wwlo Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 16 годин тому, davolodya сказав: Впевнені, що ф2 покаже такий же результат? Не хочу нікого переконувати, але вивід маток від ефки - не найкращий варіант... були в мене матки іошки і якогось феноменального результату я не отримав.Це для селекції,матководів ,які масово продають матки.а для виводу 25 маток для себе буду брати ф1 і безпородні карпатки,бо ф1 бакфаст скоро зїсть вулики,а в моїх умовах треба бджола ощадлива і не така прожорлива.коли в лютому крайні соти напівпусті Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 16 минут назад, aleksandrfeed сказал: https://postimg.cc/njJRxwrS Дадан 12 рамочный ..один из точков… Я так можу 3-4 сім"ї об' єднати і взяти 200 кг. Тільки для чого?? Для мене то дурна непотрібна робота . У мене все просто , два магазина рапса ,потім 1-2 магазини різнотравя, потім 4-магазини соняха. І заміна матки , вона своє відпрацювала. Бігати будувати барикади з корпусів , то не для мене. Вруки беру максимум магазин меду , не маю я бажання 12р дадани піднімати . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 минуту назад, B 740 сказал: Я так можу 3-4 сім"ї об' єднати і взяти 200 кг. Тільки для чого?? Для мене то дурна непотрібна робота . У мене все просто , два магазина рапса ,потім 1-2 магазини різнотравя, потім 4-магазини соняха. І заміна матки , вона своє відпрацювала. Бігати будувати барикади з корпусів , то не для мене. Маток коли міняєте? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 минуту назад, Женя Ц. сказал: Маток коли міняєте? Після соняху . Заміна матки по серед сезону , може дати недобір меду Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
aleksandrfeed Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 11 минут назад, B 740 сказал: 11 минут назад, B 740 сказал: Я так можу 3-4 сім"ї об' єднати і взяти 200 кг. Тільки для чого?? Для мене то дурна непотрібна робота . У мене все просто , два магазина рапса ,потім 1-2 магазини різнотравя, потім 4-магазини соняха. І заміна матки , вона своє відпрацювала. Бігати будувати барикади з корпусів , то не для мене. Вот так всегда , когда доказываешь , начинаешь слышать: та мне это и не нужно ) зачем мне все это ) и вообще от лукавого эти все ваши башни ) отвечу , это отдельные зимовалые семьи а столько корпусов потому что я не качаю два раза просто набрасываю корпуса , а в конце просто снимаю не спеша. И да, я тоже качаю и разнотравье и акацию , рапс не качаю лишь по тому что у меня его в округе нету , а ехать далеко не хочу . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 7 минут назад, aleksandrfeed сказал: Вот так всегда , когда доказываешь , начинаешь слышать: та мне это и не нужно ) зачем мне все это ) и вообще от лукавого эти все ваши башни ) отвечу , это отдельные зимовалые семьи а столько корпусов потому что я не качаю два раза просто набрасываю корпуса , а в конце просто снимаю не спеша. И да, я тоже качаю и разнотравье и акацию , рапс не качаю лишь по тому что у меня его в округе нету , а ехать далеко не хочу . Акація коли у вас зацвітає? При відсутності взятку до першого червня , сімї ( не відводки) полюбому треба ділити , бо можуть заглючитись. Ф1 використовують для зручності роботи, вони прогнозовані , і більш менш однаково розвиваються , з ними не потрібний індивідуальний підхід до кожної сімї. Всі спокійні, і тд. Але кожному своє . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
aleksandrfeed Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 По-разному, в зависимости от весны : может зацвести 20 мая а может и 10 июня . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 23 хвилини тому, wwlo сказав: були в мене матки іошки і якогось феноменального результату я не отримав.Це для селекції,матководів ,які масово продають матки.а для виводу 25 маток для себе буду брати ф1 і безпородні карпатки,бо ф1 бакфаст скоро зїсть вулики,а в моїх умовах треба бджола ощадлива і не така прожорлива.коли в лютому крайні соти напівпусті Від ІОшок і не варто вимагати феноменальних результатів і якихось рекордів - чистопородні матки - це в першу чергу має бути якісний матеріал для вирощування маток. Головне, щоб дочки від цих ІОшок давали результат, тоді можна собі дозволити ІОшку навіть для вирощування кількох десятків маток. При великому насиченні сусідських бджолосімей інбридинг Вам не скоро грозить, навіть при використанні однієї материнки впродовж кількох сезонів... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 43 хвилини тому, davolodya сказав: Але дослухатись до рекомендацій чи ні - то в багатьох вже як вийде, часто є так, що запитують, а потім всерівно зроблять по-своєму, а винен матковод, бо погано підказав. Тобто, коли радить матковод якусь породу, а в новачка нічого не виходить, то Ви вбачаєте причину в його методах роботи... шо цілком логічно... А коли (з ваших слів) йому спеціаліст радить дворову - то корінь неудач вже в "породі"... Якийсь дисонанс Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
aleksandrfeed Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 25 минут назад, B 740 сказал: Акація коли у вас зацвітає? При відсутності взятку до першого червня , сімї ( не відводки) полюбому треба ділити , бо можуть заглючитись. Ф1 використовують для зручності роботи, вони прогнозовані , і більш менш однаково розвиваються , з ними не потрібний індивідуальний підхід до кожної сімї. Всі спокійні, і тд. Але кожному своє . Когда делаю отводки то делаю это в два этапа с разницей в 10 дней , как раз из-за силы семьи , все кто 8 и выше рамок делятся первыми , 6-7 рамок всегда немного отстают на те же 10 дней , но в рамках группы, семьи развиваются одинаково . ( матки все молодые )Исключение бракованные матки , 1-2% на пасеке ( но это может происходить и в породистых матках ) нету у меня страшного разбега в семьях к моменту создания отводков. Но мне по правде это даже на руку , сложновато самому сделать все отводки одномоментно . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, Вадім Полтава сказал: Та не нуждається davolodya в рекламі. Ні в прямій ні в кривій. Ти звідки знаєш? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 31 хвилину тому, ромео сказав: Тобто, коли радить матковод якусь породу, а в новачка нічого не виходить, то Ви вбачаєте причину в його методах роботи... шо цілком логічно... А коли (з ваших слів) йому спеціаліст радить дворову - то корінь неудач вже в "породі"... Якийсь дисонанс Не чіпляйтесь до слів, я казав зовсім про інше. Для початківця принципово нема величезної різниці з якою породою починати пасічникувати, навчатись можна з будь-якою, але ж погодьтесь, миролюбива бджола для нього буде значно цікавіша, ніж агресивні помісі, а такі трапляються дуже часто. До агресивних як правило нема бажання зайвий раз заглядати - а тому початківець, не маючи розуміння що робиться у вулику, вчасно не розширить, бо не бачить, що вже пора, відповідно прогавить роїння, інколи і не один раз, і в результаті скаже - не пішло, бо то не моє... А взяв би миролюбиву бджолу - отримав би задоволення від роботи, і якийсь результат теж би був. Сусід неподалік минулого року привіз здалека кілька сімей, купував як карніку, але є АЛЕ - дві нормальні, дві доволі агресивні, і одна - матка погано сіє, як гадаєте, сильно він задоволений придбанням? А все через те, що хтось йому порадив поруч пакети не купувати, бо льотна бджола злетить... Я звісно переконувати не став, і не шкодую - людина отримала свій власний досвід, хоча і не приємний... А звернувся б за порадою перед покупкою - результат був би зовсім інший... До тих сімей я особисто дивився один раз, зразу після придбання, по його просьбі, а як пішли в зиму і перезимували - не знаю. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 12 хвилин тому, davolodya сказав: Не чіпляйтесь до слів, я казав зовсім про інше От шось мені щастить на такі "аргументи"... Шо шукати ваші слова і починати бездумне цитування? Я бачу букви/текст на екрані і сприймаю його так як написано... вгадати таємний зміст написаного я не можу... 17 хвилин тому, davolodya сказав: Сусід неподалік минулого року привіз здалека кілька сімей, купував як карніку, але є АЛЕ - дві нормальні, дві доволі агресивні, і одна - матка погано сіє, як гадаєте, сильно він задоволений придбанням? То як це корелюється із першою половиною тексту? 18 хвилин тому, davolodya сказав: але ж погодьтесь, миролюбива бджола для нього буде значно цікавіша, ніж агресивні помісі, а такі трапляються дуже часто. До агресивних як правило нема бажання зайвий раз заглядати - а тому початківець, не маючи розуміння що робиться у вулику, Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 46 хвилин тому, davolodya сказав: Від ІОшок і не варто вимагати феноменальних результатів і якихось рекордів - чистопородні матки - це в першу чергу має бути якісний матеріал для вирощування маток. Головне, щоб дочки від цих ІОшок давали результат, тоді можна собі дозволити ІОшку навіть для вирощування кількох десятків маток. При великому насиченні сусідських бджолосімей інбридинг Вам не скоро грозить, навіть при використанні однієї материнки впродовж кількох сезонів... я мав на увазі результати дочок ф1,а іошки то взагалі інваліди ні меду .ні розплоду-максимум 5 рамок.Єдине ,що мені сподобалось в іошках це миролюбність -таке враження ,що вони тебе не бачать і в них відсутнє жало. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, B 740 сказал: Я так можу 3-4 сім"ї об' єднати і взяти 200 кг. Тільки для чого?? Для мене то дурна непотрібна робота . У мене все просто , два магазина рапса ,потім 1-2 магазини різнотравя, потім 4-магазини соняха. І заміна матки , вона своє відпрацювала. Бігати будувати барикади з корпусів , то не для мене. Вруки беру максимум магазин меду , не маю я бажання 12р дадани піднімати . На скільки пам'ятаю у Вас бакфаст? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 година тому, B 740 сказав: Після соняху . Заміна матки по серед сезону , може дати недобір меду я міняю покупних маток під час взятку з соняшника через відводки 2 рамки печатки.даю матки при повній відсутності відкритого розплоду.Після соняху прийом нікудишній і відводки можуть розбити..Закладку свої маток проводжу в перших числах травня.Стараюсь поміняти 50 % маток. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 11 минут назад, wwlo сказал: я мав на увазі результати дочок ф1,а іошки то взагалі інваліди ні меду .ні розплоду-максимум 5 рамок.Єдине ,що мені сподобалось в іошках це миролюбність -таке враження ,що вони тебе не бачать і в них відсутнє жало. У мени іошки працюють на рівні з усіма,якщо порахувати лише по меду який відібраний у них,то вони себе відбивають,а ось по матеріалу треба пробувати,бо не все воно адекватне. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 43 минуты назад, Пахомич сказал: Ти звідки знаєш? Так 21 століття. Інтернет всі діла. Ми тепер одне велике село. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, aleksandrfeed сказал: Вот так всегда , когда доказываешь , начинаешь слышать: та мне это и не нужно ) зачем мне все это ) и вообще от лукавого эти все ваши башни ) отвечу , это отдельные зимовалые семьи а столько корпусов потому что я не качаю два раза просто набрасываю корпуса , а в конце просто снимаю не спеша. И да, я тоже качаю и разнотравье и акацию , рапс не качаю лишь по тому что у меня его в округе нету , а ехать далеко не хочу . Я правильно зрозумів, що це кордован у Вас? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 4 хвилини тому, chajka2005 сказав: Я правильно зрозумів, що це кордован у Вас? Мабуть неправильно розумієте, нещодавно пан стверджував, що тримає дворові, які взагалі не рояться і носять по 100 кг на сім'ю Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 2 минуты назад, davolodya сказал: Мабуть неправильно розумієте, нещодавно пан стверджував, що тримає дворові, які взагалі не рояться і носять по 100 кг на сім'ю — Лікарю, ось уже п’ять років, як я не сплю з дружиною. — А скільки вам років? — Шістдесят п’ять. — Нічого не вдієш, вік такий. — А ось сусіду сімдесят п’ять, а каже, що він щодня займається любов’ю. — То кажіть і ви… Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
aleksandrfeed Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 11 минут назад, chajka2005 сказал: Я правильно зрозумів, що це кордован у Вас? Нет 7 минут назад, davolodya сказал: Мабуть неправильно розумієте, нещодавно пан стверджував, що тримає дворові, які взагалі не рояться і носять по 100 кг на сім'ю ))) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
aleksandrfeed Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 4 минуты назад, chajka2005 сказал: — Лікарю, ось уже п’ять років, як я не сплю з дружиною. — А скільки вам років? — Шістдесят п’ять. — Нічого не вдієш, вік такий. — А ось сусіду сімдесят п’ять, а каже, що він щодня займається любов’ю. — То кажіть і ви… Так они и жили долго и счастливо ) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 30 минут назад, wwlo сказал: Після соняху прийом нікудишній і відводки можуть розбити Для чого відводки після соняху? Звичайно що їх можуть розбити бо льотної немає!!!! Заміна маток в сімях іде. Маток можна міняти через ковпачок круглий або через кліточку , і не треба ніяких " через отводок" . І через отводок не завжди прожодить номер Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 4 марта, 2024 Share Опубликовано 4 марта, 2024 1 час назад, ромео сказал: От шось мені щастить на такі "аргументи"... Шо шукати ваші слова і починати бездумне цитування? Я бачу букви/текст на екрані і сприймаю його так як написано... вгадати таємний зміст написаного я не можу... Цитата: "Сусід неподалік минулого року привіз здалека кілька сімей, купував як карніку, але є АЛЕ - дві нормальні, дві доволі агресивні, і одна - матка погано сіє, як гадаєте, сильно він задоволений придбанням?" То як це корелюється із першою половиною тексту? 4 часа назад, davolodya сказал: скоріш дружня порада для тих початківців, які лиш починають займатись бджолами - краще обрати нормальний матеріал і не розчаруватись, ніж... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.