Макарыч57 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 13 минут назад, Бджолопотам сказал: P.S. І на останок - хто знайде матку на фото..? А интерес в чем? Есть дамочка с желтой меткой. И? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 16 минут назад, Бджолопотам сказал: І на останок - хто знайде матку на фото..? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 1 хвилину тому, Макарыч57 сказав: А интерес в чем? Я щось думав що важче її буде знайти... Забувся що тут професіонали на форумі... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 2 минуты назад, Бджолопотам сказал: Я щось думав що важче її буде знайти... Забувся що тут професіонали на форумі... Рыбаки ловили рыбу и поймали рака. Целый день они искали где у рака ср@ка. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 3 минуты назад, Бджолопотам сказал: Забувся що тут професіонали на форумі. Та ше й зголоднілі і озлоблені... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 4 хвилини тому, ромео сказав: Та ше й зголоднілі і озлоблені... Ну так.... Щось зима затягнулась. І прогноз не радує... Радує що встиг сьогодні промоніторити сім'ї - тепер можна на два тижні спокійно їхати на роботу.... і непереживати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 28 минут назад, Бджолопотам сказал: Сьогодні всупереч всім прогнозом в нас +14 і вдалось трішки по працювати з бджолами... одвів душу Бачив сьогодні бджолу з обножкою і це радує. Мед є майже у всіх сім'ях, хоча є виключення - сім'я йшла в зиму на 5 майже повномедних рамках - і наразі меду 0. Пізніше додам відео (якраз завантажується). Перезимували всі, але сьогодні знайшов три підозрілі сім'ї - мабуть без маток - кандидати на об'єднання. Дві ще з осені були під підозрою - пізня тиха заміна і матки не встигли облетітись. Є сім'ї які ще сидять в клубі, а є які по цілому корпусі лазять. Ліщина в лісі почала давати пилок, хоча є така яка ще не розкрилась. Мурашки теж вже проснулись.... До речі... В мене цього року одна сім'я перезимувала на 4 рамках (145) - підмору пів стакана. Але в зиму пішли з неплідною маткою. (це в контексті розмов на форумі про загибель сімей і важкої зимівлі)... P.S. І на останок - хто знайде матку на фото..? В нас ліщина відцвіла днів 10 назад ( один день принесли пилку з неї). Матка 17 року? ( жовта мітка). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 1 хвилину тому, Серж 82 сказав: Матка 17 року? ( жовта мітка). Ні, торішня. Я мітки записую в щоденник - тому колір для мене не принциповий. Це я купляв. Свої матки мічу номерними опалітками. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 15 минут назад, Бджолопотам сказал: Я щось думав що важче її буде знайти... Забувся що тут професіонали на форумі... Всі коли починали пасічникувати то кожен раз шукали матку у вулику ,.в мене один знайомий новачок кожен день дивився у вулик і шукав матку Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 1 час назад, Серж 82 сказал: В нас ліщина відцвіла днів 10 назад ( один день принесли пилку з неї). Матка 17 року? ( жовта мітка). В мене ще і непочинала от такі контрасти. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 2 минуты назад, Серж 82 сказал: в мене один знайомий новачок кожен день дивився у вулик і шукав матку Ну правильно, чтобы убедится что вчера он ее не придавил, когда ставил рамку в улей, и спать спокойно. Я сам так делал . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 З понеділка зима продовжується . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 46 минут назад, uam_63 сказал: З понеділка зима продовжується . Це якась жопа має бути. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 14 минут назад, Серж 82 сказал: Це якась жопа має бути. Та ще поміняють з Понеділка! Проспляться, вийдуть на роботу і поміняють. І буде Весна і Тепло... Ну а пока -2. Зимуєм далі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 Сьогодні прогрілося до +10, знову було свято - бджілки трохи облітувалися Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 13 марта, 2021 Share Опубликовано 13 марта, 2021 3 години тому, Бджолопотам сказав: Мед є майже у всіх сім'ях, хоча є виключення - сім'я йшла в зиму на 5 майже повномедних рамках - і наразі меду 0. Пізніше додам відео (якраз завантажується). Ось так можна перезимувати і втратити весною сім'ї через невчасний догляд... На 10 жовтня в цій сім'ї не було жодного розплоду ні відкритого ні закритого. Корму не менше 15 кг і ось результат.... В мене тільки одне припущення - гнали розплід всю зиму.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Vas1l Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 Вчера всем семьям, которые пережили эту зиму, положил канди. Несколько семей сидели полностью на пустых рамках. Так что вовремя. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 14 часов назад, Бджолопотам сказал: Ось так можна перезимувати і втратити весною сім'ї через невчасний догляд... На 10 жовтня в цій сім'ї не було жодного розплоду ні відкритого ні закритого. Корму не менше 15 кг і ось результат.... В мене тільки одне припущення - гнали розплід всю зиму.... Таких семей, сейчас по Украине, %10. Я уверен. Эта Зима, Весна, много пчёл погубит. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 19 минут назад, mits сказал: Таких семей, сейчас по Украине, %10. Я уверен. Эта Зима, Весна, много пчёл погубит. Якщо гинуть від нестачі кормів , то в чому вина зими Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 О це то чотку траву метеорологам привезли майже рівні графіки малюють. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 Дятел звірюга не може ніяк заспокоїтись , пусті корпуса . На замітку тим хто хоче вулики з ппс ппу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Len Don Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 21 хвилину тому, uam_63 сказав: Дятел звірюга не може ніяк заспокоїтись , пусті корпуса . На замітку тим хто хоче вулики з ппс ппу. От вам і "переваги" ППВ та ППЗ.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Len Don Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 18 годин тому, davolodya сказав: Сьогодні прогрілося до +10, знову було свято - бджілки трохи облітувалися А Явдошка прогнозує все ж на урожай. Калюжі до сих пір є, а в сусідів затопили грубку - дим показав, що вітерець з півдня, тобто має бути цього року непоганий пасічний сезон за цими прикметами. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 1 година тому, Len Don сказав: От вам і "переваги" ППВ та ППЗ.... якщо поклює ППС, то не так обідно, порівняно з ППУ в нас сьогодні сонечко після обіду трохи виглянуло і бджола відразу почала шаритись в пошуках поживи. А поживи то нєту, за винятком кількох підсніжників Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергей Тюркин Опубликовано 14 марта, 2021 Share Опубликовано 14 марта, 2021 2 часа назад, Олександр Коваль сказал: якщо поклює ППС, то не так обідно, порівняно з ППУ в нас сьогодні сонечко після обіду трохи виглянуло і бджола відразу почала шаритись в пошуках поживи. А поживи то нєту, за винятком кількох підсніжників дыры в ППУ легко исправить. ( особенно если есть опыт изготовления.) а если формы есть то любую поломку можно востановить . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.