Перейти к содержанию

Потрави бджіл,.....

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, Strelec сказав:

Подтверждаю, пчелы на горох летят очень хорошо. Нектар взять не могут из-за строения цветка,а вот пыльцу травленную берут очень хорошо. 

Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни.:IMHO:

В 03.10.2020 в 16:31, Ворон сказал:

Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни.:IMHO:

От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? :dntknw:

Я вже забув коли живу волошку бачив...:(

1 година тому, ромео сказав:

От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? :dntknw:

Літом зфоткаю,нагадайте.:hi:

1 минуту назад, Ворон сказал:

Літом зфоткаю,нагадайте.:hi:

А я Вам у відповідь сфоткаю наші поля. Де окрім стебел посіяної культури нічогісінько більше не росте... Хімія, мать її...

04.10.2020 в 20:23, ромео сказав:

Бждоли можуть  оброблене поле перелітати.Коли вітер  летять над обробленим  полем 1м .Мої бджоли цього року так потравились.По кукурудзі вносили  в день начебто гербіциди може ще щось  а за обробленим полем зацвіла акаційова лісосмуга. Взагалі нашо шось придумувати вже все придумано. Недопустити отруєнь дуже просто, якісні сертифіковані пестициди вносяться після заходу сонця. Сонце зайшло оприскувачі працюють,    сонце зійшло орискувачі зупинились.

В 03.10.2020 в 11:50, ромео сказал:

Це точно. Я літом викладав фото бджіл на цвітові картоплі...

Особисто я бачив масовий збір  пилку з полину.  Заносили в вулик, і виносили з вулика. Кущі полину гуділи.

Колись я навідь збирав монофлорний пилок з полину, такого лимонно-жовтого кольору. Все змінюеться, не те, щоб пилону по лісосмугам нестало чи на узбіччях тільки давно вже не спостерігав массового приносу пилку такого кольору

В 04.10.2020 в 20:23, ромео сказал:

У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом.

6 годин тому, Макарыч57 сказав:

У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом.

Мак це пилконос,нектару немає,але якщо росте мак в зернових,зачить і росте друг маку,це волошка,яка чудовий медонос.:hi:

904994.jpeg

• 6 months later...
11.10.2020 в 07:01, Ворон сказав:

Мак це пилконос,нектару немає,але якщо росте мак в зернових,зачить і росте друг маку,це волошка,яка чудовий медонос.:hi:

904994.jpeg

ні, волошки на наших полях і не було багато, а зараз дійсно лише мак. Лише там де дозволяє висота культури, бо ріст культури забиває і його.

40 хвилин тому, Лавр сказав:

Лише там де дозволяє висота культури, бо ріст культури забиває і його.

Яка там висота? Гербіцидами заливають так шо нічого не росте.

32 минуты назад, gardener сказал:

У нас много лет подряд все зерновые летом полностью красные от маков. Мак уже приспособился и растет выше. Зрелище маковых полей неимоверной красоты.

Тільки що, Макарыч57 сказав:

У нас много лет подряд все зерновые летом полностью красные от маков. Мак уже приспособился и растет выше. Зрелище маковых полей неимоверной красоты.

Я вже навіть забув коли таке бачив

2 минуты назад, gardener сказал:

Я вже навіть забув коли таке бачив

Як заквiтнуть, зроблю для Вас фото.

1 година тому, gardener сказав:

ні, мак на низьких рослинах майорить. Деінде трапляється ця несправжня амброзія. Напевно їх гербіциди не добивають.

10.10.2020 в 09:39, Винодел сказав:

Колись я навідь збирав монофлорний пилок з полину, такого лимонно-жовтого кольору. Все змінюеться, не те, щоб пилону по лісосмугам нестало чи на узбіччях тільки давно вже не спостерігав массового приносу пилку такого кольору

У мене минулого літа росло з пів сотки полину на дачі. Вимахав в мій ріст, але бджіл на ньому я не спостерігав. Зате для закормки полин навіть не сушив - відразу із пня зрізав, той, що ще не посох.

В 03.10.2020 в 09:29, Wladimir_K сказал:

У мене в районі в 2018 р. на гороху потравили десь 400 сімей. 

Десь читав, що горох обробляють з "прилипалою", щоб яд з листочків не стікав. В якості "прилипали" використовують мелясу, от на неї бджола йде й травиться.

1 минуту назад, Петр Павлович сказал:

Десь читав, що горох обробляють з "прилипалою", щоб яд з листочків не стікав. В якості "прилипали" використовують мелясу, от на неї бджола йде й травиться.

Бджола в теплу погоду після дощу пилок з гороху добре збирає. От і тоді травиться. Горох не рахують медоносом і обробляють чим попало і в період цвітіння 

З 11 квітня на території бувщої сільської ради масово почада сипатися бджола,якась потрава ,вчора докотилося і до мене.Перший раз маю теке ,але в окрузі нічого не кропили.Роздушив пару бджіл ,які випали з вулика- фото.Хто що може сказати.

P10419-182729.jpg

P10419-182659.jpg

P10419-182636.jpg

2 минуты назад, igorstep сказал:

З 11 квітня на території бувщої сільської ради масово почада сипатися бджола,якась потрава ,вчора докотилося і до мене.Перший раз маю теке ,але в окрузі нічого не кропили.Роздушив пару бджіл ,які випали з вулика- фото.Хто що може сказати.

P10419-182729.jpg

P10419-182659.jpg

P10419-182636.jpg

У нас в минулому році вносили в грунт хімії перед посадкою кукурудзи,бджоли до місяця сипались.  

1 минуту назад, Женя Циба сказал:

У нас в минулому році вносили в грунт хімії перед посадкою кукурудзи,бджоли до місяця сипались.  

И как они отраву достали?

1 минуту назад, Женя Циба сказал:

Сіяли люцерну в радіусі льоту ,більше нічого.Бджола потоком йшла на ліс(добре видно дорогу.)В вуликах підмору нема ,але бджола молода виходе з льотка і через деякий час гине.

3 минуты назад, mits сказал:

В багатьох в минулому році було таке пі час посіву кукурудзи ,але що то може бути в мене?

23 минуты назад, mits сказал:

Того року поля сухі і вітер розносив пиль на пилконоси.

Може пилковий токсикоз - дайте сиропу.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...