JDK Posted March 2 Share Posted March 2 З початком нового сезону Весна - Літо 2024 з надією на краще в країні та в галузі бджільництва. 4 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 2 Share Posted March 2 20 хвилин тому, _kos_ сказав: З початком нового сезону Весна - Літо 2024 з надією на краще в країні та в галузі бджільництва. Буде мир, буде все. 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted March 2 Share Posted March 2 1 час назад, _kos_ сказал: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. В мене повноцінного ще не було. Одна сім'я карніки племінна вчора гарно облетілась. Довгий прогноз малює відсутність опадів на березень, но йому вірить... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 10 хвилин тому, Олександр С. сказав: В мене повноцінного ще не було. Одна сім'я карніки племінна вчора гарно облетілась. Довгий прогноз малює відсутність опадів на березень, но йому вірить... Осінь-зима були теплими, тепер гадай якими буде весна та літо, весна, напевне буде прохолодна. На березень прогноз поки не показує більше +10. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадім Полтава Posted March 2 Share Posted March 2 3 часа назад, _kos_ сказал: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Брат казав шо був ще 14 лютого. Но реально, бачу шо ще дооблітуються. Не спішать. 2 часа назад, _kos_ сказал: Осінь-зима були теплими, тепер гадай якими буде весна та літо, весна, напевне буде прохолодна. На березень прогноз поки не показує більше +10. Та Березень тепер - то ще один зимовий місяць. На тепло до Квітня не розраховую. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 2 Share Posted March 2 26.02.2024 в 18:36, gardener сказав: Це якийсь капець. знову лежачи фоткав. Нарешті 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 31 хвилину тому, Вадім Полтава сказав: Та Березень тепер - то ще один зимовий місяць. На тепло до Квітня не розраховую. То раніше якось було що сніг ще не зійшов, сонце раптово пригріло, пасіка гуде, сніг в крапочку. Сьогодні 02/03/24 невеликий вітерець, хоча і сонячно, вдень по 5-10 бджілок крутилось біля льотків, але не довго і на цьому все. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 2 Share Posted March 2 4 години тому, _kos_ сказав: В центрі України ще не було. То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 29 хвилин тому, ромео сказав: То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху Надоїло дивитись на тему "Осінь2023-зима 2024 !" . Хочеться обнадійливих змін на краще, та й весна це оновлення в природі та житті і моя найкраща пора року. Тож бажаю всім гарного пасічницького сезону. Україна велика, в декого вже рух почався, пилок бджілки несуть. Я, наприклад, денця сітчасті на глухі міняв, корпуси нижні пусті одночасно забираю, коли пригріє і клуби розпадуться, не дуже зручно, бджілки лізуть з усіх шпарин та трохи "лікують", пилок починають складати в ніжній пустий корпус, потім при скорочені, шкода їхньої роботи. Зимують в трьох 145 корпусах, переставив два верхніх корпуси на глухе дно, одночасно і скорочення й очищування від підмору. Сезон розпочато. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Жезус Posted March 2 Share Posted March 2 Десь + +5,6, хмарність з проясненнями, під вечір сильний поривчастий вітер, доволі прохолодне повітря 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 Вже з тиждень як розквітнув підсніжник, природа оживає, хоч якої, але ж зими. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадім Полтава Posted March 2 Share Posted March 2 2 часа назад, _kos_ сказал: по 5-10 бджілок крутилось біля льотків, але не довго і на цьому все Та так само 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 2 Share Posted March 2 6 годин тому, _kos_ сказав: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В мене мабуть вже всі облетілись повноцінно , навіть пилок кілька днів носили. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 2 Share Posted March 2 3 години тому, _kos_ сказав: пасіка гуде, сніг в крапочку. Я такий давній шо ше той сніг відкидав на пасіці 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 2 Share Posted March 2 3 години тому, ромео сказав: То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху То нашо Ви сюди зайшли? 2 години тому, _kos_ сказав: Вже з тиждень як розквітнув підсніжник, В мене вже давно квітує. 1 годину тому, Конструктор сказав: В мене мабуть вже всі облетілись повноцінно І в мене 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 2 Share Posted March 2 1 година тому, gardener сказав: То нашо Ви сюди зайшли? Вибачте, більш не буду... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 2 Share Posted March 2 14 хвилин тому, ромео сказав: Вибачте, більш не буду... Як то кажуть: ще й на вашій вулиці будуть жовті плями радості. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted March 2 Share Posted March 2 9 годин тому, _kos_ сказав: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Перший обліт був 12-го лютого, далі більше сиділи у вуликах, ніж літали, і приблизно з тиждень тому знову масовий обліт і зразу включились в роботу - гарно понесли перший пилок. Частково переглядав сім'ї - в деяких лиш з'явився перший засів, а є й такі, що мають вже гарні площі печатного розплоду на 2-3-х рамках. Свіжого пилку є як мінімум по пів рамки - в лісі пилить ліщина, на підході козяча верба 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 2 Author Share Posted March 2 2 години тому, gardener сказав: В мене вже давно квітує. Ви західніше, тепло весняне до вас раніше приходить. Заглядав сьогодні зверху рамок, то ще клуби бджіл не розпались. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted March 3 Share Posted March 3 сьогодні попрацював на пасіці пару годин..дав повністю всім сімям на платформі дотацію.в павільйоні переглянув з повною розборкою 7 сімей.деяким прийшлось забрати порожні рамки і дати рамки з медом. найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки.з бакфастом потрохи буду прощатись.підмору майже немає і той що зібрав розсипав-тому мабуть обійдусь без настойки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted March 3 Share Posted March 3 7 хвилин тому, wwlo сказав: найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки Впевнені, що ф2 покаже такий же результат? Не хочу нікого переконувати, але вивід маток від ефки - не найкращий варіант... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted March 3 Share Posted March 3 44 минуты назад, wwlo сказал: сьогодні попрацював на пасіці пару годин..дав повністю всім сімям на платформі дотацію.в павільйоні переглянув з повною розборкою 7 сімей.деяким прийшлось забрати порожні рамки і дати рамки з медом. найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки.з бакфастом потрохи буду прощатись.підмору майже немає і той що зібрав розсипав-тому мабуть обійдусь без настойки. То може всеж від карніки виводити а не віж ф1.. Якщо вже так сподобалась... В 02.03.2024 в 20:12, ромео сказал: Вибачте, більш не буду... Мабуть треба відкрити ще одну тему наприклад Весна 2024 зимуємо далі... Я поки що теж зимую... 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted March 3 Share Posted March 3 56 хвилин тому, davolodya сказав: Впевнені, що ф2 покаже такий же результат? Не хочу нікого переконувати, але вивід маток від ефки - не найкращий варіант... Якось пасіки жили раніше без ф0. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts