Перейти к содержанию

Воскопрес Кулакова

larson

Рекомендуемые сообщения

... З кращим термостатом буде працювати краще, але всерівно топив би при 25 і більше навколишнього середовища. Колись пробував ранньою весною надовго вистачило.

Цього року працював з пресом, коли температури не перевищували +10, але укутував і все нагрівалось. Від холодної підлоги ставив на утеплювальну подушку. Працював з ним без напрягу. Вранці заправляв недотопленими витопками з парової рамкової воскотопки, заливав свіжою водою, укутував, вмикав і далі займався своїми справами. За годину-півтори прес набирав температуру, але відпресовував я його вже по-свободі в кінці дня.  Виходило десь в середньому до 2-х кг воску за цикл, але ж це залежить від сировини і наскільки повненько накладеш в касету. Але менша кількість краще випресовується. Чим довше розварюється, також тим більший вихід.

Підрахував:

25л води +5кг сировини=30кг(t=10°C) - нагрів до t=90°C  - це приблизно 2500 ккал=2,9 квт.годин. Якщо ТЕН 2 квт, то так воно і виходить по часу. На втрати можна добавити відсотків 20 і загалом виходить десь 4 квт.годин = 3,16 грн (при тарифі 78,9 коп/квт.год)

Затрати робочого часу  - приблизно година не більше. Хто любить і вміє працювати інтенсивно, скоротить цей час вдвіччі.

Мене це влаштовує.

Також, якщо працювати з пресом інтенсивним способом, можна довести цикл до 1 години(0,5 год заправка-пресування, 0,5 - розварювання), але для цього потрібно завантажувати розвареною мервою і заливати гарячою водою.

Саніч я топлю без термо датчика, контакти з нього замикаю між собою. До кипіння вода доходить за 2 год. ... Вода кипить у мене на протязі всього часу. Періодично виключаю в ручному режимі ненадовго. ..

Коли відмовив датчик, то також так робив. Одного разу прогавив і віск був на підлозі. Геморойно так.

Воскопрес кулакова з гідродомкратом, думаю вихід воску буде більший чим у заводського

А не простіше не видавлювати по максимуму а висушити мерву і здати по 22грн. за кг.

Господа  пчеловоды , счастливые обладатель пресса Кулакова ,

в паралельной теме поднимался вопрос об изготовлении аналога с учетом всех "но" , может быть попробуем набросать "эскиз" и заказать рабочий вариант:ah: Моего интереса кроме , как  получить "зимний" вариант воскопресса в нормальном качестве и за разумные деньги нет , а выход на людей работающих "руками и головой" с нержавейкой есть , по крайней мере "прикинем смету " имхо :baby:

Господа  пчеловоды , счастливые обладатель пресса Кулакова ,

в паралельной теме поднимался вопрос об изготовлении аналога с учетом всех "но" , может быть попробуем набросать "эскиз" и заказать рабочий вариант:ah: Моего интереса кроме , как  получить "зимний" вариант воскопресса в нормальном качестве и за разумные деньги нет , а выход на людей работающих "руками и головой" с нержавейкой есть , по крайней мере "прикинем смету " имхо :baby:

А в чому питання? Ніби-то суть зрозуміла. Велика ємність на 40-50 л, внизу нагрівач, термодатчик ЗВЕРХУ ємності, корзина на ногах, покриваючий круг, пресовий механізм. :dntknw:

у мене за раз влазить 50 рамок 230. Очищаю рамки опустивши в киплячу воду в іншій емкості.

До речі, думав, що можна ємність від воскопресу Кулакова використати для цих же цілей. Питання лише як потім те все в прес перевантажити. :hmm: 

А в чому питання? Ніби-то суть зрозуміла. Велика ємність на 40-50 л, внизу нагрівач, термодатчик ЗВЕРХУ ємності, корзина на ногах, покриваючий круг, пресовий механізм. :dntknw:

До речі, думав, що можна ємність від воскопресу Кулакова використати для цих же цілей. Питання лише як потім те все в прес перевантажити. :hmm: 

Я с ним не работал , просто " пошатал" на Апимондии , поговорил с "веселеньким" Кулаковым и все ))) ни то ни другое по "качеству" не понравилось ??? Поэтому и спросил у бывалых - эскиз , те обьем устаривает емкости или можно больше с учетом прогрева в холодное время и обьемов загрузки - оптимальная толщина стенок , вставной емкости , чтобы без перерасхода и тп

укутував! Але, як я казав,  2 хвилини гріє, 15.простоює. 

А може термостат такий.

раз термостат працює значить працює, бо в нього два положення або він живий або мертвий, то занадто потужній тен для даного термостата, я пропбував взагалі термостат пускати через проміжковий магнітний вимикач, система взагалі не працювала, пробував термостати і на 90 і на 95 гр, різниці не помітив.

Також, якщо працювати з пресом інтенсивним способом, можна довести цикл до 1 години(0,5 год заправка-пресування, 0,5 - розварювання), але для цього потрібно завантажувати розвареною мервою і заливати гарячою водою.

та я томив сировину в воскопресі близько двох годин

раз термостат працює значить працює,

Значить поганенько працює, або бракований, тому що при зовнішній температурі +3, простоює 15 хв і працює 2 хв - явно мало часу щоб підтримувати температуру 90гр для 40 л води. :IMHO:

Значить поганенько працює, або бракований, тому що при зовнішній температурі +3, простоює 15 хв і працює 2 хв - явно мало часу щоб підтримувати температуру 90гр для 40 л води. :IMHO:

трохи не так, він працює тільки тоді коли навантажений а у вас він просто перенавантажений, тобто біметалева пластина швидко вигинається бо велика потужність тену, але якщо з термостату зняти навантаження то він взагалі не працює. спробуйте замінити тен на слабиший, тим паче що зразу ціна тена така ж як і термостата ( взв*язку з курсом долора)

трохи не так, він працює тільки тоді коли навантажений а у вас він просто перенавантажений, тобто біметалева пластина швидко вигинається бо велика потужність тену, але якщо з термостату зняти навантаження то він взагалі не працює. спробуйте замінити тен на слабиший, тим паче що зразу ціна тена така ж як і термостата ( взв*язку з курсом долора)

Мені більше подобається ідея заміни термодатчика. :hmm:

Ну тепер ви хочь знаєте куди рухатись, а річь корисна для невеликих пасік і якщо все починає працювати то перетопка воску робиться за один раз, я одну закладку в день роблю, близько 40 р дадана.

Тен  якщо   постояно  буде пекти, то його на довго не хвате:ay:

Ну тепер ви хочь знаєте куди рухатись, а річь корисна для невеликих пасік і якщо все починає працювати то перетопка воску робиться за один раз, я одну закладку в день роблю, близько 40 р дадана.

Я хочу його зкомпонувати з паровою рамковою воскотопкою. І ще хочу спробувати в бак рамки опускати. Це має скоротити час на перетопку. 

Тен  якщо   постояно  буде пекти, то його на довго не хвате:ay:

В мене тен на 2 КВ в бідон молочний вмонтовано як парогенератор для рамкової воскотопки. Шмалить по 4-5 години без перерви і нічого йому немає. Тут питання в якості тена. :IMHO:

Я хочу його зкомпонувати з паровою рамковою воскотопкою. І ще хочу спробувати в бак рамки опускати. Це має скоротити час на перетопку. 

Особисто я коли топлю, виніс рамки на сонце і через 15 хв. суш сама відпадає. Всі вичисти і в роботу, за день не рахував кількості, але більше напевне 100 перетоплюю. Правда воскопрес використовую тільки для вижимки воску, а розварити стараюсь в іншій ємності на газу так економлю час.

Особисто я коли топлю, виніс рамки на сонце і через 15 хв. суш сама відпадає. Всі вичисти і в роботу, за день не рахував кількості, але більше напевне 100 перетоплюю. Правда воскопрес використовую тільки для вижимки воску, а розварити стараюсь в іншій ємності на газу так економлю час.

В мене це не спрацює. Мала територія - відразу спровокую наліт. 

Крім того я часто топлю відразу після відкачки навіть без сушіння. Під час відкачки просто вибраковую суш. 

В мене тен на 2 КВ в бідон молочний вмонтовано як парогенератор для рамкової воскотопки. Шмалить по 4-5 години без перерви і нічого йому немає. Тут питання в якості тена. :IMHO:

Можливо  ви праві, ще один приклад самогоного  апарату  з в монитованим  теном в молочний  бітон  теж  робе 3-4 години. Але  краще  думаю із  реле.

В мене це не спрацює. Мала територія - відразу спровокую наліт. 

В травні коли ріпак цвіте бджоли на рамки ніякої уваги не звертають і 15 хв. по часу досить мало. Пасіка в селі  та й сімей у мене і брата десь з 70-80 і проблем не було.

В травні коли ріпак цвіте бджоли на рамки ніякої уваги не звертають і 15 хв. по часу досить мало. Пасіка в селі  та й сімей у мене і брата десь з 70-80 і проблем не було.

Це треба ловити погоду, складувати суш і т.д. Для мене, пасічника вихідного дня, - накладно... 

Схоже на те... Буду купувати інший, тому що це зовсім не годиться. Такі плани на воскопрес, а воно пшик... 

Можна пригледітись до таких терморегуляторів: 

http://www.ukrrele.com/thermoregulator-incubator.htm

В мене кілька років безвідмовно регулює температуру в інкубаторі. Для надійності можна поставити проміжне реле для вмикання тена.

Можна пригледітись до таких терморегуляторів: 

http://www.ukrrele.com/thermoregulator-incubator.htm

Мала потужність , датчик не призначений для рідин.  :dntknw:

Мала потужність , датчик не призначений для рідин.  :dntknw:

Це вирішується дуже просто: В довгу заклепану внизу алюмініеву трубку невеличкого перерізу опускаєте датчик. А трубку біля стінки бака вниз.  Вмикати через реле-потужності з лихвою.

Це вирішується дуже просто: В довгу заклепану внизу алюмініеву трубку невеличкого перерізу опускаєте датчик. А трубку біля стінки бака вниз.  Вмикати через реле-потужності з лихвою.

Взагалі там в загальному каталозі є і більшої потужності. http://www.ukrrele.com/thermo-regulator.htm 

не зрозумів ідеї з заклепаною трубкою. Точніше. якщо зрозумів правильно, то інертність такої системи буде дуже високою. 

Я хочу його зкомпонувати з паровою рамковою воскотопкою. І ще хочу спробувати в бак рамки опускати. Це має скоротити час на перетопку. ....

Є у мене і те і друге. Так от, в бак з водою доцільно опускати,  коли стільники осушені, а коли з залишками меду, то жалко втрачати солодку сировину. Після парової отримується медовий концентрат, який добре зберігається і його можна розвести до бажаної концентрації.

А в кінці є окремий датчик вологостійкий. Мінімальна ціна виходить 500 грн...  

Є у мене і те і друге. Так от, в бак з водою доцільно опускати,  коли стільники осушені, а коли з залишками меду, то жалко втрачати солодку сировину. Після парової отримується медовий концентрат, який добре зберігається і його можна розвести до бажаної концентрації.

То невеликі втрати. :IMHO: Як мінімум, я ними можу собі дозволити знехтувати. :dntknw:

Взагалі там в загальному каталозі є і більшої потужності. http://www.ukrrele.com/thermo-regulator.htm 

не зрозумів ідеї з заклепаною трубкою. Точніше. якщо зрозумів правильно, то інертність такої системи буде дуже високою. 

Так. Там вибрати є з чого. Алюмінієва трубка-це механічний захист датчика від гарячої води. Верх трубки повинен бути вище преса. Інертності там не буде. Датчик дуже чутливий-спрацьовує при зміні температури в 0,1 градуса. Герметично заклепаний кінець трубки опускаємо в киплячу воду, сама трубка і датчик в ній матимуть таку ж температуру як і вода поза трубкою. Якщо і буде якась похибка, то для преса це зовсім не суттєво.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...