AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 1 минуту назад, Мико сказал: Пасечник критических дней А коли і раз у місяць неприїхав то значить бджоли залетіли Точніше улетіли , ну в смислі рій Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 52 минуты назад, К. А. Е. сказал: По поводу видео ,когда пропали пчелы.Автор спрашивает в чем он виноват.А виноват в том что не имея должного опыта не читает учебники. Там помню для обучения писалось что в зиму нужно оставлять рамки в которых не менее определенного кол меда. Проблема всіх книжок про зимовку в том , що у всіх написано мед у кілограмах на зиму і різні варіанти формування гнізда А нкжно було написать мінімум 200мм меду по вертикалі в кохній рамкі , які залишаєш на зиму у гнізді І все а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі меду , Чому бджоли зимують на укр рамкі , а тому що там завжди є мед 200мм по вертикалі , у дадані після виходу розплоду це проблема 200мм по вертикалі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 12 часов назад, Сергей Тюркин сказал: . я уже начинаю забывать что это такое-- сокращение семей. Раньше многие делали так-закармливали сиропом ,пока берут и потом не заглядывали туда.Однако это опять таки не для всех типов ульев да и сила семьи должна быть не три рамки.Ну и у сильной семьи за счет того что она обхватывает большее кол рамок- больше возможностей для маневра. Еще не нужно забывать о разных климатических особенностях. В теплые дни семья имеет возможность поднести мед к расплоду в гнездо. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 На рахунок відео цього і попереднього, бачимо два повних протиріччя в останньому купа рамок на половину заповнених кормами, але бджілки зимували в різних краях вулика, виїдами корми та гинули з голоду, незважаючи на те що в сусідні рамки з медом. В попередньому відео сімя була зжата до 5-ти рамок і зимувала за словами автора на повномедних рамках і також було недалеко до біди. Методів зимівлі є багато і в більшості вони правильні але контроль з боку пасічника потрібен, всі сім'ї які занигули (з останнього відое можно було спасти елементарним перетасосуванням рамок. Не знаю з чим звязано але у мене в цьому році половина сімей формували клуб не як завжди по центру, а то з одної сторони, то з іншої відповідно виїдали мед ... в кінці лютого, а окремим і в січні перекладав по рамці з однієї сторони гнізда на іншу. але 5 повномедних рамок для сильної сім'ї в зиму, це мало. В себе залишаю не менше 8-ми. І як приклад в передостанному відео бачимо, як би було 8 рамок, було б все ок. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Только что, AVA сказал: Проблема всіх книжок про зимовку в том , що у всіх написано мед у кілограмах на зиму і різні варіанти формування гнізда А нкжно було написать мінімум 200мм меду по вертикалі в кохній рамкі , які залишаєш на зиму у гнізді І все а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі Может и забыл, но мне кажется что там описано и за рамку и в кг и в частях.Нужно посмотреть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 9 минут назад, AVA сказал: Проблема всіх книжок про зимовку в том , що у всіх написано мед у кілограмах на зиму і різні варіанти формування гнізда А нкжно було написать мінімум 200мм меду по вертикалі в кохній рамкі , які залишаєш на зиму у гнізді І все а там хоч і 100 кг в зиму залишай , куди бджоли не підуть кругом є 200мм по вертикалі меду , Чому бджоли зимують на укр рамкі , а тому що там завжди є мед 200мм по вертикалі , у дадані після виходу розплоду це проблема 200мм по вертикалі А пропустить пару рамок через весы, чтобы определиться с количеством рамок в зиму, что мешает? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Только что, Сергій-апі сказал: На рахунок відео цього і попереднього, бачимо два повних протиріччя в останньому купа рамок на половину заповнених кормами, але бджілки зимували в різних краях вулика, виїдами корми та гинули з голоду, незважаючи на те що в сусідні рамки з медом. В попередньому відео сімя була зжата до 5-ти рамок і зимувала за словами автора на повномедних рамках і також було недалеко до біди. Методів зимівлі є багато і в більшості вони правильні але контроль з боку пасічника потрібен, всі сямі які занигули (з останнього відое можно було спасти елементарним перетасосуванням рамок. Не знаю з чим звязано але у мене в цьому році половина сімей формували клуд не як завжди по центру, а тоз одної сторони, то з іншої відповідно виїдали мед ... в кінці лютого, а окремим і в січні перекладав по рамці з однієї сторони гнізда на іншу. але 5 повномедних рамок для сильної сімї в зиму, це мало. В себе залишаю не менше 8-ми. І як приклад в передостанному відео бачимо, як би було 8 рамок, було б все ок. Я думаю с осени там сели .Может теплая заставнвя. Там мед и поели.В центре желательно иметь ложе или большоеиподрамочное если все полномедки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 1 минуту назад, К. А. Е. сказал: Может и забыл, но мне кажется что там описано и за рамку и в кг и в частях.Нужно посмотреть. Є різні варіанти у різних книжках , от тільки варіант , коли мед буде з концентрірован на всю висоту рамки у задньої стінки , то слабакам це недопоможе Ви все описали 12 минут назад, К. А. Е. сказал: Раньше многие делали так-закармливали сиропом ,пока берут и потом не заглядывали туда.Однако это опять таки не для всех типов ульев да и сила семьи должна быть не три рамки.Ну и у сильной семьи за счет того что она обхватывает большее кол рамок- больше возможностей для маневра. Еще не нужно забывать о разных климатических особенностях. В теплые дни семья имеет возможность поднести мед к расплоду в гнездо. Вони при расплоді зможуть узять мед тільки зверху , а не збоку , даже в одній вуличкі , тепло іде хоч і трохи , але тільки у верх Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 1 хвилину тому, К. А. Е. сказав: Может теплая заставнвя. Тепла заставна з осені - це біда. Коли перший рік зробив заставні з ППС (до цього були фанерна заставна + ватна подушка) декілька сімей звормували практично центр клуба від заставної, як результат отримав массу підмору. Зараз заставні тільки після формування клубу при сталих холодах або в лютому. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 3 минуты назад, Гурович сказал: А пропустить пару рамок через весы, чтобы определиться с количеством рамок в зиму, что мешает? Нагадали Розповідь колеги про начинающого пасічника , Пропали 2 сімьї , вся пасіка Почали вияснять чому , меду він залишив точно 25кг як по книжкі , через ваги кожну рамку переважив , мінус суш отта рірував , от тільки рамок з медом оказалось 12шт Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 4 минуты назад, Сергій-апі сказал: Тепла заставна з осені - це біда. Коли перший рік зробив заставні з ППС (до цього були фанерна заставна + ватна подушка) декілька сімей звормували практично центр клуба від заставної, як результат отримав массу підмору. Зараз заставні тільки після формування клубу при сталих холодах або в лютому. Та нормально з заставними ППС , вжать тільки потрібно , а от заставні з рогозу оце дещо при повномедках без ложе у гнізді Бджоли сідають триугольником на рогозяній заствній від передньої стінки до задньої і у середині лютого крайня рамка уже пуста зовсім даже без розплоду Перестав ставить , бо вдруг що посиплятся , там хоч успівав мінять на повномедку , Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Только что, AVA сказал: Є різні варіанти у різних книжках , от тільки варіант , коли мед буде з концентрірован на всю висоту рамки у задньої стінки , то слабакам це недопоможе Ви все описали Вони при расплоді зможуть узять мед тільки зверху , а не збоку , даже в одній вуличкі , тепло іде хоч і трохи , але тільки у верх У себя вчера наблюдал следующую картину.пакеты с медом ложил во второй раз. Одна из линий сьев мед опять таки состояние ближе к клубу. Другие съели,гонят температуру,рассредоточены по всем рамкам.В таком состоянии они до грамма все вылижут и потом застынут ,если не подкормить.у первых клуб на две трети дальше сверху виден мед.При предыдущей подкормке плотного клуба не было ни в первом ни во втором случае .Выводы можно сделать уже сейчас о разных поведенческих особенностях этих линий Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 35 минут назад, Гурович сказал: А пропустить пару рамок через весы, чтобы определиться с количеством рамок в зиму, что мешает? Зустрічав деяких пасічників, які ретельно записують вагу меду на кожній рамці, визначаючи його кількість на око. На моє запитання "навіщо?", відповідають, що треба дати на зиму 18-20кг. Я ще ніколи не встановлював вагу меду, яку залишаю в кілограмах. Завжди визначаю його візуально, по кількості запечатаної площі. Правило просте :"Є 80% печатки - годиться на зиму. А скільки це в кілограмах - до лампочки" Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 5 минут назад, К. А. Е. сказал: У себя вчера наблюдал следующую картину.пакеты с медом ложил во второй раз. Одна из линий сьев мед опять таки состояние ближе к клубу. Другие съели,гонят температуру,рассредоточены по всем рамкам.В таком состоянии они до грамма все вылижут и потом застынут ,если не подкормить.у первых клуб на две трети дальше сверху виден мед.При предыдущей подкормке плотного клуба не было ни в первом ни во втором случае .Выводы можно сделать уже сейчас о разных поведенческих особенностях этих линий Ну зараз хоч відносно тепло і бджолиний клуб що гармошка є шанс захвачувать мед я учора утром підняв пару кришок попав на зимовий клуб . мед за клубом є у всих зверху . сьогодні розширятся на цей мед Та і я рамки недавно по бистрому на 180* розвернув , щось більше зробить часу небуло один день тепла було і так три часа часу заняло а там у розвернутій рамкі , мед був мінімум пів рамки знизу до верху , зараз знаходится в зоні клубу , хоч і з одної сторони Мед на верх я ще ніколи неложив , завжди тільки рамки міняю , у хату заносю грію попервах . Рамки по виході розплоду міняю на повномедки , так що у мене рамок зараз по 5 штук на сімью які потрібно щоб бджоли переробили мед Ще забрусу , так сяк проціженого, дві бочки потрібно перемить і у ці рамки потрібно буде залить у пусті місця Так що жирно їм буде ще і мед у пакетах давать Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Только что, AVA сказал: Ну зараз хоч відносно тепло і бджолиний клуб що гармошка є шанс захвачувать мед я учора утром підняв пару кришок попав на зимовий клуб . мед за клубом є у всих зверху . сьогодні розширятся на цей мед Та і я рамки недавно по бистрому на 180* розвернув , щось більше зробить часу небуло один день тепла було і так три часа часу заняло а там у розвернутій рамкі , мед був мінімум пів рамки знизу до верху , зараз знаходится в зоні клубу , хоч і з одної сторони Мед на верх я ще ніколи неложив , завжди тільки рамки міняю , у хату заносю грію попервах . Рамки по виході розплоду міняю на повномедки , так що у мене рамок зараз по 5 штук на сімью які потрібно щоб бджоли переробили мед Ще забрусу , так сяк проціженого, дві бочки потрібно перемить і у ці рамки потрібно буде залить у пусті місця Так що жирно їм буде ще і мед у пакетах давать Сегодня наверное будет тепло.Вчера не очень.,еще раньше на день морозы хорошие были.Снег еще есть кое где Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 4 минуты назад, К. А. Е. сказал: Сегодня наверное будет тепло. уже плюс 9 * Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Только что, Мико сказал: уже плюс 9 * Я на работе как всегда Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 3 часа назад, Sanich сказал: Мені здається, что для дятла, стос корпусів схожий до Стовбура старого дерева. Від ВІН и трощити їх. Поодінокі корпус не віклікають у него такого інтересу. Теорія хибна , бомбити почав з нуклеусів які зовсім не великі зайшов в азарт і пішов по ряду. Потім коли позакривав як зміг він гад переключився на пусті складені в стопку на піддоні . Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Вчера з'їздив в ліс глянути чи не пора соснові бруньки заготовляти. Трохи нарізав хоча ще з тиждень можна і зачекати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 1 хвилину тому, uam_63 сказав: Теорія хибна , бомбити почав з нуклеусів які зовсім не великі зайшов в азарт і пішов по ряду. Потім коли позакривав як зміг він гад переключився на пусті складені в стопку на піддоні . Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. Потрібно дятла з пневматикою познайомити. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 2 минуты назад, Сергій-апі сказал: Потрібно дятла з пневматикою Додаткові витрати плюс на курси снайперів записуватися, та і дятел в мене ще той маскіровщик з такою швидкістю втікає шо ого. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 9 минут назад, uam_63 сказал: Я ж думав що він розбиває тільки з бджолами і ті не накривав а виявилось що ні. Может он учуял шуршание личинок восковой моли? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 10 минут назад, Макарыч57 сказал: Может он учуял шуршание личинок восковой моли? Виключено рамки там зберігаються в яких розплід практично не виводився , Морозились цілу зиму які там лиичинки? Я думаю що він на звук іде , постукає а вонож як трухляве дерево от він і товче. Ще одне в мене звичайний дятел цей що з червоним чубом. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 3 години тому, Мико сказав: 90 % показов на ютубе с пластинами зимующими И вакцинация не нужна Так самі ж виробники, Романовичу, пишуть в інструкціях, щоб їх через 40 днів прибирали... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 марта, 2021 Share Опубликовано 15 марта, 2021 Літають , але майже без обліту , в деяких жодної бджоли нема на льотку , кришу підняв вони ще тільки просипаются , ще даже клуб толком нерозпався +16 із північної сторони на вікні , вітру як надивно особливого нема Бджола вся на землі , особливо кругом циркулярки на тирсі заслано , Похмілячко в них конкретне Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.