Перейти к содержанию

ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

pav

Рекомендуемые сообщения

Підставить в трутовку 2,3 рамки откритого росплода бжола відтяне свіщиві маточники. Маточники удали і підсади матку. az.gif

Спитайто того чоловіка скільки разів він так робив? Фокус в тому, що якщо вже трутівки будуть сіяти, то маточників ніхто не потягне. Мало того, навіть підставлені маточники повигризають... :hi:
Я спитав того чоловіка як ви просили. Він виправляв таким способом всебе і влюдей не однократна з витрушуванням він сказав долампочки. З його слов. Підставляеш откритий росплод трутовка буде сіять але уже не так бжола буде заннята росплодом підставляеш маточник або любу матку безразниці не вийде з первого разу повторі ще раз. Ви можете не вірить я вірю йому я був в нього на пасікі. Не бачив всих медовеків тому точноко рахунку не скажу в нього не один точок ну до 100 нуклевусв бачив маток продае не тілки в Україні це його особиста пасіка.Працюе в інстітуті бжільництва та школі бжільництва.На базі школи е дослідна пасіка до 50 сімей.Переконувать вас і других не збираюсь в кожного своя думка.Собачитись нема бажання нізким.

Внас есть школа бжільництва ,дослідна пасіка і інститут бжильництва.Один з працівників інституту мині розповів як просто виправить сімю трутовку.Підставить в трутовку 2,3 рамки откритого росплода бжола відтяне свіщиві маточники. Маточники удали і підсади матку. :az:
А чи Ви поцікавились на якій посаді цей так би мовити "працівник". Може звичайний техпрацівник. Якщо викладач, то ОЙ ГОРЕ, ГОРЕ!!!
Тибя туда даже дворником невозмуть. :IMHO:Уважаемый господин :hi: не стоит так выражать свои эмоции, ознакомтесь пожалуйста С правилами, на первый раз :refery: предупреждение

А чи Ви поцікавились на якій посаді цей так би мовити "працівник". Може звичайний техпрацівник. Якщо викладач, то ОЙ ГОРЕ, ГОРЕ!!!
Тибя туда даже дворником невозмуть. :IMHO:
Перед Тією людиною вибачаюсь. А от Вас попросив би... Вже стало класикою на форумі: Я с Вами коз не пас. П.С. Я ж висловив просте припущення

з витрушуванням він сказав долампочки.

С этим не согласен высказыванием и действием . Делал не раз и прописывал . Как и Mapet --делал , только заместь старого улья ставишь другой , а если туда ещё и вставить отводок рамок на 4 , то приём обеспечен и чем сильнее тем лучше , делал и с колпачком , тут 100% исправление , в общем лампочка отпадает :hi:

Я спитав того чоловіка як ви просили.

Дивно, звичайно, але все може бути. В мене ні разу не тягнули. Напевно це від багатьох чинників залежить. А про витрушування я писав. Якщо витрусити і той самий вулик на місце поставити, то що може виправитися? А щодо Ромео, то Ви дарма так грубо. Видно що Ви не тільки Правила неуважно читаєте. Саме таким людям з вмінням аналізувати і конкретизувати інформацію в інституті б і працювати. Перед тим чоловіком Ромео, до речі, вибачився.

з витрушуванням він сказав долампочки.

С этим не согласен высказыванием и действием . Делал не раз и прописывал . Как и Mapet --делал , только заместь старого улья ставишь другой , а если туда ещё и вставить отводок рамок на 4 , то приём обеспечен и чем сильнее тем лучше , делал и с колпачком , тут 100% исправление , в общем лампочка отпадает :hi:
Нема підстави Вам не довіряти. А як же тоді ось це: Не № 23 Не исправляйте семью - трутовку, вытряхивая пчел пост #57

Нема підстави Вам не довіряти. А як же тоді ось це: Не № 23 Не исправляйте семью - трутовку, вытряхивая пчел пост #57

Я исхожу со своего примера (опыта) :ah: Пробовал делать и так как
Підставить в трутовку 2,3 рамки откритого росплода бжола відтяне свіщиві маточники. Маточники удали і підсади матку

Вот тут хорошего у меня не получилось , только время потерял . Маточники разгрызли , матка с облёта не прилетела , в общем трата времени . Даём отводок с плодной маткой , под колпачёк или с опрыскиванием ( как кому нравится ) , а трутовку высыпаем , вся лётная пчела прилетает на старое место и не слыша своего запаха просится в гости ( идут как гости ) , те что не могут летать и есть трутовки остаются на месте . Конечно не часто делаю так как слежу за этим , но бывало раза 4 :ah::hi: Способов много есть

Не тратьте времени на исправление семьи с трутовками. Себе будет дороже. От любой другой семьи сделайте отводок, если Вам нужно количество семей. Вариантов много, но смысл должен быть один. Пчелы должны работать по назначению, и где они это делают ( в какой семье) Вам какая разница. Пока 5-6 дней Вы будете проводить эксперименты, не зная конечного результата, эти пчелы ( фактически не участвующие в выкармливании расплода ) в другой (других) семье 5 дн. Х 1 500 яиц = 7 500 пчелок подготовят себе смену, или отработают на мед. :IMHO1:

Переконувать вас і других не збираюсь в кожного своя думка.Собачитись нема бажання нізким.
Ви будете здивовані, але ми зібрались тут якраз для цієї справи - подискутувати (по Вашому - пособачитись). Бо саме в "споре рождается истина". І кожному треба бути відкритим для прийняття або хоча б розуміння позиції опонента. :IMHO1:
Не тратьте времени на исправление семьи с трутовками. Себе будет дороже. От любой другой семьи сделайте отводок, если Вам нужно количество семей. Вариантов много, но смысл должен быть один. Пчелы должны работать по назначению, и где они это делают ( в какой семье) Вам какая разница. Пока 5-6 дней Вы будете проводить эксперименты, не зная конечного результата, эти пчелы ( фактически не участвующие в выкармливании расплода ) в другой (других) семье 5 дн. Х 1 500 яиц = 7 500 пчелок подготовят себе смену, или отработают на мед. :IMHO1:
Так можна розмірковувати, якщо мати кілька десятків вуликів. Тоді "отряд не заметит потери бойца". Коли ж кількість іде одиницями та ще й така біда трапилась із сильною сім'єю, то гріх не поборотися.

Фокус в тому, що якщо вже трутівки будуть сіяти, то маточників ніхто не потягне.

В своей практике один раз таким способом восстанавливал отводок, в котором не прижилась матка, на на славу хозяйничали трутовки! Маток не принимали... На вытряхивание в кущах никак не реагировали!!! Постановка открытого самого молодого расплода в трутовочную семью провоцирует пчел расходовать молочко на выкармливание личинок, следствием чего является угнетение развития яичников... Когда потянули маточники - сорвал их и подставил маточник "на выходе". Всё получилось великолепным образом!
Если посчитать деньги (время) надо присоединять.

Так точно! :smile: Но сын ошибок трудных, опыт который! Только так и наберёшься :IMHO1: P.S. у Комиссара есть где-то об этом...
Ми з братом на брата пасікі таким способом з підставкой откритого росплода справили сімю спервого разу без проблем можливо все залежить від часу.

Тибя туда даже дворником невозмуть. :IMHO:
Перед Тією людиною вибачаюсь. А от Вас попросив би... Вже стало класикою на форумі: Я с Вами коз не пас. П.С. Я ж висловив просте припущення
Пане ромео в інший раз щоб зробити припущення спочатку розпитайте. Щоб було чисто потрібно не прибирати а не смітити. Нацому давайте похороним цей випадок і як казав кіт леополд давайте жить дружно. ХАЙ ГУДУТЬ ВАШІ БЖОЛИ.

Минулого року 2011 зіткнувся з такою проблемою в одній ячейкі сота, було заложено від 3х до 6ти яєць, це може бути трутівка??? Так як матки я в цій сімї не знайшов! Дякую :hi:

Я исхожу со своего примера (опыта) :ah: Пробовал делать и так как
Підставить в трутовку 2,3 рамки откритого росплода бжола відтяне свіщиві маточники. Маточники удали і підсади матку

Вот тут хорошего у меня не получилось , только время потерял . Маточники разгрызли , матка с облёта не прилетела , в общем трата времени . Даём отводок с плодной маткой , под колпачёк или с опрыскиванием ( как кому нравится ) , а трутовку высыпаем , вся лётная пчела прилетает на старое место и не слыша своего запаха просится в гости ( идут как гости ) , те что не могут летать и есть трутовки остаются на месте . Конечно не часто делаю так как слежу за этим , но бывало раза 4 :ah::hi: Способов много есть
Старенький дідок в котрого 40років практики доречі він мене вчив,уче і буде вчити дай боже йому здоровя поки житеме. Нащот трутівок дід мені каже немайся дурю вона тобі не нужна ця сімя. Закрий льотки ростели клийонку витруси бжолу. Бжола розлититься по інших сімях. Велике прохання відвідати ЦЮ тему про цитування, а ТУТ потреннуватися цитувати виділений фрагмент. Адм.

Закрий льотки ростели клийонку витруси бжолу. Бжола розлититься по інших сімях.

Що означає стаж, людина знає що каже. Підтримую дідика на всі сто. Здоров`я таким людям, тай віку довгого.

Минулого року 2011 зіткнувся з такою проблемою в одній ячейкі сота, було заложено від 3х до 6ти яєць, це може бути трутівка??? Так як матки я в цій сімї не знайшов! Дякую :hi:
цілком можливо... я мав 2 випадки такого... в одному то був слабенький відводок на плідній матці котра в сім"ї досить гарно працювала... а в іншому випадку якраз і трутівка працювала, тоді, в перший рік пасічникування я вирішив що то будуть з того бджоли а не трутні... :umora: та коли зрозумів то все вирішив вирізати і підсадити куплену матку... підсаджував через ковпачок і все вдалося... це в мене поки що єдина трутівка а тому дивно чути що так важко виправляти, бо в мене це вдалося одразу... хоч зараз мабуть побоявся би за матку в такій сімейці.... :hi:

Закрий льотки ростели клийонку витруси бжолу.

Що означає стаж, людина знає що каже. Підтримую дідика на всі сто. Здоров`я таким людям, тай віку довгого.

Объясните пожалуйста :dntknw: что это будет ( закрыть летки , а если не закрыть а убрать улей , то что изменится ) и причём стаж :ah:

причём стаж

Притому що людина, за роки праці з бджолами, перепробувала різні методи боротьби з трутівками. Чи для вас стаж, нічого не означає. :ah:
закрыть летки , а если не закрыть а убрать улей , то что изменится )

Ще буде краще, тільки мова ішла про старого діда. І незнати чи було кому йому допомогти. :dntknw: а сам міг і несправитись. Всяке буває.

Притому що людина, за роки праці з бджолами, перепробувала різні методи боротьби з трутівками. Чи для вас стаж, нічого не означає.

Стаж это хорошо и что то за ученик что не привзойдёт учителя . ЛИРИКА Честно скажу сейчас так бы не сделал , хотя один раз делал и то весной так как не имел запасных маток , а ходить искать это безнадёга , хотя когда не надо предлагают . А по теме что мешает подставить пару рамок с плодной маткой , чем высыпать и терять некоторую часть пчёл :ah: , времени не так уж и много заберёт и количество останется :hi:

Честно скажу сейчас так бы не сделал , хотя один раз делал и то весной так как не имел запасных маток , а ходить искать это безнадёга , хотя когда не надо предлагают . А по теме что мешает подставить пару рамок с плодной маткой , чем высыпать и терять некоторую часть пчёл :ah: , времени не так уж и много заберёт и количество останется :hi:
100% особенно когда речь идет о сильной семье от чего бы не сделать попытку выправить? махнуть рукой и вытряхнуть всегда успеется, мы, любители со стажем в несколько лет, выправили этим летом сеющую трутовку (результат потери матки при качке) которая занимала два корпуса 10-и рамочных на 300 + третий медовый, так еще успели с нее позднего подсолнуха качнуть, конечно когда речь идет о отводке или слабенькой семейке то смысла нет

Махнути рукою на трутівку можна лише у двох випадках: від безнадёги, або коли шкурка вичинки не коштує. В інших випадках - нерозумно.

В 2009г. струтилась хорошая семья :dntknw: ... Убрал все рамки из семьи, в клеточке Титова, на проволке под потолочинами укрепил плоднуую матку. В таком состоянии выдержал семью сутки(хотя рекомендуют 2-3 суток). После этого подставил сушь и осторожно выпустил матку. Так исправил "трутовую" семью. :hi:

В 2009г. струтилась хорошая семья ... Убрал все рамки из семьи, в клеточке Титова, на проволке под потолочинами укрепил плоднуую матку. В таком состоянии выдержал семью сутки(хотя рекомендуют 2-3 суток). После этого подставил сушь и осторожно выпустил матку. Так исправил "трутовую" семью.

Про такий метод ще нечув. Буду пробуват, неприведи господи.

цілком можливо... я мав 2 випадки такого... в одному то був слабенький відводок на плідній матці котра в сім"ї досить гарно працювала... а в іншому випадку якраз і трутівка працювала, тоді, в перший рік пасічникування я вирішив що то будуть з того бджоли а не трутні... :umora: та коли зрозумів то все вирішив вирізати і підсадити куплену матку... підсаджував через ковпачок і все вдалося... це в мене поки що єдина трутівка а тому дивно чути що так важко виправляти, бо в мене це вдалося одразу... хоч зараз мабуть побоявся би за матку в такій сімейці.... :hi:
Випадки бувають різні але намою думку вам круто повезло. :wave:

Закрий льотки ростели клийонку витруси бжолу.

Объясните пожалуйста :dntknw: что это будет ( закрыть летки , а если не закрыть а убрать улей , то что изменится ) и причём стаж :ah:
Поясніть будласка вчому різниця закрить льотки або забрати вулик я гадаю гезультат буде оденаковий. :hi:

Притому що людина, за роки праці з бджолами, перепробувала різні методи боротьби з трутівками. Чи для вас стаж, нічого не означає.

Стаж это хорошо и что то за ученик что не привзойдёт учителя . ЛИРИКА Честно скажу сейчас так бы не сделал , хотя один раз делал и то весной так как не имел запасных маток , а ходить искать это безнадёга , хотя когда не надо предлагают . А по теме что мешает подставить пару рамок с плодной маткой , чем высыпать и терять некоторую часть пчёл :ah: , времени не так уж и много заберёт и количество останется :hi:
Я гадаю ви праві пробувати виправити потрібно якщо пасічник мае вільний час а висипати можна вспіть всігда.

• ДобровоЛ changed the title to ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...