Ворон Опубликовано 3 октября, 2020 Share Опубликовано 3 октября, 2020 4 години тому, Strelec сказав: Подтверждаю, пчелы на горох летят очень хорошо. Нектар взять не могут из-за строения цветка,а вот пыльцу травленную берут очень хорошо. Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 октября, 2020 Share Опубликовано 4 октября, 2020 В 03.10.2020 в 16:31, Ворон сказал: Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни. От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 4 октября, 2020 Share Опубликовано 4 октября, 2020 1 година тому, ромео сказав: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... Літом зфоткаю,нагадайте. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 октября, 2020 Share Опубликовано 4 октября, 2020 1 минуту назад, Ворон сказал: Літом зфоткаю,нагадайте. А я Вам у відповідь сфоткаю наші поля. Де окрім стебел посіяної культури нічогісінько більше не росте... Хімія, мать її... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Микола І Опубликовано 5 октября, 2020 Share Опубликовано 5 октября, 2020 04.10.2020 в 20:23, ромео сказав: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... Бждоли можуть оброблене поле перелітати.Коли вітер летять над обробленим полем 1м .Мої бджоли цього року так потравились.По кукурудзі вносили в день начебто гербіциди може ще щось а за обробленим полем зацвіла акаційова лісосмуга. Взагалі нашо шось придумувати вже все придумано. Недопустити отруєнь дуже просто, якісні сертифіковані пестициди вносяться після заходу сонця. Сонце зайшло оприскувачі працюють, сонце зійшло орискувачі зупинились. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 10 октября, 2020 Share Опубликовано 10 октября, 2020 В 03.10.2020 в 11:50, ромео сказал: Це точно. Я літом викладав фото бджіл на цвітові картоплі... Особисто я бачив масовий збір пилку з полину. Заносили в вулик, і виносили з вулика. Кущі полину гуділи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 10 октября, 2020 Share Опубликовано 10 октября, 2020 Колись я навідь збирав монофлорний пилок з полину, такого лимонно-жовтого кольору. Все змінюеться, не те, щоб пилону по лісосмугам нестало чи на узбіччях тільки давно вже не спостерігав массового приносу пилку такого кольору 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 10 октября, 2020 Share Опубликовано 10 октября, 2020 В 04.10.2020 в 20:23, ромео сказал: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 11 октября, 2020 Share Опубликовано 11 октября, 2020 6 годин тому, Макарыч57 сказав: У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом. Мак це пилконос,нектару немає,але якщо росте мак в зернових,зачить і росте друг маку,це волошка,яка чудовий медонос. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 11.10.2020 в 07:01, Ворон сказав: Мак це пилконос,нектару немає,але якщо росте мак в зернових,зачить і росте друг маку,це волошка,яка чудовий медонос. ні, волошки на наших полях і не було багато, а зараз дійсно лише мак. Лише там де дозволяє висота культури, бо ріст культури забиває і його. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 40 хвилин тому, Лавр сказав: Лише там де дозволяє висота культури, бо ріст культури забиває і його. Яка там висота? Гербіцидами заливають так шо нічого не росте. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 32 минуты назад, gardener сказал: Яка там висота? Гербіцидами заливають так шо нічого не росте. У нас много лет подряд все зерновые летом полностью красные от маков. Мак уже приспособился и растет выше. Зрелище маковых полей неимоверной красоты. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 Тільки що, Макарыч57 сказав: У нас много лет подряд все зерновые летом полностью красные от маков. Мак уже приспособился и растет выше. Зрелище маковых полей неимоверной красоты. Я вже навіть забув коли таке бачив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 2 минуты назад, gardener сказал: Я вже навіть забув коли таке бачив Як заквiтнуть, зроблю для Вас фото. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 1 година тому, gardener сказав: Яка там висота? Гербіцидами заливають так шо нічого не росте. ні, мак на низьких рослинах майорить. Деінде трапляється ця несправжня амброзія. Напевно їх гербіциди не добивають. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 10.10.2020 в 09:39, Винодел сказав: Колись я навідь збирав монофлорний пилок з полину, такого лимонно-жовтого кольору. Все змінюеться, не те, щоб пилону по лісосмугам нестало чи на узбіччях тільки давно вже не спостерігав массового приносу пилку такого кольору У мене минулого літа росло з пів сотки полину на дачі. Вимахав в мій ріст, але бджіл на ньому я не спостерігав. Зате для закормки полин навіть не сушив - відразу із пня зрізав, той, що ще не посох. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петр Павлович Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 В 03.10.2020 в 09:29, Wladimir_K сказал: У мене в районі в 2018 р. на гороху потравили десь 400 сімей. Десь читав, що горох обробляють з "прилипалою", щоб яд з листочків не стікав. В якості "прилипали" використовують мелясу, от на неї бджола йде й травиться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 16 апреля, 2021 Share Опубликовано 16 апреля, 2021 1 минуту назад, Петр Павлович сказал: Десь читав, що горох обробляють з "прилипалою", щоб яд з листочків не стікав. В якості "прилипали" використовують мелясу, от на неї бджола йде й травиться. Бджола в теплу погоду після дощу пилок з гороху добре збирає. От і тоді травиться. Горох не рахують медоносом і обробляють чим попало і в період цвітіння Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 З 11 квітня на території бувщої сільської ради масово почада сипатися бджола,якась потрава ,вчора докотилося і до мене.Перший раз маю теке ,але в окрузі нічого не кропили.Роздушив пару бджіл ,які випали з вулика- фото.Хто що може сказати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 2 минуты назад, igorstep сказал: З 11 квітня на території бувщої сільської ради масово почада сипатися бджола,якась потрава ,вчора докотилося і до мене.Перший раз маю теке ,але в окрузі нічого не кропили.Роздушив пару бджіл ,які випали з вулика- фото.Хто що може сказати. У нас в минулому році вносили в грунт хімії перед посадкою кукурудзи,бджоли до місяця сипались. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 1 минуту назад, Женя Циба сказал: У нас в минулому році вносили в грунт хімії перед посадкою кукурудзи,бджоли до місяця сипались. И как они отраву достали? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 1 минуту назад, Женя Циба сказал: У нас в минулому році вносили в грунт хімії перед посадкою кукурудзи,бджоли до місяця сипались. Сіяли люцерну в радіусі льоту ,більше нічого.Бджола потоком йшла на ліс(добре видно дорогу.)В вуликах підмору нема ,але бджола молода виходе з льотка і через деякий час гине. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 3 минуты назад, mits сказал: И как они отраву достали? В багатьох в минулому році було таке пі час посіву кукурудзи ,але що то може бути в мене? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 19 апреля, 2021 Share Опубликовано 19 апреля, 2021 23 минуты назад, mits сказал: И как они отраву достали? Того року поля сухі і вітер розносив пиль на пилконоси. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 21 апреля, 2021 Share Опубликовано 21 апреля, 2021 Може пилковий токсикоз - дайте сиропу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.