября, 2022 Share Опубликовано 25 ноября, 2022 21.11.2022 в 18:05, бігунець сказав: Прошу поради товариства. Пасіка росте, виникла потреба в причепі. Розглядаю різні варіанти, не можу вибрати якийсь конкретно. Найбільше схиляюся до знімних модулів. Авто є. Модулі, по мірі росту пасіки, можна робити самостійно. Подобається платформи для цілорічно го утримання, з кришею і стінами (такі, як на відео Баскевича про пасіку Величка). Транспорт, правда, прийдеться наймати. Та й не знаю, чи перевозяться їм бджоли на відстань у 100км. Третій варіант - купити причіп і грузити-вигружати. Тільки для мене це одна з найважчих і нервових робіт. Якщо до 100км переїзд то трактор і стаціонарні 8 метрові прицепи.Їх можна тягати по 2.Якщо більше ста.то тягач з півприцепом 13 метрів.Якщо є дешева роб сила(а це проблема)то кузов любого грузового транспорту і безсонні ночі. Я не люблю нікого напрягати.тому кочую сам(т 40 і 2 платформи-колосок на тракторному ходу і 8 метрова на газоновському ходу від військового кунга.кочую по польових дорогах в межах 50 км. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 25 ноября, 2022 Share Опубликовано 25 ноября, 2022 кочував по полях 25 км від пасіки ,але цього року асвабадители не дали виїхати,тому кружляв біля села,а там грунти бідніші і опадів менше.А в цьому році взагалі засуха 6 місяців. 7 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 ноября, 2022 Автор Share Опубликовано 27 ноября, 2022 1 година тому, Фомич сказав: Я не автомобилист, но иногда ремонтировать автомобилистам генераторы приходилось. Прочитав ваш пост і виникло у мене питання щодо авто. Там мають прийняти закон чи вже й прийняли про обов'язковий техогляд авто. І було написано про те , що техогляд авто віком більше 15 років не пройде... А у наших людей таких авто чи не 70-80 відсотків. Цікаво хто в курсі цього питання? Бо перший штраф, якщо не помиляюся, десь 1700 гривасів малюють. А наступного разу лишатимуть прав і навіть грозяться конфіскацією. То хто в курсі? Видно вирішили цим законом звільнити шляхи для мажорів, нардепів та паш-Мерседесів ?!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 ноября, 2022 Автор Share Опубликовано 28 ноября, 2022 22.11.2022 в 13:59, koste сказав: Один минус что долго . Но и у нас возят семьи сразу с тем количеством корпусов что им необходимо. Только по этому лучше платформы ... зацепил и повёз . Те же Канадцы ,после перевозки доставляют необходимое количество корпусов . А это сильно упрощяет качёвки . А хто ж забороняє поставити зверху ще по одному пустому корпусу при перевезенні ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 ноября, 2022 Автор Share Опубликовано 28 ноября, 2022 22 години тому, ДобровоЛ сказав: Прочитав ваш пост @Фомич і виникло у мене питання щодо авто. Там мають прийняти закон чи вже й прийняли про обов'язковий техогляд авто. І було написано про те , що техогляд авто віком більше 15 років не пройде... А у наших людей таких авто чи не 70-80 відсотків. Цікаво хто в курсі цього питання? Бо перший штраф, якщо не помиляюся, десь 1700 гривасів малюють. А наступного разу лишатимуть прав і навіть грозяться конфіскацією. То хто в курсі? Видно вирішили цим законом звільнити шляхи для мажорів, нардепів та паш-Мерседесів ?!! Так що - ніхто про це не знає? А цей закон дуже чутливо вдарить по нас пасічниках, оскільки у більшості із нас транспрт вже став повнолітнім - перевалив риску 18 років. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 ноября, 2022 Автор Share Опубликовано 28 ноября, 2022 22.11.2022 в 16:51, Конструктор сказав: Я про автомобільний вантажний , щоб можна було везти 50+ вуликів з магазинами. Типу як в Єгошина , тільки в нього тракторні. Та Єгошин висіває всі медоноси кругом села й пасіки. Йому тому там їздити й не потрібно. Та й коли я був у нього років з десять тому, то гірших доріг по всій зоні проїзду від Києва, ніж біля його села, гірше я не зустрічав. В одному місті довелося навіть діставати саперну лопатку та з півгодини засипати баюру. Інакше б лишився без коліс чи підвіски. То куди там йому по таких баюрах ще й причіп тягати ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 ноября, 2022 Share Опубликовано 29 ноября, 2022 28.11.2022 в 01:35, ДобровоЛ сказав: Прочитав ваш пост і виникло у мене питання щодо авто. Там мають прийняти закон чи вже й прийняли про обов'язковий техогляд авто. І було написано про те , що техогляд авто віком більше 15 років не пройде... А у наших людей таких авто чи не 70-80 відсотків. Цікаво хто в курсі цього питання? Бо перший штраф, якщо не помиляюся, десь 1700 гривасів малюють. А наступного разу лишатимуть прав і навіть грозяться конфіскацією. То хто в курсі? Видно вирішили цим законом звільнити шляхи для мажорів, нардепів та паш-Мерседесів ?!! За ОТК для всіх ТЗ чув , а от що не пройдуть старші 15р. то такого не чув. Зараз мабуть відклали цю реформу , та і в подальшому не знаю хто наважиться зупинити 70-80% транспорту. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 29 ноября, 2022 Share Опубликовано 29 ноября, 2022 10 часов назад, ДобровоЛ сказал: А хто ж забороняє поставити зверху ще по одному пустому корпусу при перевезенні ? Это не спасает . 10 часов назад, ДобровоЛ сказал: Та Єгошин висіває всі медоноси кругом села й пасіки. Йому тому там їздити й не потрібно. Та й коли я був у нього років з десять тому, то гірших доріг по всій зоні проїзду від Києва, ніж біля його села, гірше я не зустрічав. В одному місті довелося навіть діставати саперну лопатку та з півгодини засипати баюру. Інакше б лишився без коліс чи підвіски. То куди там йому по таких баюрах ще й причіп тягати ? Да Сумская область она такая . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.