Перейти к содержанию

Скільки "коштують" документи на пасіку?

Артем

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, Andruhan сказав:

Мне вот интересно, вет специалист, смотрит все семьи пасеки, если берёт за каждую 29,73, 10 семей 297.3гр, 100 семей 2973гр?

Кто там что смотрит!!! У меня даже точок не знают где)

11 час назад, Fortons сказал:

У нас смотрят , но в улья не лезут так как у него на руках результаты анализов . А его задача внешний осмотр пасеки и помещений которые используются .

В 24.04.2017 в 17:10, Andruhan сказал:

Нормально, если не учитывать, что переплатили раза в три-четыре!

Какие все умные и математически подкованые!

Два раза съездить в район - 200грн. бензин. Минус полдня рабочего времени. Не знаю как у математиков, а у меня рабочий день должен давать минимум 1000 грн...  Убытки нарисовались 700 грн. Это я амортизацию авто и моральные издержки не считал.

Вот такая высшая математика у меня. И такая экономика.

В 24.04.2017 в 17:10, Andruhan сказал:

On 25.04.2017 at 0:24 AM, Fortons said:

В нас теж не приїжджають на точок просто аналізи подивились записали тай все можеш їхати.

• 1 month later...

Сьогодні отримав Ветеринарно санітарний паспорт пасіки. Написав заяву, тиждень розглядали, виїзд на пасіку ветеринара і через 4 дні паспорт у мене.

Все безкоштовно......ну майже 2 л меду.:)

Тепер треба зареєструвати в сільській раді....

20170613_145332_resized.jpg

• 1 month later...
В 02.03.2016 в 20:57, Вадим Василюк сказал:

Тиждень тому, позвонив заготівельник, якому я здаю мед і каже, що в цьому році для здачі меду потрібен вет. паспорт.

Сьогодні розмовляв з начальником нашої вет. лікарні і задв питання про продовження паспорту, аналізи там всі діла. Каже за 1- ну сім'ю треба заплатить 17,50 грн + 30 грн з кожного десятка сімей, ну і нарахував мені за 50 бджолосімей блисько 1000 грн. Я в шоці в 2012 році робив все безкоштовно (тільки бланк в.п 10 грн), чи може розвод якись, хто що знає???

то мабуть ще по божеськи, :umora:я сьогодні топтав дорогу, ............лабораторія близько 50грн на 10-ть сімей  але далі  начальник, старий друг , огорошили конкретно,  відбір матеріалу на аналізи лише в присутності лікаря, тобто  огляд кожної сімї близько 20грн....то вже  за 50 сімей  більше тисячі....а мабуть ще на стіл розраховують:umora:

я йому розказую прямо, що його лікар має лише диплом і не проходив навчання та чергової перевірки знань, посвідчення не має...і перевіряти пасіку не може, я пропоную видати паспорт по результатам аналізів, до них не дійшло, заробляючи так з мене кошти для установи він ризикує попасти під особисті штрафи від антимонопольного ......дав на роздуми пару днів, побачим, що вони вирішать....

В 24.04.2017 в 22:02, Владимир Иванович сказал:

Не знаю як у Вас , а у нас 29.73 коштує виклик ветеринарного лікаря і при чому ця ціна не залежить від кількості сімей. А решта розцінок такі самі. Паспорт оформляв 21.04. І всі печатки стоять. Тому раджу ще раз поцікавитись розцінками.

де саме отримували паспорт?

В 31.07.2017 в 23:32, Николай S сказал:

де саме отримували паспорт?

Мена .

Сьогодні мене завідуюча ветеринарної поліклініки "порадувала":

- Хочу оновити паспорт пасіки (зробив рік тому)? Маю вже 50 сімей

- Добре, з вас бдолиний підмор 5 проб (по 20 грн), і 29,50 грн за огляд кожної сім,ї. Рахунки я дам.

:blink: Але ж минулого року я просто за проби платив...

- Цього року розцінки помінялися. Ось так. Є такі, які по 3000 грн платять за огляд.

Далі я чемно подякував за інфо й добре задумався. А чи треба він мені? Минулого року він дав мені +1 грн до 28 грн за мої 2 тони, у той час як мій сусід здав по 43 навесні без документів...:hmm:

Цього року паспорт мені обійдеться у 1600-1700 грн, то чи варто?

43 хвилини тому, Sashko сказав:

29,50 грн за огляд кожної сім,ї.

Звертаю увагу пасічників на існування документа, як унормовує огляд бджіл: Ветеринарам про бджіл.docx

Інших документів я не знаю.:hi:

А в яких випадках ветлікар повинен проводить огляд кожної сімї? Що таке огляд сімї? Я думаю якщо знати фахову відповідь на ці запитання, то можна зрозуміти чи за кожну сімю на пасіці потрібно платити 29,5. Є фахівці які можуть дати відповіді на ці запитання?

• 6 months later...
В 04.08.2017 в 17:42, asaltan сказал:

Звертаю увагу пасічників на існування документа, як унормовує огляд бджіл: Ветеринарам про бджіл.docx

Інших документів я не знаю.:hi:

Добрый день.Дайте пожалуйста свой номер телефона или свяжитесь со мной . С уважением Сергей 0994075842

• 1 month later...

Сьогодні повторно здавав підмор на аналіз, в суммі вийшло близько 165 грн.  за 20 сімей,  84.14 -лабораторія,  29.5- виклик Вет лікаря і приблизно 50 ще за щось (не пам'ятаю ).

30 минут назад, Євгешка сказал:

Сьогодні повторно здавав підмор на аналіз, в суммі вийшло близько 165 грн.  за 20 сімей,  84.14 -лабораторія,  29.5- виклик Вет лікаря і приблизно 50 ще за щось (не пам'ятаю ).

Другий рік поспіль аналізи підмору в ветлабораторії обходяться безкоштовно. На кажен район є виділено певна кількість проб планових безкоштовних.  Для цього необхідно в районній ветлікарні по місцю проживання брати супровідний лист на планиве обстеження проб підмору в ветлабораторії.  Ветлабораторія дае заключення про дослідженню проб з яким назад в ветлікарню де роблять відповідні записи в ветеренарному паспорті.

Сьогодні в нашій лабораторії, де всі попередні роки мені робили аналіз підмору бджіл, мене послали за 50 км в інший район. Довелося брати у ветлікарні супровідний лист з яким тепер прийдеться їхати в лабораторію іншого міста. Одним словом покращення, все для людей.:hmm:

сегодня продлил паспорт пасеки, "засветил" 5 семей

ничего не изменилось, анализ за каждые 10 семей-42.07 гр

и ветеринарнi послуги за КАЖДУЮ семью-29.73 гр

"возле ветлечебницы стоит очередь из желающих зарегистрировать пасеку и все хотят записать реальное количество семей"

в ветлечебнице шушукались будто в Запорожье , по их линии был кипиш , проверяющие смотрели журнал регистрации, а потом ездили по домам пчеловодов и спрашивали приезжал ли к ним ветеринар и смотрели сколько реально семей. 

Все эти паспорты пасеки, анализы и прочие бумажки для оптовой сдачи меда или для других целей? Просто не очень понятно зачем это все людям нужно

1 час назад, roman72201 сказал:

ничего не изменилось, анализ за каждые 10 семей-42.07 гр

и ветеринарнi послуги за КАЖДУЮ семью-29.73 гр

ничего не изменилось, анализ за каждые 10 семей-28.75 гр

и ветеринарнi послуги  за КАЖДУЮ семью- за все 30 гр

ничего не изменилось, анализ за каждые 10 семей - 46,50 

Ветеринара на месте не застал, так что по чём его услуги в этом году ещё не знаю

В прошлом году анализ был тоже 46,50

Вот интересно почему в разных регионах разная расценка ?  Может на большее количество болезней проверяют.

у нас проверяют только на вароа и нозематоз

35 минут назад, siverit сказал:

ничего не изменилось, анализ за каждые 10 семей - 46,50 

Ветеринара на месте не застал, так что по чём его услуги в этом году ещё не знаю

В прошлом году анализ был тоже 46,50

Вот интересно почему в разных регионах разная расценка ?  Может на большее количество болезней проверяют.

вароатоз-0 гр

браулёз-15.33 гр

нозематоз-13.37 гр

акарапидоз-13.37 гр

1 час назад, siverit сказал:

Расценки зависят только от степени жадности ветеринаров на местах! В моём Царичанском  районе за 20 семей озвучили 320 грн., в соседнем Магдалиновском- около 140 грн., за 30 семей!

5 хвилин тому, Andruhan сказав:

Расценки зависят только от степени жадности ветеринаров на местах! В моём Царичанском  районе за 20 семей озвучили 320 грн., в соседнем Магдалиновском- около 140 грн., за 30 семей!

:umora: От "держава " ! Чистий дурдом "Веселка". :dntknw: Це не політика, а реалії.:(

Почти неделю назад как обновил паспорт пасеки..

Общая стоимость 127 грн.  По сопроводительному листу отправили в г.Сумы. повез 10 проб.

Три дня ожидания результатов и еще через день паспорт у меня. Надо отдать должное местном ветеринару, так как старт в цене во многом зависит от него. А так же и тем людям которые делали анализ и составляли соответствующий документ в г.Сумы, отставили только положительные эмоции.

:umora: От "держава " ! Чистий дурдом "Веселка". :dntknw: Це не політика, а реалії.[emoji20]
Ну везде работают люди. И все зависит от нас самих.

Отправлено с моего SM-G7102 через Tapatalk

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...