Король Орест Опубликовано 6 октября, 2012 Share Опубликовано 6 октября, 2012 Минулої неділі(30 вересня) переглядаючи павільйон у відводку,який робив ~у польвині серпня -трутівка,одна рамка -майже половина критої,горбатої черви,друга чуть менше. Взяв матку із нуклеуса і випустив її на рамку із горбатою червою(так робив зимою або ранньою весною) -бджоли обступили її,почали пропонувати корм,агресії не виявляли.Зібрав гніздо, на другий день перевірив все нормально -прийняли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 6 октября, 2012 Share Опубликовано 6 октября, 2012 Минулої неділі(30 вересня) переглядаючи павільйон у відводку,який робив ~у польвині серпня -трутівка,одна рамка -майже половина критої,горбатої черви,друга чуть менше. Взяв матку із нуклеуса і випустив її на рамку із горбатою червою(так робив зимою або ранньою весною) -бджоли обступили її,почали пропонувати корм,агресії не виявляли.Зібрав гніздо, на другий день перевірив все нормально -прийняли. Круто! У мене так не вийшло, хоча і залишав матку у кліточці на ніч у гнізді. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krimlove Опубликовано 6 октября, 2012 Share Опубликовано 6 октября, 2012 Та я і сам розумію, що користі вже від них ніякої не буде, але на підмор жалко, та і не знаю куди той підмор подіти. Стоїть зимовий підмор(чистив в зимку льотки), і стоїть трішки літнього(назбирав після нападу стакан). Такой подмор без особой пользы.На съезде апитерапевтов советовали зимний подмор использоватьминимально - неправильные правила сушки,микроьы и все такое. А вот летний сразу лучше консервировать хотяб 70% спиртом. У любой пчелы есть жировое тело, жир быстро гниет и запах швах. Пащенко такой подмор рекомендует использовать только наружно. Но я все равно в сомнении по поводу такого подмора... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 6 октября, 2012 Share Опубликовано 6 октября, 2012 Такой подмор без особой пользы.На съезде апитерапевтов советовали зимний подмор использоватьминимально - неправильные правила сушки,микроьы и все такое. А вот летний сразу лучше консервировать хотяб 70% спиртом. У любой пчелы есть жировое тело, жир быстро гниет и запах швах. Пащенко такой подмор рекомендует использовать только наружно. Но я все равно в сомнении по поводу такого подмора... ? Я теж такої думки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 24 октября, 2012 Share Опубликовано 24 октября, 2012 Минулої неділі(30 вересня) переглядаючи павільйон у відводку,який робив ~у польвині серпня -трутівка,одна рамка -майже половина критої,горбатої черви,друга чуть менше. Взяв матку із нуклеуса і випустив її на рамку із горбатою червою(так робив зимою або ранньою весною) -бджоли обступили її,почали пропонувати корм,агресії не виявляли.Зібрав гніздо, на другий день перевірив все нормально -прийняли. Круто! У мене так не вийшло, хоча і залишав матку у кліточці на ніч у гнізді. Це скоріше рідкий виняток, а не правило. Трутівки і з більш вишуканішими методами маток не приймають. Тут може пора зіграла свою роль. Такі експеременти можливі, коли не дуже хвилює цілісність матки, яку трутівці підсаджуєш. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 8 августа, 2013 Share Опубликовано 8 августа, 2013 Решил поупражняться на отрутневевшем за неделю по не известной причине ройке! Выбрал способ создания искуственного роя, так как он требует минимальных затрат - ветку и матку Сделал все так как написано и о чудо, матка через 2 сутки ползает в семье и уже откладывает яйца Буду держать их на сиропе, может чуток усилятся и перезимуют !? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yura Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 Появились в сімї трутівки. Що робити коли вулик лежак не переносабельний (дуже тяжкий двохсімейний), тому забрати його не можна(спини шкода ). Запасних маток і відводків не маю. А що якщо витрусити в траву а в вулик підставити відкритий розплід, мож. матку виведуть собі? Чи що з ними зробити? Буду вдячний за поради. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 Появились в сімї трутівки. Що робити коли вулик лежак не переносабельний (дуже тяжкий двохсімейний), тому забрати його не можна(спини шкода ). Запасних маток і відводків не маю. А що якщо витрусити в траву а в вулик підставити відкритий розплід, мож. матку виведуть собі? Чи що з ними зробити? Тут бы правильно описать ситуацию А так не понятно , пишете что улей на две семьи Если у Вас в одной трутовка , а в другой матка присутствует , то тут нет проблем . Рамки с пчёлами забрать в ящик или что другое . Леток закрыть , где была трутовка . Ящик с пчёлами отнести с точка и вытрусить , они будут возвращаться на старое место и не найдя своего летка , будут проситься в семью другую . для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yura Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику , вроді і зір добрий. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику sad.gif, вроді і зір добрий. ? Ну тут я не чего не могу Вам Обычно я смотрю где одно дневки , ну это не все 100 бывает . А лучше когда она мечена . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику , вроді і зір добрий. А метить маток не пробовали,просто обычным корректором. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
євген з одеси Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику , вроді і зір добрий. А метить маток не пробовали,просто обычным корректором. Кузьмич,так хлопак її піймати не в змозі.Тобто навіть вислідкувати для початку. Юрко,без образ,доки не навчишся знаходити матку, справи не зробиш. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 Появились в сімї трутівки. Що робити коли вулик лежак не переносабельний (дуже тяжкий двохсімейний), тому забрати його не можна(спини шкода ). Запасних маток і відводків не маю. А що якщо витрусити в траву а в вулик підставити відкритий розплід, мож. матку виведуть собі? Чи що з ними зробити? Буду вдячний за поради. ? Тут бы правильно описать ситуацию А так не понятно , пишете что улей на две семьи Если у Вас в одной трутовка , а в другой матка присутствует , то тут нет проблем . Рамки с пчёлами забрать в ящик или что другое . Леток закрыть , где была трутовка . Ящик с пчёлами отнести с точка и вытрусить , они будут возвращаться на старое место и не найдя своего летка , будут проситься в семью другую . для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . ? Так робив як пишеblek-269, , сто відсотків проходить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику , вроді і зір добрий. ? І знову blek-269, радить правельно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 20 апреля, 2014 Share Опубликовано 20 апреля, 2014 не навчишся знаходити матку, справи не зробиш. Честно говоря я 23 года назад матку поначалу путал с трутнем Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 21 апреля, 2014 Share Опубликовано 21 апреля, 2014 не навчишся знаходити матку, справи не зробиш. Честно говоря я 23 года назад матку поначалу путал с трутнем было такое в первые недели пчеловождения. Еще удивлялся, что я так легко матку нахожу. потом, когда матка стала попадаться слишком часто, понял что что-то здесь не так Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 21 апреля, 2014 Share Опубликовано 21 апреля, 2014 для страховки что бы не убили матку заключить под колпачок . З цим проблема, ніяк не можу навчитись матку відшукати в вулику , вроді і зір добрий. Юрко, а где именно на Прикарапатье проживаете ? Если я там бываю, то заеду помогу, а так может кто то из форумчан рядом найдется. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 21 апреля, 2014 Share Опубликовано 21 апреля, 2014 вулик лежак не переносабельний (дуже тяжкий двохсімейний), тому забрати його не можна ? Трутівку можна витрусити і накрити вулик ковдрою, покривалом щоб повністю закрити доступ бджіл до нього. не можу навчитись матку відшукати в вулику ? У лежаку матка переважно на соті з стоячими яйцями (білі палички на дні комірок. Прямостояче 1 доба, під кутом 45 градусів 2 доби, лежаче з плавним переходом у личинку 3 доби) і працює там 1-2 доби.Якщо зір нормальний то проблем з цим не повинен бути. Вона на ньому або на сусідньому де виходить молода бджола. її тепер дуже рідко шукаю(роблю відводок). Контроль тільки по розплоду. Якщо є значить все добре. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
вітязь Опубликовано 26 июня, 2014 Share Опубликовано 26 июня, 2014 Виправляю трутовочні сімї приблизно таким чином.Струшую сімю в той самий вулик в якому була сімя на рамки без вощини і суші .Тримаю сімю на проволці приблизно 5 суток і ставлю або рамку з відкритим розплодом для вивода матки,або пускаю не плодну або плодну( під ковпачок матку). С працьовуе но незавжди. В цему році спрацьовуе на всі сто. І доречі в цему році проблеми з відводками і відроївшимося сімями дуже велика( молоді матки виходят но потім несіють ,я думаю після обльоту матки не вертаються в свої сімьї),но не тільки в мене ,а і в моїх колег. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
вітязь Опубликовано 26 июня, 2014 Share Опубликовано 26 июня, 2014 В Ізраїлі матку шукають в жовтні і листопаді місяці, для того щоб задушитиі поставити маточник для заміни матки. І взагалі навіщо її шукати. Є яйця (1-3дні) значить є матка. А використовуючи технолгію "Гени Степаненко-взагалі не треба на них звертати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 І доречі в цему році проблеми з відводками і відроївшимося сімями дуже велика( молоді матки виходят но потім несіють ,я думаю після обльоту матки не вертаються в свої сімьї),но не тільки в мене ,а і в моїх колег. По этой же причине получил три трутовки .Тоже таким образом исправил трутовок .Струсил в улей вообще без рам, через 4 дня приехал, дал плодную старушку в клеточке ,через канди. Через сутки дал суш пустую. Работают Теперь буду забирать печатный р-д для усиления семей, а их осенью на расформировку, за ненадобностью Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 29 июня, 2014 Share Опубликовано 29 июня, 2014 І доречі в цему році проблеми з відводками і відроївшимося сімями дуже велика( молоді матки виходят но потім несіють ,я думаю після обльоту матки не вертаються в свої сімьї),но не тільки в мене ,а і в моїх колег. По этой же причине получил три трутовки .Тоже таким образом исправил трутовок .Струсил в улей вообще без рам, через 4 дня приехал, дал плодную старушку в клеточке ,через канди. Через сутки дал суш пустую. Работают Теперь буду забирать печатный р-д для усиления семей, а их осенью на расформировку, за ненадобностью Я того року таким же чином робив (сімя без рамок) - не допомагало - постійно тягнули язики і засівали яйцями. Я кожен день чи через день міг прийти і був язик. Мабуть це ще залежить на скільки давно сімя зтрутневіла Сьогодні виявив в себе знову таку сімю (і де воно береться ) Була сильна сімя, розплоду багато, а зараз повний вулик бджоли всі рамки залиті нектаром і є небагато комірок з горбатим розплодом. Забрав всі рамки з медом, залишив кілька магазинних рамок з вощиною - поставив в кліточці матку плідну. Не було бульше часу з нею розбиратись - продовжу у вівторок. Проблема в тому що вулик лежак 20-ти рамочний - самому не піднімеш, а в лісі де моя пасіка не дуже людно, так що й попросити не має кого. Думаю заберу мабуть всі рамки і в кінці тижня буду пастки з роями знімати - то поставлю на те місце, а вулика з трутневою сімєю просто відсуну в бік. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 июня, 2014 Share Опубликовано 29 июня, 2014 Думаю заберу мабуть всі рамки і в кінці тижня буду пастки з роями знімати - то поставлю на те місце, а вулика з трутневою сімєю просто відсуну в бік. ? Бджолопотам, добре. А ще можна поставити перед льотком фанерку см за 5 щоб був зазор. Зтрусити усіх бджіл на неї . Звичайні переходять цей зазор, а трутівки лишаються на фанерці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 30 июня, 2014 Share Опубликовано 30 июня, 2014 вулик лежак 20-ти рамочний - самому не піднімеш Якщо помiчникiв нема ,то треба задуматися про 8 рамочнi три корпуснi Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
surovyj Опубликовано 30 июня, 2014 Share Опубликовано 30 июня, 2014 Звичайні переходять цей зазор, а трутівки лишаються на фанерці. ? Давня байка, якій нема підтвердження. Кілька яєчок в їх недорозвинутих яєчниках не заважають трутівкам переходити чи перелітати будь що. Я того року таким же чином робив (сімя без рамок) - не допомагало - постійно тягнули язики і засівали яйцями ? Звичайно, йде хоч якийсь принос- бджоли нормально харчуються тай будують-засівають. і де воно береться ? Скоріш за все захворіла матка(її статева система), для бджіл не було про це сигналів. Матка спершу припинила сіяти а потім загинула. Залишилась сім"я без матки та маточників. Принаймні в мене таке було неодноразовво. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.