Перейти к содержанию

ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

pav

Рекомендуемые сообщения

Ну и кого же мне слушать :dntknw: ? Но всё равно всем спасибо, буду сам думать :hi: .

Объединять собираюсь через газету

Этого делать не нужно. Предлагаю улей убрать, пчел из него вытряхнуть - пусть разлетаются сами по пасеке и просятся в другие семьи. :IMHO1:
Поддерживаю - никаких соединений через газету - высыпайте на траву и убирайте улей - пчёлы не пропадут, разлетятся по соседним. Только чтобы не в холодную погоду или на ночь... :IMHO1:

Поддерживаю - никаких соединений через газету - высыпайте на траву и убирайте улей - пчёлы не пропадут, разлетятся по соседним. Только чтобы не в холодную погоду или на ночь... А если эта семья больная, то пускай по всей пасеке разносят? Соединяй и не бойся.

А если эта семья больная

Тогда надо лечить :)

А если эта семья больная, то пускай по всей пасеке разносят?

А кто диагноз поставил? Чем больна? Трутовочность - это ведь не болезнь..

Ну и кого же мне слушать ? Но всё равно всем спасибо, буду сам думать .

Дозвольте ще мої міркування: 1. Приєднуюсь до тих, хто застерігає від об"єднання через газету. Бо бджоли повинні знищити усіх трутівок, а їх може виявитись багато,деякі проскочать і стару матку уб"ють. 2. Отже кращий варіант висипати і нехай розлітаються. Та жаль втрачати сім"ю і ефект від такої операції "нульовий", бо мала кількість бджіл, що прийде у ваші вулики ніяк не підсилить сімей. 3. Тому пропоную Вам кращий варіант: Рамки забрати, бджіл стряхнути у вулик. Через добу (а може краще через дві доби) підгодувати 0,5л сиропу (через верхню годівничку, або через засіткований отвір у стельвій дощечці). Думаю, що на четверту добу ще раз підгодувати. Дивіться, щоб не тягнули вощину, бо у свіжезбудовані чарунки трутівки одразу кладуть яйця. Тому треба зривати таку "будову". А на 5 добу, коли трутівки пропадуть, вже сміло можете об"єднувати через газету (чи іншим чином). А це вже дасть добрий ефект, сім"я дійсно буде підсилена і ясно, що працюватиме краще. Минулого року у мене в цю пору сталося такаж ситуація. Робив я саме таким чином. Мушу сказати, сиділи вони тиждень. Не підгодовував і вощини не відтягли ані "грама". Правда погода була тепліша.

Правда погода була тепліша.

От з цього треба й починати!
Та жаль втрачати сім"ю і ефект від такої операції "нульовий", бо мала кількість бджіл, що прийде у ваші вулики ніяк не підсилить сімей.

Такоъ весни бджоли на пасіцы не розлетяться. Вони скупчаться біля найближчого вулика.

Ну що ж, буду витрушувати на траву, переконали. Дякую за поради.

Ну що ж, буду витрушувати на траву, переконали. Дякую за поради

Повідомте про результати! Удачі!

Ну що ж, буду витрушувати на траву, переконали. Дякую за поради.

Чекаємо добрих новин з цьго напрямку! Вдачі!

Чекаємо добрих новин з цьго напрямку! Вдачі! А каких вы добрых новын ждете? Для того чтобы высыпать семью в траву удача совсем не нужна. А вот если бы соединил, то с соединенной семьи можно было сделать ранний отводок.

Чекаємо добрих новин з цьго напрямку! Вдачі! А каких вы добрых новын ждете? Для того чтобы высыпать семью в траву удача совсем не нужна. А вот если бы соединил, то с соединенной семьи можно было сделать ранний отводок.

Коллега, Вы совершенно невнимательно прочитали предидущие сообщения! Извините, повторюсь. Почти наверняка пчелы из высыпанной Вами семьи вернутся на свое место и, не найдя улья, осядут на соседнем. Ваша задача попытаться проследить за реакцией двух семей, дымком подправить их путь к летку. Если не будет драки, пчела не пропадет, а усилит другую. Вот в чем удача ! У меня так получилось в апреле прошлого года!

Почти наверняка пчелы из высыпанной Вами семьи вернутся на свое место и, не найдя улья, осядут на соседнем. Ваша задача попытаться проследить за реакцией двух семей, дымком подправить их путь к летку. Если не будет драки, пчела не пропадет, а усилит другую. Вот в чем удача ! У меня так получилось в апреле прошлого года!
а що робити як почнеться "бойня", драка? - димом їх чи як, і це напевно під вечір треба робити? :dntknw:

ЯКраз при об"єднанні через газету велика ймовірність бойні. Висипані на траву бджоли бойні не влаштують - будуть проситися в найближчий вулик("рідний" вулик повинен бути подалі від свого місця), а особливо якщо перед тим їх проголодати, як пише Владек.

Висипані на траву бджоли бойні не влаштують - будуть проситися в найближчий вулик("рідний" вулик повинен бути подалі від свого місця)

І підставку для вулика винести геть теж не завадить.

Висипані на траву бджоли бойні не влаштують - будуть проситися в найближчий вулик("рідний" вулик повинен бути подалі від свого місця)

І підставку для вулика винести геть теж не завадить.
тоді під вечір взяти вулика, віднести на 10-15 метрів у поле, повитягувати рамки і повисипати, вулик закрити - і дивитись що воно буде :baby: - буде ж так добре...

тоді під вечір взяти вулика, віднести на 10-15 метрів у поле

Вечора чекати не обв"язково.

Значить так, учора годин в 11 дня я виніс вулик з трутовою сім"єю метрів на 20 з пасіки в садок і витрусив у траву. Бдоли розлетілися по всій пасіці, деякі почали летіти до інших вуликів ( бачив невелику бійку, потім біля прильотної дошки знайшов з 2 десятки мертвих бджіл), інші ж почали сідати на мене. Всілися і почали збиратися як рій у мене на спині (відчутя було таке, наче в мене там рюкзак). Жінка за допомогою димаря та гусячого крильця їх з мене позганяла, так вони привилися на абрикос, під яким я їх витрусював. Просиділи вони там до вечора. Під кінець дня суттєво похолодало і вони зібралися в клуб, як взимку. Жінка каже: "Шкода, пропадуть, давай зберемо їх". Приніс я пустий вулик, але не той в якому вони сиділи, а інший і зібрав їх туди. Посадив без рамок, льотки не відкривав, нехай днів 3 посидять без харчів, а там попробую потавити рамку з відкритим розплодом, подивимось що з цього вийде. Часу в мене зараз вистачає (сьогодні 1-й день у відпустці). Ось такий короткий звіт.

А если бы соединил через газету, то не имел бы этих проблем.

я знаю прием когда трутовый улей меняют с нормальным местами, предварительно заключив матку в клетку, ульи обмениваются летной пчелой, которая убивает трутовок в отрутневевшей семье

. Ось такий короткий звіт.

Ох шановний PSM, якби послухався більшості то і ....

:az:

Ну що ж, мудрі люди казали, що розумна людина вчиться на чужих помилках, а я на своїх :ae:

. Ось такий короткий звіт.

Ох шановний PSM, якби послухався більшості то і ....

:az:
Не об"єднував через газету і не мав проблем... ;):hi:

Через газету можно объединять, когда еще нет горбатого расплода, при его наличии - очень рискованно. :IMHO1:

• 1 month later...
Мій метод боротьби з трутовками простий - забираю всі рамки, закриваю льотки, тримаю так три дні. Потім повертаю рамки і підсажую молоду матку. Жодного збою за останні 8 років не було.
Підтримую. Сам так роблю. Тому що просто і ефективно. Але тримаю без рамок 5-6 днів. Через 2-3 дні треба переглядати, бо інколи відбудовують язики (маленькі) і в них трутівки кладуть яєчка. Тому язики треба зривати. :az:
а що ж вони ці 3 дні на дні вулика сидять???

• ДобровоЛ changed the title to ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...