Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

21 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Спокійні- я руками їх засипав

Не факт. Озабочены роением. Через неделю могут дать жару, а потом опять утихомирится. Один (первый) раз мне попался злой рой, а может судьбоносный. Остальные меня вобще игнорили. В один рой я головой встрял, над дорожкой на груше висели, и хоть бы шо. Рои я просто обожнюю за их завзятiсть та процьовитiсть. Поставил 4 рамки с вощиной - сверху до низу закидали акацией. Выпаривают. Недождусь глянуть, как там у них. 

6 годин тому, Олександр Коваль сказав:

треба фото

і присилайте крила - визначимо УС чи не УС :wave:

Дякую чемно ! Та не варто, я все одно після перевірки матку бакфаст туди дам. :dntknw:

Цікаво, але таких роїв ще не було: відбудували за ніч на половину два стільники. Матка трохи засіяла інший сот, але її ще не бачив. Погода налагодиться побачимо. Та цікавить інше - рої на другий день масово облітуються, несуть поживу, а ці сидять , чогось чекають. Може почули грозу, яка щойно прогриміла із сильною зливою?.. :dntknw:

16 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Дякую чемно ! Та не варто, я все одно після перевірки матку бакфаст туди дам. :dntknw:

Може порекомендуєте  постачальник маток , теж маю бажання поміняти  матк

Просмотрел всю пасеку в   трёх семьях есть маточники ,

Пока удалил ,буду держать на контроле 

Компаньон ловит рои карпатки ,

позарился на 100 гривневых плодных маток  Закарпатья в 2020 году ,

теперь разминается ,тренирует навычки лазания по деревьям 

0-02-05-0a8bca3b77f2687d50e76023931bd30f115aba49ef66d195498b8acc0a2384eb_2344c13a.jpg

• Подобається 1
  • Ха-Ха 3
  • Здивований 1

Все колись буває вперше.

Раніше як було? Сім'я має роїтися. Набудувала маточників. Забирав стару матку, залишав один маточник (або вже ходить молода і співає). Молода матка запліднювалась і робота продовжувалась.

Але не цього року. Все якось не так. Після знищення всіх ройових маточників, бджоли одразу ж тягнуть свищові на молодих личинках (в присутності неплодки). Після їх руйнування тягнуть знову на личинках будь-якого віку (які тільки є), навіть трутневих. 

І тепер попробуй розбери - чи то молода матка вже пропала чи бажання відроїтися будь-якою ціною "затьмарило голову".. :dntknw:

1 годину тому, Мико сказав:

0-02-05-0a8bca3b77f2687d50e76023931bd30f115aba49ef66d195498b8acc0a2384eb_2344c13a.jpg

:ay:

тут півтора корпуса за раз злетіло :IMHO:

цю сіліщу, та на відбудову рамок

1 час назад, Мико сказал:

Так  а де компаньон , чи неуспів з другою деревини злізти , що так рої вилітають :umora:

У мене 5 роїв вилізли , зібрав перед вуликом , в  одного правда матку занесло до другого вулика до льотка 

Пришлось назад вернуть , з клуба забрать і по ошибкі другу сімью перебрать 

7 годин тому, logos сказав:

Відповів у личку.

Отдышался, начну. Год назад, 10 мая прилетел ко мне первый рой и началось мое самостоятельное пасичныкування. В зиму пошли 4 семейки. На своем меду и мне 3 бутылька меда презентовали. Из зимы вышли все и я стал строить планы: сделать из каждой семьи по отводку и поймать один рой. Получилось, но чуть иначе - сделал один отводок и поймал 4 роя. ( Своих? ). Хотел на годовщину подвести итоги, но роение испортило настроение. Надо было отводки делать с 1 мая, как трутня заложили и мисочек настроили. А теперь думаю, а из каких маток отводки бы делал? Из роевых ? На следующий год надо в зиму маток заготовлять?

Пересмотрел пчел. Самая сильная занимает 12 рамок. Расплода нет, матки нет, медом залиты все рамки. Видно отроились, а молодую матку щурки сьели. Что теперь делать? Ставить рамку с яйцами для свищевой матки, но кто их выкармливать будет, если молодой пчелы нет..

Вобщем, где меньше расплода, там больше меда. Надо на взяток матку отгораживать - к такому выводу пришел. Отак учусь на своих ошибках. :ah:

Звыняйтэ, шо много букв. :crazy:

Забыл самое главное сказать. Сон не сбылся. Ни одного роя уже третий выходной и ни одного маточника в ульях. Роение пока закончилось.

3 часа назад, AVA сказал:

Так  а де компаньон , чи неуспів з другою деревини злізти , що так рої вилітають :umora:

Два точка  и 300 семей от и результат 

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:
10 часов назад, logos сказал:

Відповів у личку.

Дожились...

197863578_1187328395046491_56158959493480753_n.thumb.jpg.836b9bd0b3fb734a2ea9fd4585c73084.jpg

46 хвилин тому, Алексей Кременчуг сказав:

Дожились...

197863578_1187328395046491_56158959493480753_n.thumb.jpg.836b9bd0b3fb734a2ea9fd4585c73084.jpg

Інакше то було б порушення з наступними 'бонусами'.:dntknw:

Рой в дереве.

IMG_20210614_064355.jpg

Ловушка с роем у меня на лоджии.

IMG_20210612_125248.jpg

на то й він СБД, щоб рої роїлися

E33N1G5XEAMuFrj?format=jpg&name=900x900

13.06.2021 в 18:38, ромео сказав:

Все колись буває вперше.

Раніше як було? Сім'я має роїтися. Набудувала маточників. Забирав стару матку, залишав один маточник (або вже ходить молода і співає). Молода матка запліднювалась і робота продовжувалась.

Але не цього року. Все якось не так. Після знищення всіх ройових маточників, бджоли одразу ж тягнуть свищові на молодих личинках (в присутності неплодки). Після їх руйнування тягнуть знову на личинках будь-якого віку (які тільки є), навіть трутневих. 

І тепер попробуй розбери - чи то молода матка вже пропала чи бажання відроїтися будь-якою ціною "затьмарило голову".. :dntknw:

При неплідці - друге, це погана ознака. Замініть материнку, бо роботи тільки прибавиться.

Сегодня рой с ловушки переехал в улик.

IMG_20210618_060557.jpg

IMG_20210618_055612.jpg

Вітаю! Якщо вийшов рій і відомо з якого вулика, чи можна його назад у цю ж сім'ю підсилити? 

1 хвилину тому, lemko сказав:

Якщо вийшов рій і відомо з якого вулика, чи можна його назад у цю ж сім'ю підсилити? 

Можна

3-4 червня, як тільки розпогодилось, почав робити ревізію. В багатьох сім'ях старої матки вже не було, бігала молода "співачка" і купа маточників зі зрілими матками, що були напоготові виходити. Причому стара зникла недавно, бо був молодий розплід і навіть інколи яєчок небагато.

Думав матка вже виведена, заплідниться і за днів 10 сім'я вже буде працювати так як треба. До соняха, який запізнюється, наростуть нормально.

Так думалось, так хотілось. Але вийшло зовсім не так. Матки лише зараз починають сіяти. В частини до сих пір ще нема.

Сім'ї з усіх сил старались реалізуватись в роїнні. Тягнули маточники з "усього живого" до кінця. Маткам не дозволяли сіяти. Матки молоді - від виведення і до початку сіяння пройшло 20 (!!!) днів. Хоча пора така, що он у відводках за тиждень вже починають. 

3 години тому, ромео сказав:

Матки лише зараз починають сіяти.

Мої ше тільки вишневі гілляки шукають

• 2 months later...

Сегодня утром снял маленький рой, размером с ёжика.  Подскажите, что с ним делать в такое время? Рой на 99% не мой.

9 минут назад, Bладимиp сказал:

Сегодня утром снял маленький рой, размером с ёжика.  Подскажите, что с ним делать в такое время? Рой на 99% не мой.

Пролечить от клеща..

И подсилить..

28 хвилин тому, Bладимиp сказав:

Це не рій, а злетіла в когось сімейка чи нук... Я б не чіпав, нехай би собі далі летіли, як то кажуть рій після Іллі нехай висить на гіллі... Толку з них не буде, а лишніх проблем може додатись...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...