Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 З початком нового сезону Весна - Літо 2024 з надією на краще в країні та в галузі бджільництва. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 20 хвилин тому, _kos_ сказав: З початком нового сезону Весна - Літо 2024 з надією на краще в країні та в галузі бджільництва. Буде мир, буде все. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 1 час назад, _kos_ сказал: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. В мене повноцінного ще не було. Одна сім'я карніки племінна вчора гарно облетілась. Довгий прогноз малює відсутність опадів на березень, но йому вірить... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 10 хвилин тому, Олександр С. сказав: В мене повноцінного ще не було. Одна сім'я карніки племінна вчора гарно облетілась. Довгий прогноз малює відсутність опадів на березень, но йому вірить... Осінь-зима були теплими, тепер гадай якими буде весна та літо, весна, напевне буде прохолодна. На березень прогноз поки не показує більше +10. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 3 часа назад, _kos_ сказал: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Брат казав шо був ще 14 лютого. Но реально, бачу шо ще дооблітуються. Не спішать. 2 часа назад, _kos_ сказал: Осінь-зима були теплими, тепер гадай якими буде весна та літо, весна, напевне буде прохолодна. На березень прогноз поки не показує більше +10. Та Березень тепер - то ще один зимовий місяць. На тепло до Квітня не розраховую. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 26.02.2024 в 18:36, gardener сказав: Це якийсь капець. знову лежачи фоткав. Нарешті Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 31 хвилину тому, Вадім Полтава сказав: Та Березень тепер - то ще один зимовий місяць. На тепло до Квітня не розраховую. То раніше якось було що сніг ще не зійшов, сонце раптово пригріло, пасіка гуде, сніг в крапочку. Сьогодні 02/03/24 невеликий вітерець, хоча і сонячно, вдень по 5-10 бджілок крутилось біля льотків, але не довго і на цьому все. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 4 години тому, _kos_ сказав: В центрі України ще не було. То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 29 хвилин тому, ромео сказав: То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху Надоїло дивитись на тему "Осінь2023-зима 2024 !" . Хочеться обнадійливих змін на краще, та й весна це оновлення в природі та житті і моя найкраща пора року. Тож бажаю всім гарного пасічницького сезону. Україна велика, в декого вже рух почався, пилок бджілки несуть. Я, наприклад, денця сітчасті на глухі міняв, корпуси нижні пусті одночасно забираю, коли пригріє і клуби розпадуться, не дуже зручно, бджілки лізуть з усіх шпарин та трохи "лікують", пилок починають складати в ніжній пустий корпус, потім при скорочені, шкода їхньої роботи. Зимують в трьох 145 корпусах, переставив два верхніх корпуси на глухе дно, одночасно і скорочення й очищування від підмору. Сезон розпочато. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 Десь + +5,6, хмарність з проясненнями, під вечір сильний поривчастий вітер, доволі прохолодне повітря Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 Вже з тиждень як розквітнув підсніжник, природа оживає, хоч якої, але ж зими. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 2 часа назад, _kos_ сказал: по 5-10 бджілок крутилось біля льотків, але не довго і на цьому все Та так само Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 6 годин тому, _kos_ сказав: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В мене мабуть вже всі облетілись повноцінно , навіть пилок кілька днів носили. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 3 години тому, _kos_ сказав: пасіка гуде, сніг в крапочку. Я такий давній шо ше той сніг відкидав на пасіці Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 3 години тому, ромео сказав: То нашо тему відкрили? Я ше зимую... по пасіці нуль руху То нашо Ви сюди зайшли? 2 години тому, _kos_ сказав: Вже з тиждень як розквітнув підсніжник, В мене вже давно квітує. 1 годину тому, Конструктор сказав: В мене мабуть вже всі облетілись повноцінно І в мене Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 1 година тому, gardener сказав: То нашо Ви сюди зайшли? Вибачте, більш не буду... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 14 хвилин тому, ромео сказав: Вибачте, більш не буду... Як то кажуть: ще й на вашій вулиці будуть жовті плями радості. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 2 марта, 2024 Share Опубликовано 2 марта, 2024 9 годин тому, _kos_ сказав: Чи був вже перший повноцінний обліт у 2024 році в кого по регіонах? В центрі України ще не було. Зі свого досвіду пасічництва буїв найпізніше перший очисний обліт 30 березня - перші числа квітня. Записи по роках не веду. Перший обліт був 12-го лютого, далі більше сиділи у вуликах, ніж літали, і приблизно з тиждень тому знову масовий обліт і зразу включились в роботу - гарно понесли перший пилок. Частково переглядав сім'ї - в деяких лиш з'явився перший засів, а є й такі, що мають вже гарні площі печатного розплоду на 2-3-х рамках. Свіжого пилку є як мінімум по пів рамки - в лісі пилить ліщина, на підході козяча верба Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 2 марта, 2024 Автор Share Опубликовано 2 марта, 2024 2 години тому, gardener сказав: В мене вже давно квітує. Ви західніше, тепло весняне до вас раніше приходить. Заглядав сьогодні зверху рамок, то ще клуби бджіл не розпались. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 3 марта, 2024 Share Опубликовано 3 марта, 2024 сьогодні попрацював на пасіці пару годин..дав повністю всім сімям на платформі дотацію.в павільйоні переглянув з повною розборкою 7 сімей.деяким прийшлось забрати порожні рамки і дати рамки з медом. найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки.з бакфастом потрохи буду прощатись.підмору майже немає і той що зібрав розсипав-тому мабуть обійдусь без настойки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 3 марта, 2024 Share Опубликовано 3 марта, 2024 7 хвилин тому, wwlo сказав: найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки Впевнені, що ф2 покаже такий же результат? Не хочу нікого переконувати, але вивід маток від ефки - не найкращий варіант... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 3 марта, 2024 Share Опубликовано 3 марта, 2024 44 минуты назад, wwlo сказал: сьогодні попрацював на пасіці пару годин..дав повністю всім сімям на платформі дотацію.в павільйоні переглянув з повною розборкою 7 сімей.деяким прийшлось забрати порожні рамки і дати рамки з медом. найекономніше перезимувала карніка ф1,тому в цому році буду виводити від цієї сімї матки.з бакфастом потрохи буду прощатись.підмору майже немає і той що зібрав розсипав-тому мабуть обійдусь без настойки. То може всеж від карніки виводити а не віж ф1.. Якщо вже так сподобалась... В 02.03.2024 в 20:12, ромео сказал: Вибачте, більш не буду... Мабуть треба відкрити ще одну тему наприклад Весна 2024 зимуємо далі... Я поки що теж зимую... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 марта, 2024 Share Опубликовано 3 марта, 2024 56 хвилин тому, davolodya сказав: Впевнені, що ф2 покаже такий же результат? Не хочу нікого переконувати, але вивід маток від ефки - не найкращий варіант... Якось пасіки жили раніше без ф0. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.