Перейти к содержанию

Весна/Літо 2021

Alazon

Рекомендуемые сообщения

Гарна погодка, сніжок посипає, може урожаї будуть гарні в цьому році) 

1 час назад, Пасечник1984 сказал:

Как сейчас можно соединить две семьи между собой ?стоят на разных платформах.Пчелы облетелись 

Слабую к сильной, через газету. Лётная пчела разлетится по соседним ульям

35 минут назад, staminik сказал:

Тю. А я сьогодні майже ревізію завершив, ще сімей 30 осталось. Скоротив, утеплив, чекаємо пилок

15 минут назад, artemishe сказал:

чекаємо пилок

А ми чекаємо тепла и облiт 

Тільки що, artemishe сказав:

Тю. А я сьогодні майже ревізію завершив, ще сімей 30 осталось. Скоротив, утеплив, чекаємо пилок

А я лише розпочав, досить різна картина, є вже і по три рамки печатного. Попадався ЮПВ бак так лише по п*ятаку засіву.З десяток сімей нарахував несуть пилок,- з чого? В деяких зовсім не бачив приносу пилку. По кормам також мозаїка, рівнять і рівнять, а погода наперед не радує.

1 час назад, staminik сказал:

Особисто я - за. Хай сипле і лиє. Зате в квітні буде дружніший розвиток.

Та і якби зараз було тепло, то знову будуть проблеми з сусідами, бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть...

29 минут назад, Мико сказал:

А ми чекаємо тепла и облiт 

Ну облета некоторые у нас уже дождались... :ah:

25 минут назад, Лавр сказал:

А я лише розпочав, досить різна картина, є вже і по три рамки печатного. Попадався ЮПВ бак так лише по п*ятаку засіву.З десяток сімей нарахував несуть пилок,- з чого? В деяких зовсім не бачив приносу пилку. По кормам також мозаїка, рівнять і рівнять, а погода наперед не радує.

Вільха

ліщина

бересток ось ось

якого кольору?

Тільки що, artemishe сказав:

Вільха

ліщина

бересток ось ось

якого кольору?

різного, з цього у мене перед двором ліщина.Стоїть в незрозумілому стані, але точно не пилить.Бересток повенен бути, а вільхи немає. Так не схоже ще по погоді що воно здатне продукувати пилок.

У нас обльоту ще не було. Ну, літали там поодинокі, але не більше. Вчора перевірив корма - трохи під'хли, але ще достатньо до травня, як мінімум. Але бачу, що є багато підмору. Хоча для баків - це не рідкість. 

П.С. Не відразу зрозумів, що це весняна тема. :) Рано я тут з"явився. 

45 хвилин тому, Лавр сказав:

Так не схоже ще по погоді що воно здатне продукувати пилок.

Омела є десь близько?

22 хвилини тому, Sanich сказав:

У нас обльоту ще не було. Ну, літали там поодинокі, але не більше. Вчора перевірив корма - трохи під'хли, але ще достатньо до травня, як мінімум. Але бачу, що є багато підмору. Хоча для баків - це не рідкість. 

Хм...наче різниця в 15-20км але в нас 22-23.02 був гарний обліт і 25 також...абсолютно усі сім'ї облетілися, почистив денця в корпусних, підмору мізер,  кормів достатньо проте в ЕППСах котрі на сітчастому дні підїли значно більше. 

1 час назад, ромео сказал:

Особисто я - за. Хай сипле і лиє. Зате в квітні буде дружніший розвиток.

Та і якби зараз було тепло, то знову будуть проблеми з сусідами, бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть...

Брат, сегодня рассказывал, что у него, одну семью, воровки разбили. Странно, но у меня на пасике,  стоит 3 лежаки, полные медовых рам. Летки  в них пока открыты и ни кто мёд не трогает. Температура, сегодня была +15. Расстояние между пасеками 1 км. А Вы говорите муку и дерть.

9 часов назад, Лавр сказал:

по погоді що воно здатне продукувати пилок.

10 часов назад, ромео сказал:

бо бджоли почнуть шаритись по коморам і красти муку та дерть...

8 часов назад, mits сказал:

Брат, сегодня рассказывал, что у него, одну семью, воровки разбили. Странно, но у меня на пасике,  стоит 3 лежаки, полные медовых рам. Летки  в них пока открыты и ни кто мёд не трогает. Температура, сегодня была +15. Расстояние между пасеками 1 км. А Вы говорите муку и дерть.

От сили сімей і наскільки голодні

чим голодніші і чим сильніші тим більше будуть трощити все навкруги

ну і як деякі кажуть, від породи:umora:

9 годин тому, gardener сказав:

Омела є десь близько?

цього лиха у нас пока немає

40 хвилин тому, Мико сказав:

несли пилок, муки різної понасипав по пасіці, жодної не бачив.То вже і не побачу, знову холод. +2, і вітер.

вчора використав можливість переглянути остаток непереглянутих сімей раніше.Є різні картини -бо матеріал на пасіці різнобій,бо ніяк не можу вибрати породу бджіл,є іо бакфаст,ф1 бакфаст відводки 2020,карніка ф1 від матководів, Карніка ф2.,карніка на степовій,яку брав  в 2019 із Херсону,карпатка,ф1 на карпатці(злі).Між іншим вона мені подобається найкраще-сидить смирно ,кормів ще на одну зимівлю.Є екземпляри де по 4 рамки розплоду і мізер кормів.Одна без матки-піде на об'єднання.Вийшли з зимівлі всі -100%

26.02.2021 в 21:13, davolodya сказав:

Бджілки облетілися, ревізія зроблена - теж можу переходити з зимової теми в весняну:ay:

26.02.2021 в 17:55, Alazon сказав:

24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні.  Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему.

А мене якось за це чуть не четвертували. Напали як ціла вовча зграя за те , що на пару днів відкрив тему  раніше від календарної весни... :(:blink:

Але у мене рука легка - передалося ще через маму від бабусі. Чим часто й користуються мої давні знайомі.

Тож тепер побачимо, що за сезон відкрив @Alazon і який він на руку... :hmm::umora:

Я теж зробив 4 березня ревізію по швидкому. Здивований успішною зимівлею на виключному соняху рутів. З лежаками - гірше. Але вони увесь час були на стаціонарі.

7 минут назад, ДобровоЛ сказал:

А мене якось за це чуть не четвертували. Напали як ціла вовча зграя за те , що на пару днів відкрив тему  раніше від календарної весни... :(:blink:

Але у мене рука легка - передалося ще через маму від бабусі. Чим часто й користуються мої давні знайомі.

Тож тепер побачимо, що за сезон відкрив @Alazon і який він на руку... :hmm::umora:

Я теж зробив 4 березня ревізію по швидкому. Здивований успішною зимівлею на виключному соняху рутів. З лежаками - гірше. Але вони увесь час були на стаціонарі.

Лучше бы вы вашей легкой рукой открыли тему  " По чём нынче мёд " :umora: .

12 годин тому, gardener сказав:

Омела є десь близько?

А що, вона так рано квітне?..:ah:

1 хвилину тому, цыганок сказав:

Лучше бы вы вашей легкой рукой открыли тему  " По чём нынче мёд " :umora: .

Дякую. Та тема - вічна. Так і не закривається увесь рік. А зауваження слушне!:ay:

13 часов назад, artemishe сказал:

Вільха

ліщина

бересток ось ось

якого кольору?

Бересток это что за растение ? 

12 минут назад, цыганок сказал:

Бересток это что за растение ? 

Это дерево. Вяз по научному. Тут, где я живу, на него говорят, берест , а ещё чаще берестюк. Это дерево, первое даёт массовый принос пыльцы Весной у нас.

12 часов назад, mits сказал:

Мої також пробували вскрити стратегічний медовий запас,але я  вчасно побачив ;).

У меня Бакфаст на пасике, по ульях не шныряют. У брата дворняги и у него бомбят ульи. Значит Бакфаст не воровитый, как некоторые считают.:IMHO1:

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...