Перейти к содержанию

Воскопрес Кулакова

larson

Рекомендуемые сообщения

3 минуты назад, nibond сказал:

Можна, але чи не буде вивертатись з під домкрата. Рухома планка хоч і складніше, але надійніше.

Найдите реечный домкрат и у видите результат.:hi:

4 минуты назад, Sanich сказал:

Або купуємо великий домкрат із довгим штоком 5-10 т,

Для молодих замість гантелей може й зійде, а мені більше до вподоби рейковий.

10 часов назад, Sanich сказал:

МОже, але щоб говорити про конкретне технічне рішення необхідний конкретний домкрат. :hmm: Або купуємо великий домкрат із довгим штоком 5-10 т, але не тиснемо до поросячого визгу. Це також варіант. 

Хлопці! Ви забуваєте про бокову стінку! Циліндрична бокова стінка витримує той же тиск , що і дно та поршень, але не розрахована на великий тиск! 

Только что, Ю.М. сказал:

Хлопці! Ви забуваєте про бокову стінку! Циліндрична бокова стінка витримує той же тиск , що і дно та поршень, але не розрахована на великий тиск! 

Говорили про це. Жати треба "з умом". Але й варіант з домкратом виглядає привабливим. 

1 минуту назад, Ю.М. сказал:

Бокові стінки трохи міцніші, низ проварений, а особливо слабкі ноги у капсулі.

1 минуту назад, Sanich сказал:

Говорили про це. Жати треба "з умом". Але й варіант з домкратом виглядає привабливим. 

Термін "з умом" обходиться мені в десятки тисяч на рік...

12 часа назад, nibond сказал:

Якщо роздивитись у Кулакова, то його важелі збільшують зусилля в 5 разів.  На розміри не звертайте увагу, вони відносні, бо взято з фото. А от співвідношення плечей важеля реальне. У верхнього важеля - 5:1, у нижнього - 1:1. Отже, коли ми давимо на ручку механізму з максимально(всією своєю вагою), то при вазі тіла 85 кг маємо на штоці всього 425 кг. Враховуючи можливу похибку можна вважати, що буде 500 кг.
Думаю, 2 т домкрата вистачить
механізм ричаги.jpg

Я запропонував конструкцію, яка б не вимагала суттєвих переробок і в той же час дозволила збільшити зусилля пресування. Навіть збільшення зусилля вдвічі до 1 т вже дасть задовільний результат.

Роздивився уважніше. На нижньому важелі навіть зменшення зусилля 1:2. Тому реальна сила пресування всього близько 250 кг.  Домкрата до легкового автомобіля нам вистачить з головою, вони від 500 до 1000 кг.

механізм ричаги.jpg

22 минуты назад, nibond сказал:

Домкрата до легкового автомобіля нам вистачить з головою, вони від 500 до 1000 кг.

В автомобілі є ромбоподібний - необхідно подивитися, чи можна його застосувати. 

4 минуты назад, Sanich сказал:

В автомобілі є ромбоподібний - необхідно подивитися, чи можна його застосувати. 

Для пресса не подойдёт ромбовидный .Он и для автомобиля не очень удобен 

а не дешевле винтовой сделать?

и возни меньше чем с домкратом имхо

11 минуту назад, N_Nemo сказал:

а не дешевле винтовой сделать?

и возни меньше чем с домкратом имхо

Так, з гвинтом конструкція простіша. Але гвинт необхідної довжини і діаметра не так легко знайти, як домкрат. Та й по ціні вони однакові. А домкрат, і не один, є у кожного.

4 минуты назад, nibond сказал:

Так, з гвинтом конструкція простіша. Але гвинт необхідної довжини і діаметра не так легко знайти, як домкрат. А домкрат, і не один, є у кожного.

я сдомкратом мучаюсь каждый гор собыкнлвенным восеопоессом , да и пережимает он , а вот с винтом мягче работать имхо

1 минуту назад, N_Nemo сказал:

я сдомкратом мучаюсь каждый гор собыкнлвенным восеопоессом , да и пережимает он , а вот с винтом мягче работать имхо

Тут ще один нюанс. У пресі Кулакова гвинт буде занурюватись у віск. Мабуть це не дуже "гуд", як застигне - не провернеш. А полірований шток у Кулакова легко витирається насухо гарячим.

Один із варіантів як можна переробити воскопрес кулакова під домкрат

Читаю та й думаю. Покупили хлопці дорогий агрегат та й мають мороку. А можна ж було з підручних матеріалів просто і дешево зварганити простий дерев"яний прес з високою продуктивністю та безмежною надійністю. Хоча б такий:

7 минут назад, Немолодой сказал:

Читаю та й думаю. Покупили хлопці дорогий агрегат та й мають мороку. А можна ж було з підручних матеріалів просто і дешево зварганити простий дерев"яний прес з високою продуктивністю та безмежною надійністю.

Ми легких шляхів не шукаємо. :) І щоб зробити зось із підручних матеріалів, потрібно ті матеріали мати. У мене, наприклад, таких нема. :)  

3 часа назад, Sanich сказал:

Ми легких шляхів не шукаємо. :)

Ну тоді бажаю успіхів у подоланні всіх труднощів!

3 часа назад, Sanich сказал:

У мене, наприклад, таких нема.

Головне бажання .Зробити можна майже все . Економія коштів буде сутьєва .

39 минут назад, vovchik13033 сказал:

Воскопрес вже куплено, термостат куплено. Треба довести ще до толку пресувальну складову. Будемо робити - не викидати ж... 

5 часов назад, Немолодой сказал:

Покупили хлопці дорогий агрегат та й мають мороку.

Ну чому мороку. Він виконує свою функцію згідно його технічних даних. Мова ж тут йде про те, щоб змінити його характеристики і збільшити ступінь пресування. Влітку мене повністю влаштовувало неповне пресування, бо було легко сушити мерву для здачі і її приймали. Це було навіть вигідніше. А тепер краще відпресувати максимально і викинути як добриво. Домогтися максимального виходу воску можна і без переробки преса - подвійною переробкою сировини.

Але в цього преса є одна перевага над іншими пресами - з ним легко і комфортно працювати. А пристосувати його під домкрат не така вже й проблема.

23 часа назад, nibond сказал:

Так, з гвинтом конструкція простіша. Але гвинт необхідної довжини і діаметра не так легко знайти

А якщо пристосувати  оцинкований різьбовий  стержень  на  14 чи на 16,а може й товщий,  що продаються в будівельних магазинах ?  Вони довжиною 1  м, та і коштують , відносно, дешево. Правда різьба там слабенька.

4 минуты назад, знд55 сказал:

А якщо пристосувати  оцинкований різьбовий  стержень  на  14 чи на 16,а може й товщий,  що продаються в будівельних магазинах ?  Вони довжиною 1  м, та і коштують , відносно, дешево. Правда різьба там слабенька.

Да и диаметр не выдерживает никакой критики. Гидравличесий домкрат намного удобней и проще, а кругляка из дерева нужной высоты на вставки напилить проще простого.

2 часа назад, vovchik13033 сказал:

А економія часу? Як відомо час = гроші. З великою повагою ставлюсь до домашніх майстрів і одночасно переконуюсь чому ми такі бідні...

18 минут назад, Ю.М. сказал:

А економія часу? Як відомо час = гроші. З великою повагою ставлюсь до домашніх майстрів і одночасно переконуюсь чому ми такі бідні...

Юрій Михайлович, реальність така, що і пром.виробники не завжди справляються. Взяти це й же воскопрес Кулакова. По факту, термодатчик не працює як потрідно та замінений та зовнішій терморегулятор. ПРесувальний пристрій має недоліки, а в мому випадку, мені здається. ще й брак, і от ми танцюємо навколо з бубном щоб з того результат отримати. 

2 минуты назад, Sanich сказал:

Юрій Михайлович, реальність така, що і пром.виробники не завжди справляються. Взяти це й же воскопрес Кулакова. По факту, термодатчик не працює як потрідно та замінений та зовнішій терморегулятор. ПРесувальний пристрій має недоліки, а в мому випадку, мені здається. ще й брак, і от ми танцюємо навколо з бубном щоб з того результат отримати. 

Ви "танцюєте" заради 100 г воску, або 10 грн. за витопку.  Якщо здати мерву на переробку, отримаєте приблизно те ж саме, тому мушу вказати на цей момент.

А взагалі то це замкнуте коло: "Чому бідні, бо дурні! Чому дурні, бо бідні!" І виробники нічим не кращі :IMHO:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...