Jump to content

Скрепы для улья

realbee
 Share

Recommended Posts

26 минут назад, Винодел сказал:

Как -то это не соответствует моим знаниям сопромата. Вот пример натяжителя изготовленного сваркой из прутка 10-ки,при правильной сварке не гнётся не ломается.Думаю можно гнуть из 8-ки арматуры если не нужно сильно тянуть.А можно после приваривания закалить.

100_0919.JPG

Много танцев с бубном! Гнуть намного проще, да и в руки брать приятней! У меня похожие на такие как у Конструктор , с прутка 8 мм, хватает!

• Like 1

12 минут назад, Andruhan сказал:

Много танцев с бубном! Гнуть намного проще, да и в руки брать приятней! У меня похожие на такие как у Конструктор , с прутка 8 мм, хватает!

В мене теж з прутка 8мм. Хватає 

• Like 1

12 часов назад, siverit сказал:

Расскажу про особенности своих скрепов. Сделал их не из круглого прутка, а из квадратного. Так и гнуть проще и жесткость лучше

46 минут назад, Винодел сказал:

Сделал их не из круглого прутка, а из квадратного. Так и гнуть проще и жесткость лучше.

Как -то это не соответствует моим знаниям сопромата. Вот пример натяжителя изготовленного сваркой из прутка 10-ки,при правильной сварке не гнётся не ломается.Думаю можно гнуть из 8-ки арматуры если не нужно сильно тянуть.А можно после приваривания закалить.

100_0919.JPG

Можна і з квадратного, і арматури, але круглий приємніше в руки брати:IMHO:, я одним скрепом стягаю два вулики на поддоні , і гружу в два поверхи, Міцності хватає з запасом!-це перевірено, 

4 години тому, Винодел сказав:

изготовленного сваркой из прутка 10-ки

4 години тому, Andruhan сказав:

с прутка 8 мм

4 години тому, Andruhan сказав:

можно гнуть из 8-ки арматуры

То в мене виходить найтонші. Робив мені їх сусід-кузнець (нехай земля йому пухом) із сталюки. Напевно після гнуття ще і професійно закалював, бо ще ні один а ні зігнувся, а ні поламався.

• 10 months later...

Днями робив скрепи  натяжників. Десь діваеться такий інвентар.Робив зварюванням, потім ввів деяку раціоналізацію.Став гнути в лещатах за допомогою маленького газового ключа. Нахолодне зігнути 10-ку неможливо місце згину нагрівав єл. зваркою до жовто-червоного кольору гнеться легко.Справа посуваеться повільно: зачистив місце підеднання "масси", затиснув в лещатах, нагрів сваркою,загнув, приварив параллельний шматок прутка,оббив флюс,оглянув якість зварного шва(я в цій справі аматор і получаеться не завджи добре,надійно),затиснув інший край заготовки,нагрів,загнув, оглянув на предмет параллельності,обідрав абразивом напливи, гострі краї,перевірив в роботі чи правильно лягає ремінь чи не відлометься при макс. зусиллі потім гнутовкою,сушка в духовці, фарбування яскравою фарбою(цоб була помітна в довкіллі). По закінченню маеш морально-єстетичне задоволення від:зробив сам,освоїв декілька справ, зробив інв. який буде слугувати тобі і твоїм нащадкам, ще раз довів собі , що ти зміг це(іншим доводить вже непотрібно),напогано прожив кількась годин свого життя.

005.JPG

• Like 1

44 минуты назад, Винодел сказал:

Днями робив скрепи  натяжників. Десь діваеться такий інвентар.Робив зварюванням, потім ввів деяку раціоналізацію.Став гнути в лещатах за допомогою маленького газового ключа. Нахолодне зігнути 10-ку неможливо...

...По закінченню маеш морально-єстетичне задоволення від:зробив сам,освоїв декілька справ, зробив інв. який буде слугувати тобі і твоїм нащадкам, ще раз довів собі , що ти зміг це(іншим доводить вже непотрібно),напогано прожив кількась годин свого життя.

А для чого 10-ку? 8-ки хватає з головою! Гнеться добре, і естетичне задоволення набагато більше!;):az:

• Like 3

14 минут назад, Andruhan сказал:

А для чого 10-ку? 8-ки хватає з головою! Гнеться добре, і естетичне задоволення набагато більше!;):az:

"П'ятірочку" для скрепів гнув з кругляка 8мм, з відрізків 40см. По-перше, менша вартість матеріалу,  по-друге, добре гнеться в лещатах без нагріву. Служать вже 4 сезони без нарікань.

• Like 4

4 минуты назад, Bee_Keeper сказал:

"П'ятірочку" для скрепів гнув з кругляка 8мм, з відрізків 40см. По-перше, менша вартість матеріалу,  по-друге, добре гнеться в лещатах без нагріву. Служать вже 4 сезони без нарікань.

Тоже делал из 8, уже лет 10 им. Вполне хватает. Некоторые немного согнулись, слишком туго ленту заправлял, ничего страшного. 

10-ка точно не нужна, и вес пачки скоб большой, и конец скобы под натянутую ленту заправлять сложнее, если скоба толстая. 

• Like 4

7 часов назад, Mаксим сказал:

и конец скобы под натянутую ленту заправлять сложнее

а ще те місце обов*язково повинно бути скруглене на наждаку, тоді ні лєнту ні руки різать не буде, а в мене взагалі з 6-тьорки проволки, гнути легко, функцію виконують на всі сто, те що зігнулось, виравляється  легко, коштує дешево, там, коли "п*ятірка" заправлена великих зусиль вже не потрібно.

В 14.01.2018 в 20:41, Конструктор сказав:

Відома, але в ній внесені зміни, під ПЕТ стрічку.

а детальніше про ПЕТ стрічку можна?

Мав різні види натяжників скрепів."П'ятірка" показалась менш зручною ніж та форма що на фото.Виготовляти легше але зев (рот) з  малою відстанню вигнути не вдавалось відповідно важіль менший.Заправляти в стрічку менш зручно, е в господарстві декілька таких з арматури10-ки.Відносно товщини- 6-ка якщо з сталі звичайної якості так звана "катанка" то непридатна, точніш кожного разу гнеться і потрібно відновлювати геометрію, 8-ка міцніша але все одно треба пам'ятати що може зігнутися, з 10-ю не думаю що здеформуеться, можна натягувати скільки дозволить міцність пальців.Зрозуміло що дорожче по грошам, важче вагою і довше в виготовленні це така плата за запас міцності.Треба дати пояснення що і для чого зтягую -ленту і натяжник ви бачили на фото стягую:магазіни порожні і з медом,дахи,дена, піставки, РР в обв'язці, видаляці "квебек", вулики в одному крп.. в двох .Для зручності переноски(вулик берем вдвох за дах )і надійності(не слетить дах).

9 часов назад, Лавр сказал:

а детальніше про ПЕТ стрічку можна?

http://tochok.info/topic/5271-скрепы-для-улья/?do=findComment&comment=509465