Перейти к содержанию

Весна - Літо 2024

Js_

Рекомендуемые сообщения

9 годин тому, Конструктор сказав:

Як може бути моє, ви що забули! Бакфаст не роїться! :umora:

В цьому випадку точно не моє, бачив як прилітали, можна сказати: застрибували через загорожу.

Може він там за огорожею вже тиждень сидів, чекав слушної нагоди щоб перед господарем покрасуватись:rofl:

15 хвилин тому, Конструктор сказав:

Та да. Щось всі скаржаться, одні що прилітають інші що злітають.

Сезон в розпалі:umora:

15 часов назад, yu1986ra сказал:

А навіщо ви їх весною туди пхаєте?

щоб добити того кліща що перезимував

15 часов назад, yu1986ra сказал:

Дуже малоймовірно щоб різні смужки так однаково згубно ''спрацювали''.

до того ніразу весною не ставив смужок і жодного разу не було таких проблем. як викинув смужки через певний час росплід став такий як і треба, що ще могло вплинути?

доречі і в товариша були проблеми з росплодом теж ставив стрічки але китайські манхао, але він чогось про це тут не написав-промовчав...

мій особистий висновок такий: будь який препарат від кліща це інсектицид котрий діє однаково як на кліща так і на бджолу, різниця лише в тому що кліщ значно менший, тому і гине а бджола виживає, але коли бджола ослаблена зимівлею, хворобами чи іншими факторами вона теж загине. неодноразово спостерігав не значний відход бджоли після обробок біпіном чи стрічками в серпні. звичайно з цім ніхто не заморочується і навіть не звертають увагу але факт лишається фактом.

стрічкі гарно "працюють" у тих хто їх продає! :hi:

01.09.2024 в 14:14, gardener сказав:

Тепер

залишилось ше тільки:friend_drink:

4 години тому, arki сказав:

стрічкі гарно "працюють" у тих хто їх продає! 

Допис з претензіею на інформацію. Наш колега, мій односельчанин(за 1,5км. від мене) не так давно розповів що смушками "Манхао" незадоволений, викликають підозру в неєфективності. Поставив смушки і через деякій час заглядав на вставні планшети- на дні-кліщів було небагато. Пролив водним розчином щавелевої к-ти з цукром і спостерігав більший осип клішів протягом тижня. Проблема для незаперечливого висновку в недостатній єфективності "Манхао" в тому, що колега не скільки не науковець і не обізнаний з основами постанови досліда, швидче всього не врахував багато параметрів. На своїх бджолах кліщів, останній час, не бачив. Вчора почав проливати вод.роз. щавлевої к-ти, стоять і названі смушки, кум завіз лішні після постановки в свої , десь зо два десятки, щоб не пропадало "добро" повставляв у вулики, бачив декількох кліщів на прильотці. Час викидати з вуликів.

Цього року, вкотре, вирішив кардинально скоротити пасіку, до двох-трьох десятків. Частину, що планую залишити майже три тижні підгодовую, загодовую, догодовую. Вчора порамочно оглядав(не тільки з цікавості, вважаю була потреба)-сироп не вибирають(на мій погляд могли б розширити рамки, відстроїти і залити коржики), для розплоду чарунки знаходять, продовжують виводити, знехотя, по -осінньому. Пилок в чарунках присутній при тому, що засуха, може зо два місяці не було дощів, флора виглядае по "південному". Бджоли начебто в достатній кількості питання наскільки життездатні, скільки залишиться до весни. Тепло і бджоли не допускають ос до кормових запасів, що буде холодними ранками нам відомо, ламаю голову як унеможливити або ускладнити розкрадання осами "моїх" кормів у вуликах. Труїти ос справа недостатньо єфективна бо отруену приманку не беруть(пробував з м'ясним фаршем, з рибним) та легко можуть прилетіти за пару кілометрів це все одно що перевезти пасіку від щуром(багато їх "курликае" у небі) на десяток кілометрів.  Колись перевіз точок в інше місце, в степ. Через недовгий час побачив зграю в небі над точком і додумавсь- що їм варто пролетіти 5-10км, це не мені пішки по дорогам та манівцям. 

4 години тому, gardener сказав:

залишилось ше тільки:friend_drink:

І шо, є якісь перепони? :hmm:

1 година тому, Винодел сказав:

Цього року, вкотре, вирішив кардинально скоротити пасіку, до двох-трьох десятків.

Суш магазинну продавати не плануєте?

2 години тому, ромео сказав:

І шо, є якісь перепони? :hmm:

Хто казав?

8 годин тому, arki сказав:

того ніразу весною не ставив смужок і жодного разу не було таких проблем. як викинув смужки через певний час росплід став такий як і треба, що ще могло вплинути?

Могло вплинути білкове голодування, температурний режим, зимовий розплід, висмоктана ''не добитим'' кліщем зимова бджола.

8 годин тому, arki сказав:

стрічкі гарно "працюють" у тих хто їх продає! :hi:

В минулому році в мене гарно спрацювали варофлум (я не продаю:)).

Сьогодні зранку забирав останній мед і ставив пластини. На 5 вуликів не вистачило - пролив амітразом. В обід дивився, під ''амітразним'' вуликом випало 40-50 кліщів. Поставив контрольки під вулики зі смужками. Через кілька днів перевірю результат, якщо мурахи не підсанітарять:umora:

6 минут назад, yu1986ra сказал:

білкове голодування,

це виключено на всі 100 адже у гніздах є перга і прямо біля вуликів ліщина

7 минут назад, yu1986ra сказал:

температурний режим, зимовий розплід, висмоктана ''не добитим'' кліщем зимова бджола.

чого загинула молода сіренька бджола?

35 хвилин тому, arki сказав:

Чого загинула молода сіренька бджола?

Не вдячна справа діагнози по фотографії ставити, але.... Може, то зимовий розплід не облітаний. А може підмерзла біля смужок (бджоли уникають смужок, якщо є куди тікати), бджоли на виході вперлись лобиками в смужку, їм не приділили належної уваги....:IMHO:.

Це ви ставили смужки коли ліщина цвіла?

В 02.09.2024 в 21:23, Wladimir_K сказал:

Вже залетіло десь до Вас у вулик. "Весела" так розумію буде зимівля цього року.

Ні, до мене не залетіло. Согодні застав його на тій же гілці. Потім він знявся і кудись подався.

4 години тому, Винодел сказав:

Тепло і бджоли не допускають ос до кормових запасів, що буде холодними ранками нам відомо, ламаю голову як унеможливити або ускладнити розкрадання осами "моїх" кормів у вуликах. 

Я сьогодні на точку, що в тіні стоїть позачиняв широкі нижні льотки. Відкрив верхні круглі. Вважаю така операція допоможе (особливо коли льоток на всю ширину дна) в боротьбі з шершнями і осами. Точок що на сонці стоїть ще почекає, бо в нас щодня +30 як не як.

13 часов назад, Петр Павлович сказал:

Ні, до мене не залетіло. Согодні застав його на тій же гілці. Потім він знявся і кудись подався.

Значить знайшов варіант де пустять на сусідній пасіці.

02.09.2024 в 10:03, arki сказав:

в мене навесні так спрацювали що сімї просіли і росплід став як решето і молодої сіренької бджоли не живої на дні вулика лежало по склянці. коли відкрив вулики то аж злякався. повикидав смужки через тиждень чуть більш глянув все ок, росплід виправився, став нормальний але сімї відставали в розвитку. смужки були варостоп і варофлу

Я не злопам'ятний, але пам'ять в мене добра:umora:. Читаю інструкції препаратів на флуметрині. В багатьох є температурні обмеження в використанні: ''Предостережение: не применять во время медосбора и при температуре ниже 12С'' (варофлу). По апіфлум не нижче 10 градусів. 

По варофарм ''Противопоказания:

Не использовать Варофарм во время медосбора. Не ставить дощечки между рамками с расплохом (за исключением случаев сильного заражения)''.

Думаю і інших препаратів на флуметрині це стосується, просто виробники тактовно про це мовчать.

От вам можлива причина осипу молодої бджоли і строкатого розплоду. От чого однаково згубно спрацювали різні смужки.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

От чого однаково згубно спрацювали різні смужки.

цілком можливо, адже ставив одразу після чистки ден і ревізії і тоді ще було холодно, тобто бувало і нижче +12. от тільки товариш ставив смужки манхао коли вже було значно тепліше і стосовно росплоду росповідав все те саме

10 годин тому, arki сказав:

цілком можливо, адже ставив одразу після чистки ден і ревізії і тоді ще було холодно, тобто бувало і нижче +12. от тільки товариш ставив смужки манхао коли вже було значно тепліше і стосовно росплоду росповідав все те саме

Про манхао мало не щороку зустрічаю інфу про осип бджіл. Там в рази більше діючої речовини. Їх треба по половині на сім'ю ставити, а весною сім'ї можуть бути розміром в половину від серпня-вересня, тому передоз дуже ймовірний.

01.09.2024 в 15:15, бігунець сказав:

Все. Фініта. Ще літають, та приносу нема. 

Хотілося б, щоб кочовий сезон продовжувався, люблю проїхаттся мотоциклом до бджіл, та, на жаль, всьому приходить кінець. Відбирати мед і готуватися до останнього переїзду додому. 

До крайнього :UA:

41 хвилину тому, Oleksandr K. сказав:

До крайнього :UA:

а може він вже на кочівлю не збирається.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...