igorstep Опубликовано 6 декабря, 2018 Share Опубликовано 6 декабря, 2018 В Wed Dec 05 2018 в 19:12, ромео сказал: Тема зветься "ЗИМОВІ огляди" А зима тільки но почалася... Так що вже пора починати... Як кажуть "Вперед і з піснею..." Якось дивився цей канал.Так в нього Украінці,вних клуба до весни невидно ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергей Тюркин Опубликовано 6 декабря, 2018 Share Опубликовано 6 декабря, 2018 В 05.12.2018 в 16:14, miro сказал: а позаминулої зими варятам які вскривали вулики в -25 ніхто нічого неказав, ще й відео на форумі викладали, то вже минулої зими зменшилась кількість екстрималів бо немают ,що вже показувати, всьо "повзлітало". То я лише людям тайну повідав звідки варяти викачують пролісковий мед.Ютуб таким відео аж кишить, це і є природній відбір правда не бджіл , а пасічників А я в наши морозы в Египте рыбок по кораллам камерой гонял . Ну сейчас дождусь новых морозов. за камеру и на пасеку... 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 В 05.12.2018 в 20:15, ромео сказав: Один лише коментатор здивувався, що клуб на початку грудня сидить вгорі... У мене також з року в рік є частина сімей в яких клуб розміщується вгорі і це на українській рамці. Я також в перші зимівлі свого пасічникування надивившись роликів в ютубі про "правильне" розміщення клубу зимою, переживав чому мої на верху адже меду з осені достатньо. Але з практики скажу що такі сімї нормально зимують і ніякої підкормки їм не потрібно. (це я про українську рамку). 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 3 години тому, дьома сказав: У мене також з року в рік є частина сімей в яких клуб розміщується вгорі і це на українській рамці. Я також в перші зимівлі свого пасічникування надивившись роликів в ютубі про "правильне" розміщення клубу зимою, переживав чому мої на верху адже меду з осені достатньо. Але з практики скажу що такі сімї нормально зимують і ніякої підкормки їм не потрібно. (це я про українську рамку). Товариство, хто пасічникує на українцях, підкажіть - може я щось не так роблю, що у мене клуб у деяких сімях розташовується зверху. Десь читав що причиною може буди мала кількість меду у стільниках. я ж у зиму пускаю тільки повномедні та заповнені на 2/3. чи може через те що рамки повномедні і бджолам ні за що вчепитись??? от і тягнуться до верхнього бруска. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Просто Саша Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 14 хвилини тому, дьома сказав: Товариство, хто пасічникує на українцях, підкажіть - може я щось не так роблю, що у мене клуб у деяких сімях розташовується зверху. Десь читав що причиною може буди мала кількість меду у стільниках. я ж у зиму пускаю тільки повномедні та заповнені на 2/3. чи може через те що рамки повномедні і бджолам ні за що вчепитись??? от і тягнуться до верхнього бруска. Пасічникую не на українцях, гадаю що клуб розташувався зверху (біля верхнього бруска) через надмірне утеплення, я б прибрав верхнє утеплення. Рекомендую в Ютуб канал Мухи Ярослава. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 18 хвилин тому, Просто Саша сказав: Пасічникую не на українцях, гадаю що клуб розташувався зверху (біля верхнього бруска) через надмірне утеплення, я б прибрав верхнє утеплення. Рекомендую в Ютуб канал Мухи Ярослава. 18 хвилин тому, Просто Саша сказав: Пасічникую не на українцях, гадаю що клуб розташувався зверху (біля верхнього бруска) через надмірне утеплення, я б прибрав верхнє утеплення. Рекомендую в Ютуб канал Мухи Ярослава. У мене поверх рамок стоять стелини а зверху утеплювальна подушка, цілком можливо що це найтепліше місце. Переглянув відео Ярослава Мухи про зимове утеплення (і не тільки). Цікаво якщо я зараз заберу утеплення чи не нашкодить це бджолам (чи опустяться бджоли вниз) адже клуб зверху. Просто Саша - дякую за пораду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 4 минуты назад, дьома сказал: не нашкодить це бджолам (чи опустяться бджоли вниз) Не опустяться 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 18 хвилин тому, ромео сказав: Не опустяться я також так думаю що не опустяться. настільки я зрозумів це ще з осені до утворення клубу треба знімати утеплення. Дякую ромео за відповідь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 декабря, 2018 Share Опубликовано 7 декабря, 2018 Із серії "Так робити не можна" або "Я б так НЕ РОБИВ" 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
виталий херсон Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 В 07.12.2018 в 15:16, дьома сказал: Товариство, хто пасічникує на українцях, підкажіть - може я щось не так роблю, що у мене клуб у деяких сімях розташовується зверху. Десь читав що причиною може буди мала кількість меду у стільниках. я ж у зиму пускаю тільки повномедні та заповнені на 2/3. чи може через те що рамки повномедні і бджолам ні за що вчепитись??? от і тягнуться до верхнього бруска. А верхние летки у вас открыты? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 2 години тому, виталий херсон сказав: А верхние летки у вас открыты? Так, трішки. Причина може бути у цьому?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 В 07.12.2018 в 15:16, дьома сказал: Товариство, хто пасічникує на українцях, підкажіть - може я щось не так роблю, що у мене клуб у деяких сімях розташовується зверху. Десь читав що причиною може буди мала кількість меду у стільниках. я ж у зиму пускаю тільки повномедні та заповнені на 2/3. чи може через те що рамки повномедні і бджолам ні за що вчепитись??? от і тягнуться до верхнього бруска. ну и что? у меня есть просто сильные семьи которые занимают почти всю высоту рамки. да, отводок если сядет внизу то его не видно, а если хорошая 8-9р семья то ее будет видно и сверху и снизу, вне зависимости от полноты рамок. еще бывает такое что из-за потолочины пчелы набиваются между верхним бруском и потолочиной. лично мне это не нравится, я потолочину не использую, лежит пленка. еще бывает к потолку прилипают совсем мелкие отводки потому что это самое теплое место. я не думаю что стоит пытаться убирать утепление и загонять пчел вниз. лучше кинуть пакет в феврале. хотя были такие случаи, и это хорошо видно по рамке, что слабые отводки выедали верхушку а ниже сзади мед был нетронут 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 36 хвилин тому, дьома сказав: Так, трішки. Причина може бути у цьому?? На зиму закривайте на глухо верхні льотки, можна паролоном, корком від петпляшки, кукурудзяним качаном (якщо льотки круглі) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 В 05.12.2018 в 20:22, targal сказал: Що люди робили осінню ну положил человек канди сразу, чтобы как говорится дважды не вставать и спокойно спать, что тут такого? а так все хорошо организовано. кстати на укр рамке намного хуже видно под весну, сколько осталось кормов. клуб подымается к весне и занимает все пространство от передней до задней стенки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 1 година тому, Сергій-апі сказав: На зиму закривайте на глухо верхні льотки, можна паролоном, корком від петпляшки, кукурудзяним качаном (якщо льотки круглі) Дякую за пораду. Не закривав за порадою діда, він ніколи верхні льотки не закривав повністю казав що так краща вентиляція. Тепер не пізно закривати?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 2 хвилини тому, дьома сказав: Тепер не пізно закривати?? Льотки закрийте, але клуб на низ вже не опуститься. Хоча нічого критичного в цьому немає. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 1 час назад, дьома сказал: Дякую за пораду. Не закривав за порадою діда, він ніколи верхні льотки не закривав повністю казав що так краща вентиляція. Тепер не пізно закривати?? Трохи не так. Закривати верхні льотки треба ще в кінці літа. Бо під час загодовування або формування гнізда для зимівлі, бджоли завжди залишають незаповненою ту частину стільника, що біля льотка. Саме там вони і збираються в клуб. Вже з початком зимівлі льоток можна і трохи відкрити... 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мельник Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 6 хвилин тому, ромео сказав: Трохи не так. Закривати верхні льотки треба ще в кінці літа. Бо під час загодовування або формування гнізда для зимівлі, бджоли завжди залишають незаповненою ту частину стільника, що біля льотка. Саме там вони і збираються в клуб. Вже з початком зимівлі льоток можна і трохи відкрити... Теж так роблю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 19 хвилин тому, ромео сказав: Трохи не так. Закривати верхні льотки треба ще в кінці літа. Бо під час загодовування або формування гнізда для зимівлі, бджоли завжди залишають незаповненою ту частину стільника, що біля льотка. Саме там вони і збираються в клуб. Вже з початком зимівлі льоток можна і трохи відкрити... А це вже цікаво!!! ромео бовязково скористаюсь Вашою порадою. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 10 часов назад, artemishe сказал: ну положил человек канди сразу, чтобы как говорится дважды не вставать и спокойно спать, что тут такого? а так все хорошо организовано. кстати на укр рамке намного хуже видно под весну, сколько осталось кормов. клуб подымается к весне и занимает все пространство от передней до задней стенки На українські рамці якщо вона на 80% печатка тула можна навіть до кінця квітня незазирати 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 В 07.12.2018 в 23:25, ромео сказав: Із серії "Так робити не можна" або "Я б так НЕ РОБИВ" в принципі міг взагалі зняти дашки до потепління,а так вельми повчальне відео, ютуб то сила, вчіться аматори в праффесорів, поки вони бджіл мають 2 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 2 часа назад, targal сказал: На українські рамці якщо вона на 80% печатка тула можна навіть до кінця квітня незазирати кто сказал что канди для спокойной зимовки пчел? канди - для спокойной зимовки пчеловода!) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 21 хвилину тому, artemishe сказав: кто сказал что канди для спокойной зимовки пчел? канди - для спокойной зимовки пчеловода!) Канді- це Різдв'яний подарунок бджолам, а дехто вже навіть на Миколая подарує 4 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 10 декабря, 2018 Share Опубликовано 10 декабря, 2018 4 минуты назад, davolodya сказал: Канді- це Різдв'яний подарунок бджолам, а дехто вже навіть на Миколая подарує Одного разу я бачив як один пасічник готував своїм бджолам миколайчики - заливав розтоплений мед у соти і зверху щіткою замазував розплавленим воском ,роздавав якраз на миколая, то треба було бачити. 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 11 декабря, 2018 Share Опубликовано 11 декабря, 2018 10 годин тому, davolodya сказав: Канді- це Різдв'яний подарунок бджолам, а дехто вже навіть на Миколая подарує Во, во я то сам так кажу, ну на Різдво, але ж не на Миколая.....але так скажу пане Володя все- одно зі шальфуют, бо дадут 25 грудня на польске Різдво, закон жи прийняли,общем як не крути Миколай піде по пасіках, як ми Його жиль стає, тільку роботи, а ше дітям під подушку роздати то шо тато з мамов хочут для бахорів, ше то канді сі тепер навєже, то є клопіт, аби зимов бавитисі під пєцом зі старов, пасічники літатимут і зніматимут дашки з вуликів аби канді Миколай положив. П.С. Пасічник, А ТИ НАПИСАВ ЛИСТА МИКОЛАЮ АБИ ВІН БДЖОЛАМ КАНДІ ПРИНІС! 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.