Перейти к содержанию

Воскопрес Кулакова

larson

Рекомендуемые сообщения

3 часа назад, Sanich сказал:

Ну и по воскопресу Кулакова отдельный отзыв - терморегулятор не годится. В холодную погоду когда терморегулятор отключается, вверху воск стынет на поверхности, тоесть он не там установлен. Механизм отжима - слабый и малопроизводительный. Может у мене он брачной - не буду в общем утверждать. Но вот с домкратом рабоать - одно удовольствие. 

Кулаков вже почав ставити на прес інший терморегулятор -- такий, як на прасках, температуру можна добавити.

Мій механізм віджимає добре, але я 3-4 години розварюю в пресі, а потім близько години відпресовую :  віджав-- ослабив, таких віджимів 8-10. Максимальна кількість воску за 1 раз була 7,2 кг. Мерва без слідів воску.

Якщо холодно, прес варто чим небудь накрити.

3 минуты назад, davolodya сказал:

Мій механізм віджимає добре

Це мабуть основна причина яка спонукала мене замінити механізм. Мій не дожимав, чомусь. Я підозрюю що це причина, чому я чи третій чи четвертий власник даного преса. 

5 минут назад, davolodya сказал:

Кулаков вже почав ставити на прес інший терморегулятор -- такий, як на прасках, температуру можна добавити.

Це добре. Але це не вирішує питання для тих, хто вже придбав пристроя. Виходить, що виробник тестує свій виріб за рахунок споживачів. 

5 минут назад, davolodya сказал:

Максимальна кількість воску за 1 раз була 7,2 кг.

Із скількох рамок? 

9 минут назад, davolodya сказал:

Мій механізм віджимає добре, але я 3-4 години розварюю в пресі, а потім близько години відпресовую :  віджав-- ослабив, таких віджимів 8-10. Максимальна кількість воску за 1 раз була 7,2 кг. Мерва без слідів воску.

Якщо холодно, прес варто чим небудь накрити.

На це і розраховано і тоді зі своєю задачею механізм справляється, при виварюванні не потрібно сильно вижимати, а от термодатчик явно непідходить і вже на форумі це обговорювали.

Только что, Sanich сказал:

Це мабуть основна причина яка спонукала мене замінити механізм. Мій не дожимав, чомусь. Я підозрюю що це причина, чому я чи третій чи четвертий власник даного преса. 

Це добре. Але це не вирішує питання для тих, хто вже придбав пристроя. Виходить, що виробник тестує свій виріб за рахунок споживачів. 

Із скількох рамок? 

Чесно кажучи, ніколи не рахував, десь шт50, може чуть більше. Трамбую скільки влізе, далі проливаю кип'ятком, так кілька разів,поки є суш. Суш не сортую, йде вся підряд, тому кількість завжди різна

10 минут назад, Wladimir_K сказал:

На це і розраховано і тоді зі своєю задачею механізм справляється, при виварюванні не потрібно сильно вижимати, а от термодатчик явно непідходить і вже на форумі це обговорювали.

Коли розварюю, не віджимаю взагалі,  віск сам спливає догори за рахунок кип'ятку, пресую вже під кінець

6 часов назад, Sanich сказал:

Ну и по воскопресу Кулакова отдельный отзыв - терморегулятор не годится. В холодную погоду когда терморегулятор отключается, вверху воск стынет на поверхности, тоесть он не там установлен. Механизм отжима - слабый и малопроизводительный. Может у мене он брачной - не буду в общем утверждать.

З мого досвіду. Терморегулятор у мене вже третій. Перший, рідний, був непоганий, тримав температуру близьку до норми - 90 грд., але вийшов з ладу. З тих, що замовляв по інтернету: перший нормальний, тримав  90 грд, також вийшов з ладу, поставивдругий  - тримає темературу близьку до 100 грд, відключається на початку кипіння. Але це не дуже добре, бо коли воскова маса починає кипіти на поверню виносить брудну піну, що потребує додаткової обробки воску.

Механізм віджиму в нього конструктивно слабкий. 250 кг на таку площу це мало. Пробував трубою подовжити плече, то звернув йому в'язи, довелось рихтувати.

11 час назад, nibond сказал:

З мого досвіду. Терморегулятор у мене вже третій. Перший, рідний, був непоганий, тримав температуру близьку до норми - 90 грд., але вийшов з ладу. З тих, що замовляв по інтернету: перший нормальний, тримав  90 грд, також вийшов з ладу, поставивдругий  - тримає темературу близьку до 100 грд, відключається на початку кипіння. Але це не дуже добре, бо коли воскова маса починає кипіти на поверню виносить брудну піну, що потребує додаткової обробки воску.

Механізм віджиму в нього конструктивно слабкий. 250 кг на таку площу це мало. Пробував трубою подовжити плече, то звернув йому в'язи, довелось рихтувати.

Придивляюсь до ВПК. Скоріше за все придбаю найближчим часом. Міркую, що надмірний тиск не потрібен. Адже воск не просто вичавлюється, а виварюється і спливає догори. Тому обовязково треба чергувати цикли притискування та відпускання. І буде вам щастя. Іще де краще купувати у автора чи деінде?

Прикупив і я собі ВПК. Терморегулятор китайський, який там стояв, вийшов з ладу в перші ж хвилини роботи. Підключив свій МТР-2, у парі з яким у мене працює декристалізатор меду. Працюю з ним уже другий рік. Але ніяких домкратів чи добавок при роботі ВПК ніколи не застосовував. Чомусь даже і думки такої не було. Розповім як я роблю. Починаю роботу з нагрівання води. Коли вода нагріється вставляю в сепаратор мішок і починаю закладати суш.  Шар суші см 5-7, чим тонший тим краще. Між шарами суші круги з мішковини. Коли набирається повний сепаратор вставляю в бак. Від гарячої води суш ще "сяде". Докладаю знову до самого верху. Накриваю старенькою ковдрою. Через деякий час знову докладаю суш. Якщо рівень води доходить до самого верху відкриваю кран і зливаю воду. І так роблю поки не потече вода з плівкою воску. Накриваю знову ковдрою і залишаю. У мене виходить 18-20 прошарків. Коли не зливав воду виходило не більше 10 прошарків. Від кількості прошарків залежить якість і кількість воску на виході. Після того як в баку, на поверхні води, з’являється плівка воску установлюю силовий механізм. Пресую дуже повільно, не 40 хв. як сказано в інструкції , а годин 2-3. Після того як закінчив пресувати, а це видно по центральному штоку, який не доходить до ручки см 2, знімаю силовий механізм і залишаю ще десь на пів години (щоб водою ще трішки вимило віск з прошарків). Зливаю віск. Вимикаю воскопрес. Гарячий віск добре утеплюю і залишаю відстоюватись. Мішок витягую з сепаратора, воду не зливаю. На ранок буде ще блин воску мм 5-6 завтовшки. Трішки довше, але якість і кількість буде кращою. Після того як перетопив суш закладаю всю мерву ще раз, проварюю і пресую. Після чого мерву під деревце, або здаю по 18-20 грн. в залежності від кількості. Може і є якість не достатки але мене воскопрес такий задовольняє на всі 100. Чистота при роботі і вільні руки. А особливо коли підходить той час, що потрібно топити віск то тепер роблю це з радістю, а не тоді коли все кипіло і парувало. Дякую

IMG_3571.JPG

IMG_3575.JPG

IMG_3534.JPG

IMG_3537.JPG

IMG_3538.JPG

IMG_3543.JPG

IMG_3591.JPG

47 минут назад, pchel сказал:

Прикупив і я собі ВПК. Терморегулятор китайський, який там стояв, вийшов з ладу в перші ж хвилини роботи. Підключив свій МТР-2, у парі з яким у мене працює декристалізатор меду. Працюю з ним уже другий рік. Але ніяких домкратів чи добавок при роботі ВПК ніколи не застосовував. Чомусь даже і думки такої не було. Розповім як я роблю. Починаю роботу з нагрівання води. Коли вода нагріється вставляю в сепаратор мішок і починаю закладати суш.  Шар суші см 5-7, чим тонший тим краще. Між шарами суші круги з мішковини. Коли набирається повний сепаратор вставляю в бак. Від гарячої води суш ще "сяде". Докладаю знову до самого верху. Накриваю старенькою ковдрою. Через деякий час знову докладаю суш. Якщо рівень води доходить до самого верху відкриваю кран і зливаю воду. І так роблю поки не потече вода з плівкою воску. Накриваю знову ковдрою і залишаю. У мене виходить 18-20 прошарків. Коли не зливав воду виходило не більше 10 прошарків. Від кількості прошарків залежить якість і кількість воску на виході. Після того як в баку, на поверхні води, з’являється плівка воску установлюю силовий механізм. Пресую дуже повільно, не 40 хв. як сказано в інструкції , а годин 2-3. Після того як закінчив пресувати, а це видно по центральному штоку, який не доходить до ручки см 2, знімаю силовий механізм і залишаю ще десь на пів години (щоб водою ще трішки вимило віск з прошарків). Зливаю віск. Вимикаю воскопрес. Гарячий віск добре утеплюю і залишаю відстоюватись. Мішок витягую з сепаратора, воду не зливаю. На ранок буде ще блин воску мм 5-6 завтовшки. Трішки довше, але якість і кількість буде кращою. Після того як перетопив суш закладаю всю мерву ще раз, проварюю і пресую. Після чого мерву під деревце, або здаю по 18-20 грн. в залежності від кількості. Може і є якість не достатки але мене воскопрес такий задовольняє на всі 100. Чистота при роботі і вільні руки. А особливо коли підходить той час, що потрібно топити віск то тепер роблю це з радістю, а не тоді коли все кипіло і парувало. Дякую

IMG_3575.JPG

Який вихід воску з 1 рамки?

51 минуту назад, pchel сказал:

Прикупив і я собі ВПК.

Дякую за змістовний огляд! :ay:

2 часа назад, misha_ivanivka сказал:

Який вихід воску з 1 рамки?

Чесно признаюсь, не знаю. Та й для мене це не головне. Я ж не на олімпіаді, рекордів не ставлю. Бачу результат який мене задовольняє, а все інше то не моє. Якщо я раніше здавав мерву по 5 грн. після парової воскотопки, а зараз ціна до 40 грн. то я просто здам мерву та й не буду морочитися з тими грамами, що десь не додавив. А якщо не полінитися і пропустити через прес і мерву, то думаю сміло можна висипати під деревце, там від неї буде більше користі. :IMHO:

Правильно кажете! мені були повернули мертву і попросили гроші повернути.

Після донкратного воскопреса.

50 минут назад, Вітя сказал:

Правильно кажете! мені були повернули мертву і попросили гроші повернути.

Після донкратного воскопреса.

У нас беруть всю підряд але по 18-20 грн. А щоб здати по 35-37 грн. треба везти за 50 км, та ще й треба сушити. А так мерву у воскопрес і проблем менше. А коли поморочитися і підсушити, то і на піцу буде :)

В мене по 15 не забрали. 

Я пресою в два етапа. там практично нічого не лишаіця.

У Львові по 15 грн. беруть тільки після парової.

Після кулакова сказали більше не приносити ))

19 часов назад, misha_ivanivka сказал:

... Після кулакова сказали більше не приносити ))

Так отож.  :)

Переробив вижимний механізм  під домкрат.  Повикидав все, що було на шплінтах , залишив  основу та  шток. Матеріали знайшов вдома, в т.ч. і домкрат.  Використав  трубу діаметром  34 мм ( розміри зовнішні ) та  швелєрок  50 х  32 мм.

IMG_20161107_093214.jpg

IMG_20161107_093258.jpg

IMG_20161107_093319.jpg

IMG_20161107_093337.jpg

IMG_20161107_093445.jpg

18 минут назад, знд55 сказал:

Матеріали знайшов вдома, в т.ч. і домкрат.

10 т? Будьте обережні - там доволі тендітні деталі. 

1 минуту назад, Sanich сказал:

10 т? Будьте обережні - там доволі тендітні деталі. 

Ні .  5 т.   Контролюю тиск пальцями  на скобах сепаратора  :  якщо ковзається - добавляю  .  

11 час назад, знд55 сказал:

Переробив вижимний механізм  під домкрат.  Повикидав все, що було на шплінтах , залишив  основу та  шток...

Нікого не хочу образити, але не розумію, для чого? Ну не видасть цей прес на гора 15 кг за одну заправку.  А от біди наробити можна, гарячий віск добре пристає до тіла в разі чого :IMHO: 

Без домкрата :dntknw:

wA6.jpg

8 минут назад, pchel сказал:

Нікого не хочу образити, але не розумію, для чого? Ну не видасть цей прес на гора 15 кг за одну заправку.  А от біди наробити можна, гарячий віск добре пристає до тіла в разі чого :IMHO: 

Без домкрата :dntknw:

wA6.jpg

Для того що не у всіх механізм віджиму працює як треба. Схоже, що зустрічається брак. Ну і просто фізично із домкратом приємніше працювати.

6 минут назад, Sanich сказал:

Для того що не у всіх механізм віджиму працює як треба. Схоже, що зустрічається брак. Ну і просто фізично із домкратом приємніше працювати.

Ну тоді головне, щоб не перестаратися. Все таки цей прес не розрахований на такі навантаження. :IMHO:

Якби ж  він працював , як написано в інструкції, то ніхто б нічого не видумував.  Купляв прес новим, витримав він тільки дві заправки, а потім почав буксувати. Ялозить по штоку і  все. Так що переробка вимушена міра.  Підтримую Sanich, що з домкратом приємніше  працювати. Звичайно, тиск треба контролювати, так само ж, які штатним механізмом. Погодтесь, що механізм віджиму громіздкий та не надійний. Простіше та й дешевше  можна було б пристосувати винтовий принцип  :IMHO:.

8 минут назад, знд55 сказал:

Простіше та й дешевше  можна було б пристосувати винтовий принцип 

Тоді постала б проблема закріплення касети в баку, щоб вона не крутилася та додаткова навантаження на сам бак - а він із фольги зроблений...  

4 минуты назад, знд55 сказал:

Якби ж  він працював , як написано в інструкції, то ніхто б нічого не видумував.  Купляв прес новим, витримав він тільки дві заправки, а потім почав буксувати. Ялозить по штоку і  все. Так що переробка вимушена міра.  Підтримую Sanich, що з домкратом приємніше  працювати. Звичайно, тиск треба контролювати, так само ж, які штатним механізмом. Погодтесь, що механізм віджиму громіздкий та не надійний. Простіше та й дешевше  можна було б пристосувати винтовий принцип  :IMHO:.      

Все можливо. Може Вам попався бракований. Я також купляв новим, перетопив десь до 500 рамок суші і забрус після відкачки меду. Не насилував, робив все як вже описав. Працює, птфу птфу птфу :)

19 минут назад, знд55 сказал:

Погодтесь, що механізм віджиму громіздкий та не надійний.

Мені чомусь здається, що Ваш механізм не з маленьких :)

13 часа назад, знд55 сказал:

IMG_20161107_093445.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...