цыганок Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 4 часа назад, Cfif сказал: Колись були такі рекомендації від бджолярів, бажаючим придбати бджіл, після 2ї сітової : треба по першій Т.+12 і сонячній погоді пройтись тихо по старим дубравам та перестойним лісам. Дуже добре видно під деревами на снігу сліди обльоту роїв в дуплах.))) вже не пам'ятаю коли була така ситуація...)) частіше снігу може намести вже після обльотів.)) В мене лайка чудово шукає бджіл в дуплах. Мабуть куниці полюбляють мед і залишається їхній запах в дуплах. Цієї зими на прогулянках знайшли п'ять сімей в дуплах. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, Вадім Полтава сказал: Так 21 століття. Інтернет всі діла. Ми тепер одне велике село. На рахунок великого села забитого податками ,то ти првий. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 36 хвилин тому, Вадім Полтава сказав: Те, шо Ви вмієте вибирати потрібне місце в повідомленні - то є добре, але думку треба дочитувати до кінця... Отож після коми 4 години тому, davolodya сказав: , ніж наслухатись спеціалістів, що дворняги наше все - і за рік -два все закинути... Тобто людина, яка живе від прибутку з проданого матеріалу, напряму закликає дотримуватись певного алгоритму дій, вказуючи, що по іншому у вас будуть проблеми... Оце і є непряма реклама... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 13 минут назад, ромео сказал: Отож після коми Тобто людина, яка живе від прибутку з проданого матеріалу, напряму закликає дотримуватись певного алгоритму дій, вказуючи, що по іншому у вас будуть проблеми... Оце і є непряма реклама... Але ж і ви дочитуйте 5 часов назад, davolodya сказал: Якби мав необхідність - спеціально створив би свою рекламну тему по продажу маток, оскільки на форумі є така можливість. Але вже кілька років оголошення не виставляю, так як реально і без реклами не можу забезпечити матками всіх бажаючих... Тому Ваша репліка щодо реклами - мимо... 4 часа назад, davolodya сказал: Все я чудово розумію, але ще раз, це не реклама, ні відкрита, ні скрита, це скоріш дружня порада для тих початківців, які лиш починають займатись бджолами - краще обрати нормальний матеріал і не розчаруватись, ніж наслухатись спеціалістів, що дворняги наше все - і за рік -два все закинути...тим більше, не закликаю купувати конкретно в мене - зараз є багато матководів з хорошим перевіреним матеріалом, варто лиш обрати кому більше довіряєш. Той, хто в темі багато років - він і без чужих підказок розуміє, яка порода для його умов краща. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 47 минут назад, ромео сказал: Оце і є непряма реклама... 30 минут назад, Вадім Полтава сказал: Впевнений, що davolodya і не думав щось рекламувати. Але якщо прискіпливо, перефразуючи, "не купляйте мій якісний товар, бо в мене велика черга" - це і є реклама, причому вищого гатунку. Бо найбільше приваблює покупця,,, велика черга Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 4 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 4 марта, 2024 31 хвилину тому, Neanderthalensis сказав: Бо найбільше приваблює покупця,,, велика черга Це все вірно, якщо черга, отже люди щось знають. Але ж коментуючи пряму та не пряму рекламу, тим самим забезпечили ту саму чергу, тобто, привернули увагу. Отже, davolodya і не надіявся на такий ажіотаж. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 година тому, Вадім Полтава сказав: Але ж і ви дочитуйте Ви так і не второпали... Ще раз Мова йде за непряму рекламу... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 27 хвилин тому, ромео сказав: Ви так і не второпали... Ще раз Мова йде за непряму рекламу... Нема тут ніякої реклами. Якщо повернутись кілька сторінок назад і глянути з чого це все почалося, то побачите моє зауваження відносно виводу маток від ефки, яка сподобалась пасічникові, що так робити не вірно, кращий результат буде від чистопородного матеріалу, причому я не закликав купувати в мене. Згодом це питання обросло купою реплік відносно місцевих бджіл і в результаті п. Ромео побачив неіснуючу рекламу. Особисто Ви за, чи проти виводу маток від чистопородного матеріалу? Зараз взагалі має бути цікавий момент, бо Ваша відповідь мала б бути теж скритою рекламою або дворняжок, або чийогось чистопородного матеріалу, залежить який варіант оберете Ви так бачу, що краще взагалі не ділитися якимись напрацюваннями, треба, щоб кожен мав свої власні граблі... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 Весна прийшла, і всі опять міряються причендалами, нічого нового, все як завжди. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 29 минут назад, ромео сказал: Ще раз Мова йде за непряму рекламу... А шо хоть рекламує, бо 6 часов назад, davolodya сказал: реально і без реклами не можу забезпечити матками всіх бажаючих... ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, Neanderthalensis сказал: - це і є реклама, причому вищого гатунку. Бо найбільше приваблює покупця,,, велика черга Найкраща реклама - це репутація перевірена роками. Для матководів це особливо актуально. Адже всі ми з "одного села". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 12 минут назад, Ворон сказал: Весна прийшла, і всі опять міряються причендалами, нічого нового, все як завжди. Тільки в кінцевому підсумку виграє той, хто купляє по 45грн/кг Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 31 хвилину тому, chajka2005 сказав: Тільки в кінцевому підсумку виграє той, хто купляє по 45грн/кг Купляє що? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 Хто б що не казав, але я вже давно зробив висновок: що тримати велику пасіку на дворовій бджолі можна , але це буде "пекельна праця" яка ніколи себе не виправдає. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 27 минут назад, Ворон сказал: Купляє що? Та да... по 45 вже ніхто не купляє Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 4 хвилини тому, Конструктор сказав: Хто б що не казав, але я вже давно зробив висновок: що тримати велику пасіку на дворовій бджолі можна , але це буде "пекельна праця" яка ніколи себе не виправдає. нікому про це не кажіть, тут багато прихильників дворової бджоли, то ж багато хто Вас не зрозуміє... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 10 годин тому, davolodya сказав: Цікаво виходить - маток окремо не купував, пакети на пасіку купує як карпатку, а бджоли на пасіці місцеві - щось тут не стикується. Тільки не треба розказувати, що то такі пакети були, з матками-"дворняжками" - бо не всі пакети -мох і болото, серед пакетчиків є багато достойних спеціалістів, які проводять більш-менш нормальну селекцію, тому постійно купуючи нормальні матки в пакетах - нема великої необхідності купувати чистопородні матки... А що до того кому вірити - є золоте правило, вірити варто своїм очам, а не чужим байкам Особисто я постійно бачу регулярні замовлення як ефок, так і чистопородних маток, видно неспроста багато хто не хоче мати справу з "дворняжками", навіть якщо вони в когось ідеальні... Мені доводити нічого не потрібно. Якщо в когось ''дворові'' бджоли для нього ідеальні, то він точно не буде купувати у вас маток ф0-1. Борець свої бджоли у відео називав ''умовно карпаткою''. Відео де він розповідав, що Колись купував пакети з карпаткою старе 3-5 років. Тобто з тої карпатки вже +/-ф5 вивелось, а ви вже на ф2 ''фукаєте''. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 4 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 4 марта, 2024 27 хвилин тому, yu1986ra сказав: Мені доводити нічого не потрібно. Якщо в когось ''дворові'' бджоли для нього ідеальні, то він точно не буде купувати у вас маток ф0-1. Хтось примушує купувати? Буде чи не буде купувати, так само як і мед продавати оптовикам, справа особиста. Селекція - це процес вибору та відбору найкращих або найбажаніших екземплярів чого-небудь. Селекція може бути природною, коли екземпляри виживають і передають свої гени через природний відбір, або штучною, коли люди втручаються для вибору певних характеристик чи властивостей. Кожен вирішує сам, що йому потрібно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 8 годин тому, aleksandrfeed сказав: Видел щурку один раз издалека в Черниговской обл ее почти нету Ну что могу сказать , если постоянно идет необлет 70 % , советую всем матководам перейти на медовое направление) потому что когда матководы продают по 1000 маток то это нужно закладать 3500 маток …. Тяжелый труд . Проще качнуть 10 тонн . Та добре відселекціонований матеріал матеріал стільки носить, що 10 т це ,к два пальці об асфальт Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 7 годин тому, B 740 сказав: Після соняху . Заміна матки по серед сезону , може дати недобір меду Матки з нуклеуса? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 6 годин тому, davolodya сказав: Не чіпляйтесь до слів, я казав зовсім про інше. Для початківця принципово нема величезної різниці з якою породою починати пасічникувати, навчатись можна з будь-якою, але ж погодьтесь, миролюбива бджола для нього буде значно цікавіша, ніж агресивні помісі, а такі трапляються дуже часто. До агресивних як правило нема бажання зайвий раз заглядати - а тому початківець, не маючи розуміння що робиться у вулику, вчасно не розширить, бо не бачить, що вже пора, відповідно прогавить роїння, інколи і не один раз, і в результаті скаже - не пішло, бо то не моє... А взяв би миролюбиву бджолу - отримав би задоволення від роботи, і якийсь результат теж би був. . Вчитися краще і веселіше з агресивними - так більше думаєш. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 35 минут назад, yu1986ra сказал: Матки з нуклеуса? Так Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 2 години тому, Ворон сказав: Купляє що? Маток Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 4 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 4 марта, 2024 36 хвилин тому, yu1986ra сказав: Вчитися краще і веселіше з агресивними - так більше думаєш. - як подальше дременути та позбутися агресивних а якщо ще сусіди отримують таку науку від ваших агресивних, то тоді зовсім весело. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 28 хвилин тому, _kos_ сказав: - як подальше дременути та позбутися агресивних а якщо ще сусіди отримують таку науку від ваших агресивних, то тоді зовсім весело. Проте ж буде про що згадати Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.