Перейти к содержанию

Потрави бджіл,.....

Рекомендуемые сообщения

26 хвилин тому, Валерій70 сказав:

А хто в нас може дослідити? 

У 2018 році ЄС повністю заборонив використання трьох основних неонікотиноїдів — імідаклоприду, клотіанідину та тіаметоксаму — для всіх застосувань на відкритому повітрі через їхній негативний вплив на бджіл та інших запилювачів

Внас простіше проблему перенести на пасічника, погано бореться з кліщем

Rhs хоча б може. В нього й мікроскоп є:rofl:. Відсилайте йому зразок на дослідження в його рурубу:rofl:.

Якщо серйозно, то можуть дослідити мертві личинки ветеринари на хвороби або вже лабораторії куди везуть підмор після потрав.:IMHO:

2 години тому, yu1986ra сказав:

Відсилайте йому зразок на дослідження в його рурубу:rofl:.

То ше хто знає, чи там Нова пошта є :hmm:

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Rhs хоча б може. В нього й мікроскоп є:rofl:. Відсилайте йому зразок на дослідження в його рурубу:rofl:.

Щось із вірусняка вилазить,взнавав у нас в області уже починають робити такі аналізи.Можливо тести скоро завезуть масово,не знаю.В Європі уже давно така практика...Хоть толку віруси не лікуються,бо це зниження імунітету

16 минут назад, gardener сказал:

Укр пошта

1 годину тому, gardener сказав:

Ні, НП там нема. Треба на міжгалактичну маршрутку передавати:umora:

1 годину тому, Rhs сказав:

Щось із вірусняка вилазить,взнавав у нас в області уже починають робити такі аналізи.Можливо тести скоро завезуть масово,не знаю.В Європі уже давно така практика...Хоть толку віруси не лікуються,бо це зниження імунітету

Укр пошта

Якщо мене не зраджує мій склероз, то вже бачив експрес тест на мішочкуватий розплід. Але справді, що він дасть? Бачиш проблему розплоду - дави матку, міняй гніздо.

28 минут назад, yu1986ra сказал:

Якщо мене не зраджує мій склероз, то вже бачив експрес тест на мішочкуватий розплід. Але справді, що він дасть? Бачиш проблему розплоду - дави матку, міняй гніздо.

Ну десь так,але при ,,мішкові,,матка не носій а бджоли.Стрес фактори..У Європі уже єсть вакцинування маток,ото круто від хрон.параліча,чорного мат...Але тут інший прикол там то допінги різні а тут,як що умовно здорові матки їхні попадають до нас...Далі що?

• 2 months later...
В 29.06.2023 в 21:06, Cfif сказал:

Ось так це виглядає: 

Собирають смолисті виділення і чим жаркіша погода тим більше йде виділення.Достатньо в сильну жару глянути на квітуючий сонях там прям каплі смоли на квітці....Але не всі сорти гібридів.

5 годин тому, Rhs сказав:

Собирають смолисті виділення і чим жаркіша погода тим більше йде виділення.Достатньо в сильну жару глянути на квітуючий сонях там прям каплі смоли на квітці....Але не всі сорти гібридів.

Це ви самі видумуєте чи хто допомага??

7 часов назад, Cfif сказал:

Це ви самі видумуєте чи хто допомага??

Вам потрібно вийти з лісів бо щось ви себе накрутили не в ту сторону:umora:...І пройтися по соняху в сильну жару...

Screenshot_2025-07-17-08-38-59-742_com.miui.gallery.jpg

5 годин тому, Rhs сказав:

Вам потрібно вийти з лісів бо щось ви себе накрутили не в ту сторону:umora:...І пройтися по соняху в сильну жару...

По перше бджола збирає отруту якраз у прохолодну погоду. По друге вам треба навчитись читати. що ви тут скопіювали? ніякої інформації я не бачу. ну з'являється клейка речовина і Що?? Після комах - запилювачів стоїть крапка. а що написано попереду -невідомо. Тож ваші копіювання -0. Про ліси я вас не запитую куди мені і звідки вийти)) заздріть мовчечки...

А я сам бачив і неодноразово знімав як бджола збирає солодкц отруту саме у прохолодну та дощову погоду і ніякої клейкої речовини немає.

1 час назад, Cfif сказал:

По перше бджола збирає отруту якраз у прохолодну погоду. По друге вам треба навчитись читати. що ви тут скопіювали? ніякої інформації я не бачу. ну з'являється клейка речовина і Що?? Після комах - запилювачів стоїть крапка. а що написано попереду -невідомо. Тож ваші копіювання -0. Про ліси я вас не запитую куди мені і звідки вийти)) заздріть мовчечки...

А я сам бачив і неодноразово знімав як бджола збирає солодкц отруту саме у прохолодну та дощову погоду і ніякої клейкої речовини немає.

Кому заздрити пасіці ,,мусоркі,,не смішіть людей.

І другий тут,,без колес,, залишилося ще нозематозного погукати:umora:.

Краще мати пасіку мусорку ніж бути людиною - смітником...)

• Подобається 5
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

3 години тому, Rhs сказав:

Кому заздрити пасіці ,,мусоркі,,не смішіть людей.

І другий тут,,без колес,, залишилося ще нозематозного погукати:umora:.

Ще про "западну групіровку" забули! :rofl:

48 минут назад, Cfif сказал:

Краще мати пасіку мусорку ніж бути людиною - смітником...)

Колись один чоловік сказав,легше спалити той гнидник чим будуть страждати оточуючі бджолярі... ага така сама мусорка була... Що в голові те і наяву....Бардак хвороби антисанітарія...Це про вас

44 минуты назад, Конструктор сказал:

Ще про " западну групіровку" забули! :rofl:

Ага,коли буде рецепт білкової підкормки вашої?Як хочеться інфи дурнякової це стосується і іншого такого самого....Хитрого

• 3 months later...

У дослідженнях з визначення токсичності неонікотиноїдів для бджіл встановлено, що загибель бджіл-збиральників відзначалася після контакту комах з рослинами, обробленими тіаметоксамом або імідаклопридом за виробничих норм витрат, у день застосування препаратів. У цьому разі найбільш небезпечними для них вважають нітрозаміщені сполуки – клотіанідін, дінотефуран, імідаклоприд та його 75 метаболіти, тіаметоксам, нітенпірам. Неонікотиноїди, що містять ціаногрупу (ацетаміприд, тіаклоприд) володіють у три рази меншою токсичністю для бджіл. З 2013 р. заборонені у ЄС для застосування на відкритому повітрі три групи неонікотиноїдів: імідаклоприд, клотіанідин та тіаметоксам. За персистентністю в об’єктах довкілля розрізняють препарати: препарати клотіанідіну – період напіврозпаду в грунті становить 545 діб; стійкі – препарати імідаклоприду – 191 доба; середньостійкі – препарати тіаметоксаму – 50 діб; не

• 3 weeks later...

А ось толкове пояснення : КУДИ Ж ДІВАЮТЬСЯ БДЖОЛИ ЦІЛИМИ КОЛОНЯМИ ?!

Мені здається в Україні не тільки бджіли на межі Вимирання :(

В частині України люди на межі виживання, що про бджіл говорити.

02.05.2020 в 06:48, Mаксим сказав:

Пчеловоды с аграриями - договор на бумаге. 

1588322202134013038.jpg

Просто , дохідливо і, найголовніше - ДІЄВО ! !!!:ay::ay::ay:

13.11.2025 в 17:00, ДобровоЛ сказав:

Так, дійшло вже "до ручки", як сказали попередні автори тут, й до наших бджілок ! :ak:

13.11.2025 в 18:00, ДобровоЛ сказав:

Цьому відео вже 10-15 років. В ньому обговорюються події 2006-7 років (з тих пір нічого не змінилось, проблеми ті ж самі). На жодне поставлене в ньому ж запитання чіткої відповіді не дає.

Більше схоже на пропагандистське відео, метою якого є пояснення важливості запилення і підвищення за це ціни:IMHO:

• 5 months later...

• 2 months later...

Сьогодні з колегами пів ночі блокував обприскувач на квітучому соняшнику. Обробляли фунгіцидом ''Парад'', 3-й клас небезпеки.

Було весело. Зібрались десяток пасічників (більшість для масовки), поліція, представник фірми з контори, трактористи. Поліція: ''а шо ми? А шо ми? Ми ж не є компетентними. Ви маєте знайти якесь компромісне рішення''. Директор фірми в телефонному режимі, під другу годину ночі, спочатку з пафосом посилався на їх технологічну карту обробок, але потім в доводах своїх повільно скотився до ''ми ж свій соняшник обробляєм'':rofl:. Один тракторист спочатку фиркав, але коли голос підняли в його сторону, то швидко вдалось заспокоїти чоловіка.

В результаті ми все ж розблокували їх роботу. Малоймовірно, що для бджіл від цього препарату будуть видимі наслідки, але хлопці будуть контролити ситуацію біля льотків. В разі чого будем підключати пресу.

Вважаю, що профілактику запобігання отруєння бджіл на даному господарстві ми провели. На людей подивились і себе показали.

• Подобається 2
  • Ха-Ха 1
  • Здивований 1
  • Переможемо 1

1 час назад, yu1986ra сказал:

Сьогодні з колегами пів ночі блокував обприскувач на квітучому соняшнику. Обробляли фунгіцидом ''Парад'', 3-й клас небезпеки.

Було весело. Зібрались десяток пасічників (більшість для масовки), поліція, представник фірми з контори, трактористи. Поліція: ''а шо ми? А шо ми? Ми ж не є компетентними. Ви маєте знайти якесь компромісне рішення''. Директор фірми в телефонному режимі, під другу годину ночі, спочатку з пафосом посилався на їх технологічну карту обробок, але потім в доводах своїх повільно скотився до ''ми ж свій соняшник обробляєм'':rofl:. Один тракторист спочатку фиркав, але коли голос підняли в його сторону, то швидко вдалось заспокоїти чоловіка.

В результаті ми все ж розблокували їх роботу. Малоймовірно, що для бджіл від цього препарату будуть видимі наслідки, але хлопці будуть контролити ситуацію біля льотків. В разі чого будем підключати пресу.

Вважаю, що профілактику запобігання отруєння бджіл на даному господарстві ми провели. На людей подивились і себе показали.

Ніхера воно не дасть. 

З часом почнуть з дрона херачити,ніхто і знати не буде. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...