Ворон Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 44 хвилини тому, yu1986ra сказав: Маток По 45 грв? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 7 хвилин тому, Ворон сказав: По 45 грв? За кг Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 3 часа назад, Вадім Полтава сказал: Найкраща реклама - це репутація перевірена роками. Років 33-34 тому торгував я чимось на 7-му км. Навпроти дві циганки, стара і молода, "Фанту" торгують. Спина до спини, з одної кучі. Мати з дочкою, чи свекруха. Стара горлає "ФАНТА-ФАНТА-ФАНТА", а молода стісняється, і теж "фанта-фанта", але не так голосно і якось невпевнено. У старої черга метрів 15. У молодої ЖОДНОГО покупця. Аж плаче, жаліється, чого в старої беруть а в неї ні. Репутація ії Фанти така сама, як і в старої. Буквально. З одного ящика беруть. Репутація, безперечно, річ дуже важлива. Але хто чергу навчився создавать, той і торгувати буде. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 Ніхто не зробив такої гарної реклами Бакфаста як Гайдар. Дякуємо Як би не він то багато б і не знали в Україні що взагалі така порода існує. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 23 часа назад, aleksandrfeed сказал: Пасека 100+ … исключительно на дворняжках … никакого роения , в прошлом году 82 кг на круг за сезон … Давно забил на породы пчел , главное технология Дворняги на базі якої породи хоч приблизно? Відбір кращих маток ведеться чи розмножуються безконтрольно? Бо поняття дворняга може бути різне. Є прийнятні з якимось відомим в минулому родоводом, а є без роду без племені. Результати дають різні. Можна добитись від дворняги мінімального різнобою по характеристикам сімей, але різнобій буде неминуче. І селекційним породам програє в підсумку по медозбору як не старатися. Те що без роду без племені це взагалі мазохізм. Було в мене таке. Є злі як чорти неможливо з ними працювати, є сидить весь сезон на 15-16 рамках як вкопане і в підсумку ні одної рамки на відкачку немає, є з середнім результатом. Рояться без роду без племені як скажені. Можуть вже на 9-10 рамках в ройку йти. Це каторга тримати такий вінегрет бджіл. Тому дворняга дворнязі різниця. І в підсумку як я вже переконався програють по медозбору сім'ям від перевірених продавців. На великих пасіках це будуть великі валові втрати по меду. Якщо взятки великі то і хроме і косе в підсумку доллє рамки. Але такі умови це виключення. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 5 годин тому, davolodya сказав: Особисто Ви за, чи проти виводу маток від чистопородного матеріалу? Я за те, що кожен вільний сам обирати... 5 годин тому, Вадім Полтава сказав: А шо хоть рекламує, бо ? Якщо не зрозуміло, то прошу... Неважко помітити, що останнім часом в пасічницькій сфері сформувався і впевнено набирає стійкості стереотип, що, якщо ти хочеш бути успішним пасічником, то тобі обов'язково потрібно мати певну породу... і це не обговорюється... культивується думка, що все, що хочеш, будеш мати: рекордні медозбори, лагідну бджолу, зовсім не рійливу, - роботи біля них практично не буде (все самі зроблять при мінімальному втручанні) - лише візьми... Тобто цілеспрямовано і довготривало створюється позитивний імідж певного придбання і способу ведення справ. Це і є непряма реклама... так зрозуміло? Ну і ще далі ремарки... на правах особистої думки... Здавалось би, реклама - нічого протизаконного - хвали собі свій товар. Але є один нюанс. Як доповнення до рекламування свого якісного селекційного матеріалу, дехто неодмінно добавляє для протиставлення, такого собі "цапа-відбувайла", на котрого можна повішати всіх собак, дефекти і негативи. Непродуктивні, агресивні, рійливі, і т.д. Здогадались? Звісно - "дворова", "дворняги", "аборигени", "місцеві", "ус"... як тільки їх не звуть... Отут я прошу звернути увагу, я не оцінюю правдивість оцінок, я не за те, що якісь породи чи НЕпороди кращі/гірші... Отож, деякими людьми наполегливо доводиться, що наприклад, "бакфаст/карніка - це цукерка, дворняги - кака"... І коли в пасічника з аборигенкою виникають певні негаразди, то зразу ж винною назначають бджолу, і прописують негайно придбати "правильну" породу. Проте, коли в бджоляра з "елітною" бджолою шось не складається, то список винуватців трохи інший - бджоляр шось не так робить, матковод "липовий", погодні умови чи кормова база, і тільки в кінці списку бджоли. Оце, на мою думку, нерівноцінно. Неодноразово, навіть тут на форумі, виникали випадки, коли люди були незадоволені умовно чистопородними бджолами. Але якось їх швидко ставлять на "путь істинний". Бо "такого не може бути". Пригадую (не називаючи імен) минулого року один із форумців задушив більше половини маток карніки, бо 70% ввійшли у ройку... і шо? ПС. Можна насипати... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 6 годин тому, _kos_ сказав: А де Ви їх би тримали, там напевно закони не дозволяють тримати бджіл на присадибній ділянці біля будинку, та й з медоносами там не дуже густо, це треба десь дачку шукати за містом. З медоносами тут якраз класно. кругом липи. сакура, навіть плантації понад дорогою дейції шорсткої,плющі і т.п. ну а про тюльпани й нарциси я мовчу. Та й ферма тут є порблизу - км з три , не більше. можна було б і домовитися. Але ж душа моя в іншому місці... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 6 годин тому, gardener сказав: Цікаво шо вона про Вас подумала. Думаєте вона сама би не відійшла? Діло було до вечора, а вона вже була як сонна. Отож взяв на долоню й хукав. Посадив знову на квітку. Трохи посовалася й полетіла. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 7 годин тому, yu1986ra сказав: За кг Ще ніколи не продавав на кілограми, все іде на літри або відра. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 6 годин тому, Burkun сказав: Дворняги на базі якої породи хоч приблизно? Відбір кращих маток ведеться чи розмножуються безконтрольно? Бо поняття дворняга може бути різне. Є прийнятні з якимось відомим в минулому родоводом, а є без роду без племені. Результати дають різні. Можна добитись від дворняги мінімального різнобою по характеристикам сімей, але різнобій буде неминуче. І селекційним породам програє в підсумку по медозбору як не старатися. Те що без роду без племені це взагалі мазохізм. Було в мене таке. Є злі як чорти неможливо з ними працювати, є сидить весь сезон на 15-16 рамках як вкопане і в підсумку ні одної рамки на відкачку немає, є з середнім результатом. Рояться без роду без племені як скажені. Можуть вже на 9-10 рамках в ройку йти. Це каторга тримати такий вінегрет бджіл. Тому дворняга дворнязі різниця. І в підсумку як я вже переконався програють по медозбору сім'ям від перевірених продавців. На великих пасіках це будуть великі валові втрати по меду. Якщо взятки великі то і хроме і косе в підсумку доллє рамки. Але такі умови це виключення. Це все на стільки відносне що і обговорювати не хочеться. Першочерговою є відпрацьована роками технологія, а там і бджола відбереться (навіть з того що є на точку). Постійно купувати і відбирати породи/матководів не бачу сенсу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 18 минут назад, yu1986ra сказал: Це все на стільки відносне що і обговорювати не хочеться. Першочерговою є відпрацьована роками технологія, а там і бджола відбереться (навіть з того що є на точку). Постійно купувати і відбирати породи/матководів не бачу сенсу. Для чого тоді і.о матку купили? Значить не все влаштовує у своїх бджола, і шукаєте щось краще . . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 9 часов назад, Neanderthalensis сказал: Років 33-34 тому торгував я чимось на 7-му км. Навпроти дві циганки, стара і молода, "Фанту" торгують. Спина до спини, з одної кучі. Мати з дочкою, чи свекруха. Стара горлає "ФАНТА-ФАНТА-ФАНТА", а молода стісняється, і теж "фанта-фанта", але не так голосно і якось невпевнено. У старої черга метрів 15. У молодої ЖОДНОГО покупця. Аж плаче, жаліється, чого в старої беруть а в неї ні. Репутація ії Фанти така сама, як і в старої. Буквально. З одного ящика беруть. Репутація, безперечно, річ дуже важлива. Але хто чергу навчився создавать, той і торгувати буде. Абсолютно вірно! Це інша стратегія. Умовно "Циганська". Фішка в тому, шо цигани (чи будь-які інші гастрольори) після того як впарять фуфло - тупо переїжжають на нове місце. І починають цикл заново. Тому вони репутацією не дорожать абсолютно. Можуть впарювать шо завгодно застосовуючи яскраву рекламу, подлог, зухвало обманюючи і тому подібне. В довгострок "циганська" стратегія не працює. Ну і висновок - шоб не буть обманутим, треба дивитися на репутацію. Нормальні люди так і роблять в отих їхніх європах і тому ведуть династичні родоводи, практикують рекомендаційні письма і тому подобне. Або треба хоча б дивитися, який час люди на ринку. Венеціанські купці трималися на ринку тисячу років, наприклад. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 6 часов назад, ромео сказал: Неважко помітити, що останнім часом в пасічницькій сфері сформувався і впевнено набирає стійкості стереотип, Нагадує мені той мемент коли тільки з'явився вперше туалетний папір і людей привчали до нього, багато хто ну ніяк нехотів користуватися ним, все по старому , лапухи , газета , і тд. Такі ж лозунги були , що це прокляті буржуї хотять на нас заробити , і тд Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 26 хвилин тому, B 740 сказав: Для чого тоді і.о матку купили? Значить не все влаштовує у своїх бджола, і шукаєте щось краще . . Не ''влаштовує'' тільки агресія, але в минулому році переконався, що і породні бувають не в настрої Купив карніку і.о., бо була можливість виміняти на 7 л меду -того і карніка. Осінню купив ще 5-7 карпаток (щоб поміняти ''бракованих''), тому що дешеві і були в наявності. Я не роблю проблеми чи фетишу навколо породи. Другий точок в мене на ройових. На осінь кардинальної різниці по миролюбності чи медозбору (який залежить саме від породи) я не помітив. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 18 хвилин тому, B 740 сказав: Нагадує мені той мемент коли тільки з'явився вперше туалетний папір і людей привчали до нього, багато хто ну ніяк нехотів користуватися ним, все по старому , лапухи , газета , і тд. Такі ж лозунги були , що це прокляті буржуї хотять на нас заробити , і тд А мені нагадує рекламу масла (без масла) ''Рама'' - воно ж на початках було (в рекламі) настільки добрим і корисним, що хоч до рани прикладай. А потім всі вкурили, що то просто пальмова олія в іншому вигляді. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 7 хвилин тому, B 740 сказав: Нагадує мені той мемент коли тільки з'явився вперше туалетний папір і людей привчали до нього, багато хто ну ніяк нехотів користуватися ним, все по старому , лапухи , газета , і тд. Такі ж лозунги були , що це прокляті буржуї хотять на нас заробити , і тд О! Ви підняли рівень дискусії до туалетно-унітазного рівня... Це да. Да, це сильно... Тут не поспориш... 80 lvl... пс. відповів би аналогічним жартом, але я на цьому рівні дилетант... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 9 минут назад, yu1986ra сказал: А мені нагадує рекламу масла (без масла) ''Рама'' - воно ж на початках було (в рекламі) настільки добрим і корисним, що хоч до рани прикладай. А потім всі вкурили, що то просто пальмова олія в іншому вигляді. Так , це про дворняг Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 2 минуты назад, ромео сказал: О! Ви підняли рівень дискусії до туалетно-унітазного рівня... Це да. Да, це сильно... Тут не поспориш... 80 lvl... пс. відповів би аналогічним жартом, але я на цьому рівні дилетант... Мені байдуже хто там що тримає. Вважаю що шахрайство це коли продавець пакетів вішає лапшу починаючому що бджоли спокійні і тд , а сам впарює йому дворнягу , агресивну і ройову і тихенько сміється , бо намахав людину, позбувся *еліти * дворової . І ще лапшує що самі кращі дворові , а породні то маркетинг. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 І не треба так сильно переживати , в першу чергу купляють дворняг , бо дешевше. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 1 час назад, yu1986ra сказал: Це все на стільки відносне що і обговорювати не хочеться. Першочерговою є відпрацьована роками технологія, а там і бджола відбереться (навіть з того що є на точку). Постійно купувати і відбирати породи/матководів не бачу сенсу. 7 часов назад, ромео сказал: Я за те, що кожен вільний сам обирати... Просте питання. Якщо у вас пропала матка і вам потрібно підсадити іншу, а хтось пропонує безкоштовно з безкоштовною доставкою маток. Одна від селекційного матеріалу, а інша від не селекційного матеріалу (дворняга). Яку оберете? (Бо вам матка хоч якась потрібна) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 45 хвилин тому, B 740 сказав: Так , це про дворняг Дворняг ніхто не рекламує, а ''Рама'' спочатку була мега корисно-продуктивна і відселекційовано-прогресивна. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 Только что, yu1986ra сказал: Дворняг ніхто не рекламує, а ''Рама'' спочатку була мега корисно-продуктивна і відселекційовано-прогресивна. Та ніби на упаковці склад писали. Хіба неграмотні собі там щось нафантазували про користь Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 23 хвилини тому, Burkun сказав: Просте питання. Якщо у вас пропала матка і вам потрібно підсадити іншу, а хтось пропонує безкоштовно з безкоштовною доставкою маток. Одна від селекційного матеріалу, а інша від не селекційного матеріалу (дворняга). Яку оберете? (Бо вам матка хоч якась потрібна) Селекційна - безкоштовно? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 1 минуту назад, ромео сказал: Селекційна - безкоштовно? Обидві безкоштовно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 марта, 2024 Share Опубликовано 5 марта, 2024 10 хвилин тому, Burkun сказав: Обидві безкоштовно. Давайте дві Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.