Bладимиp Опубликовано 26 августа, 2021 Share Опубликовано 26 августа, 2021 13 часов назад, Александр К. сказал: Пролечить от клеща.. 12 часов назад, davolodya сказал: толку з них не буде, а лишніх проблем може додатись.. Дякую за відповіді. Поставив їм полоску варотом, потім утеплю, а там як буде... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 26 июня, 2022 Share Опубликовано 26 июня, 2022 Підсумки використання кліточки Міленіна 1) застосовано до 15 сімей,+15 допоміжних. Матки замкнені у кліточки 25.04-5.05. в час коли було 4 рамки печатного розплоду,+додано по 2 рамки печатного віддопоміжних сімей. 2)у 10-и сім'ях за шість днів зірвані свищі крім одного,у інших залишені усі 3)роїння відсутнє повністю. 20.06 відібрані повністю запечатані верхні корпуса. У нижніх- половина рамок повномедки, а половина медопергові(не рухались) 4) молоді матки зачервили тільки у 4-х сім'ях, у інших молодих не знайдено. Прийшлось випусти старих. Усі зачервили. 5)отже недоліком методу є неможливість паралельно вивести молодих маток. Та (+) вагоміші!!! 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AntonUa Опубликовано 26 июня, 2022 Share Опубликовано 26 июня, 2022 9 часов назад, Маркіян сказал: Підсумки використання кліточки Міленіна 1) застосовано до 15 сімей,+15 допоміжних. Матки замкнені у кліточки 25.04-5.05. в час коли було 4 рамки печатного розплоду,+додано по 2 рамки печатного віддопоміжних сімей. 2)у 10-и сім'ях за шість днів зірвані свищі крім одного,у інших залишені усі 3)роїння відсутнє повністю. 20.06 відібрані повністю запечатані верхні корпуса. У нижніх- половина рамок повномедки, а половина медопергові(не рухались) 4) молоді матки зачервили тільки у 4-х сім'ях, у інших молодих не знайдено. Прийшлось випусти старих. Усі зачервили. 5)отже недоліком методу є неможливість паралельно вивести молодих маток. Та (+) вагоміші!!! В том году случайно попал на кал пчеловода с южного мордора. Так он только так и содержит пчел перед основными взятками заключает матку в изолятор, более того, матка в изоляторе у него и зимует. Но вот замену маток делает только через подсадку отдельно выведенных молодых. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 июня, 2022 Share Опубликовано 27 июня, 2022 7 годин тому, AntonUa сказав: случайно попал на кал пчеловода Капці дуже обмастили? 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AntonUa Опубликовано 27 июня, 2022 Share Опубликовано 27 июня, 2022 14 минут назад, gardener сказал: Капці дуже обмастили? Извините, не заметил опечатку. Я имел в виду канал. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 27 июня, 2022 Share Опубликовано 27 июня, 2022 9 часов назад, AntonUa сказал: В том году случайно попал на кал пчеловода с южного мордора. Так он только так и содержит пчел перед основными взятками заключает матку в изолятор, более того, матка в изоляторе у него и зимует. Но вот замену маток делает только через подсадку отдельно выведенных молодых. Так. 'сайт Марченка відомий. Він підкреслює корисність метода а кількох напрямках. Окрім усунення роїння це і припинення червління, що дужє актуально для Півдня, боротьба з Варроа... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 17 июня, 2024 Share Опубликовано 17 июня, 2024 Доброго дня суток, мирного неба вам!!шановні колеги хочу почати дискусію на тему роїння. Давненько бачу тут не було питання та відповідей. Так у мене питання чому бджола роїться на ріпаку? Причому усі породи бакфаста ,карніка,кордована, геть усі. У чому тут причина,можливо ріпак виділя якийось фермент що призводить їх так біситися.... Хто що може сказати? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 10 годин тому, zava сказав: Доброго дня суток, мирного неба вам!!шановні колеги хочу почати дискусію на тему роїння. Давненько бачу тут не було питання та відповідей. Так у мене питання чому бджола роїться на ріпаку? Причому усі породи бакфаста ,карніка,кордована, геть усі. У чому тут причина,можливо ріпак виділя якийось фермент що призводить їх так біситися.... Хто що може сказати? Ріпак дає чудовий розвиток (багато поживного пилку і деколи меду) в час коли природою закладено їм роїтись. Присутність свіжого нектару робить у вулику парниковий ефект - їм жарко. Плюс лупиться велика кількість, незайнятої вигодовуванням личинок (бо матку вже обмежили), молодої бджоли. Ідеальні умови для роїння І не обманюйте, бакфаст не роїться 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 27 хвилин тому, yu1986ra сказав: Ріпак дає чудовий розвиток (багато поживного пилку і деколи меду) в час коли природою закладено їм роїтись. Присутність свіжого нектару робить у вулику парниковий ефект - їм жарко. Плюс лупиться велика кількість, незайнятої вигодовуванням личинок (бо матку вже обмежили), молодої бджоли. Ідеальні умови для роїння І не обманюйте, бакфаст не роїться Трохи попралю: Ріпак не деколи , а можна сказати стабіно дає мед більше, менше але дає. Якщо є бджоли. А так дійсно місяць пилкового і нектарного взятку дає дуже гарний розвиток. Це що пасічник цей розвиток не використовує з користю і він переходе в роїння, це проблеми самого пасічника! А не бджіл, чи ріпаку. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 2 години тому, Конструктор сказав: Трохи попралю: Ріпак не деколи , а можна сказати стабіно дає мед більше, менше але дає. Якщо є бджоли. А так дійсно місяць пилкового і нектарного взятку дає дуже гарний розвиток. Це що пасічник цей розвиток не використовує з користю і він переходе в роїння, це проблеми самого пасічника! А не бджіл, чи ріпаку. В моїй місцевості ріпак/мед=через раз. Це з того що я бачив і чув від знайомих. Але в мене він не частий гість, тому статистика може бути не точною. З усім іншим згідний. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 7 годин тому, yu1986ra сказав: Ріпак дає чудовий розвиток (багато поживного пилку і деколи меду) в час коли природою закладено їм роїтись. Присутність свіжого нектару робить у вулику парниковий ефект - їм жарко. Плюс лупиться велика кількість, незайнятої вигодовуванням личинок (бо матку вже обмежили), молодої бджоли. Ідеальні умови для роїння І не обманюйте, бакфаст не роїться Бакфаста рояться і не в одного мене! Я теж так думав , але ні!!! Чому жарко,магазини напівпусті були, вулики стояли в посадці в холодку не пеклися на сонці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 28 минут назад, zava сказал: Бакфаста рояться і не в одного мене! Я теж так думав , але ні!!! Чому жарко,магазини напівпусті були, вулики стояли в посадці в холодку не пеклися на сонці. Баків самі виводили? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 10 сімей докупив! Знайомий у нього пасіка 200+ бакфаста роїлась що дурна .. Разом стояли на ріпаку Не встигав робить отводки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 2 години тому, Олександр С. сказав: Баків самі виводили? Ні,брав таких! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 Тай останнім часом Баки якісь уже не ті що були у2000 р.агресія присутня.... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 2 години тому, zava сказав: Тай останнім часом Баки якісь уже не ті що були у2000 р.агресія присутня.... То Ви купляли їх ше в 2000 році? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zava Опубликовано 18 июня, 2024 Share Опубликовано 18 июня, 2024 23 хвилини тому, gardener сказав: Стільки не живуть,)))) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 13 хвилин тому, Апіслав Лучанський сказав: багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. Якщо ви на пасіці тільки на вихідних, то підрізка крила матці не найкращий варіант. Матка при виході рою впаде в траву і до вихідних загине однозначно, хіба що у вас обладнано трап для повернення матки "пішком" у вулик. Коли матка загине, а на виході матки в ройових маточниках, ройова бджола кілька днів почекає і полетить з неплідкою. У вашому випадку перед початком ройової гарячки можна просто знищити маток і підставити маточники на виході. З цієї операції одні плюси: якщо це період медозбору, буде + по меду, відсутність роїння в цьому році, незначний безрозплідний період, який позитивно впливає на профілактиту кліща та іншої зарази. У мене подібно відбувається при продажу пакетів. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 26 хвилин тому, Сергій-апі сказав: У вашому випадку перед початком ройової гарячки можна просто знищити маток і підставити маточники на виході. З цієї операції одні плюси: Це ДО початку ознак роїння... Бо тоді буде головний плюс - прискорюється вихід першого рою... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 9 минут назад, ромео сказал: Це ДО початку ознак роїння... Бо тоді буде головний плюс - прискорюється вихід першого рою... Це точно! Якщо вже в ройовому то матку відбираємо всі матошники зриваємо під нуль,і через 8-10 днів знову зриваємо матошники і ставимо свій матошник. Я цей рік з ізоляторами граюсь, побачу що з того вийде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 2 минуты назад, Женя Ц. сказал: Це точно! Якщо вже в ройовому то матку відбираємо всі матошники зриваємо під нуль,і через 8-10 днів знову зриваємо матошники і ставимо свій матошник. Я цей рік з ізоляторами граюсь, побачу що з того вийде. Великий шанс отримати трутовку , і великий провал сімї. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 1 минуту назад, В 361 сказал: Великий шанс отримати трутовку , і великий провал сімї. Провал то херня,на ріпак і акацію бджоли вистачає, а далі пусто аж до соняшнику. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 14 хвилин тому, В 361 сказав: Великий шанс отримати трутовку , і великий провал сімї. Провал буде гарантовано в будьякому випадку, якщо не дати відроїтись. Будуть тягнути резину до кінця... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 9 мая, 2025 Share Опубликовано 9 мая, 2025 47 минут назад, В 361 сказал: Великий шанс отримати трутовку , і великий провал сімї. Люди он мріють про це. Провал. Засуха. Ммм... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.