Перейти к содержанию

Потрави бджіл,.....

Рекомендуемые сообщения

22.06.2023 в 22:30, Sadovod сказав:

7_06__23.png

Не потравили тільки там, де не було змоги: землі під окупацією, Закарпатська - відсутність полів, Рівненщина - або випадок, або через сильні підтоплення не могли заїхати в поля. Цю карту потрібно повісити на фасаді міністерства "конярства".

23.06.2023 підтверджую, Полтавська область теж під чорним. Зразу після акації різко посипалися бджоли. :(

AJFCJaWWtNAapvqHpRr1iOL3uE9XkzN7XS8WOqJF

Ось так це виглядає: 

33 минуты назад, Cfif сказал:

Ось так це виглядає: 

В минулому році також таку картину спостерігав. В кінці цвітіння липи "підживлявали" сонях!

В 29.06.2023 в 21:06, Cfif сказал:

Ось так це виглядає: 

На мою думку, може бути декілько причин, що робить бджола на соняшнику і чому вона гине. 1. Аграрії у якості прилипача добавляють до отрутохімікатів мелясу, яка своїм запахом приваблює бджіл. 2. Бджола збирає смолисті виділення соняшника для прополюсу на протруєних рослинах або гуттацію. 3. Бджола збирає падєві виділення попелиці на соняшнику. Треба розуміти, що соняшник сіється насінням вже протруєним системними пестицидами, які росповсюджуються по усій рослині, попадають і у квітки, і в усі виділення рослини (роса, смола, нектар, гуттація).

29.06.2023 в 21:06, Cfif сказав:

Ось так це виглядає: 

Схоже що так і є. Теж бачив таке на соняху тиждень по тому. А учора при огляді бджіл побачив, що є сімʼї які не набирають силу відповідно до кількості розпліду. Подумалось, що у бджоли скоротився вік життя. Бо інших причин чому сімʼї не набирають силу немає. 

• 4 weeks later...

https://youtu.be/asf4ZPtGHMY

Доброго дня, шановні колеги по бджільництву! Зазвичай я читаю Ваші повідомлення, багато отримую різної корисної інформації. В мене виникло питання - це потрава?

Якщо ніхто не має варіантів - значить це унікальний випадок. У всіх бджоли помирають своєю смертю і не перед льотками.

15 хвилин тому, Vasll сказав:

Якщо ніхто не має варіантів - значить це унікальний випадок.

Це унікальний випадо як так зняти щоб нічого не було зрозуміло..))) не видно мертвих - в якому вони стнаі. де ці бджоли?? на пасіці. під вуликам чи десь у лісі, ні слова пояснень....як бджоли працюють зараз чи не працюють. Може у вас просто сильний взяток і він починається під льотком....???

https://zaxid.net/vimerli_vsi_absolyutno_vsi_pro_zagibel_bdzhil_na_lvivshhini_n1567542

Як на мене, доволі чітко видно мертві бджоли на відео. Їх кількість велика, всі знаходяться перед льотком. Якщо моє відео для когось не зрозуміле - прошу вибачення у досвідчених операторів-пасічників))) терміново йду на курси режисури)))

4 часа назад, Vasll сказал:

Якщо ніхто не має варіантів - значить це унікальний випадок. У всіх бджоли помирають своєю смертю і не перед льотками.

на швидку глянув .. 1 -- тримайте камеру горизонтально. тим паче для ютубу ..  2 -- щоб це не було але бджола без крил то то точно не потрава ..

Дякую всім за відповіді! Профілактично полоски із щавлевою кислотою поставив. Весною обробляв від кліща, здавав на обов'язкове дослідження в травні. Така кількість мертвих бджіл перед льотками бачу вперше. Багато зібрав мертвих, десь відро із сміттям. За останні 2 тижні кількість бджіл у надставках різко зменшилася, розплід ніби нормальний. Ще раз всім дякую! Бажаю щоб ваші бджоли не хворіли!

4 часа назад, Vasll сказал:

Та всі заняті, або ніхто нічого не зна. 

Скажіть, будь-ласка, там у вас соя ніде рядом случайно не посіяна? Або ж амброзію по селові часом не обробляли? :hmm:

31.07.2023 в 10:36, Vasll сказав:

В мене виникло питання - це потрава?

Думаю що потрава.

20 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

Скажіть, будь-ласка, там у вас соя ніде рядом случайно не посіяна?

Можете про сою ґрунтовніше?

Може кукурузу обробляли у нас кормят через Фрегаты

Як вариант овощеводов нема рядом?

32 минуты назад, _kos_ сказал:

Думаю що потрава.

Можете про сою ґрунтовніше?

Ґрунтовніше нє. Чисто за спостереженням. Сліди трактора по сої - а після того раптом десь отаке перед вуликами. Але не кожного року. Може препарати міняють. А може так співпада. Але чимось ото її обробляють під час цвітіння соняха. Хай скаже Vasll - тоді може ясніше буде. Треба просто пройтись навколо на предмет слідів трактора по сої. 

36 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

Чисто за спостереженням. Сліди трактора по сої - а після того раптом десь отаке перед вуликами.

В мене теж було цього року подібне з потравою, якраз на початку цвітіння соняшника, біля полів з соняшником, поля з соєю.

19 минут назад, _kos_ сказал:

В мене теж було цього року подібне з потравою, якраз на початку цвітіння соняшника, біля полів з соняшником, поля з соєю.

Да да да. Воно. :ak:

У мене навкруги майже всі поля із соєю. В попередні роки про обробіток завчасно повідомляли, щось типу "закрийте вулики":blink: В цього році навіть і не інформують. А на поля я не ходив, нічого не докажу. Тим більше що я пасічник вихідного дня. Агрофірма має великий "дах". Ми із своїми проблемами їм до одного місця. Платять копійки за оренду. Руки опускаються від безсилля :frusty: 

Я також замітив - масиви сої  біля пасіки , то в серпні починають повзати бджоли . Європа до застосування хімікатів жорстока , а біоприпарати схвалює. Біоприпатати людині і теплокровним не шкодять , а камахам  руйнують середню кишку.Всі все знають , тільки дурному селянину навішують локшини. Ми думаємо і баремося.

• 3 weeks later...

як використовувати композитну арматуру в боротьбі з аграріями яким все пофіг...

діаметр, висота над поверхнею грунту, та інші нюанси. бо багато чув погроз, а в використанні ніц, ні разу :ah:, на скільки серйозні можуть бути завдані збитки?

3 години тому, СЄРЖ сказав:

як використовувати композитну арматуру в боротьбі з аграріями яким все пофіг...

діаметр, висота над поверхнею грунту, та інші нюанси. бо багато чув погроз, а в використанні ніц, ні разу :ah:, на скільки серйозні можуть бути завдані збитки?

Я більше схиляюсь до дубового кілочка добре забитого або забуреного трохи вище рівня коси комбайна. Якщо не пощастить, то вилетять тільки 2-3 сегменти коси. Може і косу пополам скласти. Більше двох запасних косьна комбайні я не бачив. Кожен день оренди коштує грошей. Але головне не це, а як казав Алькапоне: ''куля багато чого міняє в голові, навіть якщо вона влучила тобі в зад''.

• 9 months later...

Доброго часу. Підкажіть коли оброблюють поля гороху. Знайшов поле за 2км від точку, але так як переїхав на нове місце знайти власника дуже важко, і часу обмаль.

12 хвилин тому, Пчеломучитель_ua сказав:

Доброго часу. Підкажіть коли оброблюють поля гороху. Знайшов поле за 2км від точку, але так як переїхав на нове місце знайти власника дуже важко, і часу обмаль.

А який толк з того гороху? 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...