Alazon Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні. Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Бджілки облетілися, ревізія зроблена - теж можу переходити з зимової теми в весняну Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 3 часа назад, Alazon сказал: 24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні. Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему. Сподіваюся Ви легкі на руку Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Сьогодні було на "сонці" 22-25 градусів. Бджілки літали досить гарно і цілий день. Ось вже мед носять. Зараз +10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oleksandr K. Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 5 годин тому, Alazon сказав: відкриіваю цю чергову сезонну тему. лайк - за сміливість Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Белополье облетелось Харьковская обл Облёт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svan Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 17 хвилин тому, Мико сказав: Белополье облетелось Большая пасека! Это ж сколько они там сразу насрали! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Владимир@ Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 1 минуту назад, Svan сказал: Большая пасека! Это ж сколько они там сразу насрали! Мыть не перемыть ) много съели много и навалили. Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 10 минут назад, Мико сказал: А пока Любитель гнал на баков , карника гнала расплод. Link to comment Share on other sites More sharing options...
АлексанDр Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Вчера +12, без ветра и весь день яркое солнце. Облетелась вся пасека и даже мухи вылезли погреться на солнце. Из потерь, -1 отводок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
..... Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 2 часа назад, Valik740 сказал: А пока Любитель гнал на баков , карника гнала расплод. Есть такая поговорка "смеется тот, кто смеется последним".Это раз. Второе, есть категория пчеловодов у которых при любых реальных исходах зимовки из года в год все за...бись(другого слова не подобрать) Третье, я сейчас Вас расстрою,но та же проблема и у бакфаста в наших краях. Скажу больше даже автохтонная (у моего двоюродного брата "егошинка") посыпалась и ослабла по той же схеме. Никто не скрывает, эта зимовка проблемная и она еще не закончилась... Четвертое, к бакфасту отношусь ровно. Пожалуйста , ссылку где я гнал на баков. Не дадите, звиняю за словесный понос И последнее, век живи , век учись... будемо учитися в таких професіоналів як Ви! З земівлею мабуть все на 5+, ще від передньої стінки не відірвались? Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 27 минут назад, Любитель боярышника сказал: Есть такая поговорка "смеется тот, кто смеется последним".Это раз. Второе, есть категория пчеловодов у которых при любых реальных исходах зимовки из года в год все за...бись(другого слова не подобрать) Третье, я сейчас Вас расстрою,но та же проблема и у бакфаста в наших краях. Скажу больше даже автохтонная (у моего двоюродного брата "егошинка") посыпалась и ослабла по той же схеме. Никто не скрывает, эта зимовка проблемная и она еще не закончилась... Четвертое, к бакфасту отношусь ровно. Пожалуйста , ссылку где я гнал на баков. Не дадите, звиняю за словесный понос И последнее, век живи , век учись... будемо учитися в таких професіоналів як Ви! З земівлею мабуть все на 5+, ще від передньої стінки не відірвались? Не стоит так нервничать, всё будет хорошо. У нас зимовка обычная, все норм , -2 сильные семьи которых сьел клещ , не досмотрел, и того зимовка на 98%, кормов чуть подъели , но не все . Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 В 27.02.2021 в 14:32, Valik740 сказал: -2 сильные семьи которых сьел клещ , не досмотрел, и того зимовка на 98%, кормов чуть подъели , но не все . Не встречал такого за свою практику ,чтобы сильная зимующая семья была сьедена клещом за зиму.По зимовке своих рано я не очень доволен Но я не был доволен и с осени так как пчелы шли ослаблены.Тоже минус две пока.Одной забыл сверху поставить магазин медовых с осени.Вторая не должна была пропвсть.И однако скорее нужно еще благодарить Бога за то что есть ,так как клещь летом поработал на славу и осенью уже семьи были ослаблены.Лишний раз убедился что обработка от клеща весной не будет лишней.Есть рядом пчеловодов к которых пчелы без роду и племени совсем все пропали.Если кому интересно -у меня Карника,но я не в том возрасте,чтобы мерятся у кого карандаш больше сточен,а кому его только купили,новый.Такое впечатление что у любителей одной из пород вызывает восторг когда хоть какая то неудача бывает у противоположной.Как оно со стороны смотрится? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 12 минут назад, К. А. Е. сказал: Не встречал такого за свою практику ,чтобы сильная зимующая семья была сьедена клещом за зиму. Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 32 минуты назад, К. А. Е. сказал: Такое впечатление что у любителей одной из пород А какое впечетление у Вас вызывает лживие позорные статьи о Бакфасте в позорном журнале пчеловодческом владельцем которого есть сооснователь ''клуб карлики"??? п.с. Каждый видит то что хочет увидить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
укачаю Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 29 минут назад, Мико сказал: Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало У меня тоже один улей сильная семья меду полно . Но не тут то было. Осыпались все . что заклещеваность. Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 23 минуты назад, Мико сказал: Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало У Вас нет по соседству псевдо пчеловодов , они же и клещеводы, которые зажмотили летом на полоски от клеща, 70 % легло у них пасеки. Надеюсь поймёте меня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Зимовка відмінна кажись , бо толком ще нічого небачив , пока всі живі і явного осипання нема , якщо дивится зверху , мед є , 26.02 був обліт з 10.00 до 15.00 при +13*С, бджоли чистили вулики в деяких вигорнули до стакану підмору і крошку , криші чисті робили обліт за межами пасіки , в межах пасіки з мітками на кришах і снігу був обліт виборочний ще 22.02 півсередньої сімьї осипалось без матки , іншу половину переніс через перегородку ну це ще 9.02 От тільки гісметео показує що в марту небуде жодного робочого дня , більше +9*С пока нема , місяць без пилку , перги у деяких вуликах нема зовсім виїли ще при нарощувані в зиму +9 *С це так вилитіла бджола і невернулась і скільки їх виліте за місяць Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Только что, Valik740 сказал: А какое впечетление у Вас вызывает лживие позорные статьи о Бакфасте в позорном журнале пчеловодческом владельцем которого есть сооснователь ''клуб карлики"??? п.с. Каждый видит то что хочет увидить. Валик ,я не зря написал "одной из пород" по отношению к противоположной без указания пород .Значит это касается всех.На чужой беде счастья не будет.Как денег не хочется но что мы в первую очередь люди забывать нельзя.Журнал не читал, потому мнение не могу иметь.Если такой факт присутствует-это не есть хорошо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Вчора закінчив поверхневий огляд. Крім 4 6-рамочників в яких не проконтролював корма і ще в одній, які відійшли в інший світ, всі інші навіть в кращому стані ніж осінню. Морози по факту взагалі не вплинули. Єдине на одному точку є трохи проблеми з кормом. Як на мене зимівля по факту закінчилася і попереду лише очікування тепла. Як на мене добре, що тепло буде трохи пізніше. З однієї сторони бджола трохи повільно буде розвиватися, а з іншої кращі погодні умови для перших весняних медоносів. Хочеться нарешті, щоб як зазвичай залялися нектаром з верби козячої. Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 15 минут назад, К. А. Е. сказал: я не зря написал "одной из пород" по отношению к противоположной без указания пород Вот это 'клубное изподтешка'' уже утомило, некоторые члены клуба поняли что на вранье далеко не педеш, а некоторым не доходит и не дойдет. 18 минут назад, К. А. Е. сказал: .На чужой беде счастья не будет.Как денег не хочется но что мы в первую очередь люди забывать нельзя. Это вообще к чему?? ?? 19 минут назад, К. А. Е. сказал: Журнал не читал Да ладно)))) на фаруме долго мусолили эту статью. Неудачная попытка)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Я пишу,что вижу,не играясь в резидентов,не ожидая вокруг заговора.Иногда Ваш текст с Вашими выводами мне бывает непонятен.Вы меня,Валик во вранье подозреваете?Это уже слишком.Да хоть бы и кого угодно .Если я пишу что не знаю суть вопроса-значит не знаю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 1 час назад, Wladimir_K сказал: Вчора закінчив поверхневий огляд. Крім 4 6-рамочників в яких не проконтролював корма і ще в одній, які відійшли в інший світ, всі інші навіть в кращому стані ніж осінню. Морози по факту взагалі не вплинули. Єдине на одному точку є трохи проблеми з кормом. Як на мене зимівля по факту закінчилася і попереду лише очікування тепла. Як на мене добре, що тепло буде трохи пізніше. З однієї сторони бджола трохи повільно буде розвиватися, а з іншої кращі погодні умови для перших весняних медоносів. Хочеться нарешті, щоб як зазвичай залялися нектаром з верби козячої. Теж би хотів щоб на цьвітіння верби стояла хороша погода , а то в мене вже 3 роки фігова погода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 1 час назад, К. А. Е. сказал: Я пишу,что вижу,не играясь в резидентов,не ожидая вокруг заговора.Иногда Ваш текст с Вашими выводами мне бывает непонятен.Вы меня,Валик во вранье подозреваете?Это уже слишком.Да хоть бы и кого угодно .Если я пишу что не знаю суть вопроса-значит не знаю. Красиво перекручиваете, в каком звании на пенсию пошли?? Если не сикрет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.