Перейти к содержанию

Весна/Літо 2021

Alazon

Рекомендуемые сообщения

25 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

в нас сьогодні сонечко після обіду трохи виглянуло і бджола відразу почала шаритись в пошуках поживи. А поживи то нєту, за винятком кількох підсніжників

Ніби вже в одному районі живемо, і віддаль напряму мабуть менше 25 км. А погода різна, мої сиділи й не рипались.

33 минуты назад, Сергей Тюркин сказал:

дыры в ППУ легко исправить. ( особенно если есть опыт изготовления.) а если формы есть то любую поломку можно востановить .

В ппс теж не бачу проблеми усунути , є тільки одна проблема час потрачерий на це.

6 часов назад, mits сказал:

Таких семей, сейчас по Украине, %10. Я уверен. Эта Зима, Весна, много пчёл погубит.:IMHO1:

3 минуты назад, ромео сказал:

Сімї не стиснуті на повномедних рамках от і вся причина.

2 часа назад, uam_63 сказал:

В ппс теж не бачу проблеми усунути , є тільки одна проблема чос потрачерий на це.

Я имел в виду что ППУ можно заделать тем же ППУ  и по времени это минутное дело. больше времени займёт пересадить пчёл из долбаных корпусав. привезти домой и всё подготовить. а далее максимум минута на корпус или дыру.. а в ППСе уже пэпээсом не заваришь. но можно их заделать тем же ППУ. 

2 часа назад, uam_63 сказал:

Сімї не стиснуті на повномедних рамках от і вся причина.

Видео не смотрел. но тот диагноз что Вы поставили не смертельный. я уже начинаю забывать что это такое-- сокращение семей.

Только что, Сергей Тюркин сказал:

Я имел в виду что ППУ можно заделать тем же ППУ  и по времени это минутное дело. больше времени займёт пересадить пчёл из долбаных корпусав. привезти домой и всё подготовить. а далее максимум минута на корпус или дыру.. а в ППСе уже пэпээсом не заваришь. но можно их заделать тем же ППУ. 

Я їх тим самим ппс і заклеюю займає  не багато часу. Єдине пересадити бджіл .

19 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Видео не смотрел. но тот диагноз что Вы поставили не смертельный. я уже начинаю забывать что это такое-- сокращение 

Правильніше булоб описати бджіл на 4 вулички, а мед розкиданий на 9 неповномедних рамках от такий діагноз.

1 годину тому, Шульц сказав:

Ніби вже в одному районі живемо, і віддаль напряму мабуть менше 25 км. А погода різна, мої сиділи й не рипались.

в мене є такий точок, на якому бджоли взагалі в цьому році не облітувалися

час отчасу не легше

https://youtu.be/5mq0W5eoLBs?t=367

1 час назад, ромео сказал:

Да, мёда осталось много, но не в том месте, где он должен быть. Я гнезда в зиму не складываю - мои сами с крайних рамок в центр заносят. А ему нужно было гнездо самому собирать. На 5 - 6 полномёдных посадить с осени и рамки из под последнего расплода из улья убрать.А так получается вроди бы и меда полно, и пчела с голодухи осыпалась. 

В 13.03.2021 в 20:05, Бджолопотам сказал:

a501ee75ce2c.jpg  

А ви, що пластини не виймаєте, зимуєте з ними?

3 години тому, uam_63 сказав:

3 години тому, uam_63 сказав:

Дятел звірюга не може ніяк заспокоїтись , пусті корпуса . На замітку тим хто хоче вулики з ппс ппу.

20210314_142408.jpg

Не переконливі недоліки) А скільки побив корпусів з бжолами?

2 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

в мене є такий точок, на якому бджоли взагалі в цьому році не облітувалися

час отчасу не легше

https://youtu.be/5mq0W5eoLBs?t=367

У меняя 1 семья карники сидит в клубе наглухо, до сих пор без облёта. Меда ещё 70% осталось. Когда полетят даже не представляю - видать не жмёт.

23 минуты назад, Гурович сказал:

Да, мёда осталось много, но не в том месте, где он должен быть. Я гнезда в зиму не складываю - мои сами с крайних рамок в центр заносят. А ему нужно было гнездо самому собирать. На 5 - 6 полномёдных посадить с осени и рамки из под последнего расплода из улья убрать.А так получается вроди бы и меда полно, и пчела с голодухи осыпалась. 

Мене більше потішило те, що він намагається знайти закономірність у тому куди рухається клуб, орієнтуючись на сторони горизонту. 

До речі, пропали 11 сімей

34 хвилини тому, staminik сказав:

Чи не переконліві Недоліки) А скільки побівші корпусів з Бжола?

Щось НЕ зовсім зрозумів Написане но дам відповідь.

З бджолами десь 14 шт. 

45 хвилин тому, Петр Павлович сказав:

Пасічник вихідного дня - буває що місяць не можу до пасіки доїхати. За звичай стараюсь забрати - але цього року в більшості сім'ях не встиг. Коли приїхав вже було холодно - сім'ї були в клубах - не хотілось їх штурмувати... Якось так...

6 минут назад, Бджолопотам сказал:

Пасічник вихідного дня - буває що місяць не можу до пасіки доїхати. За звичай стараюсь забрати - але цього року в більшості сім'ях не встиг. Коли приїхав вже було холодно - сім'ї були в клубах - не хотілось їх штурмувати... Якось так...

У меня вокруг пластины меда на сотах не остаётся ,пчелы переносят.Даже рамки стараюсь убрать которые были вокруг пластины поэтому.

8 часов назад, Пахомич сказал:

Якщо гинуть від нестачі кормів , то в чому вина зими:dntknw:

В её, длительности.

2 години тому, ромео сказав:

Мене більше потішило те, що він намагається знайти закономірність у тому куди рухається клуб, орієнтуючись на сторони горизонту. 

До речі, пропали 11 сімей

Закономірність відносно сторін горизонту  є, але вона працює коли є  достатня сила сім"ї і мед не по різних  краях а в центрі, ті нещасні мали всі шанси перезимувати в нормального пасічника, я зможу його зрозуміти коли такий прокол 1 на сотню сімей, як  випадково пропущений, все інше то делитанство, пасіка не готовилась до зимівлі.

В 13.03.2021 в 14:26, ДобровоЛ сказал:

Після тої атаки, коли я відкрив весняну тему на пару днів раніше від календаря пару років тому,  чомусь й не хочеться мені  її тепер відкривати.  :ah::dntknw:

А з обіцяних +9С, вже +7С у нас показує. Сонячно, небо чисте. Так що  може й справдиться прогноз. :hmm:

Пан Леонид та то все в шутку писалось.Открывайте.Хай лучше весна быстрее приходит 

15 годин тому, uam_63 сказав:

Дятел звірюга не може ніяк заспокоїтись , пусті корпуса . На замітку тим хто хоче вулики з ппс ппу.

20210314_142408.jpg

Мені здається, що для дятла, стос корпусів схожий до стовбура старого дерева. От він і трощить їх. Поодинокі корпуси не викликають у нього такого інтересу. 

12 часов назад, Петр Павлович сказал:

90 % показов на ютубе с пластинами зимующими 

И вакцинация не нужна 

По поводу видео ,когда пропали пчелы.Автор спрашивает в чем он виноват.А виноват в том что не имея должного опыта не читает учебники. Там помню для обучения писалось что в зиму нужно оставлять рамки в которых не менее определенного кол меда.

По поводу поведенческих особенностей пчел.Чтобы семья перетаскала себе мед в гнездо нужна сила семьи,и у семьи нужно время и период подходящий для этих работ.Не все породы и семьи имеют такую поведенческую особенность.Потом если даже семья занесет,подготовит центр,то она его перенесет с крайних рамок.То есть на пчеол можно надеяться ,но контроль таки нужен

12 годин тому, Бджолопотам сказав:

Пасічник вихідного дня - це коли раз в тиждень з бджолами, а коли раз в місяць:dntknw:

14 минут назад, Сергій-апі сказал:

Пасічник вихідного дня - це коли раз в тиждень з бджолами, а коли раз в місяць:dntknw:

Пасечник критических дней 

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...