Jump to content

Потрави бджіл,.....

Recommended Posts

Переглянув весь розділ, так і не знайшов теми де можна побачити реальну ситуацію з потравами бджоли, прошу всі факти потрав викладати в цій темі.

• Like 2

Якість не дуже, але думаю суть справи ясна, бджола сипеться 8 день.

• Sad 1

Якість не дуже, але думаю суть справи ясна, бджола сипеться 8 день. + всередньому за ніч підмору

Screenshot_20200501-171055_Gallery.jpg

• Sad 2

В чем суть вопроса? Выложить фото - не проблема. Что далее?

У меня только что обработали фермеры сады, второй фермер опыляет рапс. Что делать??? Закрывать пчел? Увозить? 

Везти можно, но не куда. В радиусе 25 км - подсолнечник и пшеница... То на то и выйдет...

• Like 1

В мене 24 квітня за 1.5 км від пасіки сіяли кукурудзу , то 2 дні бджола сипалась .  В середньому по рамці мертвої бджоли перед льотком. 

20200425_163236.jpg

• Sad 2

Сумская обл. роменский район. Не пострадавших пасек на весь район можно посчитать на пальцах. сыпались пчёлы даже в городе. Сеяли кукурузу в ветер.

• Sad 4

Пчеловоды с аграриями - договор на бумаге. 

1588322202134013038.jpg

• Like 13
  • Thanks 1

Посіяли кукурудзу  загинуло до 30% льтних бджіл, агроном  говорить що нічого не вносили  тільки насіння протравлене. 

https://youtu.be/2ddNIvRRWvk самое интересное с 25мин

В каждую обработку добавляется инсектицид с прилипателем, о том что травит пчёл даже мысли нет. 

• Like 1

Бджоли гинуть. Трутні непогано прилаштувалися

https://viche.ck.ua/talnivshhina/bdzholy-gynut-trutni-nepogano-prylashtuvalysya/

Опять обработка сада, Опять Нурелл... невезуха точка уа.

В 05.05.2020 в 11:08, Lefty сказал:

Дякую. Як що можна,  розясніть будь- ласка як самому той пробіотик і засіб від ноземи виготовити

ЗІ: скоро буде вже місяць як бджола все сипиться і сипиться..... не знаю що і думати.....

Мабудь вам, Женя Циба мав переслати засоби ? Я на своїх цей засіб випробував від канді в лютому і весною поливом . Да рідина має сильні антимікробні властивості і може навіть пригнічувати корисні бактерії, тож не потрібно зловживати. Пробіотики  шкоди не нанесуть ніякої , але там вистарчить максимум на 10 сімей. Всі складові  в межах допустимих норм. На результат потрібно чикати не менше  30 днів . Відпишитесь на цій сторінці 

Сьогодні 08.05.2020р 11:00 годин за київським часом, мною форумчанином miro попереджено теракт ,щодо потрави бджіл. Новоспечений фермер ігноруючи правила законодавства, виїхав на поле засіяне пшеницею для обробітку від бурянів.Староста села був стислим в своїй розмові із орендарем, а саме попросив припинити негайно роботи, та в майбутньому обробіток проводити з 22:00, фермер прийняв зауваження і пообіцяв в подальшому не порушувати законодавства України. При цьому бджоли , я і староста не постраждали.

• Like 6
  • Thanks 3

5 годин тому, Пахомич сказав:

Мабудь вам, Женя Циба мав переслати засоби ? Я на своїх цей засіб випробував від канді в лютому і весною поливом . Да рідина має сильні антимікробні властивості і може навіть пригнічувати корисні бактерії, тож не потрібно зловживати. Пробіотики  шкоди не нанесуть ніякої , але там вистарчить максимум на 10 сімей. Всі складові  в межах допустимих норм. На результат потрібно чикати не менше  30 днів . Відпишитесь на цій сторінці 

Сьогодні вже отримав від Жені відправлення. На точку що через дорогу стоїть 20 сімей, розділю на дві групи, одну оброблятиму молочної сироваткою і чистотілом іншу Вашими засобами. Тих два десятки що біля будинку не оброблятиму нічим, Про результати тут відпишусь обовязково.

• Like 1

05.05.2020 в 10:51, Пахомич сказав:

2) пробіотик зрівнену столову ложку на пів склянки води , витримати при температурі 30* - 34* 3 дні. 

питання стосовно температури 30*-34*: на скільки критично точним має бути даний діапазон. Справа в тім що маю інкубатор але нижче а ніж 37* срутити не можу....

28 минут назад, Lefty сказал:

питання стосовно температури 30*-34*: на скільки критично точним має бути даний діапазон. Справа в тім що маю інкубатор але нижче а ніж 37* срутити не можу....

Поменять терморегулятор и все дела 

• Like 1

3 години тому, Мико сказав:

Поменять терморегулятор и все дела 

Інкуботор на 220 курячих яєць, сама плата живить 12 вольтовий вентилятор а також регулює температуру, заданий показник тримає доволі точно,  в діапазоні 0,5 градуса. Тому і міняти не хочеться,  до всього щей трохи загайно все те переробляти.

ЗІ: Вдалась резистором для грубого настроювання скрутити до 34*. 

ЗІЗІ: Сьогодні після двох днів негоди був потужний обліт. біля тих вуликів що найбільше йде осипання, на землі залишились по пару десятків бжіл які не змогли взлетіти, позбирались в купку  під вуликом і захололи..... на вигляд молоді, добре розвинені  бджоли,  крила не потріпані, розкрилеці теж не видно.....  

Пасічники з Тальнівщини скаржаться на масове отруєння бджіл у районі

На позачерговій сесії Тальнівської райради місцевий пасічник Микола Слободяник поскаржився на недобросовісних фермерів, через яких потруїлись його бджоли. За словами пасічника, близько 2 тижнів тому 45 бджолосімей з пасіки у Корсунці Тальнівського району обсипались біля вуликів.
– Слава Богу, що мої бджоли не померли. Зараз помаленьку відходять! Але ж у всьому винні ті, хто скропив садки та поля не зрозуміло яким хімікатом. Мої бджоли тижнями раніше збирали пилок з терену та аличі, яка тоді масово квітувала. Зранку виходжу, а перед вуликами, ніби хтось темне рядно встелив, придивляюсь, а то бджоли попадали. Мої колеги з Романівки теж скаржились на отруєння бджолосімей. Тільки у них пало більше робочої бджоли. Ще такого року не пам’ятаю, аби таке відбувалося. Он у сусідніх районах постраждали більше 3000 бджолосімей, то скажіть, хто відшкодовуватиме? – скаржиться Слободяник.
Чоловік говорить, що подібна ситуація на пасіках в Онопріївці, Кобриновій Греблі, Заліському, що на Тальнівщині. Найбільше від хімії страждають сильні сім’ї. Ціна однієї – приблизно від 1500 до 2000 тисяч гривень.
Присутні депутати, сільгоспвиробники Ігор Новицький та Сергій Тульчинський, що теж мають пасіки у селах, де розміщуються основні потужності їхнього виробництва, стверджують, що у таких випадках винуваті одноосібники та недобросовісні фермери, які купують неліцензовану хімію та порушують усі норми під час внесення отрутохімікатів на поля, садки.
– Маємо пасіку у Кривих Колінах, де теж отруїлись бджолосім’ї, але небагато. Проблема якраз не з великими господарствами, бо вони використовують для обробки полів європейські оригінальні препарати (німецькі, французькі), які для бджіл є нетоксичними. Одноосібники – навпаки, поза регуляцією законодавства взагалі. Повибивали у районі по 5-10 га посеред полів і вносять неліцензійні, дешеві отрутохімікати. Ніхто не знає, де вони купують ту хімію, адже не мають на неї відповідних документів, розрахункових рахунків. Якщо ж на великих виробництвах завжди можна перевірити, чим кроплять, коли і як, то в одноосібників цього не знайдеш, – говорить Ігор Новицький.

• Sad 1

01.05.2020 в 17:51, alexnazar сказав:

В чем суть вопроса? Выложить фото - не проблема. Что далее?

У меня только что обработали фермеры сады, второй фермер опыляет рапс. Что делать??? Закрывать пчел? Увозить? 

Везти можно, но не куда. В радиусе 25 км - подсолнечник и пшеница... То на то и выйдет...

Щойно бачив фото в іннеті - об'ява на краю поля : Потравите бджіл, спалимо пшеницю... :ooops:

Думаю, що  то є саме дієве попередження, якщо держава не може тут навести порядок. :IMHO:

19 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Щойно бачив фото в іннеті - об'ява на краю поля : Потравите бджіл, спалимо пшеницю... :ooops:

Думаю, що  то є саме дієве попередження, якщо держава не може тут навести порядок. :IMHO:

Навіщо так далеко дивитись, те фото на попередній сторінці:umora:

02.05.2020 в 07:48, Mаксим сказав:

Пчеловоды с аграриями - договор на бумаге. 

1588322202134013038.jpg

• Haha 3

6 часов назад, Николай S сказал:

Навіщо так далеко дивитись, те фото на попередній сторінці:umora:

Как уже писали здесь 

это договор на бумаге между пасечниками и аграриями 

• Like 3

09.05.2020 в 10:29, Пахомич сказав:

Першим ділом зверніте увагу на розплід , якщо матка сіє щільно , а  далі викидаються личинки і розплід впереміжку. Звернути увагу  чи проявляється вапняний , бо чистотіл і антимікробний можуть підсилити вапняний. Чистотіл на кандіду не діє, тоді вже краще самою сироваткою і пробіотиком. Взагалі  пробу зробити на 2- 3 сімях. Провапнуйте поблизу зацвилі  стоячі води.:hi: 

Позавчора обробив частину сімей  пахучою рідиною а іншу частину молочною сироваткою. сьогодні оброблю  пробіотиком і відваром чистотіла (і так планую 3-4 цикли). Стосовно розплоду - наче все нормально, нижче фото з сімї яка має найбільший  осип. Наразі в цій сімї 11 рамок із них 7 розплоду. Проте розвитк сильно приторможений оскільки за два дні під льотком назбирується  пригорща мертвих бджіл.

20200510_161631(0) - Копія.jpg

1 час назад, Lefty сказал:

20200510_161636 - Копія.jpg

20200510_161704 - Копія.jpg

Розплід нормальний . Занесіте  мертвих бджіл на провірку, на нозиматоз. На результат потрібно чикати місяць, поражена відійде і перезараження не буде. Відкритий по віці рівний , чи різновіковий. По запечатаному судити важко.  

Мені вдалося цього року договоритись з фермерами і вони як не дивно дотримали слова - весь ріпак покроплений в ночі.

• Like 1