Перейти к содержанию

Золотарник

surovyj

Рекомендуемые сообщения

4 часа назад, Фомич сказал:

Хотів запитати, а хтось збирає насіння золотарника для посіву?

собирать эти семена проблема

Они не весомы как одуванчик

Я кисти нарезаю по 1 см и их прикапываю

• 1 year later...

У мене запитання. 

Тут у мене з потенційним покупцем виникла дискусія. Він мені сказав, що золотарниковий мед довго не кристалізується. І відкачується влітку. 

Я на золотарник вивожу 7 років. Найраніше, коли переставав виділяти, але ще квітував і мед я не поспішав відбирати, було 29 серпня. Було, що починав наприкінці серпня і до 10 вересня. І мед кристалізується після відкачки за тиждень. 

Як в інших. Час взятку і кристалізація? 

24 минуты назад, бігунець сказал:

У мене запитання. 

Тут у мене з потенційним покупцем виникла дискусія. Він мені сказав, що золотарниковий мед довго не кристалізується. І відкачується влітку. 

Я на золотарник вивожу 7 років. Найраніше, коли переставав виділяти, але ще квітував і мед я не поспішав відбирати, було 29 серпня. Було, що починав наприкінці серпня і до 10 вересня. І мед кристалізується після відкачки за тиждень. 

Тоді вже відносно холодно і кристалізується швидко.

Теж за днів 10 починає кристалізуватись у  відрах  а в медогонці той що залишаеться  після зливу(2-3л) вже на третій день сідає

04.01.2024 в 22:35, бігунець сказав:

У мене запитання. 

в мене так швидко не кристалізується, відкачую з 10-го вересня орієнтовно, сідає від 2,5-х тижнів до місяця. в цьому році підмішаний з гречкою, теж швидко не сів, але з кристаликами став.

• 1 year later...
1 година тому, Макс_Скрипник сказав:

У нас похолодання також. Золотарника не має взагалі, а було б чудово. По справах їздив на стрийщину, то гречка квітує, золотарник також...а сім'ї в того бджоляра голодні, рамки торохтять.

То якийсь форс мажор, бо і гречка, і золотарник примхливі медоноси. Зараз може погода зміниться і в нього попре...

В мене гречка погано на початку виділяла, бо води влило як з переляку. Як трохи підсохло, то виділяє все і гречка, і золотарник, і верес. По плану мою гречку будуть допечатувати золотарником.

Слабо віриться, що десь ще є місця щоб золотарника не було взагалі. В нас ще років 10-15 пройде і з золотарника буде продуктивний взяток.:IMHO:

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Слабо віриться, що десь ще є місця щоб золотарника не було взагалі. В нас ще років 10-15 пройде і з золотарника буде продуктивний взяток.:IMHO:

В мене його майже нема, все давно розорано і покроплено. 

1 годину тому, Ворон сказав:

В мене не то що майже, в взагалі нема. Нє, брешу - вдома є два кущі

1 годину тому, Ворон сказав:

Так і в мене він не на кожному кроці, але і є вже тотально жовті місцини. Тут пів гектара, там кілька соток... - для підтримуючого взятку це саме те що треба.

Часто помічаю ділянки з молодими однорічними рослинами. За останні 10 років його кількість суттєво зросла в моїй місцевості. Правда нектар він раз в три роки виділяє.

34 хвилини тому, gardener сказав:

В мене не то що майже, в взагалі нема. Нє, брешу - вдома є два кущі

В мене під словом дещо, малось ввиду пасовище для двох корів, які ще є. :umora:

8 годин тому, yu1986ra сказав:

Так і в мене він не на кожному кроці, але і є вже тотально жовті місцини. Тут пів гектара, там кілька соток... - для підтримуючого взятку це саме те що треба.

Часто помічаю ділянки з молодими однорічними рослинами. За останні 10 років його кількість суттєво зросла в моїй місцевості. Правда нектар він раз в три роки виділяє.

Я лише одного разу років з двадцять тому бачив головний взяток з нього. Тоді мої пару вуликів бджіл стояли на пожежному балконі 5 поверху видавництва "Київська правда", де я працював. Залетів рій у пустий вулик, коли я був у відпустці і відбудував 4 свіжих стільники та заповнив їх медом, як і пару старих. А золотарник ріс у міжряддях саду відомого агрокомбінату. Оскільки яблуні підживлювалися, а золотарник ріс там, де його трактори не могли знищити , він і вродив тоді таким сильним нектаровиділенням.:ay:

11 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Я лише одного разу років з двадцять тому бачив головний взяток з нього. Тоді мої пару вуликів бджіл стояли

на балконі пожежному 5 поверху видавництва "Київська правда", де я працював. Залетів рій у пустий вулик, коли я був у відпустці і відбудував 4 свіжих стільники та заповнив їх медом, як і пару старих. А золотарник ріс у міжряддях саду відомого агрокомбінату. Оскільки яблуні підживлювалися, а золотарник ріс там, де його трактори не могли знищити , він і вродив тоді таким сильним нектаровиділенням.:ay:

В нас за моєї пам'яті він 3 рази виділяв нектар за 10-12 років. Про монофлорний мед моїх краях не йдеться, але він однозначно додає смаку різнотрав'ю, в гречці його і не чути:umora:

10 годин тому, yu1986ra сказав:

В нас за моєї пам'яті він 3 рази виділяв нектар за 10-12 років. Про монофлорний мед моїх краях не йдеться, але він однозначно додає смаку різнотрав'ю, в гречці його і не чути:umora:

Багато років спостерігав за золотарником, проте ніколи на ньому не було бджіл, лише минулого року масово йшли на золотарник. Цього року слабо його відвідують.

18 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

Багато років спостерігав за золотарником, проте ніколи на ньому не було бджіл, лише минулого року масово йшли на золотарник. Цього року слабо його відвідують.

Йому треба волога в грунті і спека. Такі умови не часто співпадають в самому кінці літа.

Бачу по фейсбуках вже на повну продають мед з золотарника (навіть з моєї Рівненської обл). В мене він ще на половину зелений. В когось він вже відцвів?

1 час назад, yu1986ra сказал:

Бачу по фейсбуках вже на повну продають мед з золотарника (навіть з моєї Рівненської обл). В мене він ще на половину зелений. В когось він вже відцвів?

У нас вже типу фініш... деякі ще квітнуть але основний масив вже все...

29 хвилин тому, Олександр К сказав:

У нас вже типу фініш... деякі ще квітнуть але основний масив вже все...

А на вагах що?

8 годин тому, yu1986ra сказав:

В когось він вже відцвів?

Можна сказати вже всьо.

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

Можна сказати вже всьо.

Щось носили з нього?

Бачив відео з Львівської обл. Станом на 9 серпня більшість ще був зелений, в мене те ж саме. А 18-го серпня вже бачив два оголошення з моєї області про продаж меду. Коли той мед встиг стати медом з золотарника я не розумію:dntknw:

7 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Щось носили з нього?

Собі поїсти мали. Вага була на 0. Останні дні вага в мінус, бджоли масово на воду.

7 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Бачив відео з Львівської обл. Станом на 9 серпня більшість ще був зелений, в мене те ж саме. А 18-го серпня вже бачив два оголошення з моєї області про продаж меду. Коли той мед встиг стати медом з золотарника я не розумію:dntknw:

Що ж тут дивного? Ринок не буде чекати. Є чи немає того золотарника, а торгувати треба.:umora:

В нас також на воді,й підїдають

11 годин тому, yu1986ra сказав:

Йому ще цвісти і цвісти. Цього року через весняні холоди він на тижнів три пізніше стартував. Хто буде чекати на мед з нього може залишитись без бджіл, спасає те, що кліща менше в цьому році.

1 година тому, Сергій-апі сказав:

Йому ще цвісти і цвісти. Цього року через весняні холоди він на тижнів три пізніше стартував. Хто буде чекати на мед з нього може залишитись без бджіл, спасає те, що кліща менше в цьому році.

В мене ще по затінках трохи ще є, основні масиви вже від квітли. Теж бачу що кліща значно менше.

11 часов назад, yu1986ra сказал:

А на вагах що?

На вагах було по 2-3 кг в день проблема в тому що ваги стояли на соняху за 50 км від стаціонара... це той самий сонях з різнотрав'єм.;)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...