Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

Люди подскажите пожалуйста, что не так. У меня сегодня вылетел уже третий рой,не знаю почему. Все матки этого года (возможно некоторые ещё не облетелись), семьи расширил(где вощину поставил, где суш), так как окация уже оцвела дал им немнога стимулирующей подкормки. А они всеровно рояться :(

Люди подскажите пожалуйста, что не так. У меня сегодня вылетел уже третий рой,не знаю почему. Все матки этого года (возможно некоторые ещё не облетелись), семьи расширил(где вощину поставил, где суш), так как окация уже оцвела дал им немнога стимулирующей подкормки. А они всеровно рояться

Каким способом выводили маток? Если в семье была не одна не плодная могут роиться.

Люди подскажите пожалуйста, что не так. У меня сегодня вылетел уже третий рой,не знаю почему. Все матки этого года (возможно некоторые ещё не облетелись), семьи расширил(где вощину поставил, где суш), так как окация уже оцвела дал им немнога стимулирующей подкормки. А они всеровно рояться :(
Передивляйтесь сімї всі терміново, дивіться де ще рої не вийшли зривайте маточники і добре розширяйте. Можна зробить відводки якщо потрібно. А ще дехто обрізає маткам крила. щоб рій не вийшов, а повернувся назад.

Люди подскажите пожалуйста, что не так. У меня сегодня вылетел уже третий рой,не знаю почему. Все матки этого года (возможно некоторые ещё не облетелись), семьи расширил(где вощину поставил, где суш), так как окация уже оцвела дал им немнога стимулирующей подкормки. А они всеровно рояться

Каким способом выводили маток? Если в семье была не одна не плодная могут роиться.
Я всех старых маток забрал, а каждая семья сама себе выводила матку (свищевые маточники)

Передивляйтесь сімї всі терміново, дивіться де ще рої не вийшли зривайте маточники і добре розширяйте. Можна зробить відводки якщо потрібно. А ще дехто обрізає маткам крила. щоб рій не вийшов, а повернувся назад.
Я все маточники уничтожал, оставлял по одному, но видно в некоторых не все нашёл

Сьогодні цікава річ трапилась. Вийшов рій (не бачив з якого вулика)... Акація цвіте, а їм роїтися... І навіть не має куди його заселити... Вирішив прогнати через РР, поставив два корпуса, між ними решітку... коротше кажучи - знайшов я матку (неплідна). Задавив, дай думаю, подивлюсь в який вони вулик полетять... Так вони почали розлітатись в два вулики. Ну в одному зрозуміло днів три тому вийшов рій з плідною маткою, тепер вийшла неплідка. А в іншому вчора тільки запустив роя невеличкого (там навіть не вулик а так, роєловка на 8 рамок). Так я і не зрозумів чого вони туди полетіли :dntknw:
не знаю на скільки правда, чув, що до рою на запах матки можуть прививатися і інші бджоли. :blink::dntknw:

Сьогодні цікава річ трапилась. Так я і не зрозумів чого вони туди полетіли :dntknw:
не знаю на скільки правда, чув, що до рою на запах матки можуть прививатися і інші бджоли. :blink::dntknw:
Процес роїння: - лунає пісня молодої матки; - рій тимчасово прививається поблизу вулика з якого він вийшов; - чекають матку, яка вилетить протягом наступних 15-20 хв; в цей час бджоли рою "запрошують" "до рою" всю пасіку, бажаючі з інших вуликів "кому приспічило" пристають до рою. - якщо матка не вийшла чи не здатна летіти проходить реверс, - всі по своїх домівках.

чекають матку, яка вилетить протягом наступних 15-20 хв;

Матка обычно выходит вместе с роем, что я сегодня и наблюдал. А так все верно. :IMHO1:

Матка обычно выходит вместе с роем, что я сегодня и наблюдал. А так все верно.

Не в авангарді, а радше в 2-й половині... але так, виходить вона разом з потоком бджіл.

Харьковская обл.Роятся отлично,видно много диванов было куплено в прошлом году! В 5 ти ловушках сидят рои,один прилетел сам,в улей лежак,занимает 12 14 рамок

один прилетел сам,в улей лежак,занимает 12 14 рамок
Вот это рой и я понимаю, на 5 кг пчелы :rofl:

Часто... це не завжди.

Ага, в мене частіше при ТЗ молода ще перед спаруванням "валить" стару і як результат до тиждня безросплідний період. :ah:

один прилетел сам,в улей лежак,занимает 12 14 рамок
Вот это рой и я понимаю, на 5 кг пчелы :rofl:
Ну у кого то было ж 10 кг,а тут улик такой мой красивый,опа!

- якщо матка не вийшла чи не здатна летіти проходить реверс, - всі по своїх домівках.
Це нічого не дає. Ройка продовжиться і надалі. Вже або дати відроїтись, або забрати матку

Це нічого не дає. Ройка продовжиться і надалі. Вже або дати відроїтись, або забрати матку

Якщо матка не може полетіти, то і повернутися до вулика, зазвичай, не може. Отже тут головне оставити їм не більше 1 маточника. :IMHO1:

Заматочився мій медовик. Маточники не в мисочках, а в розбудованих чарунках. На 1-й рамці - 4, на другій 9, де відкритий розплід, якого - 1 рамка. Будівництво трішки є. Роботи теж мало. Чи ройове чи ТЗ?

На Сумщині людину закусали на смерть бджоли. Сайт Трагедія сталася у селі Семенівка Липоводолинського району. Попередньо відомо, що чоловік намагався зловити бджолиний рій, але комахи несподівано напали на нього.

Трагедія сталася у селі Семенівка Липоводолинського району. Попередньо відомо, що чоловік намагався зловити бджолиний рій, але комахи несподівано напали на нього.

Соболезную его родным. Пусть земля будет пухом. Человека уже не вернешь. К сожалению виновна человеческая глупость, а не пчелы, на подпитии за роем голыми руками.

Из этого следует что не трогайте рои,не снимайте их.Пусть успокоятся и летят себе прочь. :ak: Это уже отработанный материал и ценности не представляет, Чтобы терять ещё собственную жизнь.Свободу Роям!

Отримав журнал пасіка №5 за травень поточного року.На стор.11 читаю поради досвідченого бджоляра( не буду називати його регалій читайте самі) який на запитання початківця як затримати рій який вже полетів радить останньому взяти миску і гатити по ній заліззякою.Бджоли подумають що гроза і насувається дощ і сядуть низенько шукаючи притулок . У мене є ще декілька порад.Перша -як у мультфільмі про Вінні-Пуха взяти рушницю,парасольку і кнура на мотузці попередньо одягнувши дощовика та прибути де привився рій.Успіх забеспечено.Друга-кинути пару петард-бджоли подумають що залетіли не туди і повернуться у вулик.

сам бачив як таким чином вертали рій в вулик. але в момент виходу роя. гатив цей пасічник по блясі хвилин до 10-ти поки вони не заспокоїлись. я помітив що в нього виходить рій. гукнув, а він як почав гатити. я й питаю, а що це за шаманські танці з бубнами :umora::ole_ole::dntknw: . а інший вийшов і високо привився то тому нічого не зробив. я так зрозцмів, що матка не вийшла в цей момент. а коли він вже привився на дерево то вже нище не сяде :IMHO1:

Это есть такая старая традиция бить по ведрам и шуметь бегая за роями, а в том же многотиражном (не знаю где они эти 40000 номеров распространяют) наверно тот же пчеловод писал что когда матка на облет вылетает вокруг нее как телохранители другие пчелы что-бы ее птицы не склевали, еще какая-то дурость но самое главное указан стаж 35 лет. Еще раз обиделся что стаж пчеловода иногда может означать и стаж его глупости :IMHO1: .

В середу прийшов з роботи і побачиа десь 200-300 бджіл на прилітній дошці кількість їх збільшувалась. Переглянув гніздовий корпус , знайшов десяток маточників 2 були запечатані, 1 залишив решту зірвав. Матку з росплодом підняв на верх льотком в другу сторону, а внижній корпус маточник це на місце основної сімї , корпуса розгородив плівкою.Глянув сьогодні корпус з маткою , закладені десь 5 маточників, що вони ще хочуть :( ?

В середу прийшов з роботи і побачиа десь 200-300 бджіл на прилітній дошці кількість їх збільшувалась. Переглянув гніздовий корпус , знайшов десяток маточників 2 були запечатані, 1 залишив решту зірвав. Матку з росплодом підняв на верх льотком в другу сторону, а внижній корпус маточник це на місце основної сімї , корпуса розгородив плівкою.Глянув сьогодні корпус з маткою , закладені десь 5 маточників, що вони ще хочуть :( ?
Обо тісно в корпусі, або матку змінити.

що вони ще хочуть :( ?
Хочуть щоб матку без розплоду залишив в 1-му корпусi, а в другий пiдняв розплiд i маточник :IMHO:

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...