Сергей 1234 Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Посоветуйте, пожалуйста, что делать из засахарившимся забрусом (70-80 кг). Как переработать, возможно продать. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 После основной качки собралось немного забруса 300 литров плотно натрамбованого 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Топлю забрус, предварительно не моя его, добавляя туда воды. Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. Хочу спросить, если я дам эту сладкую воду , 10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные? Или раздать её 100 семьям и не искать на свои руки приключения? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 2 часа назад, mits сказал: Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. 350 кг мёда в забрусе Многовато Может нужно на сетке процеживать свежесрезаный забрус У меня 300 литров плотнонабитого забруса в бочечках и выварках Наверное оставлю на весну эту работу 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 3 часа назад, mits сказал: 10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 4 часа назад, Север сказал: Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. Ничего не понял. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 44 минуты назад, mits сказал: Ничего не понял. Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 5 часов назад, mits сказал: Ничего не понял. 4 часа назад, Мико сказал: Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 8 хвилин тому, MaXUA123 сказав: Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус. Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 1 минуту назад, Сергій-апі сказал: Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато. Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 А якщо попробувати зробити шнековий (типу ручної соковижималки тільки в більших маштабах) через низькооборотний мотор редуктор. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 11 хвилину тому, MaXUA123 сказав: Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Потім можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А далі - виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Не знаю, раніше про це говорили, але я так і не чув, щоб хтось зробив. Тож сумніваюсь у реалістичності цієї ідеї. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Решту можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А потім виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 В 26.08.2019 в 10:39, Мико сказав: После основной качки собралось немного забруса 300 литров плотно натрамбованого У мене не ті, правда, об"єми. Але найліпший варіант проціджувати його через фільтр зразу ж ще теплим. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 6 хвилин тому, MaXUA123 сказав: Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. Тоді "усіх" відпускайте лише після упорядочиння забрусу. До того вважайте, що качку у той день ще незакінчено. Іншого варіанту тут не знайдете. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 В 30.09.2019 в 16:40, MaXUA123 сказав: Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. забрус не віджимав, а вересовий мед пресом-соковижималкою давив. є залишок меду, навіть передавлював ще раз цей спресований диск, ставлячи на ребро. мед ще лишався. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Хто як відділяє закристалізований мед з забрусу? Завжди цим займався вчасно некристалізованим, а в цьому році натоптав в пласмасові бочки. Зараз попробував - мля, його навіть відколупати проблема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.