Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

13 часов назад, Александр К. сказал:

Пролечить от клеща..

12 часов назад, davolodya сказал:

толку з них не буде, а лишніх проблем може додатись..

Дякую за відповіді. Поставив їм полоску варотом, потім утеплю, а там як буде...

• 9 months later...

Підсумки використання кліточки Міленіна

1) застосовано до 15 сімей,+15 допоміжних. Матки замкнені у кліточки 25.04-5.05. в час коли було 4 рамки печатного розплоду,+додано по 2 рамки печатного віддопоміжних сімей.

2)у 10-и сім'ях за шість днів зірвані свищі крім одного,у інших залишені усі

3)роїння відсутнє повністю. 20.06 відібрані повністю запечатані верхні корпуса. У нижніх- половина рамок повномедки, а половина медопергові(не рухались)

4) молоді матки зачервили тільки у 4-х сім'ях, у інших молодих не знайдено. Прийшлось випусти старих. Усі зачервили.

5)отже недоліком методу є неможливість паралельно вивести молодих маток. Та (+) вагоміші!!!

9 часов назад, Маркіян сказал:

Підсумки використання кліточки Міленіна

1) застосовано до 15 сімей,+15 допоміжних. Матки замкнені у кліточки 25.04-5.05. в час коли було 4 рамки печатного розплоду,+додано по 2 рамки печатного віддопоміжних сімей.

2)у 10-и сім'ях за шість днів зірвані свищі крім одного,у інших залишені усі

3)роїння відсутнє повністю. 20.06 відібрані повністю запечатані верхні корпуса. У нижніх- половина рамок повномедки, а половина медопергові(не рухались)

4) молоді матки зачервили тільки у 4-х сім'ях, у інших молодих не знайдено. Прийшлось випусти старих. Усі зачервили.

5)отже недоліком методу є неможливість паралельно вивести молодих маток. Та (+) вагоміші!!!

В том году случайно попал на кал пчеловода с южного мордора. Так он только так и содержит пчел перед основными взятками заключает матку в изолятор, более того, матка в изоляторе у него и зимует. Но вот замену маток делает только через подсадку отдельно выведенных молодых.

7 годин тому, AntonUa сказав:

случайно попал на кал пчеловода 

Капці дуже обмастили?

14 минут назад, gardener сказал:

Капці дуже обмастили?

Извините, не заметил опечатку.:( Я имел в виду канал. 

9 часов назад, AntonUa сказал:

В том году случайно попал на кал пчеловода с южного мордора. Так он только так и содержит пчел перед основными взятками заключает матку в изолятор, более того, матка в изоляторе у него и зимует. Но вот замену маток делает только через подсадку отдельно выведенных молодых.

Так. 'сайт Марченка відомий. Він підкреслює корисність метода а кількох напрямках. Окрім усунення роїння це і припинення червління, що дужє актуально для Півдня, боротьба з Варроа...

• 1 year later...

Доброго дня суток, мирного неба вам!!шановні колеги хочу почати дискусію на тему роїння.

Давненько бачу тут не було питання та відповідей.

Так у мене питання чому бджола роїться на ріпаку? Причому усі породи бакфаста ,карніка,кордована, геть усі. У чому тут причина,можливо ріпак виділя якийось фермент що призводить їх так біситися....

Хто що може сказати?

10 годин тому, zava сказав:

Доброго дня суток, мирного неба вам!!шановні колеги хочу почати дискусію на тему роїння.

Давненько бачу тут не було питання та відповідей.

Так у мене питання чому бджола роїться на ріпаку? Причому усі породи бакфаста ,карніка,кордована, геть усі. У чому тут причина,можливо ріпак виділя якийось фермент що призводить їх так біситися....

Хто що може сказати?

Ріпак дає чудовий розвиток (багато поживного пилку і деколи меду) в час коли природою закладено їм роїтись. Присутність свіжого нектару робить у вулику парниковий ефект - їм жарко. Плюс лупиться велика кількість, незайнятої вигодовуванням личинок (бо матку вже обмежили), молодої бджоли.

Ідеальні умови для роїння:IMHO:

І не обманюйте, бакфаст не роїться:umora:

27 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ріпак дає чудовий розвиток (багато поживного пилку і деколи меду) в час коли природою закладено їм роїтись. Присутність свіжого нектару робить у вулику парниковий ефект - їм жарко. Плюс лупиться велика кількість, незайнятої вигодовуванням личинок (бо матку вже обмежили), молодої бджоли.

Трохи попралю::umora:

Ріпак не деколи , а можна сказати стабіно дає мед більше, менше але дає. Якщо є бджоли.

А так дійсно місяць пилкового і нектарного взятку дає дуже гарний розвиток. Це що пасічник цей розвиток не використовує з користю і він переходе в роїння, це проблеми самого пасічника! А не бджіл, чи ріпаку.:IMHO:

2 години тому, Конструктор сказав:

Трохи попралю::umora:

Ріпак не деколи , а можна сказати стабіно дає мед більше, менше але дає. Якщо є бджоли.

А так дійсно місяць пилкового і нектарного взятку дає дуже гарний розвиток. Це що пасічник цей розвиток не використовує з користю і він переходе в роїння, це проблеми самого пасічника! А не бджіл, чи ріпаку.:IMHO:

В моїй місцевості ріпак/мед=через раз.

Це з того що я бачив і чув від знайомих. Але в мене він не частий гість, тому статистика може бути не точною.

З усім іншим згідний.

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Бакфаста рояться і не в одного мене!

Я теж так думав , але ні!!!

Чому жарко,магазини напівпусті були, вулики стояли в посадці в холодку не пеклися на сонці.

28 минут назад, zava сказал:

Бакфаста рояться і не в одного мене!

Я теж так думав , але ні!!!

Чому жарко,магазини напівпусті були, вулики стояли в посадці в холодку не пеклися на сонці.

Баків самі виводили?

10  сімей докупив! Знайомий у нього пасіка 200+ бакфаста роїлась що дурна ..

Разом стояли на ріпаку

Не встигав робить отводки

2 години тому, Олександр С. сказав:

Баків самі виводили?

Ні,брав таких!

Тай останнім часом Баки якісь уже не ті що були у2000 р.агресія присутня....

2 години тому, zava сказав:

Тай останнім часом Баки якісь уже не ті що були у2000 р.агресія присутня....

То Ви купляли їх ше в 2000 році?

23 хвилини тому, gardener сказав:

Стільки не живуть,))))

• 10 months later...

багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. 

13 хвилин тому, Апіслав Лучанський сказав:

багато форумчан бідкаються, що пасіки заходять в ройку, а тема чомусь пуста. я розумію, що всі досвідчені і знають як боротися з ройкою. мене цікавить, чи хто знає якісь дієві заходи коли ройка вже почалася, щоб рій не втік. я не може постійно бути коло пасіки, тільки на вихідні і то не завжди. я застосовую підрізку крил у матки, але інколи рій через деякий час виходить з неплідкою. 

Якщо ви на пасіці тільки на вихідних, то підрізка крила матці не найкращий варіант. Матка при виході рою впаде в траву і до вихідних загине однозначно, хіба що у вас обладнано трап для повернення матки "пішком" у вулик. Коли матка загине, а на виході матки в ройових маточниках,  ройова бджола кілька днів почекає і полетить з неплідкою.

У вашому випадку перед початком ройової гарячки можна просто знищити маток і підставити маточники на виході. З цієї операції одні плюси: якщо це період медозбору, буде + по меду, відсутність роїння в цьому році, незначний безрозплідний період, який позитивно впливає на профілактиту кліща та іншої зарази.

У мене подібно відбувається при продажу пакетів.

26 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

У вашому випадку перед початком ройової гарячки можна просто знищити маток і підставити маточники на виході. З цієї операції одні плюси:

Це ДО початку ознак роїння...

Бо тоді буде головний плюс - прискорюється вихід першого рою... 

9 минут назад, ромео сказал:

Це ДО початку ознак роїння...

Бо тоді буде головний плюс - прискорюється вихід першого рою... 

Це точно!

Якщо вже в ройовому то матку відбираємо всі матошники зриваємо під нуль,і через 8-10 днів знову зриваємо матошники і ставимо свій матошник. 

Я цей рік з ізоляторами граюсь, побачу що з того вийде. 

2 минуты назад, Женя Ц. сказал:

Це точно!

Якщо вже в ройовому то матку відбираємо всі матошники зриваємо під нуль,і через 8-10 днів знову зриваємо матошники і ставимо свій матошник. 

Я цей рік з ізоляторами граюсь, побачу що з того вийде. 

Великий шанс отримати трутовку , і великий провал сімї.

1 минуту назад, В 361 сказал:

Провал то херня,на ріпак і акацію бджоли вистачає, а далі пусто аж до соняшнику. 

14 хвилин тому, В 361 сказав:

Провал буде гарантовано в будьякому випадку, якщо не дати відроїтись. Будуть тягнути резину до кінця... 

47 минут назад, В 361 сказал:

Люди он мріють про це. Провал. Засуха. Ммм... :wub:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...