Толя Опубликовано 18 сентября, 2010 Share Опубликовано 18 сентября, 2010 Постав назад у вулик , може є матка і вони бі ля неї . Ще раз передивись, якщо немає матки з'єднай з іншою ? Підставляв перед тим контрольну рамку, потягнули маточники, але на виході були розгризеніі, на рамці появився трутневий розплід - можливо матка -трутовка , Підсунути сусідній вулик щоб приєднались - боюсь щоб не вбили там добру матку... В мене недавно теж було таке. Просто де була трутовка оставив без гнізда ,сиділи дня 4,потім поставив щільники ,муха сіла на щільники,потім обприскав водою з м*ятою перцевою іщільники тої сім*ї до якої їх приєднав,ні бійки еі зльоту ненаблюдав Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Толя Опубликовано 18 сентября, 2010 Share Опубликовано 18 сентября, 2010 Постав назад у вулик , може є матка і вони бі ля неї . Ще раз передивись, якщо немає матки з'єднай з іншою ? Підставляв перед тим контрольну рамку, потягнули маточники, але на виході були розгризеніі, на рамці появився трутневий розплід - можливо матка -трутовка , Підсунути сусідній вулик щоб приєднались - боюсь щоб не вбили там добру матку... В мене недавно теж було таке. Просто де була трутовка оставив без гнізда ,сиділи дня 4,потім поставив щільники ,муха сіла на щільники,потім обприскав водою з м*ятою перцевою іщільники тої сім*ї до якої їх приєднав,ні бійки еі зльоту ненаблюдав Забув, уВас там була матка ,просто Ви мабуть непобачили Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kochut Опубликовано 19 сентября, 2010 Share Опубликовано 19 сентября, 2010 Во всех "букварях", которые мне доводилось читать, рекомендуют в таких случаях убирать не только улей, но также и подставку, и колышки. -------------------- ? В " букварях" пишуть щоб між вуликами було кілька метрів, а в мене між дахами кілька сантиметрів... , то запечитись за що у блжіл завжди є за що... Забув, уВас там була матка ,просто Ви мабуть непобачили ? Матка спраді була, уже знайшов і удалив, знову забрав рамки і розсипав бджіл. Вони вернулись і знову висять бородою... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 19 сентября, 2010 Share Опубликовано 19 сентября, 2010 Матка спраді була, уже знайшов і удалив, знову забрав рамки і розсипав бджіл. Вони вернулись і знову висять бородою... ? А де вони висять? Та в принципі це не суттєво. Вважаю, що Ви трохи невірно зробили, що розсипаєте бджіл. Матки то немає. Вони сироти на всі 100. А тому сміло всю ту бороду кладіть на дошку, а дошку до льотка будь-якого вулика. Якщо не зайдуть, то можете мене на весь Форум обсміяти. До речі, я так і з трутневою сім"єю роблю. Висипаю на дошку (щоб на цеглинах стояла) або краще на шифер, що просто лежить на землі (вулик зрозуміло забрати). За тиждень приїжджаю на пасіку. Клуб сидить під шифером. Перевертаю і ставлю до льотка потрібного вулика. За пів-години мирно заходять вервечкою, як овечки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kochut Опубликовано 19 сентября, 2010 Share Опубликовано 19 сентября, 2010 Матка спраді була, уже знайшов і удалив, знову забрав рамки і розсипав бджіл. Вони вернулись і знову висять бородою... ? А де вони висять? Та в принципі це не суттєво. Вважаю, що Ви трохи невірно зробили, що розсипаєте бджіл. Матки то немає. Вони сироти на всі 100. А тому сміло всю ту бороду кладіть на дошку, а дошку до льотка будь-якого вулика. Якщо не зайдуть, то можете мене на весь Форум обсміяти. До речі, я так і з трутневою сім"єю роблю. Висипаю на дошку (щоб на цеглинах стояла) або краще на шифер, що просто лежить на землі (вулик зрозуміло забрати). За тиждень приїжджаю на пасіку. Клуб сидить під шифером. Перевертаю і ставлю до льотка потрібного вулика. За пів-години мирно заходять вервечкою, як овечки. Приєднувати до однієї сім"ї не хочу , бо це буде дуже сильне підсилення і треба буде підставляти рамки з медом. Завтра побробую дати їм три рамки , а потім розселити до трьох вуликів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Palmir Опубликовано 17 июня, 2011 Share Опубликовано 17 июня, 2011 Перечитав тему, одну штуку не можу зрозуміти. Якщо є трутівки і в цю сім'ю підставити рамку з засівом, то потягнуть маточник чи ні? Якщо вони маточку не приймають, то й маточники не мали б тягнути? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 17 июня, 2011 Share Опубликовано 17 июня, 2011 Якщо вони маточку не приймають, то й маточники не мали б тягнути? ← Так і буде, не будуть тягнути,треба висипати за пасікою, на їх місце відводок. Повернуться тільки робочі бджоли, трутовок не пустять у вулик Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 19 июня, 2011 Share Опубликовано 19 июня, 2011 Доброго дня. У меня с одной семьей сложилась следующая ситуация: После неудачной попытки вывести матку (две молодые матки потерялись при облете), с контрольного засева были потянуты свещевые маточники.После выхода молодой матки в улье появился трутовый засев. По сколку улей был слабым и не было времени с ним возится, я оставил все как есть, чтобы посмотреть на смерть трутовой семьи. Но через три недели улей все-же жил и пчелы работали, носили пыльцу. После осмотра был обнаружен нормальный печатный расплод рядом с трутовочным, так-же и засев-четкие ровные рядочки яиц, а сдругой стороны рамки-будто муха яиц наложила по пять штук в ячейке. Неужели матка сеет в одном улье с трутовками? Заранее благодарен за ответы. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yochik71 Опубликовано 20 июня, 2011 Share Опубликовано 20 июня, 2011 Неужели матка сеет в одном улье с трутовками? ? Буває що і молода матка з переляку по декілька яець в комірку кладе. поспостерігайте, повинно наладитись. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Панас Опубликовано 20 июня, 2011 Share Опубликовано 20 июня, 2011 А де вони висять? Та в принципі це не суттєво. Вважаю, що Ви трохи невірно зробили, що розсипаєте бджіл. Матки то немає. Вони сироти на всі 100. А тому сміло всю ту бороду кладіть на дошку, а дошку до льотка будь-якого вулика. Якщо не зайдуть, то можете мене на весь Форум обсміяти. До речі, я так і з трутневою сім"єю роблю. Висипаю на дошку (щоб на цеглинах стояла) або краще на шифер, що просто лежить на землі (вулик зрозуміло забрати). За тиждень приїжджаю на пасіку. Клуб сидить під шифером. Перевертаю і ставлю до льотка потрібного вулика. За пів-години мирно заходять вервечкою, як овечки. ? Вирушував трутівку, Бджоли сіли клубком на край сусіднього вулика. Підігнав їх димком і всі вони тихой спокійно зайшли всередину. Ніякої бійки чи чогось подібного. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 24 июня, 2011 Share Опубликовано 24 июня, 2011 І я витрусив трутівку. Скористався способом який описав владек з деякою модифікацією. До речі, я так і з трутневою сім"єю роблю. Висипаю на дошку (щоб на цеглинах стояла) або краще на шифер, що просто лежить на землі (вулик зрозуміло забрати). За тиждень приїжджаю на пасіку. Клуб сидить під шифером. Перевертаю і ставлю до льотка потрібного вулика. За пів-години мирно заходять вервечкою, як овечки. ? Всіх бджіл з рамками у ящик, вулик всторону, на кілки хвилю шиферу. Витрусив 10 метрів перед вуликом. За пів години частина просилася до сусідньої сім`ї а решта зсісись як рій на шифері. Потім шифер до льотка відводка який обсідав три рамки попередньо підставив туди 5 рамок. За 10 хвилин всі без бійки зайшли всередину. На другий день оглянув відводок все в нормі всі рамки зайняті і місця нема підставити ще.( відводок у ящику на 8 рамок) Матка працює. Пилок носять. Поступово відводок пересуну на місце трутівки і заселю у звільнений вулик. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 27 июня, 2011 Share Опубликовано 27 июня, 2011 'Cfif' '19.6.2011, 12:19' Доброго дня. У меня с одной семьей сложилась следующая ситуация: После неудачной попытки вывести матку (две молодые матки потерялись при облете), с контрольного засева были потянуты свещевые маточники.После выхода молодой матки в улье появился трутовый засев. По сколку улей был слабым и не было времени с ним возится, я оставил все как есть, чтобы посмотреть на смерть трутовой семьи. Но через три недели улей все-же жил и пчелы работали, носили пыльцу. После осмотра был обнаружен нормальный печатный расплод рядом с трутовочным, так-же и засев-четкие ровные рядочки яиц, а сдругой стороны рамки-будто муха яиц наложила по пять штук в ячейке. Неужели матка сеет в одном улье с трутовками? Заранее благодарен за ответы. Саме так і є, матка сіє разом із трутовками. Прочитав цю тему і побачив, що дехто не розуміє, що таке трутовка. Вважають, що це якась одна або декілька бджіл, що вікладають яєчка. Найчастіша порада, яку всі дають - винести в поле і витрусити. Мовляв трутовки не повернуться, або бджоли їх не пустять, якщо підставити іншу сім'ю. Скажіть, яким чином бджоли розрізнять їх? Все пояснюється біологією бджоли. Це теж самочка, як і матка і кожна бджола має ту ж саму будову, в тому числі і яєчники. Просто вони пригнічені, не працюють, поки у вулику є матка, бо вона виділяє особливий гормон, який це робить. Бджоли злизують його і не можуть сіяти. Якщо матка зникає, то і нема дії цього обмежувача. Тому через деякий час у бджіл виникає природня можливість відкладати яєчка (звичайно, незапліднені). Що вони і роблять, спочатку одиниці, потім більше, а пізніше це можуть робити ВСІ бджоли! Дієвим є лише один метод, який описується на форумі у різних модифікаціях. Його суть у кількадобовому утримуванні в стані рою. Я називаю це шоковою терапією. Допомагало завжди. Якщо сім'я зайшла в глибокий трутовочний стан, витрушуємо бджіл у вулик(якщо є місце), або перед вуликом(чимось застелити), забираємо всі рамки ПОВНІСТЮ, ставимо голі рамки, залишаємо не менше як на три доби, щоб вони зрозуміли - їхнє діло - труба. Потім ставимо порожню суш, одну рамочку з розплодом і печатаний маточник. А далі за сценарієм... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 28 июня, 2011 Share Опубликовано 28 июня, 2011 Саме так і є, матка сіє разом із трутовками. ? Не встречал такого , матка может ложить горбатый рас плод , а вот с трутовками Вы сами себе палки в колёса ставите Все пояснюється біологією бджоли. Це теж самочка, як і матка і кожна бджола має ту ж саму будову, в тому числі і яєчники. Просто вони пригнічені, не працюють, поки у вулику є матка, бо вона виділяє особливий гормон, який це робить. Бджоли злизують його і не можуть сіяти. Якщо матка зникає, то і нема дії цього обмежувача. ? Так что когда матка появляется пчёлы трутовки исчезают если конечно не убьют матку Проверенно пере проверенно , выносишь пчёл с пасеки подальше вытряхиваем на покрывало всех пчёл , горбатый рас плод убираем , на место старого улья ставишь новый , но можно и старый , только предварительно придать ему другой запах , в улей поставить рамочку с рас плодом и маткой плодной , для 100% принятия под колпачёк , вся лётная пчела возвращаясь на старое место и слыша другой запах идут как в гости , а трутовки не могут летать остаются на покрывале , вытряхиваем их с покрывала , семья в рабочем состоянии Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 29 июня, 2011 Share Опубликовано 29 июня, 2011 Не встречал такого , матка может ложить горбатый рас плод , а вот с трутовками opr06K94.gif ← Теж не чув про бджіл-трутівок в сім"ї з маткою... Феромон виділяє і матка-трутівка. Які підстави розвитку бджіл-трутівок? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 29 июня, 2011 Share Опубликовано 29 июня, 2011 Теж не чув про бджіл-трутівок в сім"ї з маткою... Феромон виділяє і матка-трутівка. Які підстави розвитку бджіл-трутівок? ? Я до последнего случая думал что если есть трутовки, то матки быть не может. Однако как показала практика-может. В моей семье (о которой я писал выше) трутовки начали сеять прямо перед выходом матки и пока она не облетелась сеяли довольно активно, но после облета матки и начала ее работы, сеять стали все меньше и меньше. И вот на конц сейчас в семье только нормальный расплод и одна жииирная матка. Я думаю что все дело в сроках и совпадениях, если бы матка вышла чуточку позже- она бы тогда вообще не вышла А если раньше, то трутовок бы не было. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 30 июня, 2011 Share Опубликовано 30 июня, 2011 Я думаю что все дело в сроках и совпадениях ← Цілком можливо. Буває, що і п'яний співає... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 30 июня, 2011 Share Опубликовано 30 июня, 2011 "Так что когда матка появляется пчёлы трутовки исчезают" І в мене таке було що маточник запечатаний а трутівка сіє повним ходом. Переживав щоб не розгризли маточник або не загубилась молода при обльоті. Все нормально матка велика червить . Але трутневий розплід потім годину вирізав щоб почистити рамки. Матку знайшов на крайній рамці яка засіяла дві рамки де не було багато трутневого розплоду і переніс напроти льотка і ізолював на п'ятьох рамках двома вощинами збоків. На тиждень хватає ізолювати від других рамок а в решту гнізда носять мед і без розплоду викачую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yochik71 Опубликовано 1 июля, 2011 Share Опубликовано 1 июля, 2011 Маю такий досвід. При перегляді знайшов сім*ю без матки. Трутівки вже почали сіяти. Саме у іншій сім*ї запечатали маточники, які робив переносом китайським шпателем. Думаю, чого трутівки гулятимуть??? Підставив кілька запечатаних маточників у клітинках Титова. коли матки вилупились, наробив відводків, а одну заліпив вощиною і проколов дірочки. Сім*я її випустила, прийняла, вже сіє. Всеж проще ніж витрушувати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 3 июля, 2011 Share Опубликовано 3 июля, 2011 Всеж проще ніж витрушувати. ← Не завжди таке спрацювує. На пізній стадії така сім"я і маточників не сприймає - розгризають. Але тут є нюанс - кажуть що матку в маточнику бджоли не вбивають, а тільки матка що скоріше вийшла. Тож якщо матка в маточнику була вже зріла, то може це спрацювало. А матку в маточник плідну ставили? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 июля, 2011 Share Опубликовано 3 июля, 2011 ромео,27.6.2011, 22:09 Саме так і є, матка сіє разом із трутовкам 'blek-269' '28.6.2011, 7:45' Не встречал такого , матка может ложить горбатый рас плод , а вот с трутовками Вы сами себе палки в колёса ставите Говорю те, що бачив на власні очі. Після прийняття маточника, трутовки відкладали розплід аж до спаровування матки. І навіть ще далі, коли матка вже сіяла і був печатаний розплід. Отак у центрі нормальний розплід, а кругом трутовочний, який мусив вирізати. З часом трутівки сіяли все менше і менше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 3 июля, 2011 Share Опубликовано 3 июля, 2011 ромео,27.6.2011, 22:09 Саме так і є, матка сіє разом із трутовкам 'blek-269' '28.6.2011, 7:45' Не встречал такого , матка может ложить горбатый рас плод , а вот с трутовками Вы сами себе палки в колёса ставите Говорю те, що бачив на власні очі. Після прийняття маточника, трутовки відкладали розплід аж до спаровування матки. І навіть ще далі, коли матка вже сіяла і був печатаний розплід. Отак у центрі нормальний розплід, а кругом трутовочний, який мусив вирізати. З часом трутівки сіяли все менше і менше. Что могу сказать не видел я того , конечно природа это загадка , но когда в семье матка ,кормилицы переключаются на матку , а трутовок изгоняют из улья или они исправляются , конечно я эксперименты не ставил такие , жалко время , да и пчёлок , сразу стараюсь исправить Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
frunzov Опубликовано 5 июля, 2011 Share Опубликовано 5 июля, 2011 10.06.2011 року на печатних маточниках сформував відводок (1 кормова, 4 печатний розплід, 3 маточника). Огляд 25.06.11 та 04.07.11 матки чи засіву не виявив. Підскажіть чи струтніла вже сімя, і чи можна їм підкласти відкритий часів чи матку (я новачок з таким ще не зустрічався.) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 5 июля, 2011 Share Опубликовано 5 июля, 2011 10.06.2011 року на печатних маточниках сформував відводок (1 кормова, 4 печатний розплід, 3 маточника). Огляд 25.06.11 та 04.07.11 матки чи засіву не виявив. Підскажіть чи струтніла вже сімя, і чи можна їм підкласти відкритий часів чи матку (я новачок з таким ще не зустрічався.) Ещё не доложна судя по записям , а для контроля подставте одно дневный засев , если потянут маточники значит матки нет Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
surovyj Опубликовано 5 июля, 2011 Share Опубликовано 5 июля, 2011 Говорю те, що бачив на власні очі. Після прийняття маточника, трутовки відкладали розплід аж до спаровування матки. І навіть ще далі, коли матка вже сіяла і був печатаний розплід. Отак у центрі нормальний розплід, а кругом трутовочний, який мусив вирізати. З часом трутівки сіяли все менше і менше. ? І я помічав таке, мабуть феромони неплідної матки недостатньо діють на трутовок (в плані атрофування яєчників)... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 5 июля, 2011 Share Опубликовано 5 июля, 2011 10.06.2011 року на печатних маточниках сформував відводок (1 кормова, 4 печатний розплід, 3 маточника). Огляд 25.06.11 та 04.07.11 матки чи засіву не виявив. Підскажіть чи струтніла вже сімя, і чи можна їм підкласти відкритий часів чи матку (я новачок з таким ще не зустрічався.) Ещё не доложна судя по записям , а для контроля подставте одно дневный засев , если потянут маточники значит матки нет а не можуть матку "завалити", коли вона ще не червить а їм підставити чужий засів? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.