Jump to content

Забрус


Recommended Posts

Посоветуйте, пожалуйста, что делать из засахарившимся забрусом (70-80 кг). Как переработать, возможно продать.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

После основной качки собралось немного забруса 

300 литров плотно натрамбованого 

001 (640x480) (2).jpg

 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Топлю забрус, предварительно не моя его, добавляя туда воды. Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. Хочу спросить, если я дам эту сладкую воду ,  10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные? Или раздать её 100 семьям и не искать на свои руки приключения?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, mits сказал:

Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. 

350 кг мёда в забрусе 

Многовато 

Может нужно на сетке процеживать свежесрезаный забрус 

У меня 300 литров плотнонабитого забруса в бочечках и выварках 

Наверное оставлю на весну эту работу 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 часа назад, mits сказал:

10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные

Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 часа назад, Север сказал:

Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 

Ничего не понял.:dntknw:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

44 минуты назад, mits сказал:

Ничего не понял.:dntknw:

:IMHO1:Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

5 часов назад, mits сказал:

Ничего не понял.:dntknw:

 

4 часа назад, Мико сказал:

:IMHO1:Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 хвилин тому, MaXUA123 сказав:

Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус.

Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 минуту назад, Сергій-апі сказал:

Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато.

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

А якщо попробувати зробити шнековий (типу ручної соковижималки тільки в більших маштабах) через низькооборотний мотор редуктор.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 хвилину тому, MaXUA123 сказав:

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

         Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Потім можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А далі - виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. :IMHO:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Не знаю, раніше про це говорили, але я так і не чув, щоб хтось зробив. Тож сумніваюсь у реалістичності цієї ідеї.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

         Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Решту можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А потім виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. :IMHO:

Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

В 26.08.2019 в 10:39, Мико сказав:

После основной качки собралось немного забруса 

300 литров плотно натрамбованого 

001 (640x480) (2).jpg

 

 У мене не ті, правда, об"єми. Але найліпший варіант проціджувати його через фільтр зразу ж ще теплим.:IMHO: 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 хвилин тому, MaXUA123 сказав:

Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 

          :IMHO:Тоді "усіх" відпускайте лише після упорядочиння забрусу. До того вважайте, що качку у той день ще незакінчено. Іншого варіанту тут не знайдете.:dntknw:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
В 30.09.2019 в 16:40, MaXUA123 сказав:

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

забрус не віджимав, а вересовий мед пресом-соковижималкою давив. є залишок меду, навіть передавлював ще раз цей спресований диск, ставлячи на ребро. мед  ще лишався.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Хто як відділяє закристалізований мед з забрусу? Завжди цим займався вчасно некристалізованим, а в цьому році натоптав в пласмасові бочки. Зараз попробував - мля, його навіть відколупати проблема.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...