Перейти к содержанию

Сверхраннее развитие

олександр

Рекомендуемые сообщения

10 час назад, aleksanderche сказал:

Только в рамках наращивания к медосбору.

Правильно , для наращивания к медосбору . А вовремя медосбора ? Как на меня , нет резона .

В 22.02.2016в19:04, Любомир сказал:

Не треба? як то може бути, якщо додати рамки в 1-й чи 2-й корпус то верхні треба знімати, тобто двигати. Я це мав на увазі. А в лежаку простіше - підняв кришку - і все доступно.

Так я ж про це саме.:az:

14 минуты назад, Маркіян сказал:

Так я ж про це саме.:az:

А-а-а-а! Дотумкав :)

В 22.02.2016в15:50, Иван Иваныч сказал:

Да бросьте кормить нельзя,По Вашему что пусть с голоду помрут.Кормят и ничего страшного не произошло,А с расходом корма можно до бесконечности спор вести.

В кінці літа на початку осені потрібно подбати про корма бджолам на зиму і спати спокійно:IMHO:, а не бігати що два тиждня слухати чи ще живуть  і годувати їх. Навчімось робити все у свій час.

Не спорю рятувати бджіл потрібно, але інше цікавить,як пасічни до такого допустився.:hmm: Лише в одному випадку розумію, а саме коли пасічник захворів і не було кому загодувати бджіл на зиму.

В 22.02.2016в15:52, Ляшенко сказал:

Малыхин ВГ кормить начинает с осени.

І не тільки він, але багато хто з пасічників, щоб потім зимою з пакетами по пасіці не бігати. Роботи так вистачає(готуємо вулики, рамки і чекаючи весни набираємось сил до нового сезону

9 минут назад, Yaroslav сказал:

.

Не спорю рятувати бджіл потрібно, але інше цікавить,як пасічни до такого допустився.:hmm: Лише в одному випадку розумію, а саме коли пасічник захворів і не було кому загодувати бджіл на зиму.

Причин підвищеного розходу корму може бути багато , особливо коли бджоли на дворі зимують. Тому нічого поганого в весняному поповнені запасів не має . Просто потрібно робити все з розумом . Я наприклад з осені в запасі тримаю медові рамки , які весною в мене на вагу золота. 

2 минуты назад, vovchik13033 сказал:

Причин підвищеного розходу корму може бути багато , особливо коли бджоли на дворі зимують. Тому нічого поганого в весняному поповнені запасів не має . Просто потрібно робити все з розумом . Я наприклад з осені в запасі тримаю медові рамки , які весною в мене на вагу золота. 

Цілком погоджуюсь. Весняному но не зимовому. Сам при потребі можу кинути на початку весни трохи корму з верху, щоб краще стимольнути роботу бджіл.

• 1 month later...

виникло питання...про підкормки сиропом весною. Коли починати? Всі кажуть "коли буде стабільний +", ок, по прогнозам вже ніби стабільний))) 

9 часов назад, kastor сказал:

виникло питання...про підкормки сиропом весною. Коли починати? Всі кажуть "коли буде стабільний +", ок, по прогнозам вже ніби стабільний))) 

Кілька років розганяю дві сім"ї стартер-вихованка. Починаю годувати з 1 квітня. Сироп+трохи меду. 300гр через два дні. П"ять разів. Виходить 1,5л. Досить скромно але відчутно в розвитку.

9 часов назад, kastor сказал:

Починати потрібно коли зявиться вже достатній принос пилку.Це якраз коли зацвітають клени. Я так завжди роблю якщо потрібні сильні ранні сімї для виведення маток. В теплі дні коли хароша погода кормлю зранку це активізує бджіл і вони більш активні краще збирають пилок та приносять воду провів есперимент вже давно! одних кормив наніч по 300-400 грам, других вранці коли погода була хороша та мав бути хороший день, третю групу взагалі некормив всі сімї були майже рівні по силі по вуличкам та обсидженю рамок - кращі результати отримав від бджіл які підкормлював вранці явно спостерігався активніший розвиток у цих сімях! Але якщо пасмурний ранок та прогноз погоди плохий на день  то підкорму недаю бо це призведе до вильотів бджіл в плоху погоду.

Я сьогодні теж роздавав стимуляційну підкормку -300-400 грам сиропу з медом і з КАСом - мета розігнати розвиток оскільки слабкі пішли в зиму, нормально вийшли та все ж необхідно надолужувати...

Слід чекати нову тему на початку травня ,,Сверхранние рои,,.

Ну в рої вони можливо підуть лише у випадку якщо не поїдуть у пакетах... :), а так з тих 4-5 рамок рої ще не швидко будуть )

12 часа назад, ЮМос сказал:

Слід чекати нову тему на початку травня ,,Сверхранние рои,,.

Следующая тему" Зачем нужны пакеты,когда своих делить пора"

1 минуту назад, Иван Иваныч сказал:

Следующая тему" Зачем нужны пакеты,когда своих делить пора"

А вам все пакети не дають спокою :umora: Правильно, ідіть ділити своїх :ay: І залишіть цих наглих пакетчиків без заробітку :wave:

3 минуты назад, SASHA.OK сказал:

А вам все пакети не дають спокою :umora: Правильно, ідіть ділити своїх :ay: І залишіть цих наглих пакетчиків без заробітку :wave:

Пакетчики без заработка уже остались,Что-то я не наблюдаю горячих дискуссий в соответствующих темах .Даже темы о продажах сразу спамом забиваются и уходят в небытие.

19 час назад, Галичанин сказал:

Ну в рої вони можливо підуть лише у випадку якщо не поїдуть у пакетах... 

Поедут в пакетах - это хорошо, а вот только смущает 

19 час назад, Галичанин сказал:

оскільки слабкі пішли в зиму

Слабые пошли из-за чего? Из-за хорошего качества маток или еще чего-то. Этих маток (не сумевших разогнать семью в зиму) человек получит, она не сможет нормально разогнать семью к ГВ и потом удивляемся: А почему у нас люди отказываются от местных пород? :hmm:

4 часа назад, Ильич (альп) сказал:

Поедут в пакетах - это хорошо, а вот только смущает 

Слабые пошли из-за чего? Из-за хорошего качества маток или еще чего-то. Этих маток (не сумевших разогнать семью в зиму) человек получит, она не сможет нормально разогнать семью к ГВ и потом удивляемся: А почему у нас люди отказываются от местных пород? :hmm:

В мене бджоли просіли після соняшнику... А пакети вибирає сам покупець, якщо йому щось не подобається в сім'ї - матка, розплід, бджоли і т.і. - він не бере пакет і все... а якщо пакети беруть перекупщики, то їм все рівно, вони ж не працю цінять, а лише процент навару.

зима 2015-2016р була надто теплою і бджоли не відчули зими як результат біологічно не підготовились до весни тож на сьогодні на багатьох пасіках ми наблюдаємо  запізнілий весняний старт   і неварто грішити на соняшник бо і в сильних сімях в порівнянні з останніми роками на порядок менше  розплода  а розвиток затримався орієнтовно на  два тижні  

Только что, mukola-s сказал:

зима 2015-2016р була надто теплою і бджоли не відчули зими як результат біологічно не підготовились до весни тож на сьогодні на багатьох пасіках ми наблюдаємо  запізнілий весняний старт   і неварто грішити на соняшник бо і в сильних сімях в порівнянні з останніми роками на порядок менше  розплода  а розвиток затримався орієнтовно на  два тижні  

В порівнянні з 2015 р ідуть на рівні, А ОТ ВІД 2014 р дійсно відстають.

1 час назад, igorstep сказал:

В порівнянні з 2015 р ідуть на рівні, А ОТ ВІД 2014 р дійсно відстають.

в мене в 2015 році був кращий старт тож цей рік є найбільш пізній ал тепла весна і бджоли за рахунок тепла нагонят силу 

Нужно еще посмотреть насколько пчелы физиологически постарели от такой зимовки с ранним расплодом и похолоданиями.Когда будет отходить старая пчела и просядут семьи-будет что то видно.Дальше тоже развитие,где кормилицаии будет пчела ,выращенная зимой Эта пчела не настолько жизнеспособная как та ,что выращена при нормальных условиях.Потирать руки и сравнивать еще рано.Посмотрим.У нас вообще еще ,нектара ,перги считай что и не было.В наиболее выгодных условиях мне кажется окажутся те семьи ,которые не спешили начинать выращивать расплод (во всяком случае в нашем регионе). Они свое догонят. Мне такие больше нравятся.

• 2 weeks later...
В 4/2/2016в07:15, андрейКАЕ сказал:

Нужно еще посмотреть насколько пчелы физиологически постарели от такой зимовки с ранним расплодом и похолоданиями.Когда будет отходить старая пчела и просядут семьи-будет что то видно.Дальше тоже развитие,где кормилицаии будет пчела ,выращенная зимой Эта пчела не настолько жизнеспособная как та ,что выращена при нормальных условиях.Потирать руки и сравнивать еще рано.Посмотрим.У нас вообще еще ,нектара ,перги считай что и не было.В наиболее выгодных условиях мне кажется окажутся те семьи ,которые не спешили начинать выращивать расплод (во всяком случае в нашем регионе). Они свое догонят. Мне такие больше нравятся.

ви праві сімї які за зиму використали мало кормів  і при першому обльоті майже не мали розплоду є найбільш фізіологічно сильними  такі сїмї маючи багато кормів а в своїх тілах достатньо жирового тіла мають кращий весняний розвиток і це запізнення в 1-2 тижні вони наздоганяють 

• Алёнка changed the title to Сверхраннее развитие
  • 1 year later...
10 часов назад, Укроп сказал:

Там де глухі дна, на вчорашній день є вже печатаний розплод,

Так і не зрозумів, для середини лютого це добре чи погано?

2 минуты назад, chajka2005 сказал:

Думаю що то не є добре що вже є розплод, адже тепер буде йти більше енергії на його вирощування і обігрів. Але щоб було так сильно зле, то так не сказав би

11 часов назад, chajka2005 сказал:

Ну а Вы как думаете ?Конечно плохо.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...