staminik Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 Гарна погодка, сніжок посипає, може урожаї будуть гарні в цьому році) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 1 час назад, Пасечник1984 сказал: Как сейчас можно соединить две семьи между собой ?стоят на разных платформах.Пчелы облетелись Слабую к сильной, через газету. Лётная пчела разлетится по соседним ульям 35 минут назад, staminik сказал: Гарна погодка, сніжок посипає, може урожаї будуть гарні в цьому році) Тю. А я сьогодні майже ревізію завершив, ще сімей 30 осталось. Скоротив, утеплив, чекаємо пилок Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 15 минут назад, artemishe сказал: чекаємо пилок А ми чекаємо тепла и облiт Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 Тільки що, artemishe сказав: Тю. А я сьогодні майже ревізію завершив, ще сімей 30 осталось. Скоротив, утеплив, чекаємо пилок А я лише розпочав, досить різна картина, є вже і по три рамки печатного. Попадався ЮПВ бак так лише по п*ятаку засіву.З десяток сімей нарахував несуть пилок,- з чого? В деяких зовсім не бачив приносу пилку. По кормам також мозаїка, рівнять і рівнять, а погода наперед не радує. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 1 час назад, staminik сказал: Гарна погодка, сніжок посипає, може урожаї будуть гарні в цьому році) Особисто я - за. Хай сипле і лиє. Зате в квітні буде дружніший розвиток. Та і якби зараз було тепло, то знову будуть проблеми з сусідами, бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 29 минут назад, Мико сказал: А ми чекаємо тепла и облiт Ну облета некоторые у нас уже дождались... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 25 минут назад, Лавр сказал: А я лише розпочав, досить різна картина, є вже і по три рамки печатного. Попадався ЮПВ бак так лише по п*ятаку засіву.З десяток сімей нарахував несуть пилок,- з чого? В деяких зовсім не бачив приносу пилку. По кормам також мозаїка, рівнять і рівнять, а погода наперед не радує. Вільха ліщина бересток ось ось якого кольору? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 Тільки що, artemishe сказав: Вільха ліщина бересток ось ось якого кольору? різного, з цього у мене перед двором ліщина.Стоїть в незрозумілому стані, але точно не пилить.Бересток повенен бути, а вільхи немає. Так не схоже ще по погоді що воно здатне продукувати пилок. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 У нас обльоту ще не було. Ну, літали там поодинокі, але не більше. Вчора перевірив корма - трохи під'хли, але ще достатньо до травня, як мінімум. Але бачу, що є багато підмору. Хоча для баків - це не рідкість. П.С. Не відразу зрозумів, що це весняна тема. Рано я тут з"явився. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 45 хвилин тому, Лавр сказав: Так не схоже ще по погоді що воно здатне продукувати пилок. Омела є десь близько? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 22 хвилини тому, Sanich сказав: У нас обльоту ще не було. Ну, літали там поодинокі, але не більше. Вчора перевірив корма - трохи під'хли, але ще достатньо до травня, як мінімум. Але бачу, що є багато підмору. Хоча для баків - це не рідкість. Хм...наче різниця в 15-20км але в нас 22-23.02 був гарний обліт і 25 також...абсолютно усі сім'ї облетілися, почистив денця в корпусних, підмору мізер, кормів достатньо проте в ЕППСах котрі на сітчастому дні підїли значно більше. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 5 марта, 2021 Share Опубликовано 5 марта, 2021 1 час назад, ромео сказал: Особисто я - за. Хай сипле і лиє. Зате в квітні буде дружніший розвиток. Та і якби зараз було тепло, то знову будуть проблеми з сусідами, бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть... Брат, сегодня рассказывал, что у него, одну семью, воровки разбили. Странно, но у меня на пасике, стоит 3 лежаки, полные медовых рам. Летки в них пока открыты и ни кто мёд не трогает. Температура, сегодня была +15. Расстояние между пасеками 1 км. А Вы говорите муку и дерть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 9 часов назад, Лавр сказал: по погоді що воно здатне продукувати пилок. 10 часов назад, ромео сказал: бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 8 часов назад, mits сказал: Брат, сегодня рассказывал, что у него, одну семью, воровки разбили. Странно, но у меня на пасике, стоит 3 лежаки, полные медовых рам. Летки в них пока открыты и ни кто мёд не трогает. Температура, сегодня была +15. Расстояние между пасеками 1 км. А Вы говорите муку и дерть. От сили сімей і наскільки голодні чим голодніші і чим сильніші тим більше будуть трощити все навкруги ну і як деякі кажуть, від породи Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 9 годин тому, gardener сказав: Омела є десь близько? цього лиха у нас пока немає Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 40 хвилин тому, Мико сказав: несли пилок, муки різної понасипав по пасіці, жодної не бачив.То вже і не побачу, знову холод. +2, і вітер. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 вчора використав можливість переглянути остаток непереглянутих сімей раніше.Є різні картини -бо матеріал на пасіці різнобій,бо ніяк не можу вибрати породу бджіл,є іо бакфаст,ф1 бакфаст відводки 2020,карніка ф1 від матководів, Карніка ф2.,карніка на степовій,яку брав в 2019 із Херсону,карпатка,ф1 на карпатці(злі).Між іншим вона мені подобається найкраще-сидить смирно ,кормів ще на одну зимівлю.Є екземпляри де по 4 рамки розплоду і мізер кормів.Одна без матки-піде на об'єднання.Вийшли з зимівлі всі -100% Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 26.02.2021 в 21:13, davolodya сказав: Бджілки облетілися, ревізія зроблена - теж можу переходити з зимової теми в весняну 26.02.2021 в 17:55, Alazon сказав: 24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні. Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему. А мене якось за це чуть не четвертували. Напали як ціла вовча зграя за те , що на пару днів відкрив тему раніше від календарної весни... Але у мене рука легка - передалося ще через маму від бабусі. Чим часто й користуються мої давні знайомі. Тож тепер побачимо, що за сезон відкрив @Alazon і який він на руку... Я теж зробив 4 березня ревізію по швидкому. Здивований успішною зимівлею на виключному соняху рутів. З лежаками - гірше. Але вони увесь час були на стаціонарі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
цыганок Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 7 минут назад, ДобровоЛ сказал: А мене якось за це чуть не четвертували. Напали як ціла вовча зграя за те , що на пару днів відкрив тему раніше від календарної весни... Але у мене рука легка - передалося ще через маму від бабусі. Чим часто й користуються мої давні знайомі. Тож тепер побачимо, що за сезон відкрив @Alazon і який він на руку... Я теж зробив 4 березня ревізію по швидкому. Здивований успішною зимівлею на виключному соняху рутів. З лежаками - гірше. Але вони увесь час були на стаціонарі. Лучше бы вы вашей легкой рукой открыли тему " По чём нынче мёд " . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 12 годин тому, gardener сказав: Омела є десь близько? А що, вона так рано квітне?.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 1 хвилину тому, цыганок сказав: Лучше бы вы вашей легкой рукой открыли тему " По чём нынче мёд " . Дякую. Та тема - вічна. Так і не закривається увесь рік. А зауваження слушне! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
цыганок Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 13 часов назад, artemishe сказал: Вільха ліщина бересток ось ось якого кольору? Бересток это что за растение ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 12 минут назад, цыганок сказал: Бересток это что за растение ? Это дерево. Вяз по научному. Тут, где я живу, на него говорят, берест , а ещё чаще берестюк. Это дерево, первое даёт массовый принос пыльцы Весной у нас. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 12 часов назад, mits сказал: Брат, сегодня рассказывал, что у него, одну семью, воровки разбили. Странно, но у меня на пасике, стоит 3 лежаки, полные медовых рам. Летки в них пока открыты и ни кто мёд не трогает. Температура, сегодня была +15. Расстояние между пасеками 1 км. А Вы говорите муку и дерть. Мої також пробували вскрити стратегічний медовий запас,але я вчасно побачив . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 6 марта, 2021 Share Опубликовано 6 марта, 2021 У меня Бакфаст на пасике, по ульях не шныряют. У брата дворняги и у него бомбят ульи. Значит Бакфаст не воровитый, как некоторые считают. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.