Перейти к содержанию

Весна/Літо 2021

Alazon

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Мико сказал:

Пасечник критических дней 

А коли і раз у місяць неприїхав то значить бджоли залетіли :umora:

Точніше улетіли , ну в смислі рій 

52 минуты назад, К. А. Е. сказал:

По поводу видео ,когда пропали пчелы.Автор спрашивает в чем он виноват.А виноват в том что не имея должного опыта не читает учебники. Там помню для обучения писалось что в зиму нужно оставлять рамки в которых не менее определенного кол меда.

:IMHO:Проблема всіх книжок про зимовку в том , що у всіх написано мед у кілограмах на зиму

і різні варіанти формування гнізда 

А нкжно було написать мінімум 200мм меду по вертикалі в кохній рамкі , які залишаєш на зиму у гнізді І все 

а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі меду , 

Чому бджоли зимують на укр рамкі , а тому що там завжди є мед 200мм по вертикалі , у дадані після виходу розплоду це проблема 200мм по вертикалі 

12 часов назад, Сергей Тюркин сказал:

. я уже начинаю забывать что это такое-- сокращение семей.

Раньше многие делали так-закармливали сиропом ,пока берут и потом не заглядывали туда.Однако это опять таки не для всех типов ульев да и сила семьи  должна быть не три рамки.Ну и у сильной семьи за счет того что она обхватывает большее кол рамок- больше возможностей для маневра. Еще не нужно забывать о разных климатических особенностях. В теплые дни семья имеет возможность поднести мед к расплоду в гнездо.

На рахунок відео цього і попереднього, бачимо два повних протиріччя в останньому купа рамок на половину заповнених кормами, але бджілки зимували в різних краях вулика, виїдами корми та гинули з голоду, незважаючи на те що в сусідні рамки з медом. В попередньому відео сімя  була зжата до 5-ти рамок і зимувала за словами автора на повномедних рамках і також було недалеко до біди. 

Методів зимівлі є багато і в більшості вони правильні але контроль з боку пасічника потрібен, всі сім'ї які занигули (з останнього відое можно було спасти елементарним перетасосуванням рамок. 

Не знаю з чим звязано але у мене в цьому році половина сімей формували клуб не як завжди по центру, а то з одної сторони, то з іншої відповідно виїдали мед ... в кінці лютого, а окремим і в січні перекладав по  рамці з однієї сторони гнізда на іншу.

:IMHO: але 5 повномедних рамок для сильної сім'ї в зиму, це мало. В себе залишаю не менше 8-ми. І як приклад в передостанному відео бачимо, як би було 8 рамок, було б все ок.

Только что, AVA сказал:

:IMHO:Проблема всіх книжок про зимовку в том , що у всіх написано мед у кілограмах на зиму

А нкжно було написать мінімум 200мм меду по вертикалі в кохній рамкі , які залишаєш на зиму у гнізді І все 

а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі 

Может и забыл, но мне кажется что там описано и за рамку и в кг и в частях.Нужно посмотреть.

9 минут назад, AVA сказал:

а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі меду , 

Чому бджоли зимують на укр рамкі , а тому що там завжди є мед 200мм по вертикалі , у дадані після виходу розплоду це проблема 200мм по вертикалі 

А пропустить пару рамок через весы, чтобы определиться с количеством рамок в зиму, что мешает?

Только что, Сергій-апі сказал:

На рахунок відео цього і попереднього, бачимо два повних протиріччя в останньому купа рамок на половину заповнених кормами, але бджілки зимували в різних краях вулика, виїдами корми та гинули з голоду, незважаючи на те що в сусідні рамки з медом. В попередньому відео сімя  була зжата до 5-ти рамок і зимувала за словами автора на повномедних рамках і також було недалеко до біди. 

Методів зимівлі є багато і в більшості вони правильні але контроль з боку пасічника потрібен, всі сямі які занигули (з останнього відое можно було спасти елементарним перетасосуванням рамок. 

Не знаю з чим звязано але у мене в цьому році половина сімей формували клуд не як завжди по центру, а тоз одної сторони, то з іншої відповідно виїдали мед ... в кінці лютого, а окремим і в січні перекладав по  рамці з однієї сторони гнізда на іншу.

:IMHO: але 5 повномедних рамок для сильної сімї в зиму, це мало. В себе залишаю не менше 8-ми. І як приклад в передостанному відео бачимо, як би було 8 рамок, було б все ок.

Я думаю с осени там сели .Может теплая заставнвя. Там мед и поели.В центре желательно иметь ложе или большоеиподрамочное  если все полномедки.

1 минуту назад, К. А. Е. сказал:

Может и забыл, но мне кажется что там описано и за рамку и в кг и в частях.Нужно посмотреть.

Є різні варіанти у різних книжках , от тільки варіант , коли мед буде з концентрірован на всю висоту рамки у задньої стінки , то слабакам це недопоможе Ви все описали 

12 минут назад, К. А. Е. сказал:

Раньше многие делали так-закармливали сиропом ,пока берут и потом не заглядывали туда.Однако это опять таки не для всех типов ульев да и сила семьи  должна быть не три рамки.Ну и у сильной семьи за счет того что она обхватывает большее кол рамок- больше возможностей для маневра. Еще не нужно забывать о разных климатических особенностях. В теплые дни семья имеет возможность поднести мед к расплоду в гнездо.

Вони при расплоді зможуть узять мед тільки зверху , а не збоку , даже в одній вуличкі , тепло іде хоч і трохи , але тільки у верх 

1 хвилину тому, К. А. Е. сказав:

Может теплая заставнвя.

Тепла заставна з осені - це біда. Коли перший рік зробив заставні з ППС (до цього були фанерна заставна + ватна подушка) декілька сімей звормували практично центр клуба від заставної, як результат отримав массу підмору. Зараз заставні тільки після формування клубу при сталих холодах або в лютому.

3 минуты назад, Гурович сказал:

А пропустить пару рамок через весы, чтобы определиться с количеством рамок в зиму, что мешает?

Нагадали :umora:

Розповідь колеги про начинающого пасічника ,

Пропали 2 сімьї , вся пасіка 

Почали вияснять чому , меду він залишив точно 25кг як по книжкі , через ваги кожну рамку переважив ,

мінус суш отта рірував , от тільки рамок з медом оказалось 12шт 

4 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Тепла заставна з осені - це біда. Коли перший рік зробив заставні з ППС (до цього були фанерна заставна + ватна подушка) декілька сімей звормували практично центр клуба від заставної, як результат отримав массу підмору. Зараз заставні тільки після формування клубу при сталих холодах або в лютому.

Та нормально з заставними ППС , вжать тільки потрібно , а от заставні з рогозу оце дещо при повномедках без ложе у гнізді 

Бджоли сідають триугольником на рогозяній заствній від передньої стінки до задньої

і у середині лютого крайня рамка уже пуста зовсім даже без розплоду 

Перестав ставить , бо вдруг що посиплятся , там хоч успівав мінять на повномедку ,

Только что, AVA сказал:

Є різні варіанти у різних книжках , от тільки варіант , коли мед буде з концентрірован на всю висоту рамки у задньої стінки , то слабакам це недопоможе Ви все описали 

Вони при расплоді зможуть узять мед тільки зверху , а не збоку , даже в одній вуличкі , тепло іде хоч і трохи , але тільки у верх 

У себя вчера наблюдал следующую картину.пакеты с медом ложил во второй раз. Одна из линий сьев мед опять таки состояние ближе к клубу. Другие съели,гонят температуру,рассредоточены по всем рамкам.В таком состоянии они  до грамма все вылижут и потом застынут ,если не подкормить.у первых клуб на две трети дальше сверху виден мед.При предыдущей подкормке плотного клуба не было ни в первом ни во втором случае .Выводы можно сделать уже сейчас о разных поведенческих особенностях этих линий

35 минут назад, Гурович сказал:

Зустрічав деяких пасічників, які ретельно записують вагу меду на кожній рамці, визначаючи його кількість на око. На моє запитання "навіщо?", відповідають, що треба дати на зиму 18-20кг.

Я ще ніколи не встановлював вагу меду, яку залишаю в кілограмах. Завжди визначаю його візуально, по кількості запечатаної площі. Правило просте :"Є 80% печатки - годиться на зиму. А скільки це в кілограмах - до лампочки"

5 минут назад, К. А. Е. сказал:

У себя вчера наблюдал следующую картину.пакеты с медом ложил во второй раз. Одна из линий сьев мед опять таки состояние ближе к клубу. Другие съели,гонят температуру,рассредоточены по всем рамкам.В таком состоянии они  до грамма все вылижут и потом застынут ,если не подкормить.у первых клуб на две трети дальше сверху виден мед.При предыдущей подкормке плотного клуба не было ни в первом ни во втором случае .Выводы можно сделать уже сейчас о разных поведенческих особенностях этих линий

Ну зараз хоч відносно тепло і бджолиний клуб що гармошка є шанс захвачувать мед 

я учора утром підняв пару кришок попав на зимовий клуб . мед за клубом є у всих зверху . сьогодні розширятся на цей мед 

Та і я рамки недавно по бистрому на 180* розвернув , щось більше зробить часу небуло

один день тепла було і так три часа часу заняло 

а там у розвернутій рамкі , мед був мінімум пів рамки знизу до верху , зараз знаходится в зоні клубу , хоч і з одної сторони 

Мед на верх я ще ніколи неложив , завжди тільки рамки міняю , у хату заносю грію попервах

. Рамки по виході розплоду міняю на повномедки , так що у мене рамок зараз по 5 штук на сімью

які потрібно щоб бджоли переробили мед 

Ще забрусу , так сяк проціженого,  дві бочки потрібно перемить і у ці рамки потрібно буде залить у пусті місця 

Так що жирно їм буде ще і мед у пакетах давать :umora:

Только что, AVA сказал:

Ну зараз хоч відносно тепло і бджолиний клуб що гармошка є шанс захвачувать мед 

я учора утром підняв пару кришок попав на зимовий клуб . мед за клубом є у всих зверху . сьогодні розширятся на цей мед 

Та і я рамки недавно по бистрому на 180* розвернув , щось більше зробить часу небуло

один день тепла було і так три часа часу заняло 

а там у розвернутій рамкі , мед був мінімум пів рамки знизу до верху , зараз знаходится в зоні клубу , хоч і з одної сторони 

Мед на верх я ще ніколи неложив , завжди тільки рамки міняю , у хату заносю грію попервах

. Рамки по виході розплоду міняю на повномедки , так що у мене рамок зараз по 5 штук на сімью

які потрібно щоб бджоли переробили мед 

Ще забрусу , так сяк проціженого,  дві бочки потрібно перемить і у ці рамки потрібно буде залить у пусті місця 

Так що жирно їм буде ще і мед у пакетах давать :umora:

Сегодня наверное будет тепло.Вчера не очень.,еще раньше на день морозы хорошие были.Снег еще есть кое где

4 минуты назад, К. А. Е. сказал:

Сегодня наверное будет тепло.

уже плюс 9 *

3 часа назад, Sanich сказал:

Мені здається, что для дятла, стос корпусів схожий до Стовбура старого дерева. Від ВІН и трощити їх. Поодінокі корпус не віклікають у него такого інтересу. 

Теорія хибна  , бомбити почав з нуклеусів які зовсім не великі зайшов в азарт і пішов по ряду. Потім коли позакривав як зміг він гад переключився на пусті складені в стопку на піддоні . Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. 

Вчера з'їздив в ліс глянути чи не пора соснові бруньки заготовляти. Трохи нарізав хоча ще з тиждень можна і зачекати.

IMG_20210315_113134.jpg

IMG_20210315_113009.jpg

1 хвилину тому, uam_63 сказав:

Теорія хибна  , бомбити почав з нуклеусів які зовсім не великі зайшов в азарт і пішов по ряду. Потім коли позакривав як зміг він гад переключився на пусті складені в стопку на піддоні . Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. 

Потрібно дятла з пневматикою познайомити.

2 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Потрібно дятла з пневматикою 

Додаткові витрати  плюс на курси снайперів записуватися, та і дятел в мене ще той маскіровщик з такою швидкістю втікає шо ого.:umora:

9 минут назад, uam_63 сказал:

Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. 

Может он учуял шуршание личинок восковой моли?

10 минут назад, Макарыч57 сказал:

Может он учуял шуршание личинок восковой моли?

Виключено рамки там зберігаються в яких розплід практично не виводився , Морозились цілу зиму які там лиичинки? Я думаю що він на звук іде , постукає а вонож як трухляве дерево от він і товче.

Ще одне в мене звичайний дятел цей що з червоним чубом.

3 години тому, Мико сказав:

90 % показов на ютубе с пластинами зимующими 

И вакцинация не нужна 

Так самі ж виробники, Романовичу,  пишуть в інструкціях, щоб їх через 40 днів прибирали...:dntknw:

Літають , але майже без обліту , в деяких жодної бджоли нема на льотку , кришу підняв вони ще тільки просипаются , ще даже клуб толком нерозпався 

+16 із північної сторони на вікні , вітру як надивно особливого нема 

Бджола вся на землі , особливо кругом циркулярки на тирсі заслано , 

Похмілячко в них конкретне :umora:

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...