Перейти к содержанию

ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

pav

Рекомендуемые сообщения

Земляче АТВ, не знаю, чи маю право  на коментар, бо Ви мене не просили. Та все ж...

7 часов назад, АТВ сказал:

Так же семья отрутневела. Отнес пчел в сторону-вітрусил.

Витрушування  має сенс на початковій стадії  хвороби і тоді коли сім"я вибраковується. Впросяться до сусідніх вуликів бджоли, які ще не знають свого. Інша частина повернеться на старе місце. Якщо Ви мали на меті зберегти сім"ю -  то були шкідливі рухи. Бо молодь залетіла куди попало, і Вам довелося "стариків нагинати". 

8 часов назад, АТВ сказал:

В улье убрал все рамки. Дело біло в конце августа. Просидели пчелі на голодном пайке 3 дня,

Якщр льоток відкритий, а в природі є хоч якийсь взяток, то 3 дні мало. Могли кормитися, ще й язики відтягувати щоб відкладати яйця. 

8 часов назад, АТВ сказал:

Матку приняли но и трутовки не угомонились,

Мало сплинуло часу. Процес йшов повільно, але в потрібному напрямку. Розумію - осінь на носі, сім"я виховує трутів, втрачає силу, невтішний прогноз.

9 часов назад, АТВ сказал:

Я матку поместил в клеточку и опять убрал все рамки.

Таким чином Ви зменшили вплив матки (розповсюдження її запахів)  і зруйнували  зачатки благополуччя.

ссыпал остатки в соседнюю семью

Надійніше, як на мій погляд, не струшувати, а змусити бджіл трутової сім"ї впрошуватись.

Вот так и пошли в зиму.

Не дивились після того? Пішли в цю зиму, що триває?

PS: Всім раджу заглянути в тему про "наскокове" бджільництво - "Пасечникам выходного дня". Там в травні минулого року я зібрав надбання точківців про бджіл-трутовок і виклав  в стислій формі.

• 1 month later...
Только что, Бджолопотам сказал:

- типу як пасічник мертву матку голкою прикріпив до стільника - 

І для виправлення трутневої сімї там використовувався цей метод , 

В 08.04.2016в08:11, Шулянский Александр сказал:

І для виправлення трутневої сімї там використовувався цей метод , 

Исправляю трутовку за два часа если она того стоит  нахожу самую сильную семю  и меняю их местами в пик лета и даю матку плодную в клетке через 2 часа  чистота трутовок как ветром с дуло а на второй день даю возможность выпустить матку семе .

1 час назад, tolik2362 сказал:

Исправляю трутовку за два часа если она того стоит  нахожу самую сильную семю  и меняю их местами в пик лета и даю матку плодную в клетке через 2 часа  чистота трутовок как ветром с дуло а на второй день даю возможность выпустить матку семе .

Я без танцев с бубном и тяганием по пасеке ульев 

Струсил пчёл в их же улей ,продержал двое суток без суши Дал матку в клеточке, подвязав проволочкой к подкрышнику. Через сутки дал возможность выпустить матку пчёлам ,через канди .Через сутки сушь с сотохранилища и всё .Почти безотказно работает 

20 часа назад, Мико сказал:

продержал двое суток без суши

В мене за два дні таких язиків натягують і засівають яйцями........ Навіть за добу.

Хіба вулика закрити і занести в підвал, тоді може ефект бути

Исправлять семью трутовку - напрасная трата времени , вытрусил и забыл, нормальные пчелы зайдут в соседние улья и будут работать, трутовок перебьют.:IMHO1:

• 2 months later...
В 10.04.2016 в 13:30, Бджолопотам сказал:

В мене за два дні таких язиків натягують і засівають яйцями........ Навіть за добу.

Хіба вулика закрити і занести в підвал, тоді може ефект бути

У мене з цьогорiчною  погодою шiсть виховательок  зтрутнiвiли 

В 10.04.2016 в 14:41, Брониславович сказал:

Исправлять семью трутовку - напрасная трата времени , вытрусил и забыл,

И вытрусил и забыл не смог позволить себе 

Тому всi  iх виправив 

Ось шо отримав пiсля тридобового  витримування без рамок .

Всi язики з бджолиною комiркою, з бiлого воску  i жодного яйця вiдкладеного бджолами -трутiвками

Натягали меду i пилку 

Зараз вони будують нуковi рамки ,для сiмей донорiв 

трутовка 001.JPG

трутовка 002.JPG

трутовка 003.JPG

Цього року у мене те ж була трутів. 

Всю бджолу витрусив, забрав частину рамок і поставив в бігуді молоду матку заклеєну гарно воском, думаю розгризуть і прикончать, на цьому про сім'ю забув на 3 тижні.А це думаю гляну, а у них вже все в нормі, молода сіє на повну.

В 9 апреля 2016 г. в 17:57, Мико сказал:

Струсил пчёл в их же улей ,продержал двое суток без суши Дал матку в клеточке, подвязав проволочкой к подкрышнику. Через сутки дал возможность выпустить матку пчёлам ,через канди .Через сутки сушь с сотохранилища и всё .Почти безотказно работает

В прошлом году по приезду с кочевки обнаружил 5 семей трутовок.Матки бакфаста были в нуках.Решил попробовать исправить Короче, сделал все один в один как у Мико,только продержал на голом гнезде не 2, а 3 суток .Дело было в начале сентября так что никто ничего уже не строил.На четвертые сутки дал их же рамки кроме расплодных и возможность пчелам выпустить маток через канди.Матки червили весь сентябрь и октябрь.В начале ноября пополнил кормовые запасы медовыми рамками.Все благополучно перезимовали.Сейчас на уровне лучших семей.Итог,метод рабочий(при наличии плодных маток) и теперь

В 10 апреля 2016 г. в 15:41, Брониславович сказал:

вытрусил и забыл

как то рука не поднимается.

• 2 weeks later...

Исправлял трутовую семью матку приняли усадил на голую вощину матка начала сеять но,пчелы не хотят греть яйца в сврю очередь греют яйца тпутовки.Почему так яйца засихают в ячейках,а пчела на идет на обогрев и кормления?????

Господа знающие подскажите как быть!

В 11.07.2016 в 22:22, Митяй сказал:

Исправлял трутовую семью матку приняли усадил на голую вощину матка начала сеять но,пчелы не хотят греть яйца в сврю очередь греют яйца тпутовки.Почему так яйца засихают в ячейках,а пчела на идет на обогрев и кормления?????

Дайте рамочку розплоду на виході і рамочку відкритого...

Ставил открытый не обогревают вылазят с летка и ни чево не делают,как они будут греть если они не хотят яйцо на молочко ложить?

Самое интересное то что ето против всех правил я не понимаю этих пчел какието революционеры в мире пчел :dntknw:

• Алёнка changed the title to Пчёлы-трутовки
  • 1 year later...

Передивився вулики, забирав полоски варостоп, одна сімя розчарувала - горбатий розплід і не запечатаний маточник.  це літній чужий рій, матка була стара, зараз виникла   дилема - чи обєднувати зі слабкою сімейкою, чи купувати і міняти матку. запитую, тому що ніколи раніше з такою проблемою не зустрічався. Що порадите, панове пасічники. зараз ця сімейка на 8 рамках дадана.

15 хвилин тому, Сусідович сказав:

Передивився вулики, забирав полоски варостоп, одна сімя розчарувала - горбатий розплід і не запечатаний маточник.  це літній чужий рій, матка була стара, зараз виникла   дилема - чи обєднувати зі слабкою сімейкою, чи купувати і міняти матку. запитую, тому що ніколи раніше з такою проблемою не зустрічався. Що порадите, панове пасічники. зараз ця сімейка на 8 рамках дадана.

В першу чергу вияснити, горбатий розплід сіє матка чи бджоли-трутовки. Якщо матка,  її можна замінити,  якщо ж бджоли- трутовки, матку підсадити може бути досить проблемно. Матка з маточника вийде, але на обліт я б нерозраховував, трутня вже давно повиганяли.

27 хвилин тому, davolodya сказав:

якщо ж бджоли- трутовки, матку підсадити може бути досить проблемно.

Я в таких випадках даю в льоток димку, трішки почекаю поки бджоли наберуть меду в зобики і струшую бджіл з рамок. Всі рамки з вулика забираю. Кладу заставну дошку як потолочину. Підвішую матку в кліточці. І залишаю на 2-3 дні. Через 2-3 дні, десь до обіду, піднімаю заставну якщо там бджоли потягли "язики", а вони їх завжди тягнуть сміло випускаю матку. Ввечері повертаю рамки. Поки, що "проколів" небуло ні разу. Обіцяють ще з недільку тепла, можна встигнути. :IMHO:

IMG_20170723_103334.thumb.jpg.5992ef6ba4cd8e329b8b6a39c1f3a6a4.jpg

IMG_20170723_103615.thumb.jpg.c2f2314fa7a8898d531951b1153d1127.jpg

тут матку давав в шприцу.

IMG_20170723_110259.thumb.jpg.d955693be3113e28559d0bdc022d2f3a.jpg

• 1 year later...

Доброго всем здоровья!

В семье была попытка тихой смены матки. Второй раз с весны. В первый раз видел только один уже запечатанный маточник. Потом была непогода. Долго не проверял. Сейчас - остатки нескольких маточников (в основном по краям рамки). С одного явно матка вышла, остальные - пробиты. Но! Остается старая матка (меченная мной в прошлом году). Очень мало суточного расплода, и весь - уложен не по правилам. Яйца прикреплены не по центру, а сбоку ячеек.

Я так понимаю, из-за непогоды молодая матка просто не облетелась/не вернулась?

Тогда вопрос - кто сеет? Старая матка, которую хотели заменить? Или появились пчелы-трутовки?

Навряд що за наявності староі з"являться робочі трутівки. Мабуть стара струтевіла. Таке у мене бувало і не один раз. Пропоную вирішення: знищуєш стару, підставляєш яйця для закладки свищів, а далі можна або кращий залишити або додати маточник, неплідку, плідну.

• 3 years later...

Доброго дня шановне панство. Тему десь бачив, але не знайду зараз, тому прошу вибачення і задам питання тут. Отже: сім'я трутовка.Все як завжди в усих настановах витрусив за метрів 15, вулик без рамок, матка плодна в кліточці на дротинці. Пішла 4 доба ніхто язик не будує, висять думають....Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради.

1 час назад, Baton сказал:

Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради.

Витрусіть їх к бісу. Соберіть по сім'ям (яких у вас вистачає), по рамці печатки на виході(скільки душа забажає) і дайте туди ту плідну матку. Не бийте голову собі тими трутовками.

Боюся щоб не розбили сусідів, сім'я досить потужна(була). Мав практику з об'єднання двох відводків(один отрутнівілий).В результаті лишився обох, сильна бійка та мінус нормальна матка. А так я б не проти....

42 хвилини тому, Олександр С. сказав:

Витрусіть їх к бісу. Соберіть по сім'ям (яких у вас вистачає), по рамці печатки на виході(скільки душа забажає) і дайте туди ту плідну матку. Не бийте голову собі тими трутовками.

Так і є! Краще не порадиш.

2 години тому, Baton сказав:

Що порадите робити далі?

Витрусити і забути!

2 години тому, Baton сказав:

Доброго дня шановне панство. Тему десь бачив, але не знайду зараз, тому прошу вибачення і задам питання тут. Отже: сім'я трутовка.Все як завжди в усих настановах витрусив за метрів 15, вулик без рамок, матка плодна в кліточці на дротинці. Пішла 4 доба ніхто язик не будує, висять думають....Що порадите робити далі? Завчасно дякую за поради.

Якщо є ройові маточники, то дайте відразу шт хоч і 10 іще і пару рамок відкритого розплоду і забудьте про них поки молода матка не почне сіяти, от і все, і непотрібно нікого витрушувати.

8 годин тому, Baton сказав:

Боюся щоб не розбили сусідів, сім'я досить потужна(була). Мав практику з об'єднання двох відводків(один отрутнівілий).В результаті лишився обох, сильна бійка та мінус нормальна матка. А так я б не проти....

Розплоду відкритого туди скільки обсісти можуть + 1 рамку на виході. Матку під ковпак на розплід, що виходить. І хай ще день-два посидить щоб свита сформувалась. Далі випускаєте і забуваєте за той вулик до осені.

Можна і так. Спочатку матка буде навіть з трутовками сіять, перегидять рамки, але поступово все буде гаразд.

• ДобровоЛ changed the title to ТРУТОВКИ ТА ГОРБАТИЙ РОЗПЛІД

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...