Перейти к содержанию

Воскопрес Кулакова

larson

Рекомендуемые сообщения

18 минут назад, Sanich сказал:

... а він із фольги зроблений...  

Тому не потрібно переробляти, а робити, як то кажуть, все з нуля. І бак і т.д ... Але це вже буде не ВПК, а інша конструкція, яка буде витримувати ті навантаження на які буде розрахована. :IMHO:

36 минут назад, знд55 сказал:

.. витримав він тільки дві заправки, а потім почав буксувати. Ялозить по штоку і  все.

І тут , як на мене, то треба просто розібратися в чому проблема. Можливо зв’язатися з виробником і попросити пояснити і допомогти у вирішенні проблеми. Думаю Вам не відказали б. У мене така проблема була з апіліфтом. Ламати не став, подзвонив і виробник допоміг вирішити проблему, апіліфт працює знову.

А от коли Ви дасте на оту фольгу в декілька раз більше навантаження, то вже ніякий виробник не допоможе. :) Дякую.

1 минуту назад, pchel сказал:

А от коли Ви дасте на оту фольгу в декілька раз більше навантаження, то вже ніякий виробник не допоможе

Використання домкрату якраз знижує навантаження на бак до мінімуму, так як не потрібно навалюватися на механізм усім тілом. :IMHO:

2 минуты назад, Sanich сказал:

Використання домкрату якраз знижує навантаження на бак до мінімуму, так як не потрібно навалюватися на механізм усім тілом. :IMHO:

Так там того баку ... Він від мого тіла (80 кг) прогинається. Боязко щось мені за нього :hmm:

Хай працюють наші механізми надійно та приносять задоволення.

Шановний  pchel ,  поділіться  досвідом, як Ви зливаєте  віск ?

14 минуты назад, знд55 сказал:

Хай працюють наші механізми надійно та приносять задоволення.

Шановний  pchel ,  поділіться  досвідом, як Ви зливаєте  віск ?

Так тут начебто нічого особливого і немає. Підставляю посудину, у мене вона переважно з товстостінної пластмаси або емальована, відкриваю краник і тече. Під кінець можу підставити клинок знизу ззаді, тоді більше стече і залишиться тонший "блинчик"  у ВПК. Накриваю і добре утепляю днів на 2-3 в залежності від температури навколишнього середовища. З цим не спішу, чим краще утеплений віск і довше стоїть тим чистіший і тоді гарно випадає з посудини. Якщо це остання партія, то виймаю сепаратор і залишаю так остигати, щоб потім забрати звідти "блинчика". Мішок з мервою треба зразу почистити і розвішати сохнути інакше запліснявіє. Дякую.

IMG_3569.JPG

Дякую.  Да я спитав тому, що  ніби через краник віск слабувато  зливається,  більше вода збігає.  Приходиться  виливати ,  нахиляючи  бак.

1 час назад, знд55 сказал:

Приходиться  виливати ,  нахиляючи  бак.

Я особисто Кулакову рекомендував для зручності приклепати ззаду третю ручку, але не сприйняли.

16 минут назад, знд55 сказал:

Дякую.  Да я спитав тому, що  ніби через краник віск слабувато  зливається,  більше вода збігає...

Як робити щоб менше води текло я описав в попередньому повідомленні але уточню ... Якщо рівень води з плівкою воску доходить до самого верху бака відкриваю кран і зливаю воду поки на воді (тій що зливається) не з’явиться тонесенька плівка воску. Кран закриваю. Рівень води з воском в баку падає. Додаю знову суш, рівень піднімається знову відкриваю кран і зливаю воду і так роблю декілька раз. Коли після того як злив воду і до краю бака залишається см 3 суш більше не кладу, щоб було куди пресувати, інакше при пресуванні потече через верх. Накриваю бак зверху старою куфайчинкою і так залишаю ВПК годин на дві. Після чого починаю пресувати. Піддавив трішки (щоки не дму, легенько) і залишив. Через хвилин 15 ще, через 15 ще. І так поки шток не дійде до ручки см 2. Далі давити уже не має сенсу, там одна мерва. Дійшов, підняв шток догори ще з пів годинки поварив, шток придавив знову до низу і зливаю) Тоді тече мало води, майже зразу віск. 

25 минут назад, знд55 сказал:

Приходиться  виливати ,  нахиляючи  бак.

Коли робив по інструкції теж приходилось зливати багато води. Але ніколи не нахиляв. Просто відкривав кран і зливав поки не потече віск. Суші давав поки рівень води піднімався см 2-3 до верху і варив. Тоді води багато зливалося  і вихід воску був десь 2.5 кг за один раз роботи ВПК . А так хоч за день дві заправки зате результат набагато ліпший, суші більше перетоплюється і вихід воску від 5 до 7 кг за один раз. А саме головне, що все це проходить в спокійній обстановці, як кажуть без шума і пилі, тільки приємний запах воску.  Удачі Вам. 

• 3 weeks later...

посмотрел цену на воскопресс Кулакова - 3200 гривен. 

Сколько рамок суши может он перетопить за 8 часов?

(если не учитывать время на то, чтобы вырезать электроножом Гуслия сушь из рамки + время на то, чтобы разломать сушь руками на кусочки, размером со спичечный коробок)

13 минуты назад, Робин-Гут сказал:

посмотрел цену на воскопресс Кулакова - 3200 гривен. 

Сколько рамок суши может он перетопить за 8 часов?

(если не учитывать время на то, чтобы вырезать электроножом Гуслия сушь из рамки + время на то, чтобы разломать сушь руками на кусочки, размером со спичечный коробок)

Я перетоплюю за один раз суш з 50-60 рамок, процес витопки займає5-6годин автономно, я лиш зрідка підхожу і пресую. максимальний вихід був 7,2кг воску за один раз

2 минуты назад, davolodya сказал:

Я перетоплюю за один раз суш з 50-60 рамок, процес витопки займає5-6годин автономно, я лиш зрідка підхожу і пресую. максимальний вихід був 7,2кг воску за один раз

Спасибо!

Только что, davolodya сказал:

Також десь так само 50-60 рамок. Ось тільки я суш з рамок не вирізаю ножем Гуслія, шкода чомусь. Ріжу звичайним ножем. Якщо рамки старі то просто кусачками перекушую дріт. Потім дріт легко витягується з суші. Ламаю суш на кусочки зразу при закладці її в воскопрес, багато часу це не займає.

Перетопил 400 полурамок. Понадобилось 6 дней работы, примерно по 7 часов в день.

Сушь вырезал из рамки ножом Гуслия и потом ломал на мелкие кусочки.

Топил в 20-литровой кастрюле на газовой плите. Потом фильтровал и отжимал в простом самодельном прессе из двух досок, соединенных железными петлями.

Перетопку делал двойную - То есть, выжатую мерву снова забрасывал в кастрюлю, плюс 4 литра воды и доводил до кипения. Потом отжимал, но на второй перетопке маловато воска выходило... Да, вроде как двойная работа. А, всё равно зима на дворе, времени не жалко.

Хотел доложить, сколько воска вышло, но весы сломались))) на середине процесса взвешивания..

Ориентировочно... вышло из 400 полу-рамок. около 23 кг воска. То есть с одной полурамки - 57,5 грамм воска. Это всё равно, что с дадановской рамки - 115 грамм.

А учитывая, что вощины на дадановскую рамку идет примерно 76 грамм, то навар не очень и большой. Надо задуматься над эффективностью процесса.

7 минут назад, Робин-Гут сказал:

Перетопил 400 полурамок. Понадобилось 6 дней работы, примерно по 7 часов в день.

Сушь вырезал из рамки ножом Гуслия и потом ломал на мелкие кусочки.

Топил в 20-литровой кастрюле на газовой плите. Потом фильтровал и отжимал в простом самодельном прессе из двух досок, соединенных железными петлями.

Перетопку делал двойную - То есть, выжатую мерву снова забрасывал в кастрюлю, плюс 4 литра воды и доводил до кипения. Потом отжимал, но на второй перетопке маловато воска выходило... Да, вроде как двойная работа. А, всё равно зима на дворе, времени не жалко.

Хотел доложить, сколько воска вышло, но весы сломались))) на середине процесса взвешивания..

Ориентировочно... вышло из 400 полу-рамок. около 23 кг воска. То есть с одной полурамки - 57,5 грамм воска. Это всё равно, что с дадановской рамки - 115 грамм.

А учитывая, что вощины на дадановскую рамку идет примерно 76 грамм, то навар не очень и большой. Надо задуматься над эффективностью процесса.

Рахуємо продуктивність: 6х7 =42 год х 60 =2520 хв. ділимо на 400 =6,3 хв. на рамку.

Потужність приблизно 1,5 квт х 42 год = 63 квт = приблизно 100 грн.

400 рамок х 115 г =46 кг приблизно 460 грн - 100 ел. ен. = 360 грн. ділимо на 6 днів =60 грн день :hmm:

:hi:Зовсім без претензій до виконавця, роблю висновок - роботи над воскотопками нам ще дуже багато.. 

24 минуты назад, Ю.М. сказал:

Рахуємо продуктивність: 6х7 =42 год х 60 =2520 хв. ділимо на 400 =6,3 хв. на рамку.

400 рамок х 115 г =46 кг приблизно 460 грн - 100 ел. ен. = 360 грн. ділимо на 6 днів =60 грн день :hmm:

:hi:Зовсім без претензій до виконавця, роблю висновок - роботи над воскотопками нам ще дуже багато.. 

Я щось не зрозумів, а звідки Ви взяли потужність 1,5 квт якщо сказано, що 

28 минут назад, Ю.М. сказал:

45 минут назад, Ю.М. сказал:

400 рамок х 115 г =46 кг 

Видимо, вы пересчитывали, применительно к 400 рамок дадановских и работе на воскопрессе Кулакова?

Да, у меня производительность в два раза меньше. И, кажется выход воска поменьше. 

Единственный луч света - это то, что не тратил 3200 гривен на воскопресс.

Но буду ли я каждую зиму вручную перетапливать от 400 до 1000 рамок?  Не знаю-не знаю. Может и надоесть. Работа муторная и грязноватая.

Есть над чем подумать.

17 минут назад, pchel сказал:

Я щось не зрозумів, а звідки Ви взяли потужність 1,5 квт якщо сказано, що 

Вибачаюсь, дійсно обрахував під воскопрес Кулакова (по темі), але впевнений, що в каструлі на газу дешевше не буде.

Проблема в іншому! З 1січня вводиться мінімалка 3200, тобто 150 грн. день! Але то вже інша тема.:hmm:

56 минут назад, Ю.М. сказал:

На мою думку, Ви дещо невірно порахували.

400 піврамок= 200 дадана, за одну закладку в прес Кулакова я загружаю суш з 50-60 рамок дадана,процесс триває 5-6 годин. 400 пів- рамок можу перетопити за 3, максимум 4 закладки, по часу це вийде годин 20 в загальному. Стосовно ел.енергі?, ?? багато іде тільки на розігрів ( я заливаю кип'ятком), на підтримку температури іде дуже мало, тен включається не часто

37 минут назад, Робин-Гут сказал:

Видимо, вы пересчитывали, применительно к 400 рамок дадановских и работе на воскопрессе Кулакова?

Да, у меня производительность в два раза меньше. И, кажется выход воска поменьше. 

Единственный луч света - это то, что не тратил 3200 гривен на воскопресс.

Но буду ли я каждую зиму вручную перетапливать от 400 до 1000 рамок?  Не знаю-не знаю. Может и надоесть. Работа муторная и грязноватая.

Есть над чем подумать.

Основна перевага преса Кулакова над ручним перетоплюванням суші  --це безпека і чиста робота, нема бризків воску по всьому приміщенні, розтоплений віск зливається в відро і там же застигає красивим рівним злитком. Поки іде процес перетопки, можна займатися іншою роботою. Вихід воску з рамки дуже великий, мерву після воскопреса не приймають взагалі. Мені прес окупився за 2 сезони повністю

• 2 weeks later...
В 12/4/2016 в 18:23, Робин-Гут сказал:

Я получаю удовольствие от процесса извлечения воска. Каждый раз думаешь, а сколько там выйдет. Но это на мой объем. Кто со ста семей топит, может его и тошнит от "процесса". 

19 часов назад, Sanich сказал:

Но это на мой объем. Кто со ста семей топит, может его и тошнит от "процесса". 

Мене нудило коли і від 10 сімей топив віск пароваркою. Пар і кубометри газу. Добре, що хоч газовий лічильник тоді ще не стояв. Ні, я тільки за прес. :ay:

• 4 weeks later...

В общем понятно - для воскопресса нужна сушь, вырезанная из рамок.

А как потом вы дочищиваете рамки? Там ведь наверняка по краям остались кусочки сот.

Я недавно пробовал вываривать такие рамки - то есть опускать в ведро с кипятком. Ну что могу сказать - на 200 полурамок понадобилось 10 часов работы.

И всё равно, даже когда остатки воска на рамке разбухли от кипятка их приходится чем-то счищать - палочкой, ершиком или чем-то еще. Сами остатки мервы с рамки в кипяток не слазят.

А вы как доочищаете рамки после того, как вырезали из них сушь для воскопресса?

23 минуты назад, Робин-Гут сказал:

В общем понятно - для воскопресса нужна сушь, вырезанная из рамок.

А как потом вы дочищиваете рамки? Там ведь наверняка по краям остались кусочки сот.

Я недавно пробовал вываривать такие рамки - то есть опускать в ведро с кипятком. Ну что могу сказать - на 200 полурамок понадобилось 10 часов работы.

И всё равно, даже когда остатки воска на рамке разбухли от кипятка их приходится чем-то счищать - палочкой, ершиком или чем-то еще. Сами остатки мервы с рамки в кипяток не слазят.

А вы как доочищаете рамки после того, как вырезали из них сушь для воскопресса?

Вирізаю суш ножем, підчищаю рамки від залишків суші  також ножем. Очищати рамки кип'ятком небачу потреби,воску на рамці практично незалишається, очищені рамки використовую повторно. Може трохи довше, але зате не заморочуюся з розварюванням.

В 04.12.2016 в 17:47, Ю.М. сказал:

6 хв на рамку багатувато.  Працюючи з своїм гвинтовим воскопресом за 150 хв перетоплюю суш з 80  дадановських рамок. Відлік часу від запаленого сірника під котлом з водою без суші (суш вирізаю ножем під час прогрівання котла) і до укутування посудини з рідким воском шматтям одягу для повільного остигання. Тобто менше 2 хв .на рамку. Від повторного перетоплення воску відмовився, так як при моєму способі це є зайвою операцією. Рамки з вирізаною сушшю потім теж доочищаю ножем.

52 минуты назад, davolodya сказал:

Вирізаю суш ножем, підчищаю рамки від залишків суші  також ножем. Очищати рамки кип'ятком небачу потреби,воску на рамці практично незалишається, очищені рамки використовую повторно. Може трохи довше, але зате не заморочуюся з розварюванням.

Понятно. davolodyaНемолодой, спасибо))).

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...