Петрович 49 Опубликовано 15 февраля, 2016 Share Опубликовано 15 февраля, 2016 Земляче АТВ, не знаю, чи маю право на коментар, бо Ви мене не просили. Та все ж... 7 часов назад, АТВ сказал: Так же семья отрутневела. Отнес пчел в сторону-вітрусил. Витрушування має сенс на початковій стадії хвороби і тоді коли сім"я вибраковується. Впросяться до сусідніх вуликів бджоли, які ще не знають свого. Інша частина повернеться на старе місце. Якщо Ви мали на меті зберегти сім"ю - то були шкідливі рухи. Бо молодь залетіла куди попало, і Вам довелося "стариків нагинати". 8 часов назад, АТВ сказал: В улье убрал все рамки. Дело біло в конце августа. Просидели пчелі на голодном пайке 3 дня, Якщр льоток відкритий, а в природі є хоч якийсь взяток, то 3 дні мало. Могли кормитися, ще й язики відтягувати щоб відкладати яйця. 8 часов назад, АТВ сказал: Матку приняли но и трутовки не угомонились, Мало сплинуло часу. Процес йшов повільно, але в потрібному напрямку. Розумію - осінь на носі, сім"я виховує трутів, втрачає силу, невтішний прогноз. 9 часов назад, АТВ сказал: Я матку поместил в клеточку и опять убрал все рамки. Таким чином Ви зменшили вплив матки (розповсюдження її запахів) і зруйнували зачатки благополуччя. 9 часов назад, АТВ сказал: ссыпал остатки в соседнюю семью Надійніше, як на мій погляд, не струшувати, а змусити бджіл трутової сім"ї впрошуватись. 9 часов назад, АТВ сказал: Вот так и пошли в зиму. Не дивились після того? Пішли в цю зиму, що триває? PS: Всім раджу заглянути в тему про "наскокове" бджільництво - "Пасечникам выходного дня". Там в травні минулого року я зібрав надбання точківців про бджіл-трутовок і виклав в стислій формі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Шулянский Александр Опубликовано 8 апреля, 2016 Share Опубликовано 8 апреля, 2016 Только что, Бджолопотам сказал: - типу як пасічник мертву матку голкою прикріпив до стільника - І для виправлення трутневої сімї там використовувався цей метод , Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 9 апреля, 2016 Share Опубликовано 9 апреля, 2016 В 08.04.2016в08:11, Шулянский Александр сказал: І для виправлення трутневої сімї там використовувався цей метод , Исправляю трутовку за два часа если она того стоит нахожу самую сильную семю и меняю их местами в пик лета и даю матку плодную в клетке через 2 часа чистота трутовок как ветром с дуло а на второй день даю возможность выпустить матку семе . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 9 апреля, 2016 Share Опубликовано 9 апреля, 2016 1 час назад, tolik2362 сказал: Исправляю трутовку за два часа если она того стоит нахожу самую сильную семю и меняю их местами в пик лета и даю матку плодную в клетке через 2 часа чистота трутовок как ветром с дуло а на второй день даю возможность выпустить матку семе . Я без танцев с бубном и тяганием по пасеке ульев Струсил пчёл в их же улей ,продержал двое суток без суши Дал матку в клеточке, подвязав проволочкой к подкрышнику. Через сутки дал возможность выпустить матку пчёлам ,через канди .Через сутки сушь с сотохранилища и всё .Почти безотказно работает 12 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 10 апреля, 2016 Share Опубликовано 10 апреля, 2016 20 часа назад, Мико сказал: продержал двое суток без суши В мене за два дні таких язиків натягують і засівають яйцями........ Навіть за добу. Хіба вулика закрити і занести в підвал, тоді може ефект бути 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Брониславович Опубликовано 10 апреля, 2016 Share Опубликовано 10 апреля, 2016 Исправлять семью трутовку - напрасная трата времени , вытрусил и забыл, нормальные пчелы зайдут в соседние улья и будут работать, трутовок перебьют. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 2 июля, 2016 Share Опубликовано 2 июля, 2016 В 10.04.2016 в 13:30, Бджолопотам сказал: В мене за два дні таких язиків натягують і засівають яйцями........ Навіть за добу. Хіба вулика закрити і занести в підвал, тоді може ефект бути У мене з цьогорiчною погодою шiсть виховательок зтрутнiвiли В 10.04.2016 в 14:41, Брониславович сказал: Исправлять семью трутовку - напрасная трата времени , вытрусил и забыл, И вытрусил и забыл не смог позволить себе Тому всi iх виправив Ось шо отримав пiсля тридобового витримування без рамок . Всi язики з бджолиною комiркою, з бiлого воску i жодного яйця вiдкладеного бджолами -трутiвками Натягали меду i пилку Зараз вони будують нуковi рамки ,для сiмей донорiв 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 2 июля, 2016 Share Опубликовано 2 июля, 2016 Цього року у мене те ж була трутів. Всю бджолу витрусив, забрав частину рамок і поставив в бігуді молоду матку заклеєну гарно воском, думаю розгризуть і прикончать, на цьому про сім'ю забув на 3 тижні.А це думаю гляну, а у них вже все в нормі, молода сіє на повну. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Захар58 Опубликовано 2 июля, 2016 Share Опубликовано 2 июля, 2016 В 9 апреля 2016 г. в 17:57, Мико сказал: Струсил пчёл в их же улей ,продержал двое суток без суши Дал матку в клеточке, подвязав проволочкой к подкрышнику. Через сутки дал возможность выпустить матку пчёлам ,через канди .Через сутки сушь с сотохранилища и всё .Почти безотказно работает В прошлом году по приезду с кочевки обнаружил 5 семей трутовок.Матки бакфаста были в нуках.Решил попробовать исправить Короче, сделал все один в один как у Мико,только продержал на голом гнезде не 2, а 3 суток .Дело было в начале сентября так что никто ничего уже не строил.На четвертые сутки дал их же рамки кроме расплодных и возможность пчелам выпустить маток через канди.Матки червили весь сентябрь и октябрь.В начале ноября пополнил кормовые запасы медовыми рамками.Все благополучно перезимовали.Сейчас на уровне лучших семей.Итог,метод рабочий(при наличии плодных маток) и теперь В 10 апреля 2016 г. в 15:41, Брониславович сказал: вытрусил и забыл как то рука не поднимается. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Митяй Опубликовано 11 июля, 2016 Share Опубликовано 11 июля, 2016 Исправлял трутовую семью матку приняли усадил на голую вощину матка начала сеять но,пчелы не хотят греть яйца в сврю очередь греют яйца тпутовки.Почему так яйца засихают в ячейках,а пчела на идет на обогрев и кормления????? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Митяй Опубликовано 14 июля, 2016 Share Опубликовано 14 июля, 2016 Господа знающие подскажите как быть! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 июля, 2016 Share Опубликовано 14 июля, 2016 В 11.07.2016 в 22:22, Митяй сказал: Исправлял трутовую семью матку приняли усадил на голую вощину матка начала сеять но,пчелы не хотят греть яйца в сврю очередь греют яйца тпутовки.Почему так яйца засихают в ячейках,а пчела на идет на обогрев и кормления????? Дайте рамочку розплоду на виході і рамочку відкритого... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Митяй Опубликовано 14 июля, 2016 Share Опубликовано 14 июля, 2016 Ставил открытый не обогревают вылазят с летка и ни чево не делают,как они будут греть если они не хотят яйцо на молочко ложить? Самое интересное то что ето против всех правил я не понимаю этих пчел какието революционеры в мире пчел Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сусідович Опубликовано 18 сентября, 2018 Share Опубликовано 18 сентября, 2018 Передивився вулики, забирав полоски варостоп, одна сімя розчарувала - горбатий розплід і не запечатаний маточник. це літній чужий рій, матка була стара, зараз виникла дилема - чи обєднувати зі слабкою сімейкою, чи купувати і міняти матку. запитую, тому що ніколи раніше з такою проблемою не зустрічався. Що порадите, панове пасічники. зараз ця сімейка на 8 рамках дадана. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 18 сентября, 2018 Share Опубликовано 18 сентября, 2018 15 хвилин тому, Сусідович сказав: Передивився вулики, забирав полоски варостоп, одна сімя розчарувала - горбатий розплід і не запечатаний маточник. це літній чужий рій, матка була стара, зараз виникла дилема - чи обєднувати зі слабкою сімейкою, чи купувати і міняти матку. запитую, тому що ніколи раніше з такою проблемою не зустрічався. Що порадите, панове пасічники. зараз ця сімейка на 8 рамках дадана. В першу чергу вияснити, горбатий розплід сіє матка чи бджоли-трутовки. Якщо матка, її можна замінити, якщо ж бджоли- трутовки, матку підсадити може бути досить проблемно. Матка з маточника вийде, але на обліт я б нерозраховував, трутня вже давно повиганяли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pchel Опубликовано 18 сентября, 2018 Share Опубликовано 18 сентября, 2018 27 хвилин тому, davolodya сказав: якщо ж бджоли- трутовки, матку підсадити може бути досить проблемно. Я в таких випадках даю в льоток димку, трішки почекаю поки бджоли наберуть меду в зобики і струшую бджіл з рамок. Всі рамки з вулика забираю. Кладу заставну дошку як потолочину. Підвішую матку в кліточці. І залишаю на 2-3 дні. Через 2-3 дні, десь до обіду, піднімаю заставну якщо там бджоли потягли "язики", а вони їх завжди тягнуть сміло випускаю матку. Ввечері повертаю рамки. Поки, що "проколів" небуло ні разу. Обіцяють ще з недільку тепла, можна встигнути. тут матку давав в шприцу. 10 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 23 июня, 2020 Share Опубликовано 23 июня, 2020 Доброго всем здоровья! В семье была попытка тихой смены матки. Второй раз с весны. В первый раз видел только один уже запечатанный маточник. Потом была непогода. Долго не проверял. Сейчас - остатки нескольких маточников (в основном по краям рамки). С одного явно матка вышла, остальные - пробиты. Но! Остается старая матка (меченная мной в прошлом году). Очень мало суточного расплода, и весь - уложен не по правилам. Яйца прикреплены не по центру, а сбоку ячеек. Я так понимаю, из-за непогоды молодая матка просто не облетелась/не вернулась? Тогда вопрос - кто сеет? Старая матка, которую хотели заменить? Или появились пчелы-трутовки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 24 июня, 2020 Share Опубликовано 24 июня, 2020 Навряд що за наявності староі з"являться робочі трутівки. Мабуть стара струтевіла. Таке у мене бувало і не один раз. Пропоную вирішення: знищуєш стару, підставляєш яйця для закладки свищів, а далі можна або кращий залишити або додати маточник, неплідку, плідну. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Baton Опубликовано 30 июня, 2023 Share Опубликовано 30 июня, 2023 Доброго дня шановне панство. Тему десь бачив, але не знайду зараз, тому прошу вибачення і задам питання тут. Отже: сім'я трутовка.Все як завжди в усих настановах витрусив за метрів 15, вулик без рамок, матка плодна в кліточці на дротинці. Пішла 4 доба ніхто язик не будує, висять думають....Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 30 июня, 2023 Share Опубликовано 30 июня, 2023 1 час назад, Baton сказал: Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради. Витрусіть їх к бісу. Соберіть по сім'ям (яких у вас вистачає), по рамці печатки на виході(скільки душа забажає) і дайте туди ту плідну матку. Не бийте голову собі тими трутовками. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Baton Опубликовано 30 июня, 2023 Share Опубликовано 30 июня, 2023 Боюся щоб не розбили сусідів, сім'я досить потужна(була). Мав практику з об'єднання двох відводків(один отрутнівілий).В результаті лишився обох, сильна бійка та мінус нормальна матка. А так я б не проти.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 июня, 2023 Share Опубликовано 30 июня, 2023 42 хвилини тому, Олександр С. сказав: Витрусіть їх к бісу. Соберіть по сім'ям (яких у вас вистачає), по рамці печатки на виході(скільки душа забажає) і дайте туди ту плідну матку. Не бийте голову собі тими трутовками. Так і є! Краще не порадиш. 2 години тому, Baton сказав: Що порадите робити далі? Витрусити і забути! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
RomanT Опубликовано 30 июня, 2023 Share Опубликовано 30 июня, 2023 2 години тому, Baton сказав: Доброго дня шановне панство. Тему десь бачив, але не знайду зараз, тому прошу вибачення і задам питання тут. Отже: сім'я трутовка.Все як завжди в усих настановах витрусив за метрів 15, вулик без рамок, матка плодна в кліточці на дротинці. Пішла 4 доба ніхто язик не будує, висять думають....Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради. Якщо є ройові маточники, то дайте відразу шт хоч і 10 іще і пару рамок відкритого розплоду і забудьте про них поки молода матка не почне сіяти, от і все, і непотрібно нікого витрушувати. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 июля, 2023 Share Опубликовано 1 июля, 2023 8 годин тому, Baton сказав: Боюся щоб не розбили сусідів, сім'я досить потужна(була). Мав практику з об'єднання двох відводків(один отрутнівілий).В результаті лишився обох, сильна бійка та мінус нормальна матка. А так я б не проти.... Розплоду відкритого туди скільки обсісти можуть + 1 рамку на виході. Матку під ковпак на розплід, що виходить. І хай ще день-два посидить щоб свита сформувалась. Далі випускаєте і забуваєте за той вулик до осені. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
RomanT Опубликовано 1 июля, 2023 Share Опубликовано 1 июля, 2023 Можна і так. Спочатку матка буде навіть з трутовками сіять, перегидять рамки, але поступово все буде гаразд. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.