Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

6 минут назад, Вадім Полтава сказал:

Люди он мріють про це. Провал. Засуха. Ммм... :wub:

Наші люди самі не знають шо хотять;)

3 години тому, Апіслав Лучанський сказав:

багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. 

Найефективніший метод заглядати до тих вуликів раз в 7-9 днів:umora:

2 години тому, ромео сказав:

Це ДО початку ознак роїння...

Бо тоді буде головний плюс - прискорюється вихід першого рою... 

Це ж чого прискорюється вихід рою якщо задавити матку?

3 години тому, yu1986ra сказав:

Це ж чого прискорюється вихід рою якщо задавити матку?

Не від задавлення матки, а від підставляння маточника.

16 хвилин тому, ромео сказав:

Не від задавлення матки, а від підставляння маточника.

Якщо інші не обірвати, то так:umora:

12 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Якщо інші не обірвати, то так:umora:

Достатньо і яєць в мисочках 

А хто їх вишуковує ;)

50 хвилин тому, ромео сказав:

Достатньо і яєць в мисочках 

А хто їх вишуковує ;)

Яйця в мисках і вилітає рій це дуже одиничні випадки.

Я завжди лишаю один маточник, а інші виламую. Через +/- тиждень контролюю вихід з мого маточника і знищую інші. Потім чекаю обльоту.

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Я завжди лишаю один маточник

"Лишаю" і "підставляю" - це трохи є різниця ;)

28 хвилин тому, ромео сказав:

"Лишаю" і "підставляю" - це трохи є різниця ;)

Для роїння ніякої різниці. Бджоли однаково можуть полетіти з маткою що вийшла з ройового чи нашого підставленого маточника.

Просто коли мої прагнуть роїтися, то я вже матки не виводжу (нема часу чи мої маточники не попадають на ройовий настрій конкретної сім'ї). Тому коли треба поміняти матку, чи перший рій вже полетів лишаю один маточник.

24 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Для роїння ніякої різниці

Ми ходимо по кругу... від підставляння маточника

5 годин тому, yu1986ra сказав:

прискорюється вихід рою

6 часов назад, yu1986ra сказал:

Найефективніший метод заглядати до тих вуликів раз в 7-9 днів:umora:

І мозги вправлять.

7 годин тому, ромео сказав:

Ми ходимо по кругу... від підставляння маточника

Точно по кругу:rofl:. Якщо підставити маточник, а всі інші зірвати два рази, то ніякого рою не буде.

Що зробив не так? В неділю вийшов рой, 3,3 кг. Зняв його, помістив в пігріб. В понеділок, ввечері підготував вулик, поставив рамки суш з вощиною. Одну рамку з відкритим розплодом і на край рамку, до було трохи меду- надалі погода була не льотною. Усього 12 рамок. Рій пустив по сходням. Всі зайшли. У четвер приїхав- до вулика, а там немає руху. У вулик - на рамці з розплодом трохи бджіл, мабуть самі сердобольні. А рою немає. Що не так?

Щось я нічого не розумію,.Оце б таке обговорення було з технологією видалення маточників ,заглядання, років шість тому на форумі так засміяли би і зацькували.Щось змінилося в останніх технологіях чи що.В старих підручниках описано купа прикладів що робити і як і за скільки днів до виходу роя.По перше треба тримати нерійливиз бджіл,матки виведені з бджіл котрі рояться чи ройових маточників теж будуть роїтися.

Краще не допускати роїння.Це моя думка.Молоді матки,відводи.Навіщо з зими сім'ї стимулювати щоб потім за голову хапатися.Хто на пакетах сидить на на виводі маток тому це потрібно,але в них і роїв не буде,бо не знають де тієї бджоли набратися щоб хватило,сім'ї послаблюють,а останнім нащо?

Ну і коли вже ввійшла в рійку то я вже писав десь,нагадаю. Я робив  штучний рій з маткою,в сім'ї зрілий маточник.Послаблення не таке велике як би зламував без кінця маточників,роботи менше та і нова молода матка.На взяток будь ласка об'єднуйте і куріть далі.це моя думка ,а там кожен робе до чого звик, пристосовуючись до  своїх умов

26 минут назад, Электрон сказал:

Що зробив не так? В неділю вийшов рой, 3,3 кг. Зняв його, помістив в пігріб. В понеділок, ввечері підготував вулик, поставив рамки суш з вощиною. Одну рамку з відкритим розплодом і на край рамку, до було трохи меду- надалі погода була не льотною. Усього 12 рамок. Рій пустив по сходням. Всі зайшли. У четвер приїхав- до вулика, а там немає руху. У вулик - на рамці з розплодом трохи бджіл, мабуть самі сердобольні. А рою немає. Що не так?

Може там матки не було.?Якщо злетіли,то може туди рамку з дітвою було поставити.

2 години тому, yu1986ra сказав:

Точно по кругу:rofl:. Якщо підставити маточник, а всі інші зірвати два рази, то ніякого рою не буде.

Ви прикалуєтесь? 

Мушу повторити втретє...

Мова йшла про підставляння маточника ДО наявності інших маточників...

Я вже так подумав,що хтось наробив багато роєвень,чи продати треба чи то собі роїв наловити та запроваджує технологію видалення маточників та доведення родини до роєвого стану

Бізнес

54 хвилини тому, Электрон сказав:

Конкретно в цьому випадку треба було довше витримувати (якщо там була матка).

Може й справді в рою не було матки (або вона не зайшла у вулик, загубилась, загинула під час входу) і льотні бджоли просто розлетілись по своїх вуликах. Залишились тільки ті що гріли розплід

27 хвилин тому, ромео сказав:

Ви прикалуєтесь? 

Мушу повторити втретє...

Мова йшла про підставляння маточника ДО наявності інших маточників...

Ще раз. Якщо в сім'ї вже нема матки. Ми даємо маточник і стежимо щоб в сім'ї ще 10 днів не було запечатаних інших маточників. В такій ситуації вихід рою не тільки не прискорюється, а майже не можливий:IMHO:

1 хвилину тому, А.Е. сказав:

Дядько пропонує свою методу.,Як вважаєте,буде працювати?

Навіщо викладати один ролик в двох темах? :hmm:

20 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ще раз. Якщо в сім'ї вже нема матки. Ми даємо маточник і стежимо щоб в сім'ї ще 10 днів не було запечатаних інших маточників. В такій ситуації вихід рою не тільки не прискорюється, а майже не можливий:IMHO:

Ще раз... ви встряли в дискусію зовсім з іншими деталями...

Подивіться на стартовий пост знову...

20 годин тому, Сергій-апі сказав:

У вашому випадку перед початком ройової гарячки можна просто знищити маток і підставити маточники на виході. З цієї операції одні плюси: 

7 минут назад, Ворон сказал:

Навіщо викладати один ролик в двох темах? :hmm:

Пробачте.Я подумав що в мене не вийшло з першого разу.Хто може то видаліть будь ласка

1 час назад, А.Е. сказал:

Я вже так подумав,що хтось наробив багато роєвень,чи продати треба чи то собі роїв наловити та запроваджує технологію видалення маточників та доведення родини до роєвого стану

Бізнес

Або аргентинці з в'єтнамцями в гості зайшли :umora:

20 годин тому, Апіслав Лучанський сказав:

багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. 

Дискусія почалась з цього поста. Ройка вже почалась.

10 хвилин тому, ромео сказав:

Ще раз... ви встряли в дискусію зовсім з іншими деталями...

Подивіться на стартовий пост знову...

Далі обговорювали підстановку маточника в сім'ю з ройовим станом, але вже без матки.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...