Jump to content

Воскопрес Кулакова

larson
 Share

Recommended Posts

Даю практичку пораду тим хто купить, не антиреклама, бажано тен замінити на слабший, наприклад на 1,5 кВт, працювати буде краще , хоча можна і не змінювати, працюватеме і так , також купити штук три  електротермостати "Термореле KSD на 95 гр С 10 або 15 ампер" на радіобазарях продають коштує не дорого, замінюється за десять хвилин даже на гарячому баку.

• Like 4

Даю практичку пораду тим хто купить, не антиреклама, бажано тен замінити на слабший, наприклад на 1,5 кВт, працювати буде краще , хоча можна і не змінювати, працюватеме і так , також купити штук три  електротермостати "Термореле KSD на 95 гр С 10 або 15 ампер" на радіобазарях продають коштує не дорого, замінюється за десять хвилин даже на гарячому баку.

? Чому? 

? Чому? 

Ну від потужності тена у вас виходу воску не збільшиться а от переваги ви отримаєте суттєві, по перше навантаження на вашу розетку по друге довше служитеме той же термостат який температуру бака тримає на заданому рівні і по третє на потужному тені бак може закіпати бо термостат невстигає вимкнути тен,( а сировина повинна томитись при 90 гр С а не кипіти) від цього погіршується якість самого воску, він як би ввесь в пухирцях і його повторно треба перетоплювати, а так ви за один раз ( на слабому тенові отримаєте якісний блин з яким вже нічого робити не треба. Прийшов до цих висновків практичним шляхом за два роки роботи воскопресом Кулакова,  тени не купував а тягав з роботи для експериментів і потужніші і слабілі, зупинивля на слабіших бо отримав кращі результати.

• Like 5

У мене датчик перестав працювати через 1 рік, яка ціна тена 1,5 квт

З розетками дійсно проблема плавляться

У мене 2 роки, поки працює, але вважаю гріти теном воду взагалі недоцільно, воду яка вже закипіла наливаю в бак, і вощину намагаюсь розігріти в іншому місці,  а теном тільки підігрівати і ніколи у мене віск не кипить, жодного разу не бачив. Дуже вже по часу це затратно, а мені потрібно побільше і швидше. 

• Like 1

З розетками дійсно проблема плавляться

можна і 1,2 кВт, результат той самий що і на 1,5 кВт, а коштують такі тени від 40 до 60 грн, якщо гайки виявляться замалі то можна використати цотири великих шайби і звичайний авто герметик.

• Like 2

а мені потрібно побільше і швидше. 

Щоб було більше і швидше дійсно можна використовувати попередньо нагріту воду ( я наприклад беру з бойлера) а рамки, щоб легше різались і більше влазило нагріваю за допомогою двух 60 ватних лампочок ( приблизно так як ми розпускаємо мед) в двух лежаках, тоді віск теплий і його більше можна натоптати в мішок.

• Like 2

У мене 2 роки, поки працює, але вважаю гріти теном воду взагалі недоцільно, воду яка вже закипіла наливаю в бак, і вощину намагаюсь розігріти в іншому місці,  а теном тільки підігрівати і ніколи у мене віск не кипить, жодного разу не бачив. Дуже вже по часу це затратно, а мені потрібно побільше і швидше. 

У мене також випадків закипання не було, ТЕН 2 квт.  А от термостат вже міняв. Попередній був на 10 А і це мало, бо практично це дорівнює робочому струму ТЕНа, не має запасу. Поставив на 15 А, t=90°С.(KSD301 90 15A)

Мабуть для закипання більше значення має температура термостата, а для якості воску ще й вода (користуюсь тільки дощовою). Ще є один нюанс при установці термостата, який може впливати на температуру вимикання - термопаста, на яку він саджається. ЇЇ мені вислали разом з термостатом.

• Like 2

Было бы неплохо все , что вы здесь наговорили по воскопрессу кулакова в отдельную темку вынести , потом кто то бы дополнил со временем и было бы более понятно , что это за "девайс":IMHO1:

• Like 1

Было бы неплохо все , что вы здесь наговорили по воскопрессу кулакова в отдельную темку вынести , потом кто то бы дополнил со временем и было бы более понятно , что это за "девайс":IMHO1:

Сделано. :ay:

Подивився каталог. Мабуть все таки краще KDS на 90 гр? Якщо 95, то там похибка до +3 і тоді дійсно може закипати. 

Можете лінк дати на тен на 1500, що підійде до воскопресу? 

Подивився каталог. Мабуть все таки краще KDS на 90 гр? Якщо 95, то там похибка до +3 і тоді дійсно може закипати. 

Потрібно врахувати те, що в баці води є досить багато і значні витрати в навколишнє середовище, на 95 не закипить.

ось тут все є http://service-ten.com.ua/teny-ot-proizvoditelya, особисто для Вас знайшов в хламі старий тен який стояв на воскопресі кулакова і вийшов з ладу - Довжина трубки - 50 см, Діаметр трубки 14 мм, Радіус згибу 27 мм, посадочні гайки на 21 мм, потужність 2 квт. Так як точно такого швидко знайти не вдалось( та ще й на халяву) то поставив  такий - Довжина трубки 50 см, Діаметр трубки 13 мм, радіус згибу 27 мм, посадкові гайки на 18 мм (довелось додаткові шайби ставити), потужність 1,2 кВт.

• Like 1

Потрібно врахувати те, що в баці води є досить багато і значні витрати в навколишнє середовище, на 95 не закипить.

При похибці в +3 градуса, температура відключення буде 98 градусів. При 300 м над рівнем моря - більш ніж достатньо для кипіння. 

ось тут все є http://service-ten.com.ua/teny-ot-proizvoditelya, особисто для Вас знайшов в хламі старий тен який стояв на воскопресі кулакова і вийшов з ладу - Довжина трубки - 50 см, Діаметр трубки 14 мм, Радіус згибу 27 мм, посадочні гайки на 21 мм, потужність 2 квт. Так як точно такого швидко знайти не вдалось( та ще й на халяву) то поставив  такий - Довжина трубки 50 см, Діаметр трубки 13 мм, радіус згибу 27 мм, посадкові гайки на 18 мм (довелось додаткові шайби ставити), потужність 1,2 кВт.

Дякую! :az:

При похибці в +3 градуса, температура відключення буде 98 градусів. При 300 м над рівнем моря - більш ніж достатньо для кипіння. 

Датчик стоїть внизу, у мене коли менше 20 градусів  надворі вверху віск починає загусати. Значні втрати тепла на навколишнє середовище і спостерігається значна різниця температури в баку адже води в ньому достатньо багато. У мене наскільки розумію стандарний. Напевне буду міняти,чк рекомедують візьму 2 один 90 -15 А, другий 95 -15А.

Пробував сьогодні дотоплювати віск після рамкової парової воскотопки в воскопресі Кулакова. 

Повне фіаско. Чи то холодно чи що, але сировина просто не розварюється. Тен простоює хвилин 15, а потім включається на 2 хвилини і виключається. :( Теспература в верхньому шарі градусів 70, не більше. Віск активно застигає. Але й воску того не багато вийшло. Тут не 95, а всі 100 градусів регулятор треба брати... 

Пробував сьогодні дотоплювати віск після рамкової парової воскотопки в воскопресі Кулакова. 

Повне фіаско. Чи то холодно чи що, але сировина просто не розварюється. Тен простоює хвилин 15, а потім включається на 2 хвилини і виключається. :( Теспература в верхньому шарі градусів 70, не більше. Віск активно застигає. Але й воску того не багато вийшло. Тут не 95, а всі 100 градусів регулятор треба брати... 

Ми з цими терморегуляторами намучились, доки не зробили стенд для вхідного контролю. В кожній партії до 30% браку. Вони працюють, але видають зовсім іншу температуру ніж написано на корпусі - "китайські перебірки"... А ще "вилка" буває до 20-30 град.

• Like 2

Ми з цими терморегуляторами намучились, доки не зробили стенд для вхідного контролю. В кожній партії до 30% браку. Вони працюють, але видають зовсім іншу температуру ніж написано на корпусі - "китайські перебірки"... А ще "вилка" буває до 20-30 град.

Схоже на те... Буду купувати інший, тому що це зовсім не годиться. Такі плани на воскопрес, а воно пшик... 

Я себе планирую поставить в самодельный воскопрес тен и бак с бойлера горенья на 100 литров вместе с регулятором, а внутрь обычную пресовую соковыжималку регулятор тоже с бойлера. Просто тен и бак со всей электроникой остались со старого бойлера в котором просто проржавел фланец сухого тена. Но то не проблема заварим...

Да и эффект термоса будет поддерживать температуру и затраты электроэнергии меньше и улицу греть не будет

• Like 2

Схоже на те... Буду купувати інший, тому що це зовсім не годиться. Такі плани на воскопрес, а воно пшик... 

Також наступав на ці граблі. Це лічиться просто - укутати прес старою курткою, фуфайкою чи ковдрою. Якщо й тоді не підніматиме температуру, то міняти термостат.

• Like 2

Прогнозований результат в цю пору. Попереджав, що топлю в травні при температурі на дворі мінімум 20 і вище а бажано 25 і вище. Як на мене поки нічого більш кращого не придумали для невеликих пасік.

Сильно великий об'єм води для такого тена, розварювати досить довго і сильно вихолодає. 

Також наступав на ці граблі. Це лічиться просто - укутати прес старою курткою, фуфайкою чи ковдрою. Якщо й тоді не підніматиме температуру, то міняти термостат.

укутував! Але, як я казав,  2 хвилини гріє, 15.простоює. 

Прогнозований результат в цю пору. Попереджав, що топлю в травні при температурі на дворі мінімум 20 і вище а бажано 25 і вище. Як на мене поки нічого більш кращого не придумали для невеликих пасік.

Сильно великий об'єм води для такого тена, розварювати досить довго і сильно вихолодає. 

та об'єм нормальний. А от місце монтажу термостата невдале. :IMHO:

А може термостат такий.

укутував! Але, як я казав,  2 хвилини гріє, 15.простоює. 

та об'єм нормальний. А от місце монтажу термостата невдале. :IMHO:

А може термостат такий.

Можливо і місце невдале, але тен повинен бути знизу. З кращим термостатом буде працювати краще, але всерівно топив би при 25 і більше навколишнього середовища. Колись пробував ранньою весною надовго вистачило.

• Like 1

Можливо і місце невдале, але тен повинен бути знизу. З кращим термостатом буде працювати краще, але всерівно топив би при 25 і більше навколишнього середовища. Колись пробував ранньою весною надовго вистачило.

якщо топити при +25,  то бджоли не дадуть проходу... 

якщо топити при +25,  то бджоли не дадуть проходу... 

Коли є взяток проблем у мене немає, або топити не на пасіці, так робив у серпні цього року.

• Like 1